Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
26 Mayıs 2017 Cuma - 10:38

Motosiklet kazasında felç olan Temmuz, yeniden doğdu

ANTALYA'da motosiklet kazasında vücudunda birçok kemik kırılan ve sol tarafında felç gelen 25 yaşındaki Temmuz Yılmaz, 36 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra, doktor ve fizyoterapistlerin yoğun tedavisiyle 1 yıl sonra hem okuluna, hem de çok sevdiği motosikletine geri döndü.

Motosiklet kazasında felç olan Temmuz, yeniden doğdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da geçen yıl 26 Mayıs tarihinde kullandığı motosikletle bir araçla çarpışan Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü öğrencisi Temmuz Yılmaz, kazadan sonraki 3 ayı çok net hatırlayamadığını; doktorları, fizyoterapistleri ve ailesinin yoğun çabasıyla hayata döndüğünü söyledi. Vücudunun sağ tarafında çok sayıda kırık, sol yanının felç olduğunu belirten Temmuz Yılmaz, 45 gün hastanede kaldığını, bu sürenin 36 gününün ise yoğun bakımda geçtiğini belirtti.

HERKES ÇOK ÇEKTİ

Taburcu olduktan sonra Atatürk Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Evde Sağlık Hizmeti kapsamında evde fizik tedavi gördüğünü anlatan Yılmaz, şimdiyse fizik tedavi için haftada 5 gün motosikletiyle hastaneye geldiğini söyledi. Ailesine, doktorlarına ve arkadaşlarına teşekkür eden Temmuz Yılmaz, “Herkes çok çekti. Doktorlarım, ailem, arkadaşlarım. Ama iyileştim. Artık okuluma da motosikletime de geri döndüm" dedi.

MOTOSİKLET KULLANAN İKİ KEZ DÜŞÜNMELİ

Gerekli tüm tedbirleri almasına ve normal hızda gitmesine rağmen böyle ağır bir kaza geçirdiğini söyleyen Temmuz Yılmaz, Türkiye'de motosiklet kullanmanın tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, kendisi gibi motosiklet tutkunu olanlara ise “Motor kullananlar yapacakları şeyi iki kez düşünsün. Bir kez düşünmek yetmiyor" diye seslendi.

Temmuz Yılmaz, tekrar motosikletine kavuştuğunu için mutlu olduğunu belirterek, “Sanki yeniden doğdum. Motosiklet kullanmayı bırakmayı asla düşünmüyorum" dedi.

OKULUNA GİDİYOR, SOSYAL AKTİVİTELERİ YAPABİLİYOR

Atatürk Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. Zeynep Kılıç, Temmuz Yılmaz'ın 1 yıl önce motosiklet kazasına bağlı travmatik beyin lezyonu geçirmiş bir hasta olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Temmuz, uzun süre yoğun bakım sürecinde kalmış, daha sonra yatağa bağımlı tedavi görmüş, ardından fizik tedavi hizmetlerinden yararlanarak rehabilitasyon aşamasına geçilmiş bir hastamız. Bu tür vakalarda hastayı bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Hasta eğer fizik tedaviye uyum sağlayabiliyorsa bizim işimiz biraz daha kolaylaşıyor. Temmuz'da kırıklar vardı ve kırık iyileşmesinin olması gerekiyordu. Hastayı mobilize etmeden önce bu gerekiyordu. İlk başta evde fizik tedavi rehabilitasyon hizmeti verdik. Artık hastaneye geliyor fizik tedavi için. Temmuz rehabilitasyon aşamasının son kısmında. Tedavimiz tamamlanmak üzere diyebilirim. Çünkü istediğimiz amaca neredeyse ulaştık sayılır. Sağ omzunda biraz eklem kısıtlılığı mevcut ama onun iyileşmesini zamana bırakıyoruz. Diğer bölgede istediğimiz aşamaya geldik. Okuluna gidiyor, sosyal yaşamda istediği aktiviteleri çok rahat yapabiliyor."

HASTANIN İYİLEŞECEĞİNE İNANMASI ÇOK ÖNEMLİ

“Böyle ağır vakaların bu şekilde düzelebiliyor olması için fizik tedavi çok önemli ama beyinde gelişen hasarın düzeyi ilk başta aslında belirleyici" diyen Dr. Kılıç, “Çok yoğun bir hasar meydana gelmişse hastaya yardımcı olma şansımız biraz daha kısıtlı. Hastayı rehabilitasyonla gayretlendiriyoruz. Hasta iyileşeceğine inanıyorsa, moral ve motivasyon varsa çok daha güzel sonuçlara ulaşabiliyoruz" diye konuştu.


ANTALYA'DA MOTOSIKLET KAZASINDA VUCUDUNUN SOL TARAFINDA FELC, SAG TARAFINDA ISE COK SAYIDA KIRIK MEYDANA GELEN, 36 GUN YOGUN BAKIMDA KALAN UNIVERSITELI TEMMUZ YILMAZ, DOKTORLARI VE FIZYOTERAPISTLERININ YOGUN TEDAVISIYLE 1 YIL SONRA HEM OKULUNA HEM COK SEVDIGI MOTOSIKLETINE GERI DONDU.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA MOTOSIKLET KAZASINDA VUCUDUNUN SOL TARAFINDA FELC, SAG TARAFINDA ISE COK SAYIDA KIRIK MEYDANA GELEN, 36 GUN YOGUN BAKIMDA KALAN UNIVERSITELI TEMMUZ YILMAZ, DOKTORLARI VE FIZYOTERAPISTLERININ YOGUN TEDAVISIYLE 1 YIL SONRA HEM OKULUNA HEM COK SEVDIGI MOTOSIKLETINE GERI DONDU.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ ANTALYA, (DHA) 

 
Dünyada sadece Antalya'da
 
Büyükşehir otogar arazisini satışa çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyada sadece Antalya'da
DÜNYADA doğal popülasyonu sadece Antalya'nın Düzlerçamı bölgesinde 1966'da ...
Kraliçe adayları kampa girdi
ANTALYA'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Miss Eurasia Güzellik Yarışması ...
Dağdaki adaçayını ovada üretiyor
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde üretici 60 yaşındaki Mehmet Gebizli, bir ...
 
İsrafil Kurtcephe gözaltında
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Fethullahçı ...
Yabancı konukların denizaltı gezisi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Alanya Film Festivali ...
Çiçek üreticilerine arazi müjdesi
ORTA Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ...
 
Büyükşehir ulaşımın anayasasını tamamladı
ANTALYA'da yıllardan beri tartışılan Ulaşım Ana Planı hazırlandı. Büyükşehir ...
Futbolcular moral yemeğinde buluştu
ANTALYASPOR'un başarılı orta saha oyuncusu Zeki Yıldırım, Kasımpaşa maçı ...
çocuklar doğa için yarışacak
ANTALYA Zeytinpark A.Ş ile Caretta Sports Events'in düzenlediği 2'nci ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva