Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
28 Ağustos 2011 Pazar - 12:14

Sadece biri 'Özer Ülken'e oy vermiş

Sadece biri  Özer Ülken e oy vermiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dursun GÜNDOĞDU
 
CHP’nin Antalya milletvekillerinden biri hariç, diğerlerinin geçtiğimiz kongrede seçimi kaybeden Ömer Melli’yi destekledikleri ortaya çıktı. Şu anki vekillerden sadece biri kongrede ‘Özer Ülken’ için oy kullanmış.
2010 yılının mart ayında yapılan Antalya İl Başkanlığı seçimlerinde 3 aday yarıştı. Menderes Dal’ın yüzde 20 barajını aşamaması üzerine yarış dönemin il başkanı Ömer Melli ve Özer Ülken arasında geçti. Ülken 313, Melli 266 oy aldı.
Yarışa, Mustafa Akaydın hariç Deniz Baykal ve diğer belediye başkanlarının büyük desteği ile giren Melli seçimi kaybetti. Bu seçimde, şu anda vekil olan Baykal dışında, Osman Kaptan, Gürkut Acar, Yıldıray Sapan ve Dr. Arif Bulut’ta oy kullandı. Ancak, 4 vekilden sadece Bulut, ‘Özer Ülken’ dedi. Kaptan, Acar ve Sapan ise Deniz Baykal’ın işaret ettiği Ömer Melli’ye oy verdi.
Aradan geçen bir yılda tüm dengeler değişti. Özer Ülken, kendisine oy verilmesini istemeyen Baykal ve kongrede oy vermeyen vekillerin sevgisini kazanırken, kendisini destekleyenlerden uzaklaştı. Ömer Melli’nin Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan ayrılmasından sonra, milletvekili olmak amacıyla yeni genel merkez yöneticilerine yakın görünme çabaları siyasi hayatının akışını değiştirdi. Siyasetçilerin tabiri ile Melli, ‘Yanlış ata’ oynadı... Deniz Baykal’ın bittiğini sandı, oysa durum öyle değildi.
Melli’nin aksine Özer Ülken ise kongrede kendisini desteklemeyen Deniz Baykal’a zor günlerinde arka çıktı. Ülken, Baykal’ın genel başkanlıktan istifa etmemesi için çaba harcayanların başında yer aldı. Kılıçdaroğlu ve ekibini değil, Baykal’ı destekledi. 12 Haziran seçimlerinde Baykal ile olan dostluğunu iyice pekiştirdi.
Ülken, Baykal’a yaklaştıkça kendisini destekleyenlerle o kadar uzaklaştı. Ve, sonunda yönetimden istifalar geldi. Gürsel Tekin ve ekibi bunu fırsat bilip Ülken’i görevden almak istedi ama her defasında Baykal’dan döndü. Antalya’dan yükselen, ‘Ülken’i istemiyoruz’ feryatlarına fazla dayanamayan Ankara, Özer Ülken’i düşürdü.
 
9 CANLI ÖZER ÜLKEN
Ancak, CHP’liler arasında, ‘9 canlı’ olarak bilinen Ülken’e, yine Deniz Baykal kol kanat gerdi. Baykal’ın genel merkez nezdindeki girişimleriyle Ülken koltuğa yine oturdu.
7 ay sonraki il başkanlığı seçimine kadar Ülken rahat… Fakat önümüzdeki il başkanlığı seçimi, bir açıdan önemli olacak. Eğer Özer Ülken seçimde yeniden aday olursa, Baykal’ın adayı damgasını yiyecek. Karşısına çıkacak kişiye ise Baykal karşıtı aday olarak bakılacak. Ülken bu seçimi kaybederse, muhalifleri ‘Deniz Baykal kaybetti’ naraları atacak. Bu durumda, Özer Ülken’e karşıt olanlar birleşir ve onu devirirlerse Baykal çok yara alacak.
Baykal’ın, ‘Seçimle gelen, seçimle gitmeli’ dediği için Ülken’i desteklediği biliniyor. Ancak, bu desteği tadında bırakmasında kendisi açısından fayda var. Bu tarihten sonra ve kongre sürecinde ortada ve tarafsız olarak kalması kendisine yakışan bir davranış olur. Aksi halde, Özer Ülken’in alacağı olası bir yenilginin faturasını paylaşır.
12 Haziran seçimlerinin üzerinden fazla geçmedi. 130 küsur aday adayından 125’i milletvekili listesine giremediği veya istediği yerde olmadığı için kızgın. Listeyi Deniz Baykal’ın hazırladığını da bildiklerinden 7 ay sonraki il başkanlığı seçimlerinde bu psikoloji içerisinde oy kullanacaklar. Bu da Ülken ve taraftarları için bir dezavantaj…
Ben Ülken’in yerinde olsam, taa yönetimden istifalar olduğu günlerde görevimden istifa eder, genel merkezin ve Baykal’ın elini rahatlatırdım. CHP’yi de bu kadar yıpratmazdım. Yapmadı. O zaman geriye yapacağı tek şey kalıyor; önümüzdeki il başkanlığı seçiminde aday olmayarak, Deniz Baykal’ı rahatlatması…
Tabi Baykal da benim gibi düşünüyor ve rahatlamak istiyorsa…
 
 
 
 
 

 
Uçakta striptiz yaptı
 
Hakkari'de 3 asker şehit, 3 asker de yaralı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP PAYANDA OLAMAZ! 27 Eylül 2011 Salı 11:56

ŞEHİTİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN..BU ŞEHİTLER HATIRINA,AKAN KANLARIMIZIN DEĞERİ OLMASI İÇİN,ANAYASA ÇALIŞMALARINDAKİ KİRLİ OYUNU BOZALIM! "CHP PAYANDA OLAMAZ KAMPANYASI "İÇİN HAYDİ TÜRKİYE!HAYDİ ANTALYA! YCHP NİN AKP İLE DANIŞIKLI DÖĞÜŞÜ:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ İŞBİRLİĞİNİ İYİ GÖZLEMLEYİN EY YENİ CHP LİLER!VE UYANIN ARTIK LÜTFEN! Emine Ülker Tarhan, "CHP Anayasa çalışmalarında AKP nin payandası olmayacak "dedi..Bravo ama Emine ÜLKER TARHAN yalnız kalmamalı.Tüm Antalya Milletvekilleri dahil Hepimiz destek mesajı verelim.Kampanya başlatalım..Haydi CHP liler oyunu bozalım.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunu da fax,mail,mektup mesaj yağmuruna tutalım.. Bu sahne Karşılıklı danışıklı döğüş sahnesi..Kemal Kılıçdaroğlu görevini yerine getiriyor.Deniz Baykalın düşürülmesinden sonra ona verilen görev bu zaten..Türkiyenin Anayasa sorunu yok.Burada amaç sadece Kürtlere özerklik verecek bir anayasal düzenlemenin yolunu açmak,değiştirilemez denilen ilk 3 ana maddeleri değiştirmek..YCHP nin görevi de AKP nin bu Anayasa politikalarına destek vermek..Kemal Kılıçdaroğlunun bazen hırgür çıkarır gibi gözükmesi de işin gerçek gözükmesi için yapılan bir durum.Ama CHP tabanı,İl /İlçe Örgütleri ve Halk bunu yemez,yemeyecektir,yememelidir; susmamalıdır!Gerçek CHP liler Oyunu bozacaktır;bozmalıdır!Ulusal Sol-Antalya

Yorumu oyla      3      3  
Entrika siyaseti 29 Ağustos 2011 Pazartesi 11:18

siyasetçi eğer demokrasi dışına kayarsa,entrika siyaseti yaparsa böyle birbirlerine düşerler ve çözümü yumrukta bulurlar..oysa hepsi chp li.yazık.çözümü demokratik mücadelede aramak en çağdaş yaklaşım değilmi sayın eski ve yeni büyükşehir belediye başkanları ve o toplantıya katılan partililer?Bu şekilde Büyükşehiri AKP ye verirsek şaşmayın.Aklınızı başınıza toplayın,entrika siyasetini bırakınız.Bu siyaset tarzı tiksinti verici.

Yorumu oyla      18      3  
kimin vekili ? 29 Ağustos 2011 Pazartesi 01:30

miletin vekili değil deniz beyin vekilleri olarak tarihe geçeceksiniz.

Yorumu oyla      7      6  
Sn Deniz BAYKAL 28 Ağustos 2011 Pazar 19:21

Chp Tekrar Yapılandırıp bu günlere getiren SN Deniz Baykal ve Genel başkanlıktan arzu etmediğimiz biçimde onurlu ve sorumlu bir devlet adamı olarak verdiği kararla gönüllerde taht kurdu.Kendisini Genel başkan olarak görmeye alışmış türk toplumu sevenide sevmeyenide artık ONURSAL Genel başkan olarak ve bir bilen olarak durur göstereceği ve işaret edeceği yollardan tecrübesinden Devlet adamlığından,Dış politika deneyiminden saymadığım o derin bilge kişiliğinden CHP ve ülke faydalınır diye umut edildi. Birinci sok Milletvekili olma kararı ile bu duruş eksilmeye başladı.Tabiki eski Genel başkana olma diyecek ve duruma dur demeye kimsenin partlilik ve terbiyesi müsade edemezdi.Genel merkezden eski genel başkana Antalya da birici sıra Deniz Baykal ve diğer milletvekillerini sıralama yetkiside Sn Deniz Bayka dadır denmenin dışında bu partiyi kuran bu günler bir şekilde getiren eski genel başkana söylenmeyip ne denebilirdi ki.Deniz bey ın Antalya da yetkilendirildiği anlaşılınca etrafındaki kümelenme yarışı hızlanarak büyüdü.Zaten Deniz bey Genel Başkanlığı döneminde de yetenek ve partiye koyacagı katkıdan ziyade Kendisine olan bağlılığını hep ölçümleyerek getirilebilecek görevleri kafasında oluşturdu.Bu süreçte bu dahada ayrı bir önem taşımakta idi.Daha önce kendisi seçip seçtirdiği halde kendisine ters düşenleri aynı anda defterinden silip uzaklaştırdı.Bunu daha öncede yaptı Bekir Kumbul u büyük şehri kaybetme riskine ramen afetmedi ama büyük şehri AKP ye vermek bile sorun değildi mesele Genel başkana itaatsizliği afetmez kişiliginden ödün vermek olmazdı.Şimdide sorun yine alınan ama çeperinden kayan Mustafa Akaydın ama bu defa fiziki şartlar değişmiş genel başkan olarak görev yapmıyor ama Antalya benden sorulur 2 belediye başkanı ve 4 millet vekili ile il yönetimi ile hiç olmasa Antalya tarafımdan korunmalı çeperindekilerde bu ortak nokta birleşmekteler.Bu konuyu uzatmak mümkün sonuç kime kimlere hizmet eder ey halkım siyaset denen bilim kişi ve birey ler üzerinde ne kadar gidecek.Antalyada 6 vekili 5 e bizzat çalışan eski genel başkan çarşı pazar kendi ve dar kadrosu ile giderek çalıştı.bir önceki seçimde genel başkandı zamanı yoktu 6 vekil şimdi işin ortasında iken 5 e bu durum nasıl okunmalı.İşte sn genel başkan bizim çocuklarımıza anlatacagımız hikayeyi bile çizip görmek istemediğimiz yerde üznünüz ve kırgınız bunların hiç biri yaşanmamalıydı.İl Başkanlıgı konusu ile ismi yan yana anılmamalıydı.Düşlerimize yazık oldu.Artık bu parti size her yerde en üste görme istegi içnide idi sevenide sevmeyenide sn başkan..

Yorumu oyla      5      7  
baykal 28 Ağustos 2011 Pazar 17:44

sayın baykaldan bir eski genel başkan olarak ülke yararına politıkalar üreteceğine benim adayım olmazsa parti bölünür atadiğım milletvekillerine istifa ettiririm demesi ufkunu ve basiretsizliğini gösterdi o zaman sen niye istifa ettin bunu sayın baykalın sorgulaması gerekir özer ülkene ise seçtiğin yönetimi bile yönetemedin kentin hali ortada 19 ilçenin 17 de 2 3 parti yaptın hala neyi başaracağını idda ediyon git baykalı havaalanından taşı bunada calişmak de

Yorumu oyla      7      6  
deniz 28 Ağustos 2011 Pazar 14:17

artık deniz baykal kenara çekilsinde partide rahat etsin.parti baykalın tekelinden kurtulsun artık.genç insanlara kucak açılsın.CHP ancak böyle yükselir

Yorumu oyla      9      7  
faruk 28 Ağustos 2011 Pazar 13:57

Bence CHP nin bir yerlere gelebilmesi için sn.Baykal biraz bu işlerden elini çekmesi gerektiğini düşünüyorum ,CHP ye gönül veren gençlerede yol vermiş olur saygılar.

Yorumu oyla      10      10  
Yanılıyorsunuz, Eskisinden Daha Güçlüler! 28 Ağustos 2011 Pazar 12:28

Sayın Gündoğdu,Özer Ülken yeniden aday olacak ve emin olun kongreyi kazanacak.Özer Ülken ve Deniz Baykal eskisinden daha güçlüler.Türkiye,sağcısı solcusu Deniz Beyin kıymetini anlıyor artık.Emin olun. Ulusal Solcu

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP, Akaydın’a ulaşımdan vurdu
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Ulaşımda insanların isyan ettiklerini ...
Ülken’den Akaydın’a zeytin dalı
CHP Antalya İl Başkanlığı’na yeniden atanan Özer Ülken, arası bozuk olan ...
CHP Ankara eski Başkanı Şengül: Meclis üyesinin 83 mülkü var
CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin de karıştığı yolsuzluk iddialarını ortaya ...
 
Antalya denetmeni iki CHP'li
Ankara il teşkilatındaki sorunlar CHP’nin ‘kırmızı alarm’ vermesine neden ...
MHP'den teklif
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, ilköğretim, lise ve üniversite ...
Ergenekon soruşturmasında Baykal için son karar
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında, eski Adalet Bakanı Seyfi ...
 
Özer Ülken ile devam kararı
CHP Antalya İl Başkanlığı için Ülken'de karar kılındı.
Antalya CHP'de hareketli gece
CHP’de Antalya İl Başkanlığı konusunda hareketli bir gece yaşandı. Antalya’ya ...
BDP’li vekilin eşi konuştu
BDP Batman milletvekili Bengi Yıldız'ın adı son günlerde "demokratik açılım" ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva