'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
20 Şubat 2011 Pazar - 16:28

Mor çoraplı protesto

TAKSİM’de toplanan Sosyalist Demokrasi Partili (SDP) bir grup kadın,eylemde bulundu.

Mor çoraplı protesto
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TAKSİM’de toplanan Sosyalist Demokrasi Partili (SDP) bir grup kadın, cinsel suçlara yönelik AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil ve Ankara Milletvekili Aşkın Asan imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan hadım cezası kanun teklifi ile Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker'in tecavüz ve dekolte ilişkisi konusunda yaptığı açıklamalarını protesto etti. Sorunun testosteron değil erkek egemen düzeni olduğunu öne süren kadınların çoğunun, gösteri sırasında mor çorapla mini etek ve şort giymeleri dikkat çekti.
 
Taksim Tramvay Durağı yanında saat 13.30 sıralarında bir araya gelen SDP’li 20 kişilik kadın grubu, “Sorun testosteron değil sizin erkek egemen düzeninizdir” yazılı pankart açtı. Protesto için mor çorapla, mini etek ve şort giyen kadınlar, “Kadınlar susmadı susmayacak”,”Kimsenin namusu olmayacağız”, ”Erkekler vuruyor devlet koruyor”, ”Susmadık susmayacağız, kurtuluşa kadar savaşacağız” şeklinde sloganlar attılar.

SORUN TESTOSTERON DEĞİL,SORUN SİZİN ERKEK EGEMEN DÜZENİNİZDİR

Grup adına basın açıklamasını Aylin Mert okudu. Torba Yasayı alelacele Meclis’ten geçiren AKP hükümetinin kadın vekillerinin başta olmak üzere genel kurula ‘cinsel suçlara yönelik cezaları artıran’ bir yasa teklifinde bulunduklarını söyledi. Sözde taciz ve tecavüz suçlarına yönelik ‘kökten’ çözüm üretildiğini ifade eden Mert, şunları söyledi:
 
“Fakat yapılan teklife bakıldığında, bu konunun öneminin yeterince kavrandığını ve sorunu çözebilecek bir düzenlemenin hedeflendiğini söylemek bir yana daha önce mahkemeye karşı kullanılan önemli argumanları da ortadan kaldırarak kadının daha fazla travma yaşamasına neden oluyor. Kadına yönelik suçların sebebi olan erkek egemen zihniyetin, yasa teklifinde de kendini yeniden ürettiği çok açık bir şekilde ortada. Çünkü tecavüzün testosteron tedavisi ile engelleneceğini düşünmek; bunun ‘dürtü denetim bozumluğu’ olarak kabul edilip bir hastalık gibi algılanmasına ve tecavüzcülerin toplumda hastalık olarak algılanmasına ve tecavüzcülerin toplumda hastalanmış ‘mağdurlar’ olarak görülmesine neden olacak. Kısaca sorun bireyselleştirilmektedir. Çünkü sorun yasa çocuk istismarında ceza alan seri tecavüzcülerin testosteron tedavisine de olanak tanımaktadır. Sorun testosteron değil, sorun sizin erkek egemen düzeninizdir”
 
SEBEP OLAN NE HORMONLARDIR NE DE KADININ GİYDİĞİ KIYAFETLER

Sorunun çözümü olarak hadımı önümüze koyan zihniyetin bir başka temsilcisinin geçtiğimiz günlerde sorunun çözümüne dair müthiş tespitlerde bulunduğunu belirten Aylin Mert, şöyle dedi:
 
“Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, dekolte giyen kadının çeşitli saldırılarla karşılaşmasının normal olduğunu, erkekleri tahrik ettiği için kadının şikayetçi olmaması gerektiğini söylüyor ve bu sözleri yetmezmiş gibi hangi kıyafetlerin giyilmesine karar verecek bir komisyonun kurulmasını öneriyor. Tabii bu arada Sorumlu Devlet Bakanımız Aliye Kavaf da sevgili profesörüne bir biçimiyle hak veriyor ve ‘tacizin tek nedeni olarak kılık kıyafeti göstermek yada onun arkasına saklanmak doğru değildir’ diyerek ‘dekolte tacizin nedenidir ama tek nedeni değildir’ diyor. Daha bir ay önce Yurt-Kurt Genel Müdürünün ‘saat 9’dan sonra kız çocuğunun dışarıda ne işi olabilir’ sorusu da aynı zihniyetin ürünü değil midir? Buradan Orhan Çeker’e ve onun zihniyetindeki AKP milletvekillerine sesleniyoruz. Kadınların tacize ve tecavüze uğramasına sebep olan ne hormonlardır nede kadının giydiği kıyafetlerdir. Sebep erkek egemen zihniyetinizin ürettiği bu politikalarınız ve açıklamalarınızın suçu meşrulaştırmasıdır.” dedi.

SİZ ÖNCE ERKEK EGEMEN SİSTEMİNİZİ HADIM EDİN

Testosteron tedavisi ile polisin copunu, tecavüzcünün yumruğunu, sevgilinin silahını, kocanın şiddetinin engellenemeyeceğini savunan Aylin Mert,”Cezaevindeki kadına copla tecavüz ederek işkence yapan polis, boşandığı karısını öldüren, ayrılmak isteyen karısını öldüren adam, hamile öğrencinin karnına tekmeyi basan polis. Bu kadınların hepsi ‘tahrik gücü yüksek kıyafetler’ mi giymişti. Yoksa şiddeti uygulayan erkeklerin ‘hormonları’ı mı yüksekti.Suçun sebebini ve kaynağını ortaya doğru koyamadığınız sürece bu suçu önlemeye yönelik doğru çözümler üretemezsiniz. Siz önce erkek egemen sisteminizi hadım edin. Testosteron tedavisine ilk önce kendinizden başlayın. Yani önce iktidarınızı hadım edin. Çünkü biz kadınlar, erkek egemen politikalarınızın ve politikacılarınızın iktidarını kesmek için mücadele etmeye devam edeceğiz ” dedi.
 

 
Hamsi şöleni
 
'Bırakır yollara düşerim'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamsi şöleni
İZMİR'de Karadenizliler tarafından düzenlenen 'Hamsi Şöleni'nde, ücretsiz ...
Allianoi sulara gömüldü
YAKLAŞIK 2 bin yıllık tarihe sahip, hidroterapiyle tedavi uygulandığına ...
Limiti geçenlere iki yıl hapis
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Karayolu Trafik Kanunu’nda yapılması istenen ...
 
DİSK: İşsizlik 17.36
DİSK-AR, TÜİK’in yüzde 11 olarak açıkladığı işsizlik oranının, baştaumutsuzluk ...
Görevlendirme müjdesi
Yozgat Çekerek Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık memurunun Perşembe ...
Hasdal ve Silivri raporu
Balyoz davasında 163 sanığın tutuklanmasıyla gözler bir kez daha Silivri ...
 
Hukuk bürosunda kavga
İZMİT'te bir hukuk bürosunda alacak anlaşmazlığından çıkan kavgada İlhan ...
Bisikletli çift birbirini kaybetti
BİSİKLETLE dünya turuna çıkan çift, Bartın'da şehir içi trafiğinde birbirlerini kaybetti.
Sahte kimlikle fuhuşa zorladılar
BURSA'da evden kaçan 14 yaşındaki E.A'yı bir eve kapatıp, para karşılığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva