Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
17 Ağustos 2019 Cumartesi - 10:23

Minik Ömer'in ailesi, tedavi için destek bekliyor

MANİSA'da yaşayan 4 yaşındaki Ömer Yasir Şahin, 2 yıl önce boğazına kaçan fındık kırıntıları yüzünden nefessiz kalınca beynine 5 dakikadan fazla oksijen gitmediği için konuşma yetisini yitirip, felç kaldı.

Minik Ömer in ailesi, tedavi için destek bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

1 yıl boyunca fizik tedavi gören minik Ömer'in sağlığı iyiye giderken, ilk adımını atarak "Anne" dedi. Maddi durumu kötü olan ailesi ise çocuğun tedavi masraflarını karşılamakta zorlandıklarını belirterek, hayırseverlerden yardım istedi.

Şehzadeler ilçesinde yaşayan Hatice Şahin (33) ve İbrahim Şahin (36) çiftinin tek çocuğu Ömer Yasir Şahin'in nefes borusuna, 25 Aralık 2017'de, dışarıda gezdiği sırada, annesinin verdiği fındığın kırıntıları kaçtı. Nefes alamayan minik Ömer, ailesi tarafından hemen Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerde çocuğun beynine 5 dakikadan fazla oksijen gitmediği için felç geçirdiği tespit edildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'ne sevk edilerek ameliyata alınan Ömer'in akciğerinden, mercimek tanesi büyüklüğünde 9 fındık parçası çıkarıldı. Hortumla burnundan beslenme sırasında mide kanamaları geçiren Ömer Yasir Şahin, midesinden de ameliyat edildi. Yürüyemeyen, konuşamayan ve kolları kasılı halde kalan minik Ömer, devletin ve birçok hayırseverin maddi desteğiyle, 1 yıl boyunca fizik tedavi gördü. Bu süreçte ailesi, Ömer Yasir Şahin'i hiç yalnız bırakmadı. Bir fabrikada forklift operatörü olarak çalışırken oğlunun başına gelenler sonrası 3 ay hastanede çocuğunun başından ayrılamadığı için işten çıkarılan baba İbrahim Şahin ile ev hanımı anne Hatice Şahin, geçinmek için yakınlarından maddi destek almaya başladı. Tedavi için gerekli ilaçlardan bazıları da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşıladığı ilaçlar listesinde yer almadığı için hayırseverlerin desteğiyle temin edildi. Şehzadeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı aileye, ayda bin 280 lira evde bakım ücreti ödedi. Minik Ömer, 1 yıl boyunca haftanın 6 günü fizik tedavi görüp, ilaçlarını kullanarak her geçen gün iyileşti. Geçen nisan ayında ilk adımını atan Ömer "anne" dedi.

‘HER GÜN 2 SAAT FİZİK TEDAVİ GÖRMESİ GEREKİYOR’

Ömer Yasir Şahin'in tedavi sonrası sağlığındaki gelişimden mutlu olan ailesi, sürecin devam edebilmesi için hayırseverlerden bir kez daha destek istedi. Şahin ailesi, devletin 1 yıl boyunca fizik tedaviyi karşıladığını, 1 yıldan sonra yılda 2 ay ücretsiz fizik tedavi desteği verildiğini ancak çocuğun her gün 2 saat fizik tedavi görmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca beyni, beyin hücrelerini ve kasları güçlendiren biri 2 bin 500 lira olmak üzere toplam 4 bin lira tutan ve yurt dışından getirilen, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödemesi kapsamında olmayan 2 aşının da gerekli olduğunu ifade etti. Tüm zamanlarını Ömer Yasir Şahin ile geçirdiklerini ve yakınlarının maddi destekleriyle geçimlerini sağladıklarını söyleyen aile, çocuğun tedavisi için hayırseverlerin desteğine ihtiyaçlarının bulunduğunu belirtti.

'İLK KEZ ANNE DEDİ'

Oğlunun 2 yaşına kadar sağlıklı bir birey olduğunu söyleyen anne Hatice Şahin, "Ne olduysa fındık kırıntılarının nefes borusuna kaçmasıyla oldu. Resmen hayatımız karardı. Eşim çalışamadığı, sürekli oğlumuzun başında durduğu için maddi durumumuz yeterli değil. Devlet 1 yıl boyunca oğlumuzun fizik tedavi ihtiyacını karşıladı. Doktorlarımız fizik tedaviyle iyileşebileceğini söylüyor. Kafasını tutamayan, yastıklarla oturtabildiğimiz oğlumuz, geçen nisan ayında kontrole gittiğimizde ilk adımını attı. Yemek yiyemeyen, başını tutamayan oğlum, destekle ayakta durabilecek duruma geldi. İlk kez 'anne' kelimesini duydum. Dünyada benden mutlusu yoktu. Oğlumla çok güzel, olumlu bir şekilde yol alıyoruz. Uzmanlara göre Ömer Yasir'in günde en az 2 saat kesintisiz fizik tedavi alması gerekiyormuş. Duyarlı vatandaşların bize yardım etmesini istiyoruz. El ele verip Ömer Yasir'i yürütelim" diye konuştu.

'UMUTLARIMIZ YARIM KALMASIN'

İyileşme belirtileri gösteren çocuklarının tedavisi için destek çağrısı yapan baba İbrahim Şahin de, "Devletin bir yıllık ücretsiz sağladığı fizik tedavi süresi bitti. 1 yıldan sonra yılda 2 ay ücretsiz fizik tedavi veriliyor. Ancak Ömer, sürekli fizik tedavi görmeli. Ben çalışamadığım için bunu sağlayacak gücüm yok. Fizik tedavinin 1 saati 100 lira. Doktorlarımız da ancak fizik tedavi ile Ömer Yasir'in gelişim gösterebileceğini söylüyor. Bu zamana kadar getirdik, umutlarımız yarım kalmasın istiyoruz. Hayırseverlerden oğlumuzun tedavisi için destek bekliyoruz" diye konuştu.

MANISA'DA BOGAZINA KACAN FINDIK KIRINTILARI YUZUNDEN FELC KALAN 4 YASINDAKI OMER YASIR (ONDE) 1 YILLIK FIZIK TEDAVI ILE ILK ADIMINI ATTI. AILESI, TEDAVI MASRAFLARININ KARSILANMASI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLIYOR. OMER YASIR'IN EN BUYUK DESTEKCISI ANNESI HATICE SAHIN ILE BABASI IBRAHIM SAHIN (ARKADA) OLDU. (FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

MANISA'DA BOGAZINA KACAN FINDIK KIRINTILARI YUZUNDEN FELC KALAN 4 YASINDAKI OMER YASIR 1 YILLIK FIZIK TEDAVI ILE ILK ADIMINI ATTI. AILESI, TEDAVI MASRAFLARININ KARSILANMASI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLIYOR. OMER YASIR'IN (ORTADA) EN BUYUK DESTEKCISI ANNESI HATICE SAHIN (SOLDA) ILE BABASI IBRAHIM SAHIN(SAGDA) OLDU. (FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

MANISA'DA BOGAZINA KACAN FINDIK KIRINTILARI YUZUNDEN FELC KALAN 4 YASINDAKI OMER YASIR (FOTOGRAFTA) 1 YILLIK FIZIK TEDAVI ILE ILK ADIMINI ATTI. AILESI, TEDAVI MASRAFLARININ KARSILANMASI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLIYOR. OMER YASIR'IN EN BUYUK DESTEKCISI ANNESI HATICE SAHIN ILE BABASI IBRAHIM SAHIN OLDU. (FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

MANISA'DA BOGAZINA KACAN FINDIK KIRINTILARI YUZUNDEN FELC KALAN 4 YASINDAKI OMER YASIR (FOTOGRAFTA) 1 YILLIK FIZIK TEDAVI ILE ILK ADIMINI ATTI. AILESI, TEDAVI MASRAFLARININ KARSILANMASI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLIYOR. OMER YASIR'IN EN BUYUK DESTEKCISI ANNESI HATICE SAHIN ILE BABASI IBRAHIM SAHIN OLDU. (FOTO:CEMIL SEVAL/MANISA,(DHA)

Cemil SEVAL/MANİSA, (DHA)

Etiketler:
 
Kekik yağı, antibiyotik kullanımını azaltacak
 
Zalim İstanbul dizisi Altınözü’nde çekilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de 202 kaçak göçmen yakalandı
İZMİR'in Dikili ilçesi açıklarından lastik botlarla yasa dışı geçiş yapmaya ...
Sevgilisini bıçaklayan firari aşçı, İzmir'de yakalandı
BODRUM'da, 2 yıl önce havalimanında romantik bir evlilik teklifi yaptığı ...
Roman çocuklar için okul duvarını boyuyor
İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilmesi planlanan '2'nci Uluslararası ...
 
Çukurda kalan şahini kurtardılar
KONYA'nın Karatay ilçesinde, definecilerin açtığı 4 metrelik çukura girip, ...
Maganda kurşununda 3 kişi yaralandı
TOKAT’ın Niksar ilçesinde düğünde kimliği belirsiz kişiler tarafından ...
Kontrolden çıkan motosiklet bariyerlere çarptı: 2 ağır yaralı
Kadıköy'de sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet bariyerlere ...
 
Binada gaz sıkışması ve sonuç...
Sancaktepe'de bir binada meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı.
Cam silerken 5'inci kattan düşen kadın yaralandı
SİİRT’te, evinin camını temizlediği sırada dengesini kaybederek, 5'inci ...
Otomobil minibüse çarptı: 2'si çocuk, 13 yaralı
BOLU'da, TEM yolunda otomobilin minibüse çarpması sonucu meydana gelen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva