Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
4 Mart 2016 Cuma - 14:41

Rus işadamından 'eğitim turizmi' yatırımı

ANTALYA'da iki ayrı Rus okulu bulunan işadamı Victor Bikkenev, Konyaaltı İlçesi'nde 6 bin metrekaresi kapalı 7 bin 500 metrekare alanda 10 milyon TL'lik yatırımla yeni bir kampüs inşa etti.

Rus işadamından  eğitim turizmi  yatırımı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İki okulu yeni kampüste birleştiren Bikkenev, eğitim turizminde kişi başı yıllık 10 bin Euro'nun üzerinde gelir sağlandığını söyledi.

Rusya'daki ekonomik krizle başlayan ve geçen yıl Rus uçağının düşürülmesi, terör olayları gibi nedenlerle çok kötü bir sezon geçiren Antalya'da, Rus işadamı Victor Bikkenev, 'eğitim turizmi' adı altında yeni bir yatırıma imza attı. 16 yıl önce, Antalya'da yaşayan Rus vatandaşların çocuklarının Rusya Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim gördüğü Özel Rusya Uluslararası Okulu'nu açan işadamı Victor Bikkenev, 10 yıl önce de yüksekokul düzeyinde Antalya International College of Tourism kurmuştu.

'Eğitim turizmi' ile Kazakistan ağırlıklı olmak üzere Rusya, Azerbaycan ve diğer eski Sovyet ülkeleriyle Hindistan, Pakistan, Nijerya, İran gibi ülkelerden öğrenciler, eğitim için Antalya'ya geliyor. Mezun olanlara özel öğretim kurumu statüsünde diploma veriliyor.

İki okulu da Lara'daki kiralık binada faaliyet gösteren işadamı Bikkenev, Konyaaltı İlçesi Hurma bölgesinde 6 bin metrekaresi kapalı 7 bin 500 metrekare alanda 10 milyon TL'lik yatırımla yeni bir kampüs inşa etti. Ocak ayından itibaren okulların yeni kampüste faaliyete başladığını belirten Bikkenev, kampüsün yarı olimpik yüzme havuzundan sosyal- kültürel birçok aktivitenin de yapılabileceği iki binadan oluştuğunu kaydetti.

Yurtdışından gelen öğrencilere özel statüde turizm eğitimi verildiğini ve mezunların Antalya ve dünyanın pek çok ülkesindeki beş yıldızlı otellerde görev alabildiğini belirten Victor Bikkenev, kolejdeki eğitim- öğretim süresinin 2 yıl olduğunu dile getirdi. Bikkenev, 300'e yakın öğrenci bulunduğunu ve tamamının da yurtdışından geldiğini söyledi.

Bir öğrencinin yıllık eğitim- öğretim dönemindeki minimum Antalya'ya bıraktığı paranın 10 bin Euro olduğuna işaret eden Bikkenev, bunun adının 'eğitim turizmi' olduğunu söyledi. Kolejde İngilizce eğitimler verilirken, Rusça, Almanca ve Türkçenin de yabancı dil olarak öğretildiğini belirten Bikkenev, Rus Okulu kısmında ise anadilin Rusça, yabancı dil olarak da İngilizce, Almanca ve Türkçe verildiğini kaydetti.

ABD VE AVRUPA İŞBİRLİĞİ

Bikkenev, kolejin turizm sektöründe dünyaca ünlü Amerikan Oteller Birliği Eğitim Enstitüsü'nden (AHLEI-American Hotel &Lodging Educational Institute) ve dünyanın en büyük turizm organizasyonu WTO'dan akredite olduğunu açıkladı. Bikkenev, Türkiye'de YÖK'ün de denklik verdiği Avrupa'daki Metropolitian Üniversitesi ile anlaşmalı olduklarını ve iki yıllık eğitim sonunda öğrencilerin burada da bir yıl daha eğitim gördükten sonra lisans diploması alabildiklerini ifade etti.

UÇAK KRİZİ ETKİLEMEDİ

Rusya krizinin yurtdışından gelen öğrenci talebini çok etkilemediğini de belirten Victor Bikkenev, "Bizim öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 15'i Rus. Yaşanan tatsız olaylar sonrasında giden birkaç öğrenci oldu. Ancak Rusya'dan da Türkiye'ye dönen Rus- Türk evli çiftler var. Rusya'da okuyan çocuklarını şimdi aynı hizmetleri burada bulabildikleri için bizim okulumuza getiriyorlar" dedi.

AÇILIŞI TURİZM HAFTASI'NDA

Yeni kampüsün açılışını nisan ayının ikinci haftası kutlanan Turizm Haftası'nda planladıklarını belirten Bikkenev, açılış için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Antalya yönetimi ve turizm camiasını davet ettiklerini kaydetti.

ANTALYA'DA IKI AYRI RUS OKULU BULUNAN ISADAMI VICTOR BIKKENEV, KONYAALTI ILCESI'NDE 6 BIN METREKARESI KAPALI 7 BIN 500 METREKARE ALANDA 10 MILYON TL'LIK YATIRIMLA YENI BIR KAMPUS INSA ETTI. IKI OKULU YENI KAMPUSTE BIRLESTIREN BIKKENEV, EGITIM TURIZMINDE KISI BASI YILLIK 10 BIN EURO'NUN UZERINDE GELIR SAGLANDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA IKI AYRI RUS OKULU BULUNAN ISADAMI VICTOR BIKKENEV (fOTODAKI) , KONYAALTI ILCESI'NDE 6 BIN METREKARESI KAPALI 7 BIN 500 METREKARE ALANDA 10 MILYON TL'LIK YATIRIMLA YENI BIR KAMPUS INSA ETTI. IKI OKULU YENI KAMPUSTE BIRLESTIREN BIKKENEV, EGITIM TURIZMINDE KISI BASI YILLIK 10 BIN EURO'NUN UZERINDE GELIR SAGLANDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA IKI AYRI RUS OKULU BULUNAN ISADAMI VICTOR BIKKENEV, KONYAALTI ILCESI'NDE 6 BIN METREKARESI KAPALI 7 BIN 500 METREKARE ALANDA 10 MILYON TL'LIK YATIRIMLA YENI BIR KAMPUS INSA ETTI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA IKI AYRI RUS OKULU BULUNAN ISADAMI VICTOR BIKKENEV, KONYAALTI ILCESI'NDE 6 BIN METREKARESI KAPALI 7 BIN 500 METREKARE ALANDA 10 MILYON TL'LIK YATIRIMLA YENI BIR KAMPUS INSA ETTI. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Sahaya girip tehdit ettiler
 
'Alzheimer'a karşı zeka oyunları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konuksever'e raylı sistem
MURATPAŞA İlçesi Konuksever Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan Başkan ...
Adliyede kalp krizi geçirdi
ANTALYA'da bir suçtan dolayı tutuklu bulunan mahkum, duruşma için getirildiği ...
Koyun gibi...
ANTALYA'da, psikolojik sorunları nedeniyle falezlere çıkarak elindeki ...
 
Antalya'nın biletini Antalya'da satıyorlar
Antalya EXPO 2016’nın biletlerinin Dünya Yetkili Bayisi’nin Alessandro ...
Bir babanın yıkıldığı an
ANTALYA'da 25 yaşındaki Onur Vergiveren, geceyi geçirmek için girdiği ...
Prof.Dr. Boztosun, ISIF'ın juri başkanı
AKDENİZ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. ...
 
5 Mart'ta 5 çayında Fener'de buluşalım
Baba Burnu Deniz Feneri’nde daha önce mühürlenen inşaat yeniden başladı
Meteoroloji'den uyarı var
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü özellikle doğu ilçelerini kuvvetli ...
Ustadan seramik dersi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva