Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
24 Nisan 2022 Pazar - 20:19

Prof. Dr. Ömer Özkan'dan kapak olacak paylaşım

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan 1915 olaylarını değerlendirirken, geçen yıl olduğu gibi bu yılda ‘Soykırım’ ifadesini kullandı. Biden’e Ankara büyük tepki gösterirken, ilginç bir tepki de Antalya’dan geldi.

Prof. Dr. Ömer Özkan dan kapak olacak paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

24 Nisan 1915 olayları nedeniyle Türkiye ve Ermenistan arasında uzun süredir yaşanan gerilim, iki ülkenin normalleşme adımları atmasına rağmen, ABD tarafından iki yıldır ısıtılarak tekrar tekrar masaya getiriliyor.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan 1915 olaylarının 107'inci yılına ilişkin yaptığı açıklamayı paylaştı. Biden'ın açıklamasında "24 Nisan 1915'te Osmanlı otoriteleri Ermeni entelektüelleri ve cemaat liderlerini tutukladı. Böylece 20'inci yüzyıldaki en kötü vahşetlerden biri olan Ermeni soykırımı başladı" ifadelerine yer verildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN CEVAP

Dışişleri Bakanlığı, Biden'ın açıklamasına bir açıklama ile cevap verdi. Açıklamada, "1915 olayları konusunda tarihi olgularla ve uluslararası hukukla bağdaşmayan açıklamaların geçerliliği bulunmamaktadır. Buna ABD Başkanı Biden'ın 2021 yılında yaptığı hatanın tekrarı niteliğindeki bugünkü talihsiz beyanı da dahildir. Siyasi saiklerle tarihi gerçekleri çarpıtan, bu tür açıklamaları ve kararları reddediyor, bu yanlışta ısrar edenleri kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ÖMER ÖZKAN’DAN KARŞI TEZ

Biden’in açıklamasına değişik platformlardan tepkiler sürerken, en ilginç çıkış Antalya’dan geldi.

Akdeniz Üniversitesi’nin yüz nakli ile tanınan profesörlerinden, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, ‘Soykırım’ ile ilgili dikkatleri farklı yöne çeken bir paylaşım yaptı.

Özkan’ın, twitter hesabından yaptığı İngilizce paylaşım şöyle:

Özkan'ın yazısının Türkçe çevirimi ise söyle:

“Kendini dünyanın bir numaralı insan hakları savunucusu olarak gösteren Amerikalı beyaz adamın yaptığı dünyanın en büyük soykırımını kınıyorum. Bu utanç verici vahşette hayatlarını kaybeden Kızılderilileri saygıyla anıyorum.”

70 MİLYON KIZILDERİLİ KATLEDİLDİ

Çeşitli kaynaklara göre, Amerika kıtasının keşfedildiği süreçte 70 milyon Kızılderili kendi topraklarında katledildi. ABD bu katliamlar üzerine kuruldu. 16. yüzyılla 19. yüzyılın ortalarına kadar toplam 15 milyon Afrikalı köleleştirilerek Amerika kıtasına getirildi. 35 milyon Afrikalı işkence ve kötü muamele sonucunda hayatını kaybetti.

 

 
Trabzonspor - Antalyaspor biletleri rekor fiyatla satışta
 
Antalyaspor - Yukatel Kayserispor: 1-1
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Herkes meslegının hakkını versın.vatan için. 25 Nisan 2022 Pazartesi 21:24

Kolelık Brezilya dızısı de olsa ABD ıle basladı... dedikleri dogru gercek tarih bılıyor.. Newyork sehrının tapusunun kızılderilileın oldugu da.... ancak meslekı doktor gıysısını kullanınca .....

Yorumu oyla      0      0  
Arasıra olan doktorlara ıhtıyacımız var 25 Nisan 2022 Pazartesi 21:06

Doktorlara sıyaset yakışmıyor beyaz gömlek kırlenıyor....beklentılerı yoksa bulaşmasınlar..2 doktor İhsan Unluer ve Ender Saraç ne demişti???.. Tıbbıyeden hersey cıkar...arasıra Dr cıkar.

Yorumu oyla      0      0  
demir 25 Nisan 2022 Pazartesi 08:53

Her şey sonunda bir ülkenin çeşitli yönlerden gelişmişliğine gelip dayanıyor.Şöyle bir düşünelim ekonomik yönden üreten ve bu üretilen mallarımız Dünya pazarlarında tüketilse,kişi başına düşen milli gelirimiz 40 bin dolar seviyelerinde olsa,bütçemiz sene sonlarında fazlalık verse,işsizlik sorunu olmasa,para birimimiz dolar karşısında eşit seviyelerde olsa,ABD'den f 35,İngiltereden döviz alma ihtiyacımız bulunmasa,sporda ve kültürel etkinliklerde Dünya'nın en ileri ülkeleri ile yarışacak durumda olsak,başta ABD ve bir çok ülke bu açıklamaları yapabilirlermiydi, diye insanın kendi kendine sorası geliyor.1923 ile 1950 arası yeni kurulmuş bir Cumhuriyete birden çok Devlet Başkanları,krallar ziyaretler yaparlarken,son 72 yılda ne oldu da bir sürü sorunları yaşar hale geldik,en can alıcı soruyu kendimize sormamız gerekmez mi.Yoksa ABD gibi bir çok ülke soykırım diyor,biz de yok hayır diyoruz,yani kısır bir döngü her sene tekrarlanıp duruyor.Şöyle siyasi tarihe bir bakın, ne zamanki ABD Marşal yardımları başlamış ve 1950 den sonra ne zamanki Nato'ya girmişiz gelişmişlik yönünden bizi bağımlı hale getirmişler.Sene olmuş 2022 önümüzdeki resme bakınca insanlar geçim derdine düşmüşler,tarım ülkesinde başta buğday ve ay çiçek yağı olmak üzere bir takım gıda maddelerini dışardan alır hale düşmüşüz.En önemlisi 15 TL vererek ancak 1 dolar alabiliyorsun,malımız mülkümüz yabancı ülke vatandaşlarına en ucuz hale gelmiş,400 Bin dolara vatandaşlık verir hale gelmişiz.Konyaaltı'n da bu ülkenin vatandaşları olarak bir konut alma imkanımız kalmamış,nerede ise denize gidecek durumdan çıkmışız.Dışarıdan borç para bularak ancak düzeni çevirme durumda iken,ABD ve diğer ülkeler bu durumda olduğumuzu en iyi onlar bilmiyorlar mı.Her şey güç meselesi,Dünya düzeni haklı veya haksıza bakmıyor,iyi bir ekonominiz ve güçlü bir ordunuz varsa hem sahada hem de masada eliniz kuvvetli demektir.Bakın ABD ve yandaşlarına, işlerine gelmedi mi Dünya'nın her yerine giderek müdahale ediyorlar, veya ambargo uyguluyorlar.Onlara kimse bir şey yapabiliyor mu,bizim gibi gelişmekten kurtulamayan ülkelere ise, çıkarları doğrultusunda her şeyi yapıyorlar.Bütün mesele dışa bağımlı olmaktan kurtulmak,yoksa tepki vermenin adamların umurunda bile değil.Onların tek derdi var,sömürü düzenleri işlesin yeter.Anadolu'da olan olayları tabi ki çok iyi biliyorlar,ancak işlerine geldiği gibi kendi pencerelerinden bakmaya devam ediyorlar.Onun içindir ki iç sorunlarını çözmüş, ekonomik yönden gelişmiş ülkelerle yarışan bir ülke haline geldiğinizde onların ne söylediklerinin hiç bir önemi kalmaz.Bakın Rusya'ya kendi penceresinden bakarak bir aydır Ukrayna'da neler yapıyor,peki bu çok konuşan ABD ve yandaşları sadece gevezelik yapıyorlar.Rusya'nın hiç aldırdığı var mı,çünkü her yönden kuvvetli, üretiyor ve kendi kendine yetiyor.Anadolu topraklarında her şey var,bu gün Dünya'nın en gelişmiş 10 ülkesinden biri olmamız gerekirken,neden bu duruma düştük,bütün mesele bu.Gerisi ABD ve yandaşlarının boş lakırtısı.

Yorumu oyla      0      0  
bekir bülend özsoy 25 Nisan 2022 Pazartesi 08:46

bu tür yorumlar çok basit kalıyor sonunda ' ee ne yapalım bak siz de yapmışınız!' sonucuna varıyor.

Yorumu oyla      0      0  
yıldız 25 Nisan 2022 Pazartesi 08:43

ömer özkan dr yapsın fazla ete süte bulaşmasın iyi bir dr işini yapar Show yapmaz

Yorumu oyla      0      0  
Adamın dibi 25 Nisan 2022 Pazartesi 01:22

Antalya''ya belediye başkanı olmasını isterim. Yoksa başkanlara bağlı olarak Antalya''da kalitesizlesiyor.

Yorumu oyla      0      0  
Atatürkçü 25 Nisan 2022 Pazartesi 00:31

Ömer Bey işini biliyor, eşi rektör oldu, kendisi de yakında bakan olur.

Yorumu oyla      0      0  
Bilal 25 Nisan 2022 Pazartesi 00:07

Dünyanın en büyük soykırımcısı ve katili ABD yönetimleridir. Yakın tarihler; Vietnam, Irak ve Afganistan ABD''ye uzaklıkları binlerce km ABD yıllar süren savaşları kazanamadı ama o ülkeler ağır tahribatlara uğradı milyonlarca insan bir hiç uğruna öldü. Yine ABD nin ülkeleri birbirine kırdırma politikası dünyanın her bölgesinde acımasızca devam etmekte ülkeler yakılıp yıkılmakta, acı göz yaşı kan . Aşık Mahsuni''nin Katil Amerika türküsünü dinleyin derim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Döşemealtı'nda tarihi 23 Nisan gecesi...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun dört bir yanında olduğu ...
Kaza geçiren Antalyalı genç hayatını kaybetti
KUMLUCA'da otomobille dereye uçup ağır yaralanan Mustafa Ordulu (17), yaşamını yitirdi.
Antalyalı profesörden öpücüklü veda
PATARA kazıları sırasında ortaya çıktıktan sonra toprak altında 10 yıl ...
 
Antalya'da karpuz hasadı başladı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde seralarda yetiştirilen karpuzların hasadına başlandı.
Çocuklar için Antalya Zeytinpark'ta çalıştay...
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Antalya Tarım Konseyi (ATAK), Antalya İl ...
Akit, bu kez Antalya'daki konsere taktı
Antalya’da düzenlenen Elif Kaya konseri, yandaş Yeni Akit Gazetesi’nin ...
 
Kepez’den 23 Nisan’da Antalya’ya en büyük çocuk kütüphanesi
Kepez Belediyesi’nin Dokumapark’a kazandırdığı Antalya’nın en büyük çocuk ...
Konyaaltı'nda 23 Nisan coşkusu
TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ...
Turgay Genç’ten çocuklara bayram hediyesi
Döşemealtı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva