Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
11 Ekim 2023 Çarşamba - 09:50

Milli para dansçıların hedefi Dünya Şampiyonası'nda madalya

TÜRKİYE Dans Sporları Federasyonu milli takım para dans ekibi, Slovakya'dan 5 madalyayla döndü. Milli takım antrenörü Gazi Umdu, "Hedefimiz Dünya Şampiyonası'nda ilk 3 sıralamayı almak. Sporcularımız çok iyi, bence madalya, birincilik ve kupayla geri döneceğimizi düşünüyorum" dedi.

Milli para dansçıların hedefi Dünya Şampiyonası nda madalya
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nda milli takım para dans ekibi, eylül ayında Slovakya'nın Kosice kentinde düzenlenen Para Dans Dünya Kupası'nda 3'ü altın 5 madalya elde etti. Milli takım sporcularından Abdulkadir Ünal-Nezihe Koçak Ünal çifti, ikili standart klas 1 ve ikili serbest klas 1'de altın madalya kazandı. Ünal çifti, ikili latin klas 1'de ise gümüş madalya aldı. Serbest tek erkekler klas 1'de Barış Bayraktar altın madalyanın sahibi oldu. Aynı kategoride Akif Berker Dalgıç ise gümüş madalya kazandı. Ebru Akköz ise yarıştığı kategorilerde 9'unculuk elde etti. Yurda dönen milli sporcular, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Antalya'da yaşayan 4 milli takım sporcusu, haftada 3 gün Antalya Spor Salonu'nda İtalya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek için çeşitli müzik ve koreografilerle çalışıyor.

'TÜRK MİLLİ TAKIMI OLARAK İSMİMİZİ DUYURDUK'

Tekerlekli Sandalye Dans Sporu Milli Takım Antrenörü Gazi Umdu, tekerlekli sandalyede dans eden milli sporcularının çalışmalarını anlattı. Türkiye Şampiyonası'ndan sonra en iyi sporculardan milli takım oluşturduklarını, bu sporcuların Türkiye'yi yurt dışında temsil etmeye hak kazandığını belirten Umdu, "Önce Slovakya'da yapılan Dünya Kupası'na katıldık. Oradaki performansımızla kota aldık. Yurt dışında Dünya Şampiyonası'nda yarışabilmek için gerekli ön koşulların hepsini sağladık. Hedefimiz Dünya Şampiyonası. İtalya'da olacak. Ona hazırlanıyoruz. Antalya bu konuda Türkiye'nin en iyi şehirlerinden biri. Çok üst düzey sporcularımız var. Bu sporcular da hep madalya ve kupayla geri dönüyor. Slovakya'daki Dünya Kupası'ndan 5 madalyayla döndük. Türk milli takımı olarak ismimizi duyurduk. Dünya Şampiyonası'nda tek erkekler, tek kadınlar, çiftler, duo, free style dans sporları olarak bütün kategorilerde yer alacağız. Hedefimiz ilk 3 sıralamayı almak. Sporcularımız çok iyi, madalya, birincilik ve kupayla geri döneceğimizi düşünüyorum" dedi.

'İNSANIN RUHU ENGEL OLMASIN'

Tekerlekli sandalyenin dans etmeye engel olmadığını vurgulayan Umdu, "İnsanın ruh engeli olmasın. Geri kalan bütün engeller aşılır. Biz tekerlekli dans sporunu icra ederken sahnedeki hiçbir sporcuda engel görmüyorum. Hepsi inanılmaz harika figürler yapıyor. Figürler çok profesyonel ve üst düzey yapılıyor. Müzikle uyum, bedeni müziğe uydurma, tekerlekli sandalyeyi müzikle hareket ettirme gibi birçok kriter ve kıstastan geçiyorlar. Dolayısıyla biz orada hiçbir engelli görmüyoruz. Pistlerde tam tersine canla başla, ruhla bir sporun icra edildiğini görüyoruz. Bence herkes yapabilir" diye konuştu.

'DESTEK BEKLİYORUZ'

Takım kaptanı Abdulkadir Ünal ise yarışmalar için finansal anlamda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, Dünya Şampiyonası'na katılabilmek için sene içerisinde yarışmalarda puan almalarının gerektiğini anlattı. Slovakya'daki yarışmada Beşiktaş Belediyesi Spor Kulübü tarafından masraflarının karşılandığını aktaran Ünal, "Önümüzde Dünya Şampiyonası var. Bizim için Para Dansın olimpiyatı demek. Mutlaka orada olmamız lazım. Yıllardır aynı sandalyeyle dans ediyoruz ve neredeyse kırıldı, çöp durumunda. Biz onlarla antrenman yapıyoruz ve bunlarla yurt dışından sayısız madalya getirdik, Avrupa şampiyonlukları, dünya dereceleri dahil. Elimizdeki hurdalarla bunu yapabiliyorsak, elimizde sağlam ve bu iş için gerçekten dizayn edilmiş sandalyelerle neler yapabileceğimizi kimsenin aklı dahi almaz. O yüzden bu konuda finansal yardım istiyoruz. Dünya şampiyonasına giderken hem federasyonumuzdan hem de Spor Bakanlığı'ndan ilgili desteği bekliyoruz. Orada daha önce yaşadığımız mağduriyeti yaşamadan gönül rahatlığıyla o yarışmaya katılıp kürsüde gene bayrağımızı dalgalandırmak ve yine ülkemize madalyalar, kupalarla dönmek istiyoruz" dedi.

TURKIYE DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA MILLI TAKIM PARA DANS EKIBI, EYLUL AYINDA SLOVAKYA'NIN KOSICE KENTINDE DUZENLENEN PARADANS DUNYA KUPASI'NDA 3'U ALTIN 5 MADALYA ELDE ETTI. (GAZI UMDU) (FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

TURKIYE DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA MILLI TAKIM PARA DANS EKIBI, EYLUL AYINDA SLOVAKYA'NIN KOSICE KENTINDE DUZENLENEN PARADANS DUNYA KUPASI'NDA 3'U ALTIN 5 MADALYA ELDE ETTI. (ABDULKADIR UNAL) (FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

TURKIYE DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA MILLI TAKIM PARA DANS EKIBI, EYLUL AYINDA SLOVAKYA'NIN KOSICE KENTINDE DUZENLENEN PARA DANS DUNYA KUPASI'NDA 3'U ALTIN 5 MADALYA ELDE ETTI. (EBRU AKKOZ) (FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

TURKIYE DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA MILLI TAKIM PARA DANS EKIBI, EYLUL AYINDA SLOVAKYA'NIN KOSICE KENTINDE DUZENLENEN PARA DANS DUNYA KUPASI'NDA 3'U ALTIN 5 MADALYA ELDE ETTI. (ABDULKADIR UNAL - NEZIHE UNAL) (FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

TURKIYE DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA MILLI TAKIM PARA DANS EKIBI, EYLUL AYINDA SLOVAKYA'NIN KOSICE KENTINDE DUZENLENEN PARA DANS DUNYA KUPASI'NDA 3'U ALTIN 5 MADALYA ELDE ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA MILLI TAKIM PARA DANS EKIBI, EYLUL AYINDA SLOVAKYA'NIN KOSICE KENTINDE DUZENLENEN PARA DANS DUNYA KUPASI'NDA 3'U ALTIN 5 MADALYA ELDE ETTI. (AKIF BERBER DALGIC) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA MILLI TAKIM PARA DANS EKIBI, EYLUL AYINDA SLOVAKYA'NIN KOSICE KENTINDE DUZENLENEN PARA DANS DUNYA KUPASI'NDA 3'U ALTIN 5 MADALYA ELDE ETTI.(EBRU AKKOZ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA MILLI TAKIM PARA DANS EKIBI, EYLUL AYINDA SLOVAKYA'NIN KOSICE KENTINDE DUZENLENEN PARA DANS DUNYA KUPASI'NDA 3'U ALTIN 5 MADALYA ELDE ETTI.(EBRU AKKOZ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA MILLI TAKIM PARA DANS EKIBI, EYLUL AYINDA SLOVAKYA'NIN KOSICE KENTINDE DUZENLENEN PARA DANS DUNYA KUPASI'NDA 3'U ALTIN 5 MADALYA ELDE ETTI.(NEZIHE UNAL) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA MILLI TAKIM PARA DANS EKIBI, EYLUL AYINDA SLOVAKYA'NIN KOSICE KENTINDE DUZENLENEN PARA DANS DUNYA KUPASI'NDA 3'U ALTIN 5 MADALYA ELDE ETTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ ANTALYA, (DHA)

 
Yeni evlenecekler dikkat: Cevdet Yılmaz duyurdu
 
Gölhisar'da motosiklet kazası: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da arkadaşını öldüren sanık: Silahı masaya indirirken patladı
ANTALYA'da iş yerine ziyarete gelen arkadaşı Yaşar Çakır'ı (22) pompalı ...
Antalya'da özel bireyler kahkaha attı
ENGEL Tanımayanlar Spor Kulübü, özel bireyler ile yakınlarını neşeli şarkılar ...
TMMOB Antalya Kent Sempozyumu düzenliyor
TMMOB Antalya İKK, düzenlediği basın toplantısı ile 7-8 Aralık tarihinde ...
 
Zeybek olmak için Konyaaltı’na akın ettiler
Konyaaltı’nda 29 Ekim’de 1923 zeybeğin aynı anda dans ederek Ulu Önder ...
ATB heyeti çiçeğin merkezi Kolombiya’da incelemede bulundu
Tarımsal üretimin, ticaretin ve ihracatın geliştirilmesi için çalışmalar ...
Kepez’den Antalya’ya dev meydan
Kepez Belediyesi, şehre dev bir etkinlik meydanı daha kazandırdı. DokumaPark’ta, ...
 
Antalya ulusal tenis turnuvasına ev sahipliği yapacak
ANTALYA Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD), Antalya Tenis İhtisas ...
ABD'li turistler kruvaziyerle Antalya'ya geldi
RODOS Adası'ndan hareket ederek Antalya'nın Alanya Limanı'na demirleyen ...
Antalya'da askere gitmeye hazırlanan genç, kazada hayatını kaybetti
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde belediye minibüsü ile çarpışan motosikletin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva