Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
4 Aralık 2019 Çarşamba - 11:52

Müdür Ulucan: Huzurlu ve güvenli ilimiz var

ANTALYA'da düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı toplantısında Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgesindeki 22 ilin il emniyet müdür yardımcıları ve trafik şube müdürleri, trafikteki sorunların çözümü için yapılması gerekenleri konuştu.

Müdür Ulucan: Huzurlu ve güvenli ilimiz var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da İçişleri Bakanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda Karayolu Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı çerçevesinde Antalya'da yapılan faaliyetler ve trafikle ilgili sorunların çözümü görüşüldü. İki gün sürecek toplantıya Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgesindeki 22 ilin il emniyet müdür yardımcıları ve trafik şube müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, ülke genelinde trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ya da maddi hasarlı kazalarda mağdur olduğunu belirtti. Trafik kazalarının önlenmesi için ülke genelinde çalışmalar yapıldığını anlatan Ulucan, emniyet kemeri takılması, sürüş sırasında cep telefonu kullanımı, hız ihlalleri gibi konularda kazaların önlenmesi için çalışmalar yapıldığına dikkati çekti.

Antalya'da trafikte yaya geçidi kullanımının yaygınlaşması, kask takılması, emniyet kemeri takılması gibi projelerle kazaların azalması için önemli farkındalık oluşturduklarına değinen Ulucan, "Huzur ve güvenli bir ilimiz var. İlimizde trafik güvenliğinin daha kapsamlı sağlanması için personel artırılmış, farlı projeler hayata geçirilmiş ve çalışmalar devam etmektedir. Motosiklet kullanımında ülkede ikinci sıradaki Antalya'da kask kullanımında önemli artış sağlandı. Trafik güvenliliğinin sürekliliğinin sağlanması için uygulamaların incelenmesi sorunların çözümü büyük önem taşır" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, çocukların, gençlerin, yetişkinlerin sağlıklı yaşam sürmesi için her türlü eğitim ve iş birliği çalışması yaptıklarını belirtti. Antalya'da 280 bin motosikletli bulunduğunu anlatan Arslan, öğrenciler arasında bisiklet kullanımının da yaygın olduğunu vurguladı. Çocuklarda bisiklet kullanım bilincini artırmak için proje başlattıklarına değinen Arslan, 12 bin çocuğa çocuk bisikleti ehliyeti verdiklerini söyledi. Antalya'da 4 bin civarında servisle on binlerce öğrencinin okullara erişiminin sağlandığını dile getiren Arslan, "Antalya'da ehliyet sınavına girenlerin yüzde 52'sine ehliyet veriliyor. Burada yüzde 90 yapan iller var. Bu konuda ya çok iyi eğitim ya da çok sıkı denetim yapılması gerekiyor" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanı Mehmet Fatih Serdengeçti, gelecek yıl kazaların yüzde 50 azaltılmasını hedeflediklerini söyledi. Trafik güvenliğini, düzenini sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Serdengeçti, "Ülkemizde her yıl binlerce insanı kaybediyoruz, yüz binlerce insan yaralanıyor. Bunun azaltılması gerekiyor. Gelişmemiş ülkelerde kazalardan insan kaybının fazlalığını görüyoruz. Gelişmiş ülkelerde daha fazla araç daha fazla sürücü var fakat kazalar az. Bu insanların onur duyacağı bir durum. Bu onuru insanlarımıza yaşatarak biz de yaşamalıyız" diye konuştu.

Trafik kazalarının azaltılması, vatandaşlarda trafik bilincinin artırılması için çalışmaları artırdıklarını vurgulayan Serdengeçti, "2018 yılına göre, 2019'un 11 aylık döneminde kaza yerinde ölüm sayısının yüzde 27 azaldığını görüyoruz. Hastane ölüm verilerine göre de 9 aylık süreçte kaza nedeniyle olay yerinde ve hastanede ölüm oranı geçen yıla göre yüzde 23 azaldı" diye konuştu.

ANTALYA'DA ICISLERI BAKANLIGI KOORDINESINDE IL EMNIYET MUDURLUGU TARAFINDAN TRAFIK BOLGE DEGERLENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ICISLERI BAKANLIGI KOORDINESINDE IL EMNIYET MUDURLUGU TARAFINDAN TRAFIK BOLGE DEGERLENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ICISLERI BAKANLIGI KOORDINESINDE IL EMNIYET MUDURLUGU TARAFINDAN TRAFIK BOLGE DEGERLENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Kemer Belediyesi'nde aralık meclisi
 
'Ucuz ekmek için kaliteden ödün verdiler'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer Belediyesi'nde aralık meclisi
KEMER Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Antalyalı holdingin büyük vurgunu
Antalya'da önce bir holding kuran dolandırıcılar, Eurobank Kos SH. A. ...
Eşinin şiir kitabını imzalayıp Uysal'a hediye etti
AZİME Korkmazgil, 1984'te yaşamını yitiren şair eşi Hasan Hüseyin Korkmazgil'in, ...
 
Antalya'da gıda denetimi
TARIM ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği için 6 bin 255 işletmeyi denetledi.
Miniklerden engelliler için farkındalık etkinliği
ANTALYA'nın Demre ilçesinde ana okulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte ...
14 yıl önceki cinayetten tutuklanan sanığa tahliye
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde, 14 yıl önce evinde bıçaklanarak öldürülen ...
 
AÜ'den çocuklara 'jelibal' müjdesi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde ...
Antalya turizmine bakanlıktan dev atıksu arıtma desteği
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla atıksu arıtma altyapı ...
Antalya'da yaşanan o korkunç olayı anlattı
ANTALYA'da 2 yıl önce eski eşi Asiye Güzel'in (45) yüzüne kezzap atarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva