4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
14 Eylül 2020 Pazartesi - 09:00

Rektör... Liyakat... Ve kardeşler...

Dursun GÜNDOĞDU yazdı

Rektör... Liyakat... Ve kardeşler...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, geçen gün basın toplantısı düzenledi.

Bir konuda öyle güzel laflar etmiş ki…

Alkışlamamak mümkün değil…

Bakın ne demiş:

“Bu tür kurumlardaki (Akdeniz Üniversitesi’ni kastediyor) en büyük sorun liyakat. En büyük amacım liyakata daha uygun şekildeki akademisyenlerle çalışmak. Çünkü, bu kurumda herkesin hakkı var. 70 bin öğrencimiz, 3 bin akademisyenimiz ve çok fazla personelimiz ve buradan sağlık hizmeti alan çok insan var. Hepsine karşı bir borcumuz olduğunu ve bu anlamda liyakatın çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Bu satırlarda eskiye bir gönderme var…

Hali hazırda liyakat üniversitede bir sorun ise bunun müsebbibi geçmiş yönetimlerdir.

Yani geçmişte görev yapmış rektörlerdir.

Yeni rektörün sözünü ettiği ‘Liyakat’ ne demek?..

Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre iki madde halinde yapılıyor liyakatın tanımı…

Birincisi; Bir kimsenin, kendisine iş verilmeye uygunluk, yaraşırlık durumu…

İkincisi; Kifayet…

Peki, kifayet ne demek?..

Bir işi yapabilecek yetenekte olma, yeterlik…

Yani rektör diyor ki;

Üniversiteye liyakatı getireceğim… Liyakatlı insanlarla çalışacağım.

Bunun Türkçe meali şu:

Akademik kadrolara eş, dost, hısım, akraba, siyasetçi torpiliyle kimse giremeyecek. Yetenekli, yeterliliği olanları işe alacağım.

Yine söylüyorum, yerden göğe kadar haklı…

Sadece üniversitenin değil, Türkiye’nin de sorunu bu…

Liyakatsız, ehliyetsiz, beceriksiz, iş bilmez, torpilli insan yığınlarının önemli görevlere atanmasının durdurulması önemli…

Bu tür kişilerin yerine de işi yapabilecek kapasitede insanların getirilmesi elzem…

Olması gereken bu…

Şimdi sayın rektöre sorularımızı soralım…

Sayın Özlenen rektörüm… 3 kardeş ve bu üç kardeşin de eşlerinin hepsi, yani toplamda 6 kişinin Akdeniz Üniversitesi’nde doçentlik ve profesörlük yapmaları, sizin ‘Liyakat’ kavramınızla çelişiyor mu?..

Birbiriyle kardeş, gelin, elti ve enişte gibi akrabalık bağı olan bu 6 kişiyi, Akdeniz Üniversitesi’nin akademik kadrolarına alan eski rektörler sizce hakkaniyetli mi davranmışlardır?..

Kardeşler ve onların eşlerinin akademik kadrolara alınmasında sizin ve eşinizin şöhretinin etkisi veya dahliniz olmuş mudur?..

Sayın rektör…

Bu kardeşlerin, gelinlerin ve eniştenin sizinle bir ilgisi var mıdır?..

Misal;

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nasuh Utku Doğan, sizin öz be öz kardeşiniz midir?..

Ve bu kişi, siz rektör olduktan sonra Tıp Fakültesi’nin başhekim yardımcılığına getirilmiş midir?..

Kardeşiniz olduğu söylenen kişi, sizin yönetim kadronuzda, yani “A Takımı”nızda mıdır?..

Bu göreve, ‘Liyakatli’ bir seçim yapıldığından, başkasının hakkının yenmediğinden emin misiniz?..

Gönlünüz rahat mı?..

Eğer bu kişi kardeşinizse, yine kadın doğum bölümünde görevli Doç. Dr. Selen Doğan’da sizin yengeniz mi?..

Durun daha bitmedi?..

Bölüm bölüm gidiyoruz…

Gelelim Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü’ne…

Prof. Dr. Umuttan Doğan’ın da sizin kardeşiniz olduğu söyleniyor… Doğru mu?..

Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ebru Apaydın Doğan’da yine yengeniz olurmuş öyle mi?..

Sayın rektör…

Bunlar doğruysa… Siz ve eşiniz Prof. Dr. Ömer Özkan ile birlikte aynı aileden 6 kişinin Akdeniz Üniversitesi akademik kadrolarında olması, bir kardeşinizin ‘A Takımı’na girmesi, ‘Liyakat’ ile ilgili söylemlerinizde ve hedeflerinizde bir zafiyet yaratır mı?..

Eminim ki, onlar da sizin gibi becerileriyle, bilgileriyle, torpilsiz ve hak ederek o kadrolara gelmişlerdir.

Bundan hiç kuşkum yok…

Size tavsiyem; Kardeşlerinizle, yengelerinizle, eşinizle beraber ıslandığınız bu yollarda durmak yok, yola devam…

 
Antalya'da otel havuzuna atlarken boynunu kırdı
 
Meralık alanda çıkan yangın söndürüldü
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 8 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayram emir 14 Mayıs 2022 Cumartesi 01:01

Umuttan doğan hocanın hastasıyım bir insan bukadar mutavazi hastalarına daima saygılı eşi hanim efendide yakınımın doktoru inanın karı koca ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar bulundukları yerin daha iyisini hak ediyorlar

Yorumu oyla      0      0  
yorumcu 18 Eylül 2021 Cumartesi 20:53

Bu insanları Özlenen Özkan mı hoca yaptı veya okulun kadrosuna aldı. Bu haberi yazmak için beyin fonksiyonlarınızın çalışmayı kesmiş olması gerekli. İnsanlar bilekleriyle bilgileriyle hoca olmuşlar. Özlenen hocanın akrabası olmaları normal bir durum o ismi geçen ekipten biriside rektör olabilirdi bu seferde özlenen hocada mı torpilli olacaktı.

Yorumu oyla      0      0  
İsa bozdemir 9 Eylül 2021 Perşembe 15:42

Prof. Dr. Ebru apaydın nın hastasıyım sonuç göstereceğim hastaneye geldim perşembe geleceksin randevu sıra vermediler tlf. 02422496868 ara dediler sabah 08 de aramaya başladım 1 saat sürede ulaşamadım gün içinde yine aradım yine ulaşamadım ölmemizmi kriz geçirmemiz i gerekiyor ne yapmamız gerekiyor????????

Yorumu oyla      0      0  
Serdar 25 Eylül 2020 Cuma 18:21

bu yorumlardan bazılarını çok Emin’im ki rektörün özel kalem Müdürü yazdı bunlar akademik kadroda olanlar ya idari kadrolar ne olacak özel kalem müdürünün abisi hizmetli kadrosunda olmasına rağmen her atamaya karışmakta ayrıca ÖSYM nin her sınavında yer almakta acaba bu kişi hangi mevkiye atanacak bekleyip göreceğiz

Yorumu oyla      1      1  
Nesrin 16 Eylül 2020 Çarşamba 16:27

Mustafa Ünal gibi haksızın yanında yer almasın da, nasıl olursa olsun.

Yorumu oyla      1      1  
Derdin Ne Bu İnsanla !!! 16 Eylül 2020 Çarşamba 00:04

Sayın Gazeteci bahsettiğin isimler doğrudur rektör hocanın yakınları ancak atladığın bir şey var sana bu bilgileri servis eden her kimse eksik aktarmış ! Utku hoca kadın doğum uzmanı aynı zamanda Rahim kanseri alanında yurt dışında eğitim görmüş muazzam donanımlı bir hekim insanlığını söylemiyorum bile ! Eşi Selen hoca keza aynı donanım bilgi ve birikime sahip Umuttan hoca öyle sağlam bir karekterki anlatamam ancak yaşamanız lazım ki inanın size bile insan gibi muamele edecektir ! Gelelim Ebru hocaya hayatımda Onun kadar naif onun kadar hanımefendi ve mükemmel bir hekim çok az gördüm gerek işi gerek insanlığı tarifi mümkün değil yani demem o ki bırakın insanlar işlerini yapsın ben çamur atayımda tutarsa tutar mantığıyla hareket etmeyin varsa alanlarında rahatsız eşiniz dostunuz gönderin deva olmazlar insan muamelesi göstermezlerse o zaman hekimliklerini liyakatlarını yeterlilikleri haber yapın bi düşün artık yakalarından Allah İçin Biraz Ahlaklı haber yapın girmeyin kimsenin mahremine ayıptır yarın bir gün hekime ihtiyaç duyarsınız yine onlara emanetsiniz onlarında İNSAN Olduklarını aklınızdan çıkarmayın.

Yorumu oyla      1      1  
eğri oturup doğru konuşalım 15 Eylül 2020 Salı 22:12

rektör diyor ki; Üniversiteye liyakati getireceğim… Liyakatlı insanlarla çalışacağım.Çok güzel ve doğru söz... ama uygulama ? hangi Türkiye Cumhuriyeti Kurumunda Liyakate uyulur? .. Umarız sn Rektör uyar ve bizi şaşırtır.. ancak, çok iyi bir cerrah olunabilir.. çok değerli insanların ameliyatını başarı ile yapabilir.. onları mutlu edebilir... Ama çok iyi bir cerrah , aynı zamanda çok iyi bir yönetici olur demek için daha erken .. umarız olur.. ama acaba kendisi buna inanıyor mu ? Acaba kendisi Liyakatli mi ? söz ile uygulama birbirini tutmalıdır. Kendisi nasıl atandı? Liyakate uyularak mı? çok iyi estetik yaptığı için mi? Biz her konunun takipçisi olacağız..

Yorumu oyla      1      1  
akdenizli sorumlular. 15 Eylül 2020 Salı 21:38

Sn dursun bey, siz her zamanki gibi tarafsız ve sorumlu gazeteciliğinizle haber yapmaya devam ediyorsunuz.. bu nedenle sizi kutluyor ve izliyoruz. ama bazı yorumlara baktığım zaman üzülmemek elde değil.. sanki siz taraf tutuyorsunuz, sanki siz birilerini yeriyorsunuz.. biz bu yorumcuların dikkatini çekmek istiyoruz.. siz Sn rektör özlenen hanımın basın toplantısındaki verdiği sözü işliyor ve Sayın rektörü destekliyor ve sözünde durmasını arzu ediyorsunuz. bundan daha doğal ne olabilir ki? cevap verecek olan sayın özlenen Hanımdır. Çünkü siz ona soruyorsunuz.. maalesef yorumcu arkadaşlar olayı dallandırıp bulandırıyorlar.. sanırım ya konuyu anlamamışlar veya konuyu saptırmak istiyorlar. Özlenen hanım ve kardeşleri ve eşleri tabiiki belirli aşamaları geçmişler ve liyakatin gereği olarak çalışmalarını sürdürüyorlar ve başarılı olabilirler.. bundan daha doğal ne olabilir ki? .. siz Özlenen hanıma liyakate verdiği önemi destekliyor ve arkasında olacağınızı söylüyorsunuz.. Ama yorumcular daha önceki rektörlere neden sormuyorsun diyorlar??? anlamak güç... Bir Rektör düşüncelerini , hedeflerini , yaptıklarını açıklamakla ne kadar doğru bir iş yapar görüşündeyiz.. açık, şeffaf.. ayrıca kendisine güvenen kişi bu açıklamaları yapar.. Özlenen hanımı kutlarız.. sizin sorularınıza da cevap verebilecektir elbette.. neden özlenen Hanıma medyatik diyorlar ?

Yorumu oyla      1      1  
Antalyalı... 15 Eylül 2020 Salı 18:13

Hangi rektör döneminde görevlendirildiklerini araştırırsanız..Şu an ki A takımının o dönemin rektörüyle bağlarının ne kadar güçlü olduğunu anlayacak ve A takımın o dönem ki rektörün devamı olduğunu göreceksiniz......

Yorumu oyla      1      1  
Adalet 15 Eylül 2020 Salı 11:01

Özlenen Özkan ın çalıştığı plastik cerrahideki bütün hemsireler bir yerlere sorumlu hemsire yapıldı. Bunlari yapıp birde liyakattan bahsetmeyin.Sorumlu hemsire mudur yardimcisi oldu.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Özkan'dan yeni dönemde 'liyakat' vurgusu
AKDENİZ Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, en büyük ...
Rektör Özkan'dan sahte hesap açıklaması
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ismi kullanılarak ...
Alanya HEP'ten uzaktan eğitim kararı
ALANYA HEP Üniversitesi Senatosu, 2020-2021 güz döneminde eğitim ve öğretimin ...
 
Rektör Özkan'dan dolandırıcılık uyarısı
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, sosyal medya hesaplarından ...
Rektör Özkan'dan yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin açıklama
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2020-2021 eğitim- ...
AÜ'nün Erasmus projelerine yüksek bütçeli hibe
AKDENİZ Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen 2020 ...
 
Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine TÜBİTAK'tan ödül
AKDENİZ Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, ...
Rektör Özkan, sosyal medyada gündem olan Berna’yı kabul etti
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AÜ Diş Hekimliği ...
AÜ Sınavsız İkinci Üniversite kayıtları başladı
ANADOLU Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi'nin üniversitelerin herhangi ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva