100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
3 Ekim 2019 Perşembe - 13:40

Oda iddianamesi: Mal varlıkları gelirle orantısız

ANTALYA'da 'rüşvet almak ve vermek' suçundan tutuklanan Şoförler ve Otomobilciler Odası eski başkanı Mehmet Ali Alkan ve diğer sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların yasal gelirleri ile orantısız mal varlığı hacmine sahip oldukları kaydedildi.

Oda iddianamesi: Mal varlıkları gelirle orantısız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Temmuz Pazartesi günü sabah erken saatlerde 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' iddiasıyla Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'na yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bazı bilgisayarlara, mali kayıtlara ve oda defterlerine el konuldu. Aralarında oda başkanı Mehmet Ali Alkan ile oda çalışanları, taksi durak başkanlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. 20 şüpheliden 12'si, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Mehmet Ali Alkan, Hasan Uysal ve İsmail Demir 'rüşvet almak ve vermek' suçundan tutuklanırken, diğer 5 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.

RÜŞVET ÇARKI İDDİANAMEDE

Cumhuriyet savcısının şüpheliler hakkında hazırladığı iddianame, Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, rüşvet çarkına ilişkin detaylı bilgiler yer aldı. Şüpheliler G.A., A.Ç., Y.A., H.Y., E.T., S.Ç., V.A. ve M.Y.'ye ait ticari taksilerin Yenigün Taksi Durağı'na kayıtlarının yapıldığı ve usulüne aykırı çalıştırıldığı, buna karşılık araç sahiplerinden rüşvet alındığı, yine Mehmet Ali Alkan ve Şoförler Odası Sekreteri Ş.T.'nin, şüpheli A.A.'ya ait 2 ticari taksinin TerraCity durağına kaydının yapılmasına ilişkin rüşvet anlaşmasına varıldığı kaydedildi.

İSTEDİĞİ DURAĞA YERLEŞTİRDİ

Mehmet Ali Alkan'ın görevi dolayısıyla nüfuzunu kullanarak Antalya'da taksi plakalarını istediği duraklara yerleştirme yönünde UKOME'ye görüş bildirdiği ve araç sahiplerinden bunun karşılığında rüşvet aldığı, değeri düşük taksi plakalarının bu şekilde yüksek gelirli duraklara kaydedilerek, araç sahiplerinin bu durumdan rant sağladığı belirtildi.

'BİRÇOK TAKSİSİ VAR' İDDİASI

Mehmet Ali Alkan'ın Antalya'da birçok taksisinin bulunduğu, bu ticari taksilerin tescil kaydını gerçek sahibini gizlemek amacıyla çevresinden insanların üzerine yaptırdığı, taksilerin takibini, şoförü A.T. aracılığıyla yaptığı, A.T.'nin birçok araca vekalet ettiği ve araçlara ait gelirleri topladığı iddianamede yer aldı.

Soruşturma kapsamında bilgisine başvurulan Ö.A.'nın işlettiği Antalya Şoförler Odası Birliği Plaka Basım işinin sahibinin aslen Mehmet Ali Alkan olduğu, yine Alkan adına kayıtlı ticari plaka araçlarının takibini yapan A.T.'nin üzerinde birçok araç plakası vekaletinin bulunduğu, bu araçların birçoğunun aslen Mehmet Ali Alkan'a ait olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

ORANTISIZ MAL VARLIĞI

Yapılan mal araştırmasında, şüphelilerin yasal gelirleri ile orantılı ve uyumlu olmayan bir mal varlığı hacmine sahip oldukları, dosyada mevcut tüm delillerin değerlendirilmesi neticesinde şüphelilerin üzerlerine atılı rüşvet almak ve vermek suçlarını işlediklerinin anlaşıldığı belirtildi.

'ÇALIŞ MURAT ÇALIŞ'

İddianamede, şüpheliler arasındaki birçok telefon görüşmesinin kayıtlarına da yer verildi. Mehmet Ali Alkan ile Murat Y. arasında geçtiği belirtilen görüşmenin tape kayıtları ise iddianameye şöyle yansıdı:

MEHMET ALİ: Efendim Murat

MURAT: Abi şimdi biz arabayı işten çıkaralım mı? Duraktan çalıştıralım mı?

MEHMET ALİ: Çalış Murat çalış, gelsin cezayı yazsınlar. Ben cezayı kendim ödeyecem Murat, sen çalış

MURAT: Olur mu abi cezayı sen ödeyeceksin yaa olur mu yaa

MEHMET ALİ: Sen tutarlarsa tutanak, ceza yazarlarsa ben cebimden ödeyecem. Sen çalışmana devam et.

MURAT: Yok yok yok o zaman biz arabayı arkasından çalışacaz, otoparktan çımacaz.

MEHMET ALİ: Çalış çalıştır çalıştır bişey yok.

TAPELER İL MÜDÜRÜNÜ YAKMIŞTI

Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca ile Mehmet Ali Alkan'ın telefon görüşmeleri de teknik takibe takılmış, tape kayıtlarının iddianamede yer almasının ardından Dizerkonca bakanlık kararıyla görevden alınmıştı. Polisin teknik takibe aldığı Mehmet Ali Alkan ile Seval Yasak Dizerkonca arasındaki telefon görüşmesinde, Dizerkonca'nın 'Abi bunlardan bişey çıkmaz da sen biliyorsun senin bi tane şeyin var tehlikeli yerin. Bitek onu bitek onu şey anladın mı sen kim olduğunu o olay yani' ifadeleri yer aldı. Polis, Dizenkonca'nın bu sözleriyle operasyon öncesinde Alkan'ı uyardığına dikkati çekti.

İDDİANAMEDEKİ DURAKTA YOK YOK 

İddianamede sıkça yer alan 'Yenigün Taksi Durağı', modern görünümüyle dikkati çekiyor. 2 dönüm arsa üzerine kurulu taksi durağında, müşteri temsilcisi, durak hizmet alanı, sosyal tesis, şoför dinlenme alanı ve yorgunluk atması için masaj koltuğu, mini hayvanat bahçesi, oto yıkama, engelli otoparkı ve yemekhane gibi alanlar bulunuyor. Taksi durağı, aşçı, teknik ekip dahil 40 personelle hizmet veriyor.

ANTALYA'DA 'RUSVET ALMAK VE VERMEK' SUCUNDAN TUTUKLANAN SOFORLER VE OTOMOBILCILER ODASI ESKI BASKANI MEHMET ALI ALKAN VE DIGER SANIKLAR HAKKINDA HAZIRLANAN IDDIANAMEDE, SANIKLARIN YASAL GELIRLERI ILE ORANTISIZ MAL VARLIGI HACMINE SAHIP OLDUKLARI KAYDEDILDI.(MEHMET ALI ALKAN ILE SEVAL YASAK DIZERKONCA)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 'RUSVET ALMAK VE VERMEK' SUCUNDAN TUTUKLANAN SOFORLER VE OTOMOBILCILER ODASI ESKI BASKANI MEHMET ALI ALKAN (FOTODAKI) VE DIGER SANIKLAR HAKKINDA HAZIRLANAN IDDIANAMEDE, SANIKLARIN YASAL GELIRLERI ILE ORANTISIZ MAL VARLIGI HACMINE SAHIP OLDUKLARI KAYDEDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 'RUSVET ALMAK VE VERMEK' SUCUNDAN TUTUKLANAN SOFORLER VE OTOMOBILCILER ODASI ESKI BASKANI MEHMET ALI ALKAN (BEYAZ GOMLEKLI) VE DIGER SANIKLAR HAKKINDA HAZIRLANAN IDDIANAMEDE, SANIKLARIN YASAL GELIRLERI ILE ORANTISIZ MAL VARLIGI HACMINE SAHIP OLDUKLARI KAYDEDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 'RUSVET ALMAK VE VERMEK' SUCUNDAN TUTUKLANAN SOFORLER VE OTOMOBILCILER ODASI ESKI BASKANI MEHMET ALI ALKAN VE DIGER SANIKLAR HAKKINDA HAZIRLANAN IDDIANAMEDE, SANIKLARIN YASAL GELIRLERI ILE ORANTISIZ MAL VARLIGI HACMINE SAHIP OLDUKLARI KAYDEDILDI.(YENIGUN TAKSI DURAGI)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 'RUSVET ALMAK VE VERMEK' SUCUNDAN TUTUKLANAN SOFORLER VE OTOMOBILCILER ODASI ESKI BASKANI MEHMET ALI ALKAN VE DIGER SANIKLAR HAKKINDA HAZIRLANAN IDDIANAMEDE, SANIKLARIN YASAL GELIRLERI ILE ORANTISIZ MAL VARLIGI HACMINE SAHIP OLDUKLARI KAYDEDILDI.(YENIGUN TAKSI DURAGI)(FOTO:ANTALYA-DHA)

Hasan ALAYBEYOĞLU/ANTALYA, (DHA) 

 
Elektrikli bisiklet ile taksi çarpıştı: 2 çocuk yaralı
 
Ağaçtan düşen çiftçi kurtarılamadı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AYDIN ÖZMEN 3 Ekim 2019 Perşembe 21:45

Resmen çiftliğe çevirmiş adam, bugüne kadar neden ortaya çıkmadıki, memleket ne hale geldi...

Yorumu oyla      3      3  
akdeniz 3 Ekim 2019 Perşembe 21:23

Bu ülkede başta siyasiler olmak üzere,etkili,yetkili yerlere gelenlerin 5 yıl,10 yıl veya emekli olduklarında mal varlıklarına bakılsa herhalde çoğunun gelirlerinin kat kat üzerinde mal varlıkları çıkacak,herhalde geriye ancak parmakla sayılı kişi kalır.

Yorumu oyla      3      3  
Olcağı Buydu 3 Ekim 2019 Perşembe 16:21

Olcağı Buydu Telefon kayıtlarından herşey oraya cıkar. Baş soforu gelırlerı topluyorsa oradan da işler ortaya cıkar. Ve suan Antalya nın cesıtlı caddelerınde boy boy resımlerı var? nasıl oluyorda u resımler ıle Secımlere gırebılecek? uzerınde usulsuzlukler varken? Insanların haklarını yemısken? Denetım her zaman bu odalar şart! Antalya esnaf ve sanatkarlar odası tum oda baskanları ıncelenmelıdır. Yıllardır o koltuklarda oturanlarda bır gelır elde etmıstır mutlaka!!!

Yorumu oyla      3      3  
Benjaminx 3 Ekim 2019 Perşembe 14:57

Bütün bunlar için UKOME kararlarına ihtiyaç yok mu, kimseye sormadan mı yapmış bu işleri.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte heykelleri satamadan yakalandılar
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, 2 heykeli, Sümer dönemine aitmiş gibi ...
Bakan Selçuk'tan Vali Karaloğlu'na ziyaret
AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Vali Münir ...
Antalya'da yaya geçidinde zincirleme kaza: 2 yaralı
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde bir sürücü yaya geçidindeki yayalara yol ...
 
Kaleiçi'ni ve yöresel ürünleri konuştular
Kaleiçi OldTown Festivali'nde 'Kaleiçi'nde ikamet ediyor olsam' başlıklı ...
Sokak hayvanlarını beslediler
MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, 4 Ekim Hayvanları Koruma ...
Çocuklar için 'Sihirli Dünya'
Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Sihirli Dünya' çocuk oyununu 10 ...
 
Gazipaşa'da ev yangını
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 3 katlı evin üst katındaki dairede çıkan ...
Alman Noel Baba 21. kez Demre'de
ALMANYA'da 35 yıldır Noel Baba misyonunu yürüten 'Alman Noel Baba' adıyla ...
'Çivisiz' ambarlar zamana yenildi
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde, çiftçilerin 100 yıl önce çivi kullanmadan, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva