Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
13 Ocak 2011 Perşembe - 14:47

Pes edecek adam değilim

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, bugün yazarımız Dursun Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu bazı gazetecilerle sabah kahvaltısında buluştu. Ve, dün yaşanan meclis baskını ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pes edecek adam değilim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akaydın, dün gece uyuyamadığını, kafasını kurcalayan bazı olaylar yaşandığı dönemlerde de sık sık uykusunun bölündüğünü söyledi.
 
Baskının arazi ve rant mafyası tarafından organize edildiğini ileri süren Akaydın, “Bu olayda, ‘Rant vandalizmi-yağmacılık’ var” dedi.
 
Baskın fitilinin Aksu’da, bazı araçlardan megafonla yapılan anonslarla ateşlendiğini söyleyen Başkan Akaydın, AKP Meclis Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek’in Artvinli hemşehrilerinin çoğunlukta olduğu grubun ön planda olduğunu iddia etti. Akaydın, “Tamyürek de zaten bu bölgede müteahhitlik yapıyor” diye konuştu.
 
Bu bölgedeki sorunu kendilerinin aylar önce çözmek istediklerini ancak geciktirme talebinin AKP’li Tamyürek’ten geldiğini ileri süren Akaydın, “Ben Ankara’dan bu işi hallederim deyince bizde bekledik” dedi.
 
HER ANTALYALI’NIN HAKKI VAR
 
Pınarlı’daki arazilerde her Antalyalı’nın hakkı olduğunun üstüne vurgu yapan Akaydın şöyle konuştu:“Antalyalılar’ın benim yanımda yer alması lazım. Ben pes edecek adam değilim. Gittiği yere kadar da giderim.”
 
Meclis baskını sırasında kendisini en çok sevindiren olayın CHP Grubu’nun dimdik ayakta durması olduğunun altını çizen Akaydın, avukatlarına suç duyurusu talimatı verdiğini de açıkladı.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ ARADI
 
Kahvaltı sırasında Antalya Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, Akaydın’ı aradı. Akaydın, olay sırasında polisin gösterdiği çabaya teşekkür etti. Yılmaz, Akaydın’a “gözaltılar” için savcıdan talimat beklediklerini bildirdi.
 
Akaydın’ın olaydan sonra Vali Ahmet Altıparmak’ı da aradığı öğrenildi.

DÜNKÜ OLAY ŞÖYLE GERÇEKLEŞMİŞTİ

İmar planı değişikliğine karşı çıkan mahalleli, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın’a çakmak, çakıl taşı ve fındık attı. Salonun camlarının kırıldığı ve sandalyelerin havada uçuştuğu olaylar sırasında yaralanan 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen 'Toptancı Hal Kompleksi'ne ilişkin imar planı nedeniyle evlerinden olacaklarını savunan Aksu İlçesi Atatürk Mahallesi sakinleri, bugün saat 14.00'te yapılacak belediye meclis toplantısı öncesinde kültür salonu önünde toplandı. 8 ayda 4 kez yine salon önünde toplanıp açıklama yapan mahalleli, yeni toptancı hal nedeniyle evlerinden olacaklarını savundu ve bugünkü meclis toplantısı öncesinde yine salon önünde toplandı.

Yanlarında küçük çakıl taşları getiren mahalleli, X-Ray cihazında görünmeyen küçük taşlar ve üzerlerindeki çakmaklarla salona girip toplantının başlamasını bekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, meclise bir yanda alkış, diğer yanda 'yuh' sesleriyle girdi. Gündemle ilgili ilk sözü, AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek aldı. Tamyürek, Başkan Akaydın'a yönelik, "Bu alanı hangi şirkete söz verdiniz" diye sordu.

Ardından Aksu Belediye Başkanı MHP'li İsa Yıldırım söz aldı. Yıldırım, yıllar önce yıktığı bir gecekondu yüzünden hala vicdan azabı çektiğini belirterek, gündemin geri çekilmesini istedi.

BAŞKAN AKAYDIN TEPKİ GÖSTERDİ

Muhalefetin konuşmaları ardından dinleyici sıralarından gelen 'yuh' seslerine Akaydın'ın tepkisi sert oldu. Akaydın, Büyükşehir özel güvenlik birimlerinden, salonun boşaltılmasını istedi. Toplantıyı izleyen CHP İl Başkanı Özer Ülken araya girerek, Akaydın'ı bu kararından vazgeçirdi. Ancak salondaki CHP'liler ve Atatürk Mahallesi sakinleri arasında tartışmalar başladı.

'Çamköy 229 parsel' olarak bilinen alana ilişkin imar değişikliği öngören gündem maddelerinin çekilmesini talep eden mahalleli, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın başkanlık ettiği meclis toplantısında isteklerinin yerine getirilmemesi üzerine sinirlendi. Büyükşehir Belediyesi'nin, bu alanda toptancı hal kurulması amacıyla 1/5 binlik imar planında yaptığı değişiklik, AK Parti ve MHP'li üyelerin 'hayır', CHP'li üyelerin 'evet' oyuyla kabul edildi.

AKAYDIN'A ŞEMSİYELİ KORUMA

Bunun üzerine toplantıyı izleyen yaklaşık 500 kişi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile CHP'li meclis üyelerini protestoya başladı. Bu sırada, kürsünün bulunduğu bölüme, çakıl taşı, bozuk para, koltuk, çakmak, şemsiye gibi maddeler fırlatıldı. Koruma görevlileri, protesto sırasında şemsiye açarak Akaydın'ı korumaya çalıştı. Atılan küçük taşlardan birkaçı Başkan Akaydın'a isabet etti. Protestolar devam ederken Akaydın bir süreliğine salondan ayrıldı.

Bu sırada yaşanan arbedede, toplantının yapıldığı salonun ana kapısının camları kırıldı ve biri kadın iki kişi baygınlık geçirdi. Birisinin adının Tuncay Kırılmaz olduğu belirtilen 2 kişi, hastaneye kaldırıldı. Yaralılar ambulansla Özel Anadolu Hastanesi'ne götürüldü.

Yaklaşık 45 dakika süren olayların ardından, göstericiler salondan çıkarıldı.

BELEDİYE MECLİSİ YENİDEN TOPLANDI

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde yaşanan olaylar nedeniyle oturuma verilen aranın ardından meclis CHP'li üyelerin katılımıyla ikinci kez toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, olaylara neden olan 229 parsele ilişkin imar plan çalışmalarının eski başkan Ak Partili Menderes Türel döneminde, 2007 yılında başladığını söyledi. Önceki meclisin söz konusu alana ilişkin üst ölçekli plan çalışmasını tamamladığını belirten Akaydın, bölgede sadece Büyükşehir Belediyesi'ne değil, Bayındırlık Bakanlığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na tahsisli araziler bulunduğunu kaydetti. Ak Partili Türel döneminde yapılan planlama çalışmasının ardından 2008 yılında Maliye Bakanlığı'na yapılan müracaata bağlı olarak, mahkeme kararlarıyla Hazine adına tescil edilmiş olan arazinin Büyükşehir'in bazı tasarrufları için tahsis edildiğini kaydetti. Maliye Bakanlığı'nın tahsis süresinin 2 yıl olduğunu ve bu süre içinde uygulama planları yapılmazsa 27 Ocak'ta tahsisini geri döneceğini belirten Başkan Akaydın, "Şu anda kamu ahlakı gereği, kanunun sorumluluğu gereği yapılması gerekenler yapılmaktadır" dedi.

Verilen aranın ardından ikinci kez toplanan Belediye Meclisi'nde, Atatürk Mahallesi sakinlerinden 15 kişilik bir grup alınırken, Başkan Akaydın konuşmasını şöyle tamamladı:

"Burası Antalya halkının vizyon projelerini yapmak için o alanlardan biridir. Burada yaşayan halkımızı umutsuz kılmak, ezmek, konutlarından ne pahasına olursa olsun çıkarmak gibi niyetimiz yoktur. Bu projeleri halkla birlikte yapmayı istiyoruz. Belediyenin bunları yerine getirmesi için plan tadilatının bu meclisten geçmesi kamu görevi açısından zorunluluktur."

"BİR CANIM VAR. O DA FEDA OLSUN"

Meclis toplantısının tamamlanmasının ardından Başkan Akaydın, makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Akaydın, yaşanan olaylarının sorumlusunun ilkesiz siyasetçiler olduğunu savundu. Antalya'da kamuya ait arazilere sahip çıkma görevinin ilkeli ve ahlaklı politikacıların görevi olduğunu dile getiren Başkan Akaydın, olayların sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.  Akaydın, "Halkı kışkırtmaktan siyasi rant elde edeceğini düşünen bazı politikacılar. Bunların hepsinin adları, davranışları, kimleri kışkırttıkları, bunlar kamera kayıtlarında mevcuttur" dedi.

Çıkan olayların sorumlularından hesap sorulmasını isteyen  Başkan Akaydın, "İlkesiz ve ahlak dışı davranana politikacıları ilk defa Büyükşehir Başkanı olarak fena halde ayıplıyorum. Tribünlere oynayan politikacıları suçluyorum. Halkı kışkırtarak belediye meclisinde bu tür hareketlerde bulunmaları sadece etik bir suç değil, kanuni bir suçtur. Arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacak. Bu ayıbın altından nasıl kalkacaklar bilmiyorum. AK Parti bunun öncülüğünü yapıyor, MHP'de de yapanlar var" diye konuştu.

Tepkilere yönelik ek koruma talep edip etmediğine yönelik soruya ise Başkan Akaydın, “Benim kimseden korkum yok. Bir canım var. O da Antalya'ya feda olsun” şeklinde yanıt verdi.

PANZERLER ÇEMBERE ALDI

Büyükşehir Meclisi'nin verilen aranın ardından toplanan ikinci oturumu sırasında salona alınmayan Atatürk Mahalesi sakinlerinden öfkeli grup, toplantının bitmesini bekledi.

Çevik Kuvvet'e bağlı ekipler panzerlerle protestocuları çembere alıdı. Mahalle sakinleri önce Başkan Akaydın'ın çıkıp kendilerine açıklama yapmasını istedi, ancak bunun olmayacağını anlayınca "Vali buraya" diye tempo tutu. Yaklaşık 2 saat belediyenin önünde bekleyen grup daha sonra dağıldı.

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.
 
32 kg esrar ele geçirildi
 
Doktorlara kötü haber
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nihat Özen 15 Ocak 2011 Cumartesi 09:37

haberi tekrar tekrar okudum.Bir Antalya lı olarak bu hiç ama hiç yakışmadı.Yalnız şu gerceği göz ardı etmememiz gerekiyor.Yaklaşan milletvekili secimlerinin ne kadar payı var? AKP ve MHP Mejlis üyelerinin Çözüm üretmek yerine Olayları organize etmeleri ve neden se halkın toplantıya küçük taşlarla gelmesi sizce üzüm yemekmi? Bağcıyı döğmekmi?

Yorumu oyla      3      3  
Av.Salim CENGİZ 13 Ocak 2011 Perşembe 17:13

Haberin içeriği ve görüntüler Antalya*ya yakışmamış.Yerel yönetimler kamu hizmeti yaparken,hizmiet alacaklar kadar bu olaydan mağdur olanlarıda dinlemeli,onların isteklerini de değerlendirmelidir.Toptancı Hal yepılacak sahada toprakları ellerinden alınacak mahallelinin en zarar göreceği çözümler üretilmelidir.Özellikle yerel yönetimler ben yaptım oldu diyemezler.Bu insanların bir başka yerlere taşınması ve yerleştirilmesi için devlet çapında girişimler yapılmalı,bu insanların mağduriyetleri önlenmelidir.

Yorumu oyla      4      5  
Cevdet Sam 13 Ocak 2011 Perşembe 17:12

Sevgili CHPliler. Sakın kızmayın ve sinirlenmeyin. Bu insanlar demokratik protesto haklarını kullandılar! Yumurta atmadıklarına şükredin. Sakın yarın sert demeçler vermeyin, sonra size 'ulan OKUZ, Akpartiye yumurta atınca demokrasi oluyor da size para atınca anarşi mi oluyor' diye soruverir ve siz de cevap veremezsiniz sonra. Valla baktım da yuh sesleri yükselince meclis üyeleri süt dökmüş kedi gibi sıvışıvermişler.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
32 kg esrar ele geçirildi
Şanlıurfa'dan Antalya'ya gelen iki otomobilin bagajlarında yapılan aramada ...
Daisy oyuna gelmedi
Antalya'ya otobüsle esrar getiren 32 yaşındaki Abdülsamet D. gözaltına ...
“Tezgah altına” tepki
Antalya'nın Alanya İlçesi Bakkal ve Bayiler Odası Yönetim Kurulu, alkollü ...
 
Moda haftası başladı
Antalya'nın turistik beldesi Belek'te bulunan Cornelia Diamound Otel'de, ...
"Bu toprakların kurtuluşu üretmektir"
Antalya Ticaret Borsası tarafından 5- 8 Mayıs 2011 tarihlerinde ikincisi ...
Hukukçular “yayınlanabilir” dedi
Gün Haber, yayına hayatına geçtiği gün, “Yazılmayan kalmayacak” demişti. Ve, ...
 
Öğrenciler hastanelik oldu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Demirtaş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda ...
Side'de kutlamıştı
İstanbul Çatalca'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden, ...
Veteriner sahip çıktı
Antalya'nın Alanya ilçesinde soğuk nedeniyle bir alt geçide sığınan 7 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva