Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
25 Kasım 2011 Cuma - 14:33

Ne demek istiyor bu “Economist”?

Economist dergisi Türkiye'de son dönemde yaşanan hak ihlallerini sıraladı ve ''Durum giderek kötüleşiyor. Kendi derdindeki Avrupa fark etmiyor. Haklarını savunmak Türklere düşüyor, tabi hapse girmemeyi başarabilirlerse!'' dedi.

Ne demek istiyor bu “Economist”?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Economist dergisi Türkiye'nin, komşularına insan hakları dersi verdiğini, ama kendi insan hakları sicilinin fazla parlak olmadığını yazdı.
Bu duruma özellikle eylemcilere müdahale, öğrenci ve gazetecilere yönelik davaların örnek gösterildiği yazıda şu ifadeler yer alıyor:

 

MUHALEFET SİNDİRİLİYOR

"Derin bakışları, rengi atmış kot pantolonu ve özgürlükten bahsetmesiyle Dilşat Aktaş, tipik bir solcu aktivist. Mayıs ayında 29 yaşındaki Dilşat, Hopa'da başka bir göstericinin biber gazı sıkılması sonrası inme geçirerek ölümünü protesto etmek için Ankara'da zırhlı polis aracına tırmandı. Aktaş, şimdi koltuk değnekleriyle aksayarak yürüyor, polis, kaçmaya çalışırken öyle sert vurmuş ki sol kaburgası kırılmış. Doktor, ‘bunu düzeltmek için üç yıl alacak diyor’. 
"Yerel bir savcı şikayetlerini göz ardı etmiş. Öğrenci arkadaşı Ömür Çağdaş Ersoy, onu korumaya çalışırken dayak yemiş. Ersoy'un da aralarında bulunduğu 15 öğrenci, artık var olmayan karanlık bir sol-kanat bir silahlı gruba bağlı oldukları suçlamalarıyla karşı karşıya. Gruba karşı ele geçirilen kanıtlar arasında sol-kanat posterler, ama tek silah yok. ‘Kırık bir şemsiye bulup onu da aldılar’ diyor Ersoy'un babası, acı bir kahkaha atarak.

 

‘MAHKEMELER İKTİDAR YANLISI’

"Ana muhalefet CHP milletvekili Hüseyin Aygün, terör örgütlerine üye oldukları iddia edilen 500'den fazla öğrencinin şu anda cezaevinde olduğunu savunuyor. Birçok öğrenci, ücretsiz eğitim ve sağlık hizmetlerini savunarak AKP'ye karşı eylem yaparken kimileri de vicdani ret ve Kürt dilinde eğitim hakkını savundu. Öğrencilere yönelik iddianameler daha mahkemede okunmadan savcılarca düzenli olarak iletiliyor. Öğrenciler daha mahkum edilmeden okuldan uzaklaştırılıyor… Aygün ‘Mahkemeler AKP yanlısı yargıçlarla dolu ve sistem, her tür muhalefete karşı teyakkuzda’ diyor."

 

İÇERDEKİ GAZETECİ SAYISI ÇİN’DEN BİLE FAZLA 

Economist, Türkiye'deki gazetecilerin durumunun ise öğrencilerin bu durumunu gölgede bırakma eğiliminde olduğunu vurguluyor.
Derginin aktardığına göre, Çin'den bile fazla gazeteci demir parmaklıklar ardında. çoğu terör suçları iddiaları ile hapsedilen 76 gazeteci hakkındaki dava ise bu hafta başladı.

 

GİDEREK SERTLEŞİYOR

Bazıları PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan için çalışan yaklaşık 47 avukat da tutuklandı. Bir zamanlar köklü reformlar nedeniyle övülen başbakan Recep Tayyip Erdoğan, giderek daha da sertleşiyor. BDP'li Hülya Çapar, 2009'dan bu yana 15'i BDP'li belediye başkanı olmak üzere en az 3500 Kürt aktivistin, PKK'nın şehir örgütlenmesi olarak bilinen KCK üyesi olmak suçundan tutuklandığını söylüyor.

ABSÜRD DAVALAR

 

"Türkiye'nin muğlak ifadeler içeren terörle mücadele yasaları etrafında yükselen bu davalar baştan savma ve kimi zaman absürt olabiliyor. 2009'dan bu yana KCK üyesi olmak suçundan hapiste bulunan Cengiz Doğan, Nisan ayında bir PKK etkinliğine katılmakla suçlandı. Bu tutarsızlığa dikkat çeken gazeteci Ezgi Başaran, eğer bu doğru olsaydı, 'aynı kişi aynı anda iki farklı yerdeydi' dedi.

ŞAİBELİ AKRABALAR!

 

"Anayasa hukuku profesörü Büşra Ersanlı, Bask özerkliği gibi yıkıcı konularda BDP üyelerine konuşma yaptıktan sonra geçen ay terör suçlamalarıyla tutuklandı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "şaibeli akrabaları" olduğunu söyleyerek Ersanlı'nın suçlu olduğu izlenimi verdi.

HAPİSTEN KURTULABİLİRSE…

 

"Batı, Türkiye'deki insan haklarının giderek kötüleştiğini fark etmemiş görünüyor, bunun yerine Türkiye'yi Arap Baharı'na model olarak övüyor. Ankara'da bir Avrupalı büyükelçi omuz silkerek ‘Avrupa kendi sorunlarına saplanmış halde, Amerika'nın da bölgesel güvenlik için Türkiye'ye ihtiyacı var’ diyor. Dolayısıyla haklarını savunmak bizzat Türklere düşecek- tabii hapis dışında kalmayı becerebildikleri sürece."

(BBC Türkçe)

 
Memura tarihi eser kaçakçılığı iddiası
 
Öğretmenlere bir gün değil, her gün gösteri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Hık’ demiş, dünyanın burnundan düşmüş!
Amerikalı bilim adamları, uzaylıların yaşaması en olası gezegen ve uyduların listesini çıkardı.
Cumhurbaşkanı Gül, Portsmouth'taki Türk Deniz Şehitliği'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Londra'dan Portsmouth şehrine giderek Türk ...
Meğer kısa süren bir hastalıkmış
Meksikalı bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre aşk 4 yıldan fazla ...
 
Pippa Middleton buz prensesi
Pippa Middleton sevgilisi Alex Loudon’dan ayrıldıktan sonra basının karşısına ...
Hayır için öyle bir şeyini sattı ki...
Avusturyalı şarkıcı Kylie Minogue, İngiltere'deki bir yardım kuruluşu ...
Terkedildi böyle oldu
Kendini terk eden kız arkadaşına kızan İngiliz bir genç inanılmaz bir ...
 
Ücretini 10'a katladı
Tüm dünyada fenemen haline gelen Alacakaranlık' (Twilight) serisiyle üne ...
Asla rejim yapmam
Lüzümsuz diyetlerin yardımına başvurmadan vücudunun güzelliğini ve sağlığını ...
Hacı adayları, Suriye’de silahlı bir saldırıya uğradı
Hac ziyaretlerinin sona ermesiyle Türkiye’ye dönmek üzere yola çıkan hacı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva