Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
15 Ağustos 2015 Cumartesi - 13:32

Ölümlü kazada 3 sürücüye dava

ANTALYA'da otomobil, belediye otobüsü ve motosikletin karıştığı kazada motosikletten düşüp kafası belediye otobüsünün altında kalan 22 yaşındaki Kamile Uğur'un ölümüyle ilgili, 3 sürücü hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan dava açıldı.

Ölümlü kazada 3 sürücüye dava
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kamile Uğur'un annesi Havva Uğur, "Kızımın hayalleri vardı. Hayalleri kara toprak oldu" dedi. 
Muratpaşa İlçesi'ndeki feci kaza 15 Mayıs tarihinde saat 22.30 sıralarında Fener Mahallesi'ndeki Tekelioğlu Caddesi'nde meydana geldi. 21 yaşındaki Arya Yavari'nin kullandığı otomobil, duraktan yola çıkan 48 yaşındaki Mehmet Doğan'ın kullandığı belediye otobüsüne çarpmamak için fren yaptı. Arkadan gelen 21 yaşındaki Ramazan Baki Kip de ani fren yapınca motosikleti savruldu. Arkasında bulunan Kamile Uğur otobüsün sol arka tekerleğinin önüne düştü. Hareket eden otobüs, Kamile Uğur'un üzerinden geçti. Başı tekerleğin altında kalan Uğur, öldü. Motosiklet sürücüsü Kip tutuklandı, diğer 2 sürücü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Olayla ilgili 1'i tutuklu 3 sanık hakkında Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan dava açıldı. Sanıklar hakkında 2-6'şar yıla kadar hapis istendi. Davanın ilk duruşmasında tutuklu motosiklet sürücüsü Ramazan Baki Kip, tutuksuz sanık sürücüler Mehmet Doğan ve Arya Yavari ile kazada ölen Kamile Uğur'un annesi Havva Uğur hazır bulundu.

SÜRÜCÜLERİN İFADELERİ

Kamile Uğur'un ölümünden otobüs ve otomobil sürücüsünün sorumlu olduğunu iddia eden motosiklet sürücüsü Ramazan Baki Kip, mahkemedeki savunmasında olayın nasıl olduğunu şöyle anlattı:

"Sözlüm Kamile Uğur ile seyir halindeydim. Önümde beyaz bir otomobil vardı. Yolun sağındaki duraktan bir belediye otobüsü çıkış yaptı. Bunun üzerine önümde seyreden otomobil aniden fren yaptı. Bunun üzerine ben de fren yaptım. Fakat motosikleti durduramadım. Motosiklet kayıp aracın orta kısmına çarptı. Ben olaydan sonra yere düşüp bayılmışım. Sözlüm Kamile Uğur'a yardım etmek için ayağa kalktığımda vefat ettiğini gördüm. Bunun üzerine yeniden bayılmışım, tekrar ayıldığımda kendimi ambubansın içinde buldum."

Otomobil sürücüsü Arya Yavari kazada kendisinin suçsuz olduğunu iddia etti. Yavari, "Otobüsün ön kısmı benim şeridime doğru girince, kaldırımla otobüs arasında sıkışmamak için kontrollü fren yaptım. Bu anda arkadan bir çarpma sesi duydum. Aracı durdurup aşağıya inince yerde bir motosiklet olduğunu gördüm. Kazada vefat eden Kamile Uğur'u da motosiklet sürücüsünü de görmedim" dedi.

Otobüs sürücüsü Mehmet Doğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olarak çalıştığını söyledi. Olay tarihinde yolcu almak için durağa girdiğini anlatan Doğan, "Yolcuyu aldıktan sonra sola doğru manevra yaptım. Daha hızlanmadan otobüsün sol kısmında bir otomobil durdu. Sonra ben de durdum. Motosikletteki kadın yolcu kayarak benim aracımın tekerinin önüne gelmiş. Teker de bu bayanın kafasını ezmiş. Ben görmedim. Üzerini örtmüşlerdi. Bunların hepsi 10 saniyede oldu. Bu olayda bir kusurum yok" diye konuştu.

Davada tutuklu yargılanan tek sanık motosiklet sürücüsü Kip tahliye edilirken duruşma 14 Ekim'e ertelendi. Duruşma çıkışı gözyaşları içinde kızının ölümüne neden olanların cezalandırılmasını istediğini söyleyen Kamile Uğur'un annesi Havva Uğur, şunları söyledi:

"Kızım eşinden boşanıp yeni bir hayata başlamıştı. Restoranda garson olarak çalışıyordu. 3.5 yaşında bir çocuğu vardı. Çocuğunun velayeti de kızımdaydı. Hayalleri vardı. Kızımın o hayalleri kara toprak oldu. Üniversite sınavlarına girip bıraktığı eğitim hayatını devam ettirmek istiyordu. Olmadı. Kızımın vefatından sonra çocuğunu da babası alıp götürdü. Torunumuzu babası bize göstermek de istemiyor. Kaza nedeniyle torunumuzu da kaybettik. Bu olayda kimse suçu sahiplenmiyor. Bu olayda hiçbir suçu olmayan biri varsa o da hayatını kaybeden kızımdır."

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) 







 
Antalya'nın gururu
 
Otogar girişinde 'şüpheli çanta' paniği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elmalı'da domates kursu
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'ne bağlı Zümrütova Mahallesi'nde 'Örtü Altı ...
Büyükelçi Arı, Afrika'ya EXPO'yu anlatacak
TÜRKİYE'nin Senegal Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, EXPO 2016 Antalya sergi ...
Kaş Deniz Feneri yenilendi
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yeniden ...
 
Avrupa projesi tamamlandı
ANTALYA'da Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Comenius Proje Grubu, ...
İcracılar veda gecesinde buluştu
ANTALYA'da diğer illere atanan ve emekliye ayrılan icra müdürleri için veda gecesi düzenlendi.
Ölümüne kaçış
ANTALYA'da bindikleri motosikletle ters yönde giderek trafiği tehlikeye ...
 
Antalya Leman Kültür'de sendika operasyonu
TÜRKİYE'nin muhalif dinamiklerinden mizah dergisi Leman bünyesindeki Leman ...
Ölümüne kaçış
ANTALYA'da bindikleri motosikletle ters yönde giderek trafiği tehlikeye ...
Gazipaşa'ya mezbaha, kültür merkezi ve yeni hal müjdesi
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gazipaşa İlçesi ziyaretinde, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva