Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
28 Haziran 2012 Perşembe - 12:53

Numan Kurtulmuş AKP'ye geçiyor

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye geçeceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Hürriyet'ten Turan Yılmaz, yemekli görüşmenin perde arkasını yazdı.

Numan Kurtulmuş AKP ye geçiyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başbakan Tayyip Erdoğan, Köşk planları da dahil siyasette yeni yol haritasını çizeceği partisinin bu yıl sonundaki büyük kongresi öncesinde sürpriz adımlara hazırlanıyor.
Ak Parti’de Kurtulmuş sesleri
Ekim sonu, Kasım başı gibi düşünülen ve Ak Parti’nin büyük bir sürpriz olmaması halinde Erdoğan’lı bu son büyük kongresinde, partiye “taze kan” olabilecek dışarıdan önemli katılımlar planlanıyor. Bu çerçevede, adları daha önce de Ak Parti ile birlikte anılan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun transferinden söz ediliyor.
Ak Parti MYK'da gündeme geldi
Kurtulmuş ve Soylu’nun partiye katılımları konusu, Ak Parti’nin Pazartesi günü Erdoğan başkanlığında yapılan ve ağırlıklı gündemini Suriye ile yaşanan “jet krizi”nin oluşturduğu Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) da gündeme geldi. Erdoğan’ın gündeme getirdiği bu iki isim konusunda MYK üyeleri arasında bölünme yaşandı. Çoğunluğun olumlu baktığı toplantıda, Kurtulmuş’un, 2007 milletvekili seçimlerindeki daveti geriye çevirdiği anımsatılarak itiraz edenler de oldu.
Siyaset kulislerinde, Ak Parti’nin Kurtulmuş ile temasının uzun bir süreden beri el altından sürdüğü konuşuluyordu. 2011 seçimlerinde, koptuğu SP’nin de altında kalınca morallerin bozulduğu HAS Parti’de en önemli sıkıntılardan birinin de parti faaliyetlerinin yürütülmesinde çekilen ekonomik sıkıntılar olduğu belirtiliyor.
Evde 1.5 saat yemekli görüşme
Kurtulmuş’un Ak Parti yolunda olduğuna ilişkin iddiaları ise, geçirdiği operasyon sonucu İstanbul’daki evinde dinlendiği sırada eşiyle birlikte ziyaret ettiği Erdoğan ile yemek de yenen 1.5 saatlik uzun bir görüşme yapması tetikledi. Bu görüşme, her iki partinin kulislerinde de bu transfere ilişkin kulisleri kaynatmaya başlattı. Erdoğan ile en son Sabri Ülker’in cenazesinde yan yana gelen Kurtulmuş’un 12 Eylül’deki Anayasa referandumuna güçlü destek vermesi ve son dönem Ak Parti’ye yönelik muhalefet dozunu düşürmesi de kulislerdeki kaynamayı daha da alevlendirdi.
Ak Parti'ye katılım Kasım sonu ya da Aralık başında
Özellikle Ak Parti kulislerinde, uzun süredir el altından temasları süren bu transfere ilişkin teklifin büyük kongre öncesinde Erdoğan tarafından Kurtulmuş’a resmen iletileceği konuşuluyor. Ekibiyle birlikte Ak Parti’ye katılımının ardından da Kurtulmuş’un, Kasım sonu ya da Aralık başında yapılması planlanan büyük kongresinde partisinin tüzel kişiliğine son de partinin tüzel kişiliğine son vereceğinden söz ediliyor.
Erdoğan sonrası için konuşuluyor
Kurtulmuş’un Ak Parti’ye geçmesi halinde kongrede oluşturulacak ve Erdoğan sonrası Ak Parti’nin yol haritası niteliği taşıyacak yeni MKYK’sında yer almasına kesin gözüyle bakılırken, kulislerde adı Erdoğan sonrası parti liderliği için de konuşuluyor. Ancak, geçmişte Erdoğan ve Ak Parti ile ciddi sıkıntılar yaşamış isimlerin varlığına da dikkat çekilerek, Kurtulmuş’un bütün ekibini Ak Parti’ye taşıyıp taşıyamayacağı da merak ediliyor. Bu konuda da, Kurtulmuş’un en yakınındaki iki kurmayı, Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan ile İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu’nun isimlerine dikkat çekiliyor.
Ak Parti kaynakları, Hürriyet’e, “Evet, Sayın Kurtulmuş ve Soylu’nun isimleri gündemimize geldi. Aramızda tartıştık, destek verenler de oldu, karşı çıkanlar da. Bizim kapımız, ilke ve değerlerimizi benimseyen, ölçülerimize uyan herkese açık, zaten sürekli katılımlarla büyüyoruz, kongrede de partimize yeni katılımlar olması kimse için sürpriz olmaz” derken, HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu ise “Şu an bu konuda ne bizim tarafta niyet, ne de öbür taraftan bir teklif var, onun için bu olay şu an bizim için tümüyle spekülasyon. Bu iddialar gündeme geldiğinde konuyu Sayın Genel Başkana da sorduk, kendisi de spekülasyon olduğunu söyledi” dedi.
Yolları yine bir kongrede ayrılmıştı
Geçmişte aynı otobanda siyaset yapan Erdoğan ile Kurtulmuş’un yolları, RP’nin kapatılmasının ardından kurulan FP’deki “yenilikçiler” ile “gelenekçiler” arasındaki iktidar mücadelesi sırasında ayrıldı. Kurtulmuş, Erdoğan ve Abdullah Gül’ün başını çektiği “yenilikçiler” yerine Erbakan’ın başını çektiği “gelenekçiler”in safında yer aldı. Kurtulmuş, partinin bölünmesine giden FP’nin son kongresinde, Gül’ün Recai Kutan karşısında yenilgiye uğramasında etkili olan İstanbul kongresinde Erdoğan’ın adayı Mehmet Müezzinoğlu’nun karşısına aday olarak çıkmış ve kongreyi de kazanmıştı.
Erdoğan ve Gül, Ak Parti’yi kurarak ayrılırken, Kurtulmuş ise yoluna FP, kapatılınca da yerine kurulan SP’de devam etti. Sıkıntılı bir kongre sürecinin ardından SP’ye Genel Başkan da olan Kurtulmuş, bir süre sonra ise merhum Erbakan ve ekibiyle kriz yaşadı. Erbakan ve ekibinin partinin yönetimine aşırı müdahaleci tutumundan rahatsız olan Kurtulmuş bir süre sonra ekibiyle birlikte SP’den ayrılarak HAS Parti’yi kurdu. Ancak, özelikle son seçimlerdeki başarısızlık, özellikle de partisinin oylarının koptuğu SP’nin bile altında kalması Kurtulmuş’ta büyük hayal kırıklığı yarattığı belirtilirken, SP’den birlikte koptuğu bazı isimler de bu süreçte kendisinden uzaklaştı. Geçmişte Erbakan’a en yakın isimler arasında yer alırken Kurtulmuş ile birlikte hareket eden “Milli Görüş”ün önemli bir ismi, HAS Parti ile arasına neden mesafe koyduğunu Hürriyet’e, “Yıllarca onlar gibi olmamak için mücadele ettiğimiz Ak Parti gibi olacaksak bunca çabamız niyeydi?” dedi.
Gözler sürpriz transferlerde
Bütün bu gelişmelerin ardından şimdi gözler Ak Parti’nin tarihi önümüzdeki ilk MYKK’sında kesinleşecek büyük kongresine ve bu kongreye gidiş sürecinde Ak Parti’nin Erdoğan sonrası yol haritasına da ışık tutacak sürpriz transferlerine çevrildi.
 

 
Caretta Carettalar yumurta bırakmaya başladı
 
Alman profesörün raporuna göre ‘Türkler vizeden muaf’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gül ve beraberindekiler serbest
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında ...
AKP Antalya'da kimi hangi göreve getirdi?
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, il başkan yardımcıları, komisyon ...
Antalyalı vekil partisinden ihraç edildi
Geçtiğimiz aylarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "disiplinsiz ve ...
 
Dur Dağı imzaları TBMM'de
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Elmalı Tekke Köyü’ndeki Dur ...
CHP'li Kök tanışma yemeği verdi bir tek onlar gelmedi
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, bir otelde tanışma yemeği vardı. Herkes ...
CHP sınıfı geçti, Antalya belediyeleri kaldı
Objective Research Center'in hazırlamış olduğu Yerel Yönetim Araştırması ...
 
CHP'de gençler görev bölümü yaptı
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Gençlik Kolları 10 Haziran’da gerçekleştirilen ...
Gürkut Acar: Yanlış yaparsak baraj altında kalırız
Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, CHP'nin Grup Toplantısı'nda ...
Köse: 'İster kavga etsin, ister sevişsinler'
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, diğer siyasi partilerin iç meselelerine ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva