Antalyaspor Başkanı Öztürk istifa etti
Antalyaspor Başkanı Öztürk istifa etti
Ocak ayında Antalya'da 'deniz ve güneş' keyfi
Ocak ayında Antalya'da 'deniz ve güneş' keyfi
Dijital dönüşüm çalıştayı
Dijital dönüşüm çalıştayı
Sağlık çalışanlarının izin ve emeklilik kısıtlaması kaldırıldı
Sağlık çalışanlarının izin ve emeklilik kısıtlaması kaldırıldı
26 Aralık 2019 PerÅŸembe - 11:02

Ölmemek için 400 metre sürünmüş

KONYA'da, cumartesi günü antrenman için çıktığı dağda baygınlık geçirince 3 saat mahsur kalan ve askeri helikopterle kurtarılan dağ bisikletçisi Muhammet Emin Boydak'ın (21), 400 metre sürünerek, sesini duyurmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Ölmemek için 400 metre sürünmüş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

YaÅŸadıklarını anlatan Boydak, "Uyandığımda hareket edemiyordum. Bağırdım ama sesimi duyuramadım. ÖleceÄŸimi düÅŸündüm ve yuvarlanarak arkadaÅŸlarımın yanına gitmeye çalıştım. ArkadaÅŸlarım beni bulduklarında takatim yoktu" dedi.

Selçuk Üniversitesi Elektrik ve Elektronik MühendisliÄŸi 3'üncü sınıf öÄŸrencisi olan daÄŸ bisikletçisi Muhammet Emin Boydak, cumartesi günü ev arkadaÅŸları Osman Karagülle, İsa Kınacı, Burak Küpeli ve Kerim Dündar ile antrenman için Selçuklu ilçesine baÄŸlı Yükselen Mahallesi'nde bulunan Ardıçlı Gölü yakınlarındaki daÄŸlık alana gitti. Burada bir süre antrenman yapan Boydak, arkadaÅŸlarının yanından ayrılarak, cep telefonu ÅŸebeke sinyalinin bulunduÄŸu dağın zirvesine tırmandı. Boydak, bu sırada açlıktan ve yorgunluktan bayıldı. 3 saat boyunca Boydak'tan haber alamayan arkadaÅŸları, aramaya baÅŸladı. Kendine geldiÄŸinde bitkin olduÄŸunu belirten Muhammet Emin Boydak, arkadaÅŸlarına sesini duyurabilmek için 400 metre zirveden aÅŸağı doÄŸru süründü. 3 saatin sonunda arkadaÅŸları tarafından baygın bulunan Boydak, yardıma gelen görevlilerin ilk müdahalesinin ardından 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuÅŸlu Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerince helikopterle daÄŸdan kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı. 1 gün boyunca hastanede tutulan Boydak, daha sonra taburcu edildi.

'ÖLECEĞİMİ ANLAYINCA SÜRÜNDÜM'

Evinde dinlenen Muhammet Emin Boydak, arkadaÅŸlarına sesini duyurabilmek için yüzlerce metre süründüÄŸünü dile getirdi. Ölmemek için uÄŸraÅŸtığını belirten Boydak, ÅŸunları söyledi:

"Antrenman için daha önceden de gittiÄŸimiz bir yerdi. O gün ev arkadaÅŸlarımla birlikte sabah gittik. ÖÄŸleye doÄŸru telefonumun ÅŸebekesi çeksin, diye daÄŸa doÄŸru tırmandım hem de gezinti amaçlı dolaÅŸmak istedim. Zirveye gittiÄŸimde, yorgunluk oluÅŸtu. Sabah kahvaltı da yapmamıştım. Açlıktan ve yorgunluktan dolayı bir baygınlık geçirdim. 3 saat orada öylece kalmışım. Uyandığımda yürüyecek, ayaÄŸa kalkacak takatim yoktu. Bir süre sonra arkadaÅŸlarımın sesini duydum bana sesleniyorlardı. Birkaç kez olduÄŸum yerde bağırdım ama sesimi duyuramadım. Sesimi duyuramayınca öleceÄŸimi düÅŸündüm. OlduÄŸum yerden aÅŸağı doÄŸru sürünerek kendimi bıraktım. ArkadaÅŸlarıma yaklaÅŸmak istedim. Kendimi yuvarlayarak aÅŸağı indim sonra arkadaÅŸlarımın sesini duydum. Son gücümle birkaç kez daha bağırabildim. Sonra onlar da beni duyduklarını fark ettim. Çünkü çığlık atarak yanıma gelmeye baÅŸladılar. ArkadaÅŸlarım kıyafetlerini çıkarıp benim üzerime örttüler ve donmaktan kurtuldum. SoÄŸuktan titriyordum ve mahcubiyet oluÅŸmuÅŸtu. Hem arkadaÅŸlarımı hem de yetkilileri soktuÄŸum durumu düÅŸündüm ve mahcup oldum. ArkadaÅŸlarımın beni aramasından dolayı çok mutlu oldum. Umursamayıp giden insanlar da olabilirdi. Korku da vardı üzüntü de vardı ama kurtuldum."

'DAÄž BİSİKLETÇİLERİNE ÖNEM VERİLMİYOR'

Lisanslı olan ve profesyonel olarak yarışlara katılan Muhammet Emin Boydak, "DaÄŸ bisikletçilerinin Türkiye genelinde büyük sorunu var. DaÄŸ bisikletçiliÄŸine pek fazla önem verilmiyor. Antrenman yapmak istediÄŸimiz zaman gidiyoruz, kendi bulduÄŸumuz rotalarda çalıyoruz. Bunlar da herhangi bir resmiyeti olmayan kiÅŸisel geziler halinde oluyor. GeçtiÄŸimiz aylarda yine bir arkadaşımız bir daÄŸlık alanda virajı alamayıp kayarak düÅŸmüÅŸ ve kolu kırılmıştı. Telefonlar çekmediÄŸinden dolayı da çok geç ulaşılmıştı. Antrenman yaptığımız yerler telefonların çekmediÄŸi yerler oluyor. Federasyon tarafından daÄŸ bisikletine önem verilmesini, parkurların yapılmasını isteriz" diye konuÅŸtu. 

Muhammet Emin Boydak'ın ev arkadaşı Kerim Dündar ise Muhammet'i 1 saat geç bulmaları ya da kurtarma ekiplerinin gecikmesi halinde facia yaÅŸanabileceÄŸini söyledi. Dündar, "Biz saatlerce Muhammet'i aradık. Sonunda bulduk ve üÅŸüdüÄŸünü görünce üzerimizdekilerle onu ısıttık. Biz Muhammet'i 1 saat geç bulsak Allah korusun bir ÅŸey olabilirdi. Ekipler ve helikopter 1 saat geç gelse buradaki ekip komple ölebilirdi. Yetkililer Allah'tan hızlı geldi ve sorunsuz ÅŸekilde kurtarıldık" dedi. 

KONYA'DA GECEN CUMARTESI GUNU ANTRENMAN ICIN GITTIGI DAGDA BAYGINLIK GECIREREK 3 SAAT BOYUNCA MAHSUR KALAN VE ASKERI HELIKOPTERLE KURTARILAN DAG BISIKLETCISI MUHAMMET EMIN BOYDAK'IN(FOTOGRAFTA)(21), 400 METRE SURUNEREK SESINI DUYURMAYA CALISTIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'DA GECEN CUMARTESI GUNU ANTRENMAN ICIN GITTIGI DAGDA BAYGINLIK GECIREREK 3 SAAT BOYUNCA MAHSUR KALAN VE ASKERI HELIKOPTERLE KURTARILAN DAG BISIKLETCISI MUHAMMET EMIN BOYDAK'IN(FOTOGRAFTA)(21), 400 METRE SURUNEREK SESINI DUYURMAYA CALISTIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'DA GECEN CUMARTESI GUNU ANTRENMAN ICIN GITTIGI DAGDA BAYGINLIK GECIREREK 3 SAAT BOYUNCA MAHSUR KALAN VE ASKERI HELIKOPTERLE KURTARILAN DAG BISIKLETCISI MUHAMMET EMIN BOYDAK'IN (21), 400 METRE SURUNEREK SESINI DUYURMAYA CALISTIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'DA GECEN CUMARTESI GUNU ANTRENMAN ICIN GITTIGI DAGDA BAYGINLIK GECIREREK 3 SAAT BOYUNCA MAHSUR KALAN VE ASKERI HELIKOPTERLE KURTARILAN DAG BISIKLETCISI MUHAMMET EMIN BOYDAK'IN(SOLDA) (21), 400 METRE SURUNEREK SESINI DUYURMAYA CALISTIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

Hasan DÖNMEZ- Tolga YANIK/KONYA, (DHA) -

 

Etiketler:
 
Antalyaspor'da tek eksik Charles
 
Antalya'da yılbaşı biletlerinin yüzde 95'i satıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ele geçen 60 ton sahte içki imha edildi
İZMİR Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, ...
Minibüs ile çarpışan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı
MANİSA'nın Kula ilçesinde, kavşakta minibüs ile otomobil çarpıştı. Kazada ...
Lise öğrencileri kuşlar için yuva yaptı
SİVAS'ın Gemerek ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'Yaşayan ...
 
Uzun kış gecelerinin vazgeçilmezi, közde patates
ERZURUM'da soğuk kış gecelerinin en büyük eğlencesi sobada patates közlemesi. ...
Gönüllü kadınlar yangınlara müdahale edecek
BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde başlatılan 'gönüllü itfaiyecilik' eğitimine’ ...
Eşini boğarak öldüren koca: Öldürmek isteseydim bıçak kullanırdım
İZMİR'in Tire ilçesinde, eşi Hatice Ülker'i (24) uyuduğu sırada elleriyle ...
 
24 köy ve 51 mezra yolu ulaşıma kapandı
HAKKARİ'de, yoğun kar yağışı nedeniyle 24 köy ve 51 mezra yolu, ulaşıma ...
Ayağı kesilen Aylin'e hastane odasında ders
MUĞLA'da, ayakları kamyon tekerleklerinin altında kalan ve sağ ayağı kesilen ...
Orman işçilerinin kış mevsiminde zorlu mesaisi
ERZURUM'un Oltu ilçesinde orman işçileri, zorlu kış şartlarına rağmen ...
 
Dursun Gündoğdu
'Kim bu adam?' diye sormadınız mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Sönecek ocak su istemez
Yakup Alıcıgüzel
Yakup Alıcıgüzel
Coronaya karşı ne iyi gelir?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Vallahi güle güle 2020
İsa Altun
İsa Altun
Åžiddete 'Sessiz kalma'
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Yıl yeni umut daimi...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Antalya’da başhekim olmak
Duran Canatan
Duran Canatan
EÅŸitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ocak ayında ikili ilişkilere karşı daha az sert olduğunuzu hissedeceksiniz. En çok da kalbinizle dokunacağınız kişilerle ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletiÅYimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva