Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
18 Ekim 2023 Çarşamba - 15:01

Muharrem İnce'ye yönelik 'sahte dekont' soruşturmasında yeni gelişme

MEMLEKET Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Maksut Serim'in adına düzenlenmiş sahte dekont ve sosyal medya paylaşımlarını yaydıkları öne sürülen tutuksuz 15 sanığın yargılanmasına başlandı.

Muharrem İnce ye yönelik  sahte dekont  soruşturmasında yeni gelişme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Maksut Serim'in adına düzenlenmiş sahte dekont ve sosyal medya paylaşımlarını yaydıkları öne sürülen 15 sanık hakkında, 'sahte özel belgeyi bilerek kullanmak', 'kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak' ve 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlarından 4 yıldan 9 yıl 6'şar aya kadar hapis talebiyle dava açıldı. Sanıklar, Ankara 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Duruşmaya 5 sanık ve taraf avukatları katıldı.

'PAYLAŞIMIN YANLIŞ OLDUĞUNU ANLAYINCA SİLDİM'

Duruşmada iddianame özetini okunduktan sonra savunma yapmaları için sanıklara söz verildi. Sanık Salim Faruk Kızılırmak, müşteki İnce'ye ait görüntüleri WhatsApp hesabına kimin yolladığını ve bahse konu görüntüyü paylaşıp paylaşmadığını hatırlamadığını söyledi. Sahte cinsel içerikli görüntüleri 'Gezginler canlandı' isimli WhatsApp grubundan yaydığı iddiasını kabul etmeyen Kızılırmak, cezaevindeyken söz konusu video ile Muharrem İnce'nin bir ilişkisinin olmadığını öğrendiğini söyledi.

Sanık Gülsün Ağacık da hiç bir siyasi parti ve kuruluşa üye olmadığını belirterek, "2018'de sosyal medya hesaplarımdan İnce'yi destekleyen paylaşımlarda bulundum. Ancak Sayın İnce'nin son yıllardaki açıklamalarını doğru bulmadığım için sosyal medya hesaplarımdan engelledim, görmek istemedim. Ben Atatürkçüyüm, İnce'nin ithamları beni çok üzdü. Dekont olayının sahte olup olmadığını bilmiyorum. Söz konusu paylaşım sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. Sosyal medyanın bir gücü var. Tanınmış kişilerde paylaşınca olayın gerçek olduğunu düşünüyorsunuz. Bilerek, kasıtlı olarak hiçbir şey yapmadım. Zaten sonrasında paylaşımın yanlış olduğunu anlayınca sildim. Ben bile isteye kimseye zarar verecek biri değilim. Beraatimi isterim" dedi.

'SAHTE İÇERİKLER BİZİ DE ALDATTI'

Sanık Mustafa Cengiz Çakar da, 43 yıllık doktor olduğunu, sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle suçlandığını ancak paylaşımdaki bilgi ve belgeleri kendi üretmediğini belirtti. Paylaşımının altındaki yazının kendisine ait olduğunu ifade eden Çakar, vergi veren bir vatandaş olarak dekontu görünce tepki göstermek istediğini belirtti. Söz konusu dekontu, 'Bizim vergilerimiz' notuyla paylaştığını söyleyen Çakar, "Kimseye hakaret etmedim. Herhangi bir gizli belge ele geçirmiş değilim. Suç işleme kastım yoktur. 2018 seçimlerinde de İnce'yi destekleyen birisiydim. Böyle sahte içerikler bizi de aldattı" ifadelerini kullandı.

Sanık Seyfullah Turan da dekont görselini kendi oluşturmadığını, sadece sosyal medyadaki iletiyi paylaştığını ifade ederek, "Sosyal medyadaki dekontun sahteliği anlayacak kadar uzman değilim. Bir belgenin sahte olup olmadığını grafoloji uzmanının incelemesi gerekmektedir. Suçsuzum" dedi.

Sanık Tülin Köksal da bahse konu dekontun sahte olup olmadığını bilmediğini, evrakı kendisinin hazırlamasının mümkün olmadığını belirterek, "Ben tamamen gazetecilik refleksiyle bu paylaşımda bulundum. Bu belgenin sahte olduğunu da anlayamadım. Gazeteci olarak bilindiğim için ciddi bir saldırıya uğradım ve kullanıcı adı kısmını değiştirdim. Ve sonrasında sahte dekont yayınladığım için özür diledim. Ben yaptığın hata için Sayın İnce'den tekrardan özür diliyorum" diye savunma yaptı.

Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, savunmaları alınan sanıklar hakkında devam eden adli kontrol tedbirlerinin ayrı ayrı kaldırılmasına, savunması alınmamış sanıklar hakkında ise mevcut adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmetti. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 21 Şubat 2024'e ertelendi.

Tuğba SIR/ANKARA, (DHA)

 
Konyaaltı Belediye Başkanı Esen: Örgütümüzün emrindeyim
 
Aralarında Antalya'nın da olduğu 31 ilde 'Narkogüç' operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanat camiasından İsrail'e tepki
İsrail'in dün Gazze'deki hastaneye yaptığı saldırının ardından ünlü isimler, ...
RTÜK Başkanı yeniden Ebubekir Şahin oldu
RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı, yapılan seçim sonucu yeniden Ebubekir Şahin oldu.
Ünlü oyuncu Şebnem Dönmez'in acı günü
Şebnem Dönmez anne acısıyla sarsıldı. Ünlü oyuncu, iki aydır sağlık sorunlarıyla ...
 
Bulutlar Çetesi'ne operasyonda 8 tutuklama
TEKİRDAĞ merkezli 8 ilde 'Bulutlar Çetesi' olarak bilinen suç örgütüne ...
63 kaçak göçmen yakalandı
ESENYURT'ta kaçak göçmenlere yönelik yapılan denetimde, dolmuş ve servis ...
Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat geri dönüyor
Netflix, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in paylaştığı yeni ...
 
Turizm geliri, fındığı solladı
TRABZON'un en önemli gelir kaynağı fındıkta hem rekolte hem de ihracat ...
7 bin 700 yıllık marangoz aleti bulundu
İZMİR'in Kemalpaşa ilçesindeki Ulucak Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmalarında, ...
Uzunçayır'da metrobüs kazası :3 yaralı
KADIKÖY Uzunçayır'da iki metrobüs çarpıştı. Kazada 3 yolcu yaralanırken, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva