Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
7 Kasım 2015 Cumartesi - 08:32

Mika Tur satıldı

İş Girişim Sermayesi ve Polonyalı özel sermaye fonu MCI, Tatil Budur markasını bünyesinde bulunduran Mika Tur'un yüzde 80'ini 46 milyon liraya satın aldı.

Mika Tur satıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Son dönemde yıllık ortalama yüzde 30 büyüme performansı yakalayan Tatil Budur'un önümüzdeki beş yılda üç katın üzerinde büyüme hedeflediği açıklandı. Türkiye'nin önde gelen girişim sermayesi şirketi olan İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Polonyalı köklü özel sermaye fonu MCI Private Ventures FIZ ve Barış Aksoy, Türk turizm sektöründe "Tatil Budur" markasıyla son yıllarda yüksek büyüme hacmi yakalayan Mika Tur'un yüzde 80'ini satın aldı.

Yatırımcıların toplam 46 milyon lira yatırım yaptığı ve kendisine ait ve franchise olmak üzere 500'den fazla seyahat acentesi ve bin 300'den fazla otelden oluşan güçlü bir ağ ile hizmet veren Mika Tur, tatilbudur.com internet sitesinin başı çektiği güçlü online satış kanalları ve çeşitli turizm ürünleriyle dünya turizm sıralamasında istikrarlı bir şekilde yükselen Türkiye turizm sektörünün önemli oyuncularından biri haline geldi. Son yıllarda Tatil Budur ile yıllık ortalama yüzde 30 gibi yüksek bir oranda büyüme performansı sergileyen Mika Tur'un, önümüzdeki beş yılda ise üç kat büyümesinin hedeflendiği açıklandı.

İş Girişim Sermayesi, MCI ve Intel Capital'in eski Türkiye, Ortadoğu ve K. Afrika Bölge Direktörü Barış Aksoy, Mika Tur'un %80'ini 46 milyon liraya satın aldı. Satın alma sonrasında Mika Tur'un %59.75'i MCI Private Ventures FIZ'e, yüzde 20'si İş Girişim Sermayesi'ne, %0.25'i Barış Aksoy'a geçerken, mevcut ortaklardan Derya Bülent Kuş'un payı ise %20 olarak gerçekleşti.

"MİKA TUR'DA MCI İLE YOLA ÇIKTIK"

Mika Tur ile 17'nci yatırımlarına imza attıklarını bildiren İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, İş Girişim Sermayesi'nin, ortaklık sürecinde şirketlerde yarattığı katma değerin ve sürdürülebilir büyümenin yanı sıra, gerçekleştirdiği yatırımlarla ülke ekonomisine değer üretme çabasını her zaman bir adım ileri götürme kararlılığıyla hareket ettiğini belirtti.

Özgen, son yıllarda dünya turizm sıralamasında yükselen Türk turizminin önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin en dinamik sektörlerinden biri olmayı sürdüreceğine ve Mika Tur'un yaygın seyahat acentesi ağı, güçlü online satış kanalları, yıllık 20 milyondan fazla ziyaretçi çeken tatilbudur.com internet sitesi ve geniş ürün portföyü ile sektörün güçlü oyuncularından biri olduğuna dikkat çekti. Mika Tur'un Tatil Budur markasıyla son yıllarda yıllık yüzde 30 büyüme performansı gösterdiğini vurgulayan Özgen şunları söyledi:
"Türk turizm sektörünün dinamizminin yanı sıra Mika Tur'un kendine ait ve franchise olmak üzere 500'den fazla seyahat acentesi ile oluşturduğu yaygın satış ağı, 1.300'den fazla otelden oluşan geniş hizmet portföyü ve Tatil Budur markasıyla oluşturduğu güçlü online satış kanalları ve geniş turizm ürünleri yatırım yapmamızdaki en önemli unsurlardır. Yatırımcılar olarak ana hedeflerimizden biri, Mika Tur'un geçmiş yıllardaki başarılı performansını önümüzdeki dönemlerde de devam ettirmesi olacak. Bu anlamda önümüzdeki beş yılda Tatil Budur'un üç katın üzerinde bir büyüme kaydetmesini hedefliyoruz."

Mika Tur dışında bugüne kadar gerçekleştirdiği 16 yatırımın beşinde konsorsiyumlar kuran İş Girişim Sermayesi'nin konsorsiyumlar kurarak yatırım yapma konusunda önemli bir tecrübeye sahip olduğunu hatırlatan Özgen, Mika Tur'da ise online tur operatörlüğünde güçlü bir tecrübeye sahip olan Polonya'nın köklü girişim sermayesi fonlarından MCI ile kurdukları ortaklıkla dikkat çeken bir yatırıma imza attıklarını söyledi. İş Girişim Sermayesi gibi halka açık olan MCI'ın kendi bölgesinde önemli ve başarılı girişim sermayesi yatırımları ile dikkat çektiğine değinen Özgen, Mika Tur yatırımında hedeflenen yatırım stratejisinin hayata geçirilmesinde MCI'ın engin deneyimlerinin son derece yararlı olacağını belirtti.

TOMAS DANİS: TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİ BİZİ HEYECANLANDIRIYOR

Satın alma ile ilgili bir değerlendirme yapan MCI ortaklarından Tomasz Danis, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya gibi çeşitli Doğu Avrupa ülkelerinde ve Rusya'da online sektörlerde faaliyet gösteren birçok şirkete yatırım yaptıklarını ve özellikle geleneksel şirketlerin online satış kanallarının güçlendirilmesi stratejisi çerçevesinde önemli tecrübeye sahip olduklarına dikkat çekti.

Türkiye gibi kendine özgü niteliklere sahip dinamik bir pazarda İş Girişim Sermayesi gibi yatırım başarısı kanıtlanmış ciddi yatırım tecrübesine sahip ve yerel pazarın dinamiklerine hakim bir ortak ile işbirliği yapmalarından ise memnuniyet duyduklarını belirten Danis, Mika Tur'un yatırım sürecinde online satış kanallarının daha da geliştirilmesine önemli katkı yapacaklarına olan inancını ise özellikle vurguladı.
Türkiye'deki ilk yatırımları olan İndeks Bilgisayar'dan sonra güçlenen olumlu kanaatleri çerçevesinde Türkiye'de Mika Tur ile ikinci yatırımlarına imza attıklarını hatırlatan Danis, dünya turizm sektöründe turizm gelirleri itibarıyla 11. sırada yer alan ve bu konumuyla çok önemli bir pazar olan Türkiye turizm sektörüne, şimdiye kadar yaptıkları yatırımlardan elde ettikleri tecrübe ile taze bir soluk getirmeyi ve katma değer sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

(Turizmaktüel)
 

 
Anne-baba öldü kızları ağır yaralı
 
Cesaretiniz kaynağı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus turistlere Mısır yerine Antalya
Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR), Mısır'ın turizm merkezleri Hurgada ...
Mardan Palas satıldı
Azeri asıllı iş adamı Telman İsmailov’un yaptırdığı Antalya’daki Mardan ...
Antalya'da bir cadı
ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde bir otel, müşterilerinin Cadılar Bayramı’nı ...
 
Çalıştığı otelin önünde pompalı tüfekle vuruldu
KONYA'da bir otelde garson olarak çalıştığı öğrenilen Servet Yorulmaz ...
En iyi oteller Side'de
Almanya’nın Frankfurt kentinde ‘Travelconnexion’ etkinliği için bir araya ...
Otelciler dikkat
Antalya'da da konakladıkları belirlenen ve buradan kiraladıkları bir araçla ...
 
Devlete göre turizm kaybımız ne oldu?
Türkiye'nin turizm gelirleri, güvenlik endişeleriyle azalan girişlere ...
Yapmayın bunu
İngiliz The Sun ve Daily Mail gazeteleri, Marmaris'te bulunan bir otelin ...
Turizm şirketine kayyum
Burhan Silahtaroğlu ve çocuklarının sahibi olduğu Silkar Turizm'e kayyım ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva