Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
7 Ağustos 2019 Çarşamba - 11:27

Myra-Andriake kazılarının 10. yılı kutlandı

ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Myra- Andriake kazılarının 10. yılı konferans ve ardından yapılan kokteylle kutlandı.

Myra-Andriake kazılarının 10. yılı kutlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Demre'de bulunan Myra Antik Kenti ve Myra'nın limanı olan Andriake Liman Kenti'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığında yürütülen kazıların 10. yılı kutlandı. Kutlamalar kapsamında Prof. Dr. Nevzat Çevik 'Myra- Andriake Kazılarının 10. Yılı Muhasebesi' konulu bir konferans verdi.

Likya Uygarlıkları Müzesi'nde düzenlenen konferansı Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Çetinkaya, belediye meclis üyeleri, kazı ekibinden bilim insanları, kazı çalışanları ve Demreliler izledi.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, "Bu yıl Myra- Andriake kazılarının onuncu yılı. Bugün bizim için aslında bir hesap verme, yaptığımız 10 yıllık çalışmalarla yüzleşme günü. 10 yılda yaptıklarımızı sizlerle paylaşmak istedik. Ama daha çok yetkilinin, Demrelinin bu konferansa katılmasını isterdim. 10 yılda yapılanları görmelerini, dinlemelerini, soru sormalarını, hatta sorgulamalarını isterdim. 10 yılda toprağı değil, bilgiyi kazdık. Sadece kazı yapmadık. Kazıda ortaya çıkardıklarımızın restorasyonunu, konservasyonunu yaptık. Ortaya çıkardığımız her buluntuyu, yapıyı geleceğe taşıdık. Myra Antik Kenti ve onun limanı olan Andriake Antik Kenti'nde 10 yıl öncesine kadar hiç kazı yapılmamıştı. Likya Birliği'nin en önemli 6 önemli kentinden biri olan, Roma, Bizans dönemlerini yaşamış bu önemli kentin altında Anadolu'nun Pompeisi yatıyor. Bunun en güzel örneklerini toprağın 5-10 metre arasında gün ışığına çıkardığımız Bizans Kilisesi, Bizans Hamamı, Likya'nın ilk Sinagogu, liman yapıları, granaryum, su sarnıcı, liman caddesi, işlikler, onurlandırma anıtları, Bizans kiliseleri bunun en güzel kanıtı" dedi.

Burada daha çok tarih yattığını vurgulayan Prof. Dr. Nevzat Çevik, "Toprağın altında görülmeyenleri gördük. Çok önemli olarak tüm bu çalışmalarımızı Likya Uygarlıkları Müzesi ile taçlandırdık. Bin yıllık bir granaryumun (buğday silosunu) kazısını yaparak, restorasyonunu tamamlayarak, Likya Uygarlıkları Müzesi olarak 2016 yılında turizmin ve bilimin hizmetine sunduk. Belki Türkiye'de bir örnek olarak açık hava ve kapalı müze konsepti olarak çok önemli bir çalışmaya imza atıldı. Türkiye, Antalya ve Demre turizmine önemli bir destinasyon kazandırdık. Bu müzede Likya Uygarlığını gösterime, bilime sunduk" diye konuştu.

Ardından kısa birer konuşma yapan Kaymakam Murat Uz ve Belediye Başkanı Okan Kocakaya, kazı ekibine gün yüzüne çıkardıkları tarih, Demre turizmine yaptıkları katkılar için teşekkür etti.

Konferansın ardından Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Okan Kocakaya ve Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin'e birer plaket vererek, kazıya yaptıkları katkılar için teşekkür etti. Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin de Prof. Dr. Nevzat Çevik'e bir 10. yıl tablosu hediye etti. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın plaketini oğlu İnanç ve torunu Ogün Günay birlikte aldı.

Kutlamalar kapsamında Likya Uygarlıkları Müzesi bahçesinde 10. yıl pastası kesildi. Katılımcılara bir teşekkür kokteyli verildi.

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINDEKI MYRA- ANDRIAKE KAZILARININ 10. YILI KONFERANS VE ARDINDAN YAPILAN KOKTEYLLE KUTLANDI.(FOTO:DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINDEKI MYRA- ANDRIAKE KAZILARININ 10. YILI KONFERANS VE ARDINDAN YAPILAN KOKTEYLLE KUTLANDI.(FOTO:DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINDEKI MYRA- ANDRIAKE KAZILARININ 10. YILI KONFERANS VE ARDINDAN YAPILAN KOKTEYLLE KUTLANDI.(FOTO:DEMRE-DHA)

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Etiketler:
 
ABD polisinin ‘gözaltı’ tekniği tepki çekti
 
Bayram şekerleri vitrine çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer'e, bayramda 400 bin tatilci
ANTALYA'nın Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Kurban Bayramı'nda yurt ...
Safari cipi kazasında ölen turistin kimliği belli oldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde safariye çıkanları taşıyan cipin 20 metrelik ...
Otomobil, midibüse çarptı: 4 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen ...
 
Korkuteli'de sağanak ve dolu, tarım alanlarını vurdu
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu, tarım alanlarında zarara neden oldu.
Jennifer Lopez Antalya'da konser verdi
DÜNYACA ünlü ABD'li şarkıcı Jennifer Lopez, 'Regnum Live in Concert' etkinliği ...
Lopez'den çok konsere kimler geldi diye konuşuldu
DÜNYACA ünlü ABD'li şarkıcı Jennifer Lopez, Belek turizm merkezindeki ...
 
Önce dolandırıcılık, sonra icra ve şimdi de savcılık devrede...
CHP 24. Dönem Milletvekili Yıldıray Sapan şu sıralar emekli maaşı alamıyor.
Antalya'da orman yangını: 3 hektarlık alan yandı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangını, çevredeki sera ve yerleşim ...
Boş arazide erkek cesedi bulundu
ANTALYA'da boş arazide, madde bağımlısı olduğu değerlendirilen ve üzerinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva