Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
14 Şubat 2015 Cumartesi - 13:44

Plaket yerine ağaç sertifikası

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Servisçiler Odası'nın düzenlediği toplantıda konuşmasının ardından kendisine hediye edilen tasarım fotoğrafı kabul etti ama artık plaket döneminin kapandığını söyledi.

Plaket yerine ağaç sertifikası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Artık ağaç dikim sertifikası kabul edeceğini belirten Türel, “Hep birlikte ilgilenelim. Çünkü çevreci bir belediyeyiz" dedi.

Başkan Türel, Antalya Servisçiler Odası'nın Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) konferans salonunda düzenlediği eğitim ve öğretim yılının 2'ncı yarı yılı değerlendirme toplantısına katıldı. 

Türel burada yaptığı konuşmada, göreve gelmeden önce esnaf dostu belediye anlayışıyla hizmet edecekleri sözünü verdiğini dile getirerek, “Esnaf dostu olmak lafla olmaz. Esnaf dostu olmak, esnafın yanında olmak, esnafla birlikte çalışmak, esnafa borcunu ödemeyen bir belediye değil alacağını anında ödeyen bir belediye olmaktır" dedi.

Esnafın sorunlarını esnafla birlikte çözmek gibi bir gayretin içinde olduklarını belirten Başkan Türel, esnafın merakla beklediği C plaka dağıtımına ilişkin ayakta alkışlanan şu konuşmayı yaptı:

“Birileri çıksın istediği kadar Menderes Türel 'C plaka dağıtacak' desin. Size kim inanır? Bakın arkadaşlar bu milletin bazılarının yalanlarına, iftiralarına artık karnı tok. Senelerce hayatları boyunca iftiradan, yalandan başka bir çare bulamayan ve ortalığı sadece karıştırmak için olmayanı varmış gibi ilan etmeye çalışanlara en güzel cevabı benim esnaf kardeşlerim her zaman verdi, bundan sonra vermeye de devam edecek. Biz C plakası dağıtacaksak, çağırırız odamızı, deriz ki 'İstiyor musunuz, gerekli mi, hayırlı mı, ihtiyaç mı?' Eğer değilse güle güle kardeşim bizim hiç işimiz olmaz. Bizim hizmetlerimize yetişememenin, kıskançlığıyla yalanla, iftirayla kendisine siyasette yer bulmaya çalışanlara tokat gibi cevabı sandıkta her zaman verdiniz bundan sonra da verirsiniz."

Büyükşehir Belediyesi'nin esnafa yönelik çalışmalarının sadece birikmiş alacağını ödenmesi ya da yasal sorunlarını çözüme kavuşturulması noktasında olmadığını kaydeden Başkan Türel, ayrıca güvenli, konforlu trafikte seyirlerini sağlayacak altyapı yatırımlarını da hayata geçirdiklerini söyledi.

Antalya'ya son 5 yılda bir tek kavşak yapılmadığını belirten Başkanı Türel, “Şimdi 19 kavşağı 5 yıl içinde yapmak zorundayız. Yeni açacağımız yollar var. Bunların hepsi sizin için" dedi.

Antalya'da ilk 5 kavşak yapıldığında 1 senede sadece lastik aşınması, yakıt tasarrufu gibi gider kalemlerinde yapılan tasarrufun 13 milyon 500 bin TL olduğunu söyleyen Başkan Menderes Türel, “Toptancı Hal Kavşağı, Altınova, TEDAŞ ve Aksu kavşaklarında çalışmalarımız başlıyor. Karayolları'yla ortak yürüttüğümüz bir proje. Bu projeleri de 6 ay içinde tamamlayacağız. Buna Havalimanı'nın yonca yaprak ve EXPO kavşağı da dahil. Toplam 6 kavşak inşallah bitecek" diye konuştu.

Bununla birlikte 13 kilometrelik Altınova'dan Havalimanı'na bağlanan yolun da inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde başlayacağını belirten Türel, “Bizimle hizmette yarışamayanlar yalan, iftira siyasetine sarılıyorlar" dedi. 

Türel, konuşmasının ardından Oda Başkanı Süleyman Şahin'in kendisine hediye ettiği tasarım fotoğrafını kabul etti ama yeniden mikrofon başına geçerek artık bu tip toplantıların sonunda plaket alıp vermelerin bir kenara bırakılmasını istedi. Onun yerine ağaç dikim sertifikası öneren Türel, “Buraya Döşemealtı'ndan geliyorum. Devlet büyükleri için kurulan hatıra ormanına Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun Antalya'ya gelişi nedeniyle 100 fidan diktik. Yarın sertifikasını ona teslim edeceğiz" diye konuştu.

Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet eden Başkan Türel, “Hep birlikte ilgilenelim. Çünkü çevreci bir belediyeyiz. Plaket vermiyoruz" dedi.
Emre BAYLAN/ANTALYA,(DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI BASKANI MENDERES TUREL, SERVISCILER ODASI'NIN DUZENLEDIGI TOPLANTIDA KONUSMA YAPTI.(fOTO:ANTALYA-DHA) 

 
Tatil yapan turistlere 'Türk Mutfağı' kursu
 
Antalyalı hangi gazeteci örtündü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aylin kostence 16 Şubat 2015 Pazartesi 20:22

Gobege bak ne yedinizki boyle hazmolmuyor bir turlu... oturusa bak..posturunuz bozuk sn baskan biraz itina ozen ltf. Insanda goz zevki birakmadiniz antalya ya yakismiyorsunuz.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatil yapan turistlere 'Türk Mutfağı' kursu
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki bir otelde tatil yapan turistler 'Türk ...
Antalya'da silahlı kavga: 1 yaralı
ANTALYA'da sevgilisi G.T.'nin ağabeyi S.T. ile kavga eden A.Ş., arbede ...
Fabrikada şüpheli ölüm
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde mobilya fabrikasında çalışan 45 yaşındaki ...
 
Kışladaki asker ölümleri sempozyumda tarşılacak
ŞÜPHELİ Ölümler ve Mağdurları Derneği avukatlarından Ahmet Çevik, son ...
Avukatlar İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na karşı yürüdü
ANTALYA Barosu'na bağlı bine yakın avukat cübbeleriyle İç Güvenlik Yasa ...
Tuğgeneral Güral Alpar: Kadınların 3'te 2'si şiddet görüyor
JANDARMA Genel Komutanlığı'nın 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ...
 
Ece Gürsel'in sevgilisi Antalyalı turizmci
Ece Gürsel, Antalyalı bir manken… Onu ünlü yapan ise gazeteci Hıncal Uluç ...
AK Parti'den moral ziyareti
Pazar günü Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu ...
Sökülen palmiyeler Kadınlar Plajı’nda
Tüm projelerde çevre duyarlılığı ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva