AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
16 Mart 2024 Cumartesi - 20:23

Özgür Özel Antalya'da konuştu; ''Bu bir ilk olacak''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 gün sonra Antalya'da bir tarih yazılacağını söyledi.

Özgür Özel Antalya da konuştu;  Bu bir ilk olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarını 3 Kasım 2002'ye göre kıyaslayıp yaptığı konuşmada, "3 Kasım 2002 günü bir emekli aldığı maaşla kuyumcuya gittiğinde 8 çeyrek alabiliyordu. Hesap ortada. Türkiye'de her hesap şaşar altın hesabı şaşmaz. Bugün en düşük emekli maaşı 2 buçuk çeyrek altını alıyor. 5 buçuk çeyrek altın kaybediyor her emekli, hem de her ay. Nerede kaybettiyseniz orada bulursunuz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçimleri öncesi Antalya'nın Kepez ilçesindeki miting alanında vatandaşlara hitap etti. 15 gün sonra seçimler için sandık başında olunacağını belirten Özel, çok çalışılacak 2 haftalık zamanın kaldığını söyledi. 15 gün sonra Antalya'da bir tarih yazılacağını belirten Özel, "Partimizi ve adayımız Muhittin Böcek'i bir kez daha zaferle buluşturacağız. Antalya'da iki defa üst üste aynı adayın kazandığı seçim hiç olmadı. Bir ilk olacak" dedi.

Türkiye'nin en büyük 5'inci şehrinin Antalya olduğunu ve dünyada herkesin gözünün Antalya'da olduğunu belirten Özel, "Sizin bir ilçenizi verseler Almanya'nın yarısını üzerimize yaparlar. Her bir yeri birbirinden değerli. Ancak bir yandan da bakınca Antalya bu iktidarın üvey evlat muamelesi yaptığı bir şehirdir. Toplanan vergilerin 10'da 1'i yatırım bütçesi olarak geri geliyor. İktidar kepçeyle alıyor ama çay kaşığıyla bile vermiyor" diye konuştu.

'ÇEYREK ALTIN HESABIYLA 32 BİN LİRA ALMANIZ LAZIM'

Antalya'nın artık sesini duyurmak ve ezberi bozmak zorunda olduğunu da ifade eden CHP Genel Başkanı Özel, seçmenin sesini sandıkta duyuracağını ifade etti. Özel, alandaki emeklilere de seslendi ve ne kadar maaş aldıklarını sordu ve şunları söyledi:

"Bakın bu toprakların en acıklı türküsüdür. Emeklilerin çok büyük bir kısmı en düşük emekli maaşına 10 bin liraya mahkumdur. Nerede sorarsanız sorun. Hep bir ağızdan 10 diyorlar. Bir hesap yapalım. 3 Kasım 2002 günü bir emekli aldığı maaşla kuyumcuya gittiğinde 8 çeyrek alabiliyordu. Hesap ortada. Türkiye'de her hesap şaşar altın hesabı şaşmaz. Bugün en düşük emekli maaşı 2 buçuk çeyrek altını alıyor. Kuyumcuya gitseniz 1 çeyrek alsanız eve gelince baksanız ki yok. Düşürmüşsünüz. Ne yaparsınız, geri aramaya gidersiniz değil mi? 5 buçuk çeyrek altın kaybediyor her emekli, hem de her ay. Nerede kaybettiyseniz orada bulursunuz. Tayyip Bey geldiğinde düzeninizi bozmasaydı 26 bin lira maaş alacaktınız. 'Emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğim' diyordu, hiç dokunmasa asgari ücret hesabıyla 26 bin lira almanız lazım. Çeyrek altın hesabıyla 32 bin lira almanız lazım. Bir seçim sandığında 5 buçuk çeyrek altını kaybettiniz. Şimdi kaybettiğinizi aramaya, bulmaya gidecek misiniz? Yeri 31 Mart'ta sandık başıdır."

'DİNLEMİYORLAR, KULAKLARININ ÜZERİNE YATIYORLAR'

Emekli maaşlarına 7 bin liralık seyyanen zam önerisini hatırlatan Özgür Özel, "Emekli maaşına 7 bin lira seyyanen zammın dışında faturalarda emekliye yüzde 40 indirim yapalım diyorum. Dinlemiyorlar. Kulaklarının üzerine yatıyorlar. Emekliler dini bayramlarda birer maaş ikramiye alıyor değil mi? Kimin sayesinde? Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde. Kemal Bey bunu ilk kez 7 Haziran seçimlerinde söyledi. Veremezsin dediler. Emekli şamarı bir vurdu 1 Kasım'da, 'Biz de vereceğiz' dediler. Bu sene bayram ikramiyesini 5 bin lira yapacaklardı 3 bin lirada bıraktılar" diye konuştu.

'MÜLAKAT PARTİZANLIKTIR, KUL HAKKI YEMEKTİR, İNSAN AYIRMAKTIR, HAKSIZLIK ETMEKTİR'

Atanamayan öğretmenlerin sayısının her geçen gün arttığını ve mülakatların kaldırılması gerektiğini de ifade eden CHP Lideri Özgür Özel, konuşmasını şöyle noktaladı:

"2018'de o 1000 lira beğenmediğimiz 1000 lira, 24 kilo kıyma alıyordu. Bugün size verilecek 3 bin lira sadece 6 kilo kıyma alıyor. Sizin tencerenizden 18 kilo kıyma aldılar. Bunun hesabını hep beraber soracağız. Öğretmenlerin büyük bir derdi var. Yıllar önce geldiğinde Tayyip Bey 'atanmayan öğretmen mi olur hepsini atayacağız' demişti. Geldiğinde 80 bindi, şimdi 1 milyon öğretmen var. Mülakat yaparak partizanlıkla elediği öğretmenlere 'atanamayan öğretmenler' diyor. Kusur öğretmende değil ki. Mutlaka mülakat kaldırılmalıdır. Mülakat partizanlıktır, kul hakkı yemektir. İnsan ayırmaktır. Haksızlık etmektir."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasının ardından partisinin 19 ilçe başkan adayını bir kez daha tanıttı ve destek istedi. Özel ve beraberindekiler daha sonra miting alanının yanındaki iftar alanına geçti.

VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingin ardından vatandaşlarla iftar yaptı. İftarın ardından konuşan Özel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 50 binin üzerinde vatandaşın yaşamını yitirdiğini hatırlattı. CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesinde depremzedelerin ihtiyacını karşılamak için imkanlarını seferber ettiğini belirten Özel, destek olanlara teşekkür etti. İftar sofrası olduğu için ramazanın ruhuna uygun olarak siyaset yapmayacağını belirten Özel, orucun sadece aç kalmak, su içmemek olmadığını söyledi. Özel, "Dilin, kulağın, zihnin orucu var. Dilin ki kötü söz söylememek, kulağın ki dedikoduya kulak asmamak, zihnin ki ise iyi şeyler hayal etmektir. Antalya’nın geleceği için iyi şeyler hayal edenlerin muvaffak olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

'YASER ARAFAT’IN DAVASINI BİR KEZ DAHA SAHİPLENİYORUZ'

Özel, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını da değerlendirdi. Saldırıların 3’üncü aya girdiğini ifade eden Özel, "32 binin üzerinde can, kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Dünyadaki siyasi akrabalarımızdan mektupla talep ettiğimiz, yüz yüze konferanslar talep ettiğimiz talebi bir kere daha yineliyoruz. Ateşkes ve kalıcı bir barış diliyoruz. CHP olarak 3’üncü genel başkanımız rahmetli Bülent Ecevit’in Yaser Arafat’la yapmış olduğu ilişki onun Filistin davasına bakışı ve Filistin’deki barışı savunan ve yine rahmetle andığımız Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Başkanı Yaser Arafat’ın davasını Bülent Ecevit’in sahiplendiği gibi bir kez daha sahipleniyoruz" dedi.

İSRAİL'LE BİRİLERİNİN EVLATLARI, AKRABALARI, YANDAŞLARI DÜZENLİ TİCARET YAPIYOR'

​Filistin’de barış istenecekse ve dayanışmayı göstermek için İsrail’le yapılan ticaretin durdurulmasıyla olacağını belirten Özel, "İsrail’le bugün birilerinin evlatları, akrabaları, yandaşları düzenli ticaret yapmaktadır. Daha sert ve siyasete varacak bir eleştiri yapmamakla birlikte. İsrail’le kimin çocuğu, akrabası, yandaşı ticaret yapıyorsa Filistinli çocuklara patlayıcı olarak gidecek. Filistin’e ihanet ediyordur" diye konuştu.

Alparslan ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)-

 
Kalp Sağlığınız İçin Minimal İnvaziv Bir Çözüm
 
İnci Taneleri'nde bir ayrılık iddiası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 18 Mart 2024 Pazartesi 05:18

Muhittin Böcek'te ki o bakış ne,kameralar iyi yakalamış.))))

Yorumu oyla      0      0  
taş 17 Mart 2024 Pazar 12:59

Nasıl olacak o,Antalya seçmeni kendisine 5 yıl boyunca hizmet etmemiş birine neden oy versin. Bakalım İstanbul kayıp edilirse ziller kimin için çalacak göreceğiz.Herhalde birileri de birileri için ZUM ZUM toplantıları yapmaya başlar gibi görünüyor.)))

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnafa Prestijli caddeler müjdesi
Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, Antalya Berberler ...
Tütüncü, bir gün arayla tekrar Alanya'da
AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Alanya'yı ...
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 17 kişi tutuklandı
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Kepez ilçesinde yaptığı uygulamada ...
 
Antalya'da sahte parayla yakalandı
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, parada sahtecilik ...
Ukraynalı Mishel, dedektif gibi iz sürerek çalınan bisikletini buldu
ANTALYA'da yaşayan Ukraynalı Mishel Lazerenko (22), çalınan bisikletini ...
Antalya'da orman içindeki prefabrik evde yakalandı
ANTALYA'da hakkında 10 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan, 9 ayrı ...
 
Antalya'da jandarma suç makinesini yakaladı
ANTALYA'da jandarma ekipleri, 45 suç kaydı bulunan, 14 ayrı suçtan aranan ...
Türkiye’ye yayılacak
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yeni dönemde başlayacak ...
Uysal: Belediye emrinize amade
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin Meltem Mahallesi’ndeki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva