Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
2 Aralık 2019 Pazartesi - 10:03

Muhammet için işaret dili öğreniyorlar

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri ile öğretim görevlileri, bu yıl okulu kazanan işitme engelli Muhammet Açıkgöz (21) için işaret dili öğreniyor.

Muhammet için işaret dili öğreniyorlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Zonguldaklı Muhammet Açıkgöz, bu yıl girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği'ni kazandı. İşitme engelli Açıkgöz, 18 kişilik sınıfta arkadaşlarıyla iletişim kuramadı. Yalnızlık yaşamaya başlayan Açıkgöz için kolları sıvayan MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim İş Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Çetin Çelebi, öğrencisi için işaret dili öğrenebileceklerini düşündü. Çelebi, diğer öğrencilerle düşüncesini paylaştı. Öğrenciler de kabul etti. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne iletilen talebin ardından işaret dili öğretmeni Sibel Okçu, üniversitede haftanın 1 günü 2'şer saat ders vermeye başladı.

İşaret dili kursuna katılan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, "Gurur verici bir faaliyet. Engelli öğrencilerimizin önündeki her türlü engeli kaldırmak için çalışıyoruz. Evlatlarımıza uygulama yapacakları zeminler oluşturuyoruz. Her birinin öz güvenleri çok yüksek. Böyle bir faaliyete sürekli katılıyorlar. Emeği geçenlerini kutluyorum" diye konuştu.

'ENGELSİZ ÜNİVERSİTE'

Öğretim Görevlisi Çetin Çelebi de 25 yıllık meslek hayatında ilk kez işitme engelli bir öğrenciyle ders yaptığını anlatarak, "Daha önce fiziki engeli olan öğrencilerle ders yapmıştım. Temel tasarım dersinde genel işleyişi aktarırken Muhammet'in kenarda beklediğini gördüm. Öğrencimizin yanına gittim. Dersi yazılı olarak aktardım. Diğer öğrencilerin Muhammet ile aramızdaki diyalogu izlediğini fark ettim. Öğrencilerime dönerek, 'Öğretmen adayı olarak buraya geldiniz. Sizin de ileride engelli öğrenciniz olabilir' dedim. 'Muhammet için işaret dilini öğrenmeye var mısınız?' diye sordum. Hepsi önerimi tereddüt etmeden kabul etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ümidimiz gençliktedir. Toplumumuzun empati kurmaya dönük bir tavır içinde olmasını istiyorum. Üniversitemizde 'engelsiz üniversite' olmaya yönelik bir alt yapı çalışması söz konusu" dedi.

İLETİŞİMLERİ ARTTI

Öğretmen Sibel Okçu'nun aracılığıyla duygularını anlatan Muhammet Açıkgöz ise "Arkadaşlarımla işaret diliyle anlaşmaya başladığım için kendimi mutlu hissediyorum. Duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Açıkgöz için ders alan öğrencilerden Melek Koca, "Gruba sonradan dahil oldum. Bu derse katıldığım için mutluyum. İleride bizim de işitme engelli öğrencimiz olabilir" derken, İzzet Can Güleryüz de "Muhammet ile zor anlaşıyorduk. Ders sayesinde arkadaşlığımız iyi noktalara geldi. O mutlu olduğu zaman bizde mutlu oluyoruz" dedi.

Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 3 yıldır işaret dili öğretmenliği yapan Sibel Okçu, "Bunca yıldır kurs veriyorum ancak en özelinin bu sınıftaki olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarının tek isteği Muhammet ile iletişime haline geçebilmekti. Davranışları beni çok mutlu etti. Bu grubun içinde yer almaktan büyük keyif alıyorum" dedi.

MUGLA SITKI KOCMAN UNIVERSITESI EGITIM FAKULTESI GUZEL SANATLAR EGITIMI BOLUMU OGRENCILERI ILE OGRETIM ELEMANLARI, ISITME ENGELLI OLMASI NEDENIYLE KIMSEYLE ILETISIM KURAMAMANIN UZUNTUSUNU YASAYAN MUHAMMET ACIKGOZ'UN (SAGDAN UCUNCU) MUTLULUGU ICIN ISARET DILI OGRENIYOR. REKTOR PROF. DR. HUSEYIN CICEK (SOLDAN ALTINCI) (FOTO: CAVIT AKGUN / MUGLA, DHA)

MUGLA SITKI KOCMAN UNIVERSITESI EGITIM FAKULTESI GUZEL SANATLAR EGITIMI BOLUMU OGRENCILERI ILE OGRETIM ELEMANLARI, ISITME ENGELLI OLMASI NEDENIYLE KIMSEYLE ILETISIM KURAMAMANIN UZUNTUSUNU YASAYAN MUHAMMET ACIKGOZ'UN (SAGDAN IKINCI) MUTLULUGU ICIN ISARET DILI OGRENIYOR. (FOTO: CAVIT AKGUN / MUGLA, DHA)

MUGLA SITKI KOCMAN UNIVERSITESI EGITIM FAKULTESI GUZEL SANATLAR EGITIMI BOLUMU OGRENCILERI ILE OGRETIM ELEMANLARI, ISITME ENGELLI OLMASI NEDENIYLE KIMSEYLE ILETISIM KURAMAMANIN UZUNTUSUNU YASAYAN MUHAMMET ACIKGOZ'UN MUTLULUGU ICIN ISARET DILI OGRENIYOR. OGRETIM GOREVLISI CETIN CELEBI (SAGDAN IKINCI) 25 YILLIK MESLEK HAYATI BOYUNCA ILK KEZ ISITME ENGELLI BIR OGRENCIYLE DERS YAPTIGINI SOYLEDI. (FOTO: CAVIT AKGUN / MUGLA, DHA)

MUGLA SITKI KOCMAN UNIVERSITESI EGITIM FAKULTESI GUZEL SANATLAR EGITIMI BOLUMU OGRENCILERI ILE OGRETIM ELEMANLARI, ISITME ENGELLI OLMASI NEDENIYLE KIMSEYLE ILETISIM KURAMAMANIN UZUNTUSUNU YASAYAN MUHAMMET ACIKGOZ'UN MUTLULUGU ICIN ISARET DILI OGRENIYOR. OGRETIM UYESI CETIN CELEBI (SOLDAN IKINCI) (FOTO: CAVIT AKGUN / MUGLA, DHA)

MUGLA SITKI KOCMAN UNIVERSITESI EGITIM FAKULTESI GUZEL SANATLAR EGITIMI BOLUMU OGRENCILERI ILE OGRETIM ELEMANLARI, ISITME ENGELLI OLMASI NEDENIYLE KIMSEYLE ILETISIM KURAMAMANIN UZUNTUSUNU YASAYAN MUHAMMET ACIKGOZ'UN (SAGDAN BIRINCI) MUTLULUGU ICIN ISARET DILI OGRENIYOR. OGRETIM GOREVLISI CETIN CELEBI (SOLDAN IKINCI) 25 YILLIK MESLEK HAYATI BOYUNCA ILK KEZ ISITME ENGELLI BIR OGRENCIYLE DERS YAPTIGINI SOYLEDI. (FOTO: CAVIT AKGUN / MUGLA, DHA)

MUGLA SITKI KOCMAN UNIVERSITESI EGITIM FAKULTESI GUZEL SANATLAR EGITIMI BOLUMU OGRENCILERI ILE OGRETIM ELEMANLARI, ISITME ENGELLI OLMASI NEDENIYLE KIMSEYLE ILETISIM KURAMAMANIN UZUNTUSUNU YASAYAN MUHAMMET ACIKGOZ'UN (SAGDAN UCUNCU) MUTLULUGU ICIN ISARET DILI OGRENIYOR. REKTOR PROF. DR. HUSEYIN CICEK (SOLDAN BIRINCI) OGRETIM UYESI CETIN CELEBI (SOLDAN IKINCI) (FOTO: CAVIT AKGUN / MUGLA, DHA)

Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)

Etiketler:
 
İşitme engelli gencin dans tutkusu
 
Santral memurunun hafızası telefon rehberi gibi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşitme engelli gencin dans tutkusu
İZMİR'de yaşayan, doğuştan işitme ve konuşma engelli Ümit Uygun (30), ...
Kiracı, ev sahibini pompalı tüfekle öldürdü
İZMİR'in Konak ilçesinde, Necim Ökmen (64) henüz belirlenemeyen bir nedenle ...
Traktör evin bahçesine devrildi: 1 ölü
AYDIN'ın Koçarlı ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör bir ...
 
Videowall Sistemleri Nasıl Çalışır?
Birden çok ekranın yan yana ve üst üste konulması ile birlikte ekran hacmini ...
Balıkçılar erkek cesedi buldu
PENDİK Balıkçı Barınağı açıklarında denizde bir erkek cesedi bulundu. ...
Otomobil kamyona çarpıp takla attı: 2 ölü, 1 ağır yaralı
TEM Otoyolu Altınşehir Köprüsü mevkiinde içinde 3 kişinin bulunduğu otomobil, ...
 
Sporcuları taşıyan otobüs yolda kaldı
ERZİNCAN’da kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kalan ampute futbol takımını ...
Tost yaparak başladı lokanta işletmecisi oldu
IĞDIR'ın Karakoyunlu ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Hanım Kızıl (39) ...
Göllerimiz tek tek kuruyor
En son araştırmalara göre Beyşehir Gölü'nün 20 yıl önce 26 metre olan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva