Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
17 Ağustos 2017 Perşembe - 16:23

O kadar da değil yani

Dursun GÜNDOĞDU yazdı

O kadar da değil yani
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mustafa Akaydın’ı uzun yıllardır tanırım… Taa Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu ile ameliyatlara girdiği, Rektör Prof. Dr. Yaşar Uçar’ın yardımcılığını yaptığı günlerden beri…

Profesörlüğünde öyle tıp literatürüne girecek, NOBEL’e aday olacak bir cevher ortaya koyduğunu görmedim, duymadım.

Üniversitelerarası kurul başkanlığı dönemindeki çıkışlarıyla ismini sivriltti…

Sonra gelsin siyaset...

Peki, siyasette bir cevher miydi?..

Belediye başkanlığı dönemine bakacak olursak, bana göre, siyasi açıdan elmas, pırlanta, altın ve gümüşü bırakın, bakır bile değildi?

Açık söylüyorum…

Zaten olsa, anketlerde Türel’den yüzde 11 önde göründüğü bir dönemde 2014 seçimini kaybetmezdi.

Akaydın; İyi bir siyasetçi değildi, hiç de olmadı.

Akaydın; İyi bir belediye başkanı mıydı peki?.. Onu da külliyen reddederim.

Akaydın; Kendisinin başkanlık koltuğuna oturmasına siyaseten yardımcı olanlara, seçim kampanyasını kendisiyle omuz omuza yürütenlere sırtını dönen bir zattı…

Akaydın; Kendisine o koltuğu altın tepside sunan liderine bile, ‘Cıplatırım’ diyecek kadar da vefasızdı…

Akaydın; Üniversiteden getirdiği çekirdek kadrosuyla mutlu olan, partiyi, partiliyi gözü görmeyen bir yaradılıştaydı…

Akaydın; Parti çok ısrar ettiğinde fakir fukaranın kapısına Mercedes makam arabasıyla giden burnu kaf dağında, hiç de mütevazı olmayan bir elitti…

Akaydın; Proje adamı da değildi. Stadyumu ‘Yapmam’ dedi. Antkart’ı reddetti, Halkkart’ı eline yüzüne bulaştırdı…

Belediyedeki 5 yılı lay lay lomla geldi, geçti…

2014’de, ‘Belediyedeki evrakları yaktırdı’ bağırışı, çağırışı ile yerel siyasete noktayı koydu.

Sonra bir baktık, ön seçimden milletvekili adayı olarak çıktı geldi.

CHP seçmeni, başarısız bulduğu bir eski belediye başkanını seçilebileceği bir sıraya koydu.

Çünkü, Akaydın’ın çok iyi yaptığı bir şey vardı.

Mağdur edebiyatı…

‘Aslında ben kazanmıştım, seçimlerde hile var’ dedi…

Ön seçimde yine Deniz Baykal üzerine oynadı…

Baykal’ı sevmeyen, genel merkezin adamı diye ona oy verdi…

Sonuçta, ön seçimde vekil listesine girdi.

Şimdi dönüp bakıyoruz.

Yine mağduriyete doğru gidiyor…

Bu kez, “15 Temmuz tiyatro, 250 kişiyi devlet öldürdü’ dediği için Akaydın’ı önce hükümete yakın medya diline doladı, bakanlar falan derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da ismini anarak verdi, veriştirdi.

Akaydın böylelikle Türkiye’nin gündemine oturdu.

CHP bu pazar Antalya'da ön seçim sandığını koysa Akaydın açık ara milletvekilliği sıralamasında birinci sıraya oturur.

Çünkü, CHP’li gözünde o AKP’nin mağduru… Hükümete yakın gazeteler, televizyonlar, internet siteleri onun hakkında verip veriştiriyor. Cumhurbaşkanı adını vererek demediğini bırakmamış.

Şimdi de savcılık FETÖ/PYD Terör Örgütü üyesi olmaktan soruşturma açmış

AKP’lilerin bile FETÖ’cü diye damgaladığı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olduğu 2008’de Mustafa Akaydın’ı rektör atamadığını ne çabuk unuttunuz. Akaydın FETÖ’cü olsaydı birinci çıktığı rektörlük seçiminde o koltuğa kesinlikle otururdu.

Akaydın, bir dönem Fetullah Gülen çağırırsa Pensilvanya’ya kahve içmeye gideceğini söyledi diyenleri duyuyorum.

Gülen için sarfettiği bu sözün tek kelimesine bile katılmıyorum ve bir vatandaş olarak Akaydın'a o gün de kızdım, hala da kızgınım…

İyi tamam da, o söz söylendiğinde 15 Temmuz hain darbe girişimi olmamıştı. AKP ile ilişkilerini koparan FETÖ’cülerin oyu ortalıkta dolaşıyor adres arıyordu ve Akaydın’da belediye başkan adayıydı…

Akaydın ile ilgili düşüncelerimi yukarıda saydım.

Tekrar büyükşehir belediye başkanı olmasını ister miyim?..

Asla ve asla…

Ancak, bu soruşturmadaki terör örgütü üyeliği iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum.

Tek kelimesine bile katılmadığım, “250 kişiyi devlet öldürdü’ sözlerini sarf etti diye, iş FETÖ/PYD üyeliğine gelip dayandırılırsa durun derim.

O kadar da değil yani…

 
Antalya akıllı kent oluyor
 
Antbirlik seçime gidiyor
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pes 20 Ağustos 2017 Pazar 13:40

Valla şapka çıkarıyorum. Böyle bir adamı piru pak etmiş temize çıkarmışsınız. Umarız yargı sonucu sizi memnun eder... Adam kendi ağzıyla kendini fetöcü addediyor, siz?!

Yorumu oyla      3      3  
... 18 Ağustos 2017 Cuma 23:17

sayın gündoğdu iyimser bir yazı yazmışsınız ..iyi niyetle.ama akaydın hakkında hiçbirşey bilmiyorsunuz..sadece dışardan bir gözlemci olarak yazmışsınız...sadece şunu biliniz en son m.vekilliği ön seçimlerinde akaydın ve ekibinin listeleri kimler tarafından oluşturuldu..birileri listeye son anda hangi pazarlıkla son anda alındı...bu kişi nasıl listenin en başına seçildi..akaydın kimlerle ne pazarlık yaptı...lütfen araştırınız ..

Yorumu oyla      5      3  
mahmut celal ünal 18 Ağustos 2017 Cuma 01:55

Dursun GÜNDOĞDU nun Mustafa AKAYDIN hk.da yazdığı 'O kadar da değil yani' makalesini noktası,virgülüne kadar her kelimesini onaylıyorum ve altına imzamı atarım.Prof.Tuncar KARPUZOĞLU döneminden ki yıl : 1987-88 dir.30 yıllık bir dönemi gözünü budaktan sakınmayan bir gazeteci mantığıyla reel olarak analiz etmiş ve bu analiz düz mantıkla Dursun GÜNDOĞDU yu; AKAYDIN ın FETÖ cü olamıyacağı sonucuna götürmüştür ki doğrudur.AKAYDIN'ı FETÖ cü diye suçlamak saçma sapan bir iddiadır.Dursun GÜNDOĞDU bunu gayet güzel bir şekilde anlatmıştır.

Yorumu oyla      4      3  
Chp üyesi Nilgün Yılmaz 17 Ağustos 2017 Perşembe 23:58

Akaydın: 2008de 1.çıktım;A.Gül 2.yi rektör atadi O simdi #Fetö den tutuklu.diyor Ama şunu ilave etmiyor : Bugünkü Mv liğini borçlu olduğu önseçimin kazananlarini belirleyen Antalya il secim kurulu baskani Hâkim Mehmet DEVECİ de 1 yıldır Fetö üyesi olmak suçlamasiyla tutuklu. Fetöcü Mehmet Deveci gerçeği şuna ışık tutuyorki : Milletvekili seçilebilecek sıralamaya giren Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök,Çetin Osman Budak 'ın önseçimde aldıkları oylar şaibelidir ,sonuç şaibelidir.

Yorumu oyla      4      4  
Vatandaş. 17 Ağustos 2017 Perşembe 23:30

https://twitter.com/tvahaber/status/896091544851185669 Adam burada Akaydın denilen şahsın kim olduğunu, fetö konusunu, her şeyi anlatıyor. Lutfen izleyin. Üstelik, anlatan eski chp gn başkan yardımcısı!!!

Yorumu oyla      5      4  
Ahmet Oran 17 Ağustos 2017 Perşembe 22:40

Rektörlüğü ve Belediye Başkanlığı döneminde Laiklikten,Kemalistlikten söz açıldığında mangalda kül bırakmayan Akaydın, o zamanın cemaatçileri şimdinin FETÖ'cüleri ile dirsek temasında bulunduğunu kendisi ifade etmemişmidir.Cemaatin Türkiye imamıyla defalarca buluştuğunu,çağırırlarsa Gülen'in kahvesini içmeye gideceğini,TUSKON'un davetlisi olarak Vaşington'a gittiğini burada gördüklerinden son derece etkilendiğini kendisi söylememişmidir.Bunlrla görüşmesinin nedeninin kendisinin bilim adamı olduğunu ve herkesin davetine 'meraktan' gidebileceğini söylememişmidir.Ergenekon ve Balyoz davalarında cemaatin kumpasını bildiği halde bu görüşmeleri yurtseverler bu kumpasın altında inim inim inlerken yapmamışmıdır.Bilim adamlığı ile siyaset adamlığı arasındaki farkı dahi ayırd edemeyen,mv.liği süresince kaydadeğer hiçbir katkısı olmayan ancak Büyükşehir seçimleri yaklaştıkça akla ziyan çıkışlar yapan Akaydın 'bir çok tartışılacak yanları olsa dahi' tartışılamayacak belki de tek yanı 250 insanımızın şehit edilmesi olan bir kalkışmaya tam da bu noktadan dahil olarak kime ne mesajı vermektedir.Bunlar berrak olmayan! zihinlerin yaklaşan seçimlerde kaybettiği koltuğu yeniden kazanmak için herşeyi ve herkesi kullanabileceğini gösteren ibretlik siyaset bezirganlığı örneklerdir.Bu arada bir diğer Antalya'lı Genel Başkan Yardımcısı'nın il imamıyla yediği yemekte yer aldığını gösteren fotoğraflar çarşaf çarşaf ortada değilmidir.Ergenekon,Balyoz,Odatv davaları FETÖ kumpaslarıdır.Bunları yapanlarla zamanında gerek dirsek temasında olanlar evet 'terörist' olarak adlandırılamazlar ancak zulme destek veren en büyük siyaset bezirganlarıdır.Zamanında onlarla birlikte hareket eden 'istedikleri herşeyi veren'ler den hiçbir farkları yoktur.Belki tek farkları kalpak takıp Kuva-yı Milliyeci kisvesine bürünmeleridir. Ne demişti Ziya Paşa 'sen herkesi kör ,alemi sersem mi sanırsın'.Bu bey'i gündeme getirerek bu rüsvalığa zemin oluşturmayın lütfen..

Yorumu oyla      8      4  
Antalyalı 17 Ağustos 2017 Perşembe 21:51

Kesinlikle katılıyorum.. kaleminize sağlık...

Yorumu oyla      4      3  
Hamza Deveci 17 Ağustos 2017 Perşembe 20:51

Sayın Akaydın 2009 da büyükşehir belediye baskanligini kazandiktan sonra döşemealti ilce örgütü kendisinden zar zor randevu alarak ulasabildi. Amac ise Dösemealtinin yeni gelismekte olan bir bölge oldugunu hizmette biraz daha fazla yardimci olmasini istediginde cevabi beni bunun icin mi rahatsız ettiniz bilseydim randevu bile vermezdim diye karsilik verdi Iste Chp bu gibi zihniyetler yuzunden iktidar olamiyor

Yorumu oyla      6      4  
asat 17 Ağustos 2017 Perşembe 19:14

imzamı atarım

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya akıllı kent oluyor
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Akıllı Kent Projesi'yle Antalya ve ilçelerinde ...
FETÖ'cü yarbay bu evde saklanmış
GEÇEN yıl 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara'da çeşitli yerleri bombalayan ...
Fuhuş şebekesi 'katalog kızları' diye reklam yapmış
ANTALYA'da yabancı uyruklu kadınları pazarlayan fuhuş şebekesinin 8 üyesi ...
 
Motosiklet sürücüsüne ağır ceza
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde geçen hazirandan bu yana yapılan denetimlerde ...
Sudanlı hasta Antalya'da ameliyat oldu
ANTALYA'ya tatile gelen Sudanlı 38 yaşındaki Mohammed Adam Mohammed Abdelrahman, ...
Erol Evgin Antalya'da
TÜRK Pop Müziği'nin efsane ismi Erol Evgin, 'Altın Şarkılar' açıkhava ...
 
Muratpaşa'da toplu sünnet şöleni
MURATPAŞA Belediyesi sünnet şöleninde 3'ü engelli toplam 470 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.
Alanya'da uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen operasyonda, ...
Rus tatilci kalp krizinden öldü
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde tatil yapan Rus 67 yaşındaki Alexander Shepelev, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva