AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
7 Eylül 2020 Pazartesi - 13:58

SMA hastası bebekler tedavi için yardım bekliyor

17 aylık Mirhan ile 28 aylık Ali Eymen bebek SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele ediyor. Aileler, çocuklarının yaşayabilmesi için, yaklaşık 2,5 milyon Euro ücretle yapılan ve 'gen terapisi' olarak bilinen tedavi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

SMA hastası bebekler tedavi için yardım bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Spinal Müsküler Atrofi (SMA), halk arasında bilinen adıyla 'gevşek bebek' sendromu. Yeni doğan bebeklerde görülen ve omurilikteki motor sinir hücrelerini etkileyerek, yürüme, yemek yeme veya nefes alma kabiliyetini ortadan kaldıran bu hastalık, bebekler için çok tehlikeli ve ölümcül bir rahatsızlık. Tedavisi ise oldukça pahalı olan bu hastalıkla Türkiye'de binlerce aile mücadele ediyor. 17 aylık Mirhan ile 28 aylık Ali Eymen de bu hastalıkla mücadele ediyor.  Aileleri, çocuklarını yaşatabilmek, nefes almalarını sağlamak amacıyla Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan 'Zolgensma' tedavisi için çabalıyor. Amerika ve Avrupa ülkelerinde yapılan tedavinin ücreti yaklaşık 2,5 milyon Euro (22 milyon lira). Türkiye'den sadece 4 bebek bu tedaviyi alabildi. Tedavi alan diğer çocukların gelişimi ise aileleri daha da umutlandırıyor. Aileler ise tek umutların olan tedavini ücretinin karşılayabilmek için bağış kampanyası başlatıyor. 

"HER GEÇEN SAAT BİZİM İÇİN TEHLİKELİ"

Bebekleri Mirhan için bağış kampanyası başlatan Berna Sincanlı, bir günün bile Mirhan için çok önemli olduğunu belirterek, "Mirhan 17 aylık. Bu süreçte bizim için bir gün bile çok önemli. Zolgensma için daha fazla bekleme şansımız yok. İki yaşına kadar bu ilacı, gen tedavisini almak zorunda. Altı buçuk ayımız kaldı. Her geçen saat, her geçen gün bizim için tehlikeli. Ufacık bir enfeksiyon, bir ateş bizi yoğun bakıma düşürebilir. Yoğun bakımdan çıkma şansımız da olmayabilir. Biz bebeğimizi kaybetmek istemiyoruz, daha fazla beklemek istemiyoruz. Keşke devletimiz Zolgensma'yı karşılasa ama yakın süreçte sanırım böyle bir şey olmayacak. Daha fazla vakit kaybetmemek için biz de kampanyaya başladık. Dört bebeğimiz başardı bunu. Biz de başarmayı umut ediyoruz. Bu da halkın desteği ile oldu. Tedavi alacak, ilacını alan bebeklerimiz var. Umuyoruz ki Mirhan da o bebeklerin içinde olsun" diye konuştu. 

"KAYBEDECEK BİR GÜNÜMÜZ DAHİ YOK"

SMA ile mücadele eden Ali Eymen'in annesi Yeter Ağum da oğlunun yaşayabilmesi için bu tedaviyi alması gerektiğini ve fazla vakitlerinin kalmadığını ifade ederek, "İki ay önce kampanyaya başladık ama çok yavaş ilerliyor. Ali Eymen de 28 aylık oldu. Normalde iki yaşından önce bu tedaviyi alması gerekiyordu. Amerika'da bu tedavi iki yaş altı çocuklara uygulanıyordu. Şu anda Avrupa'nın bütün ülkelerinde 21 kilonun altında bütün bebekler bu tedaviyi olabiliyor. Ali Eymen şu anda geriye gidiyor. 13 kilonun altında olan çocuklarda yüzde 99 sonuçları iyi oluyor. Ali Eymen 9 kilo. Aynı zamanda kolunda ve kalçasında çıkıklar var. Bu yüzden hiç zamanımız yok. Keşke bu kampanyayı daha önce başlatıp bitirebilseydik. Ne kadar erken tedavi olurlarsa o kadar önemli. Bu çocuklar için bir gün bile çok önemli. Ali Eymen'nin solunum sıkıntıları başladı. Trakeostomiye (cerrahi yollarla soluk borusuna giden bir delik açılması) doğru gidiyor. Kaybedecek bir günümüz dahi yok" dedi.

YARDIM KAMPANYASI 

Aileler instagram sayfalarında paylaştıkları kampanya linkleri ile çocuklarının nefes alabilmesi, ayakta durabilmesi için canla başla mücadele ediyor, hayırseverlerden gelecek bağışları bekliyor. 17 aylık Mirhan bebeğe @sma_mirhananesefol, 28 aylık Ali Eymen bebek ise @ali_yardım_bekliyor hesaplarından hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor.

BIRI 17 AYLIK MIRHAN, DIGERI 28 AYLIK ALI EYMEN BEBEK. HER IKISI DE SMA TIP 1 ILE MUCADELE EDIYOR. AILELERI ISE COCUKLARININ YASAYABILMESI ICIN, YAKLASIK 2,5 MILYON EURO UCRETLE YAPILAN VE ‘GEN TERAPISI’ OLARAK BILINEN TEDAVI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLIYOR. FOTODA: 17 AYLIK MIHRAN BEBEK. (FOTO: ELIF YAVUZ/ISTANBUL,DHA)

BIRI 17 AYLIK MIRHAN, DIGERI 28 AYLIK ALI EYMEN BEBEK. HER IKISI DE SMA TIP 1 ILE MUCADELE EDIYOR. AILELERI ISE COCUKLARININ YASAYABILMESI ICIN, YAKLASIK 2,5 MILYON EURO UCRETLE YAPILAN VE ‘GEN TERAPISI’ OLARAK BILINEN TEDAVI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLIYOR. FOTODA: 17 AYLIK MIHRAN BEBEK. SOLDA ANNE BERNA SINCANLI, SAGDA BABA OKTAY SINCANLI. (FOTO: ELIF YAVUZ/ISTANBUL,DHA)

BIRI 17 AYLIK MIRHAN, DIGERI 28 AYLIK ALI EYMEN BEBEK. HER IKISI DE SMA TIP 1 ILE MUCADELE EDIYOR. AILELERI ISE COCUKLARININ YASAYABILMESI ICIN, YAKLASIK 2,5 MILYON EURO UCRETLE YAPILAN VE ‘GEN TERAPISI’ OLARAK BILINEN TEDAVI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLIYOR. FOTODA: 17 AYLIK MIHRAN BEBEK. BABA OKTAY SINCANLI (FOTO: ELIF YAVUZ/ISTANBUL,DHA)

BIRI 17 AYLIK MIRHAN, DIGERI 28 AYLIK ALI EYMEN BEBEK. HER IKISI DE SMA TIP 1 ILE MUCADELE EDIYOR. AILELERI ISE COCUKLARININ YASAYABILMESI ICIN, YAKLASIK 2,5 MILYON EURO UCRETLE YAPILAN VE ‘GEN TERAPISI’ OLARAK BILINEN TEDAVI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLIYOR. FOTODA: ALI EYMEN BEBEK. (FOTO: ELIF YAVUZ/ISTANBUL,DHA)

BIRI 17 AYLIK MIRHAN, DIGERI 28 AYLIK ALI EYMEN BEBEK. HER IKISI DE SMA TIP 1 ILE MUCADELE EDIYOR. AILELERI ISE COCUKLARININ YASAYABILMESI ICIN, YAKLASIK 2,5 MILYON EURO UCRETLE YAPILAN VE ‘GEN TERAPISI’ OLARAK BILINEN TEDAVI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLIYOR. FOTODA: ALI EYMEN BEBEK. SOLDA ANNESI YETER AGUM (FOTO: ELIF YAVUZ/ISTANBUL,DHA)

BIRI 17 AYLIK MIRHAN, DIGERI 28 AYLIK ALI EYMEN BEBEK. HER IKISI DE SMA TIP 1 ILE MUCADELE EDIYOR. AILELERI ISE COCUKLARININ YASAYABILMESI ICIN, YAKLASIK 2,5 MILYON EURO UCRETLE YAPILAN VE ‘GEN TERAPISI’ OLARAK BILINEN TEDAVI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLIYOR. FOTODA: ALI EYMEN BEBEK EVDE FIZIK TEDAVI GORURKEN (FOTO: ELIF YAVUZ/ISTANBUL,DHA)

Elif YAVUZ-Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL,(DHA)

Etiketler:
 
Kamyonetin kasasındaki 5 ton sunta 3 aracın üzerine düştü
 
Şehit uzman onbaşı, Gaziantep'te toprağa verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonetin kasasındaki 5 ton sunta 3 aracın üzerine düştü
BURSA'nın İnegöl ilçesinde seyir halindeki kamyonetin kasasından düşen ...
Kavga eden ve intihara kalkışan kızlar, farklı yuvalara yerleştirildi
SAMSUN'da, kız grubu arasında çıkan kavga sonrası çıktıkları çocuk yuvasının ...
ÖSYM Başkanı Aygün: 2020-DGS sonuçları açıklandı
ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ...
 
Hafif ticari araçta 49 kilo eroin ele geçirildi
AKSARAY'da hafif ticari aracın bagajında çantaların içinde 49 kilo 800 ...
Sarıgöl'de devasa acur yetiştirdi
MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinin Emcelli Mahallesinde çiftçi Mehmet Hasırcı(80) ...
Yerebatan Sarnıcı'nda babadan oğula restorasyonda sona doğru
YEREBATAN Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yaklaşık 4 yıldır devam ...
 
Vedat Muriç kız kardeşini evlendirdi
Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriç kız kardeşinin düğünü için ...
Muş'ta 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muş'un Korkut ilçesinde ...
Rotaryenlerden farkındalık yaratan dalış
MERSİN’de Kızkalesi Rotary Kulübü üyeleri, deniz kirliliğine dikkat çekmek ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva