Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
26 Mayıs 2011 Perşembe - 10:06

Olimpos’ta gişe krizi

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Olimpos tatil beldesinde 7 ay önce yapılan özelleştirme sonrası köylüler ve tatil için beldeye gelen turistler, denize girmek için geçmek zorunda kaldıkları gişeye, her seferinde 3 TL veriyor. Köylüler ve turizm işletmesi sahipleri, bu durumun düzeltilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Olimpos’ta gişe krizi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olimpos'un 1980 yılında sit alanı ilan edilmesinin ardından sahil yolu trafiğe kapatılırken, günübirlik Olimpos'a gelen tatilciler için de giriş ücretli hale getirildi. Yörede oturan köylüler para ödemezken, işletmelerde kalan turistler için haftalık bilet uygulaması getirildi. 5 TL karşılığı bilet alan turistler, bir hafta boyunca bu kartla sınırsız denize gidip geldi.
Özelleştirme kararı ardından 7 ay önce gerçekleştirilen ihale ile sahile inen gişelerin işletim hakkını, Tursab firması kazandı. 3 ay önce gişelerin devri yapılan firma, ücretsiz geçiş ve haftalık bilet uygulamasını kaldırarak, her geçişten 3 TL almaya başladı. Uygulamaya tepki gösteren Kumluca'ya bağlı Yazır köylüler, kendi köylerindeki denize girebilmek ve komşu Adrasan Beldesi'nde oturan akrabalarını ziyaret edebilmek için bile kişi başı 3 TL ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tepki gösteren işletme sahipleri ve köylüler, özelleştirme kararının en kısa zamanda gözden geçirilmesi için yetkililerden yardım istediklerini belirtti.
Tarihi mekanlar ve plajın temizliğiyle bakımını kendilerinin yaptığını, bu yerleri ziyaret etmek veya serinlemek amacıyla denize girmek için ayrıca para ödemelerine bir anlam veremediklerini belirten köylüler, "Bizim suçumuz ne?" diye sordu.
İŞLETMELER OLUMSUZ ETKİLENECEK
Yazır Köyü Muhtarı Halil Karataş, Yazır'da yaşayan köylülerin, yıllardır antik alanda bulunan tarihi dokuyu canla başla koruduklarını belirtti. Muhtar Karataş, Yazır Köyü'nün, doğal güzelliği bozmamak için oluşturulan ağaç evler konseptiyle dünyada kendinden bahsettiren önemli merkezlerden biri haline geldiğini söyledi. Olimpos'ta oluşturulan alternatif turizm sayesinde binlerce yerli ve yabancı turiste hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Karataş, bakanlığın yürüttüğü bu çalışmadan, beldede faaliyet gösteren, tamamına yakını köy ahalisi olan 70'e yakın turizm işletme sahibinin olumsuz etkileneceğini söyledi. Karataş, şöyle devam etti:
 
"Olimpos'ta kalan turist, günlük kişi başı yaklaşık 9 TL plaja giriş ücreti vermek istemiyor. Şimdiden plaja gelen bazı gruplar, girmeden dönmeye başladı. Tursab'a başvurduk, sorunun çözüleceğini söylediler. Kumluca Kaymakamlığı kanalıyla, durumu Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine de ilettik. Ama bugüne değin çözüm üretilmedi. Köy halkı turizm sezonunun başladığı şu günlerde yaşanan olaylardan dolayı çok rahatsız ve tepkili."
Çözümün, bakanlığın eskiden olduğu gibi işletme sahiplerine haftalık bilet vermesi ya da Olimpos Antik Kenti'ne giriş kapısı yapılması olduğunu dile getiren Karataş, "Yoksa Olimpos'a turist gelmeyecek" dedi.
ALTERNATİF TURİZM AĞIR DARBE ALIR
Dünyaca ünlü Kadir's Ağaç Evleri'nin sahibi Kadir Kaya ise başta Almanya olmak üzere İngiltere, Amerika, Kanada ve Avustralya'da katıldıkları fuarlarla Olimpos'u dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Beldenin alternatif turizmde geldiği seviyenin yadsınamaz olduğunu anlatan Kaya, özelleştirme sonucu bölgede faaliyet gösteren işletmelerde kalan müşterilerin ek masraf katacağı için Olimpos'u tercih etmeyeceğini aktardı. Bu nedenle müşteri kayıpları olacağını ve bunun da ülke turizmine olumsuz yansıyacağını belirten Kaya, belde halkının tanıtım için yaptığı bu kadar çabayı bakanlığın görmezden gelmeyeceğini umut ettiğini kaydetti.
 
Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Olimpos'ta sorunun çözümü için Yazır Köyü Muhtarlığı kanalıyla Turizm İl Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.

DHA

 
Etiler'de patlama
 
Basınçlı hava musluğu kalçasına saplandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazipaşa uçağı nerede çıktı?
AnadoluJet-BoraJet, Balıkesir-Ankara karşılıklı uçak seferleri dört yıl ...
Doktorlar tepkili
HASTANELERDE doktorlara yönelik şiddet olaylarının artması üzerine basın ...
‘Üç Bakış’ tan anlamlı sergi
ANTALYALI ressamlar Hülya Topaktaş, Hülya Damdere, fotoğraf sanatçısı ...
 
Atatürk’e saldırı
Antalya'da bir ilköğretim okulunun bahçesindeki Atatürk büstü, gece kimliği ...
Bu ayakkabı kimin?
Demirel’in ünlü bir sözü vardır; “Yürümekle yollar aşınmaz”… Bu sözün ...
Antalya’daki proje ilgi görüyor
Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'nde çocuklarla anne-baba arasındaki ilişkiyi ...
 
Alanya’da silahlı kavga: 1 yaralı
Antalya’nın Alanya İlçesi'nde panjur işiyle uğraşan 32 yaşındaki Ahmet ...
Genç kız av tüfeği ile intihar etti
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, ailesiyle oturan 17 yaşındaki Tuğba Y., ...
Sahte içki davasında sona gelindi
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 3 Alman öğrencinin ölümüne, 4'ünün de zehirlenmesine ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva