Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
4 Nisan 2019 Perşembe - 23:59

Muhittin Böcek: Kazanan Antalyamız olmuştur

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen 2019 Yılı Mali Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Muhittin Böcek, "Kazanan Antalyamız olmuştur" dedi.

Muhittin Böcek: Kazanan Antalyamız olmuştur
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muhittin Böcek, seçim sonrası sonuca yapılan itirazı değerlendirdi, belediye çalışanları ile ilgili ve hizmetlerinin durdurulacağı iddialarına yanıt verdi. Muhittin Böcek, seçime yapılan itirazın yasal bir hak olduğunu, ancak çıkan sonucun değişmeyeceğini söyledi. Muhittin Böcek şöyle konuştu:

“19 ilçemizde, 913 mahallemizde 99 gün gece gündüz koştuk. Bütün vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağımızı söyledik. Onlarla projelerimizi konuştuk ve 100'üncü gün, yani 31 Mart Pazar günü seçime gittik. Antalyamız tercihini yaptı. Beni aday gösteren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. Biz seçim süresince gönüllerin ittifakı olduğumuzu söyledik. Bunu da seçim sonrası aldığımız sonuç ile gördük. 714 binin üzerinde oy aldık. Bu gerçekten de önemlidir, kıymetlidir. Ben bize oy veren vermeyen bütün vatandaşlarımızın belediye başkanı olacağım, emrinde olacağım. Mazbatamızı aldığımız gün itibarıyla birlikte çalışacağız. Seçim süresince 'Ben sen yok, biz varız. Biz birlikte yapar, birlikte yönetiriz' demiştik. Bu bağlamda da seçimin kazananı Antalyamız olmuştur. Ancak dün son saatte AK Parti İl Başkanı tarafından seçim sonuçlarına itiraz edilmiştir. İtirazlar yasal haklarıdır. Bununla ilgili bir sıkıntı yok. Ancak 19 ilçede yüksek oy oranıyla seçimi kazanmış biri olarak ben hem İl Seçim Kuruluna, hakimlere, savcılara güveniyorum. Çünkü Antalya halkı bana güvendi. Belki mazbata almam birkaç gün ötelenebilir. Ama Antalyamız ile ilgili çalışmalarımıza hiçbir şey engel olamayacaktır. Mazbatamızı aldığım gün itibarıyla 'Sözüm söz, Muhittin Böcek sözü' dediğim Antalyalılarımız için 5 yıl boyunca gece gündüz çalışmaya başlayacağım. Onların yaşam kalitesi dahil olmak üzere yerelden kalkınacağız, kırsalda köylümüz, kentlimiz, turizmcilerimiz hep birlikte olacağız."

'HİÇ KİMSENİN EKMEĞİYLE OYMAYACAĞIZ'

Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarmalar olacağıyla ilgili iddiaları da yalanlayan Muhittin Böcek, “Şunu söylemek isterim Muhittin Böcek olarak ben, 25 yıldır siyasi nezaketle buralara gelmiş biriyim. Ben seçim sonrası tek bir kişiye dahi Büyükşehir Belediyesi ile ilgili konuşma yetkisi vermedim. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ben mazbatamı almadan bu konularla ilgili hiç kimseye yetki vermedim. Zaten bu konuyla ilgili avukatım Cansel Tuncer aracılığıyla da kamuoyuna bir duyuru yaptım" dedi.

PROJELER DEVAM EDECEK

Hizmetlerin durdurulduğu iddialarına da değinen Muhittin Böcek, “Ulaşım ile ilgili de üzüldüm tabi. 'Muhittin Böcek geldi Varsak'a giden 3. raylı sistem hattı durduruldu' gibi söylemleri üzüntüyle karşıladım. Biz yapmasını bilen insanız. Biz doğru olan projelere devam ederiz. Kepez'de Varsak'a giden hattın durdurulmuş olması üzücüdür. Teknik anlamda üç ay kum torbalarıyla çalıştırılması gerekirdi. Buna da uyulmamıştır. Herhalde durdurulma nedeni de bu teknik gerekçedir. Ücretsiz ulaşım ve su ile de ilgili siyasi bir çok şey yazılıp çizilmiş. Ama benim geriye dönük siyasi bir hesaplaşmam olmaz. Biz yasa yönetmelik çerçevesinde çalışmalar yapacağız. Göreve geldiğimiz gün itibarıyla yasal yönetmelik içinde ne yapılmış ne yapılmamış bunlara bakacağız. Bunlar gerek Sayıştay gerekse denetçi arkadaşlar tarafından incelenecektir. Ben düne bakmıyorum. Mevlana'nın 'Dün dünde kaldı cancağazım bu gün güzel şeyler söylemek lazım' dediği gibi biz Antalyamızı yönetmeye geliyoruz. Güzel şeyler yapmaya geliyoruz. Bizler gittiğimiz her yerde sevgi seliyle karşılaşıyoruz. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Ben gece gündüz demeden çalışan bütün hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 
Antalya'da sandığın şifreleri
 
Erdoğan resimleri kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da sandığın şifreleri
ANTALYA'daki yerel seçim sonuçları incelendiğinde Büyükşehir Belediye ...
Antalya CHP'de yüzler gülüyor
CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, AK Parti'nin itiraz ettiği geçersiz ...
Antalya'da okul önünde bıçaklı dehşet
ANTALYA'da, bir ortaokul öğrencisine bıçak, zincir ve copla saldıran 3 ...
 
Eğitimcilerden şiddete tepki
EĞİTİM-İş Sendikası Antalya Şubesi, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını protesto etti.
Öğrenciler hayal edecek ustalar hayat verecek
TÜRKLER Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hayallerindeki sanat eserleri, ...
Antalya'da sevgili cinayetinde karar
ANTALYA'da, sevgilisi Ziynet Terzi'yi (36), 7 yaşındaki oğlunun gözü önünde ...
 
CK Enerji'den 'Hayatı Aydınlat' konseri
CK Enerji'nin, 'Hayatı Aydınlat' projesi çerçevesinde geliri engelli bireyler ...
Başkan Uysal'a tebrik ziyaretleri
MURATPAŞA Belediye başkanlığına yeniden seçilen Ümit Uysal, ilçe sakinlerinin ...
Böcek, belediye personeline veda etti
ANTALYA Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilen Muhittin Böcek, 20 yıl ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva