Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
2 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:19

Rektörden Antalya için bayram şekeri tadında bir haber

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Covid yoğun bakım ünitesinde 6, pandemi servisinde ise 19 koronavirüs hastasının kaldığını açıkladı.

Rektörden Antalya için bayram şekeri tadında bir haber
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Prof. Dr. Özkan, "Bunların profiline bakacak olursak; genel itibarıyla kanser ve 65 yaş üstü hastalar. Aşılarına baktığımızda ise hatırlatma dozu olmayan hastalar" dedi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Covid-19 vaka sayılarının düşmesinde aşının önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Özkan, aşı olan hastaların Covid-19'u hafif atlattığını, olmayanların daha kötü süreçten geçtiğini belirtti. AÜ Hastanesi Covid yoğun bakım ünitesinde 6, pandemi servisinde ise 19 hastanın kaldığını belirten Prof. Dr. Özkan, "Bunların profiline bakacak olursak; genel itibarıyla kanser ve 65 yaş üstü hastalar. Aşılarına baktığımızda ise hatırlatma dozu olmayan hastalar. Aslında aşı hastalık geçirmeyi engellemiyor, daha hafif seyretmeyi sağlıyor. Aşı olmasaydı; çok daha kötü olacağını düşünüyoruz. Beni aşıların koruduğunu hissediyorum. Şu an Turkovac var. O da muhteşem bir aşı" dedi.

BAYRAM İÇİN 'MASKE TEDBİRİ' UYARISI

Kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırıldığını hatırlatan Prof. Dr. Özkan, "Bu sürece gelmemizin en büyük nedeni, vaka sayıların çok azalmasıdır. Aksi takdirde böyle bir karar elbette verilemezdi. Artık daha nemli bir hava. Bu anlamda maskelerin daha zararı bile olabiliyor. Ancak 65 yaş üzerindeyseniz, aşılarınız tam değilse, kronik hastalıklarınız varsa; kesinlikle kapalı alanlarda her halükarda maske takmalarını öneriyoruz. Hatta maske kalktı ancak dışarıda baktığımda hala yaşlıların maske taktığını görüyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Tedbir için bayramda da mümkün olduğunca özen gösterirsek hiç kimse bir şey kaybetmez. İnşallah Kurban Bayramı'nda çok daha serbest oluruz. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan hastalar için söylüyorum" diye konuştu.

YAPAY ZEKA TABANLI İLAÇ VE DOKU ÇALIŞMASI

Akdeniz Üniversitesi'ndeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Özlenen Özkan, yurt içi ve dışından akademisyenlerin geleceğini söyledi. Prof. Dr. Özkan, "Uzun zamandan beri Akdeniz Üniversitesi'nde yapay zeka tabanlı ilaç, yapay doku üzerine çalışmaktayız. Alt yapı çalışmalarımız bitmek üzere. Yakın zamanda yurt dışından ve yurt içindeki çeşitli yerlerden hocalarımızın bir kısmı geldi. Çalışmalara başladık. Yurt dışından gelecek hocalarımızsa 1-2 ay içinde görevlerine başlayacak" dedi.

'ASİYE ATEŞ'LE İLGİLİ BİRKAÇ PLANIMIZ VAR'

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 22 Aralık'ta, oturdukları sitenin bahçesinde, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında başından yaralanan Asiye Ateş'in tedavisinin AÜ Hastanesi'nde yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Özkan, küçük kızın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özkan, "Bayramdan sonra Asiye Ateş'le ilgili birkaç planımız var. Gaziantep'te ufak bir operasyon geçirdi. 1-2 ay içinde Asiye'yi tekrar muayene edeceğiz" diye konuştu.

'TÜP BEBEK TRANSFERİNE BAŞLAYACAĞIZ'

Türkiye'nin ikinci kadavradan rahim nakli yapılan Havva Erdem'in sağlık durumu ve embiryo transferi hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Özkan, "İkinci rahim nakli olan Havva'nın durumu çok şükür sorunsuz gidiyor. Havva çok istekliydi ve pozitifti. Bu bizim işimizi kolaylaştırdı. Pozitif olmak bünyeyi de sağlam tutuyor, hastalıklara direnciniz artıyor. Bunun Havva'ya bir katkısı var. Her şey yolunda. Birkaç testten sonra muhtemelen çok kısa bir zaman içerisinde tüp bebek transferine başlayacağız" ifadelerini kullandı.

ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI YAPTI

Yüz, kol ve kalp nakillerinde beyin ölümü olan insanlardan alındığı için bağışın çok kıymetli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkan, "Böbrek ve karaciğerde yine canlıdan alma imkanınız oluyor. Kalpte canlıdan yapılamıyor, bu nedenle özellikle kalpte çok kısa bekleme süresi var. Hatta bazı insanlar nakil beklerken ölüyor. Beyin ölümü gerçekleştiği zaman geri dönen hiç hasta yok. Beyin ölümü artık son. Beyin ölümü gerçeklemiş insanların yakınlarının bunu düşünmesi çok önemli. Çünkü 1 dakika sonra hiçbirimizin garantisi yok. Hepimiz o organlara ihtiyaç duyabiliriz. Empati yapalım. Affetmenin sevmenin paylaşmanın en çok doruğa çıktığı aydayız. İnsanların bir kez daha düşünmesi ve kısa zaman içerisinde karar vermesi çok kıymetli" dedi.

SON 3 HAFTADA NAKİLLER ARTTI

Covid-19 nedeniyle nakil sürecine ara verdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Özkan, yeni normalleşmeyle birlikte nakillere başladıklarını belirtti. Prof. Dr. Özkan, "Bizim yaptığımız yüz, kol ve rahim nakli ameliyatları hayat kurtaran değil; hayat kalitesini artıran işler. Son 3 hafta içerisinde çok fazla donör çıktı ve hasta yakınları bağışta bulundu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ve çevre hastanelerde ameliyatlar yapıldı. 1-2 haftadır kadavradan bağış ve nakiller iyi gidiyor. İnşallah daha iyi olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)-

 
Sınırda bayram namazı
 
Serik'te polisten bayram uygulaması
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 4 Mayıs 2022 Çarşamba 09:51

Daha önce bir rektör 'Belediye Başkanı' oldu,millet göreceğini gördü.Önce partilileri ile kavga etti,Belediye Başkanlığı seçimini kaybetti,sonra vekil oldu 15 temmuz 2016 FETÖ kalkışmasına tiyatro dedi,ne söylediğini anlatamadı,Ankaraya gittiği gibi geri döndü ve bir daha listeye almadılar.O nedenle vatandaş gördü göreceğini,Belediye Başkanlığı Rektörlüğe benzemez,orası camdan köşk,hem şu veya bu nedenle Rektörlüğe atanmış olabilirsiniz,ancak iki milyonluk Antalya'yı adam gibi yönetmek farklı bir şey.İşte görüyorsunuz son 25 senedir Belediye başkanları geliyorlar ve ilk seçimde gidiyorlar,çünkü başarılı olamıyorlar,çoğu takıntılı,liyakat sahibi kişileri iş başına getirmiyorlar,siyasetçiler geldiler,eş dost ne kadar tanıdık varsa Belediye kadrolarına doldurdular.Rektör'de Belediye'yi Üniversite gibi yönetmeye kalktı eline ayağına dolaştırdı.Kısacası kent planlama eğitimi almış biri lazım Antalya'ya,yoksa kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.Bakın sırasıyla Bekir Kumbul,Menderes Türel,Mustafa Akaydın,Menderes Türel,Muhittin Böcek,aslında yok birbirlerinden farkları,hepside iyi bir kadro kuramadıkları için geldikleri gibi gittiler.İlk seçimde Muhittin Böcek'te gider.

Yorumu oyla      0      0  
Çskur k arli 2 Mayıs 2022 Pazartesi 23:06

Antalyanin ilk kadın belediye başkanı olmalidir

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski rektör Kurtcephe 'görevi kötüye kullanma' suçundan beraat etti
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) eski Rektörü İsrafil Kurtcephe, 'görevi kötüye ...
Üniversite ve Kent Konseyi buluştu
Akdeniz Üniversitesi’nde mimarlık eğitiminin 10. yılı kapsamında düzenlenen ...
Rektör Özkan Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Projesi öğrencileriyle görüştü
Akdeniz Üniversitesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliği ile Siber ...
 
Üniversitede bayramlaşma sevinci
Akdeniz Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla ...
'Kaset skandalı' davasında eski başkan açığa alındı
AKDENİZ Üniversitesi yönetimi, 2014 yılında eski rektör İsrafil Kurtcephe'nin ...
Rektör koltuğuna oturan çocuklar fidan dikilmesini istedi
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 23 Nisan Ulusal ...
 
Ödüllü konservatuvar öğrencilerinden Rektör Özkan’a ziyaret
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, bu yıl ulusal ve ...
Kültürel mirasa defileyle dikkat çekildi
AKDENİZ Üniversitesi, ortağı olduğu Kültürel Mirasın İzinde Bireysel Gelişim ...
AÜ Turizm, TedQual belgesiyle eğitim kalitesini yeniden tescilledi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi, Dünya Turizm Örgütü tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva