Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
6 Ekim 2018 Cumartesi - 10:26

Sanat Kaleiçi'nin sokaklarında

MURATPAŞA Belediyesi'nin düzenlendiği 3. Kaleiçi Old Town Festivali'yle, Kaleiçi'nin sokakları, meydanları, tarihi evleri sanatla buluşacak. Festival kapsamında düzenlenecek sergilerle Kaleiçi'nde Selçuklu'nun izleri sürülecek, hayatlarını Kaleiçi'nde geçirmiş kadınlar, sanatçılar anılacak.

Sanat Kaleiçi nin sokaklarında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü düzenlendiği Kaleiçi Old Town Festivali, 11 Ekim Perşembe başlıyor. 14 Ekim Pazar günü sona erecek festivalle, milattan önce 4'üncü yüzyıldan bugüne kesintisiz bir şekilde gündelik yaşamanın devam ettiği Kaleiçi'nde, sokaklar, meydanlar, tarihi Kaleiçi evleri farklı disiplinlerden gelen sanatçıların çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

ENSTALASYON SERGİLERİ

Kaleiçi'nin sokaklarını birer sergi alanına dönüştürecek sergilerden biri küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Enver Güner'in yaptığı 'Doğunun Batısı' isimli enstalasyon sergisi olacak. 14 Ekim'e kadar devam edecek sergide sanatçılar Selen Tokgöz Man, Özgü Gündeşlioğlu Demir, Merve Köksal, Oğuz Mert Yiğiter, Günnar Yağcılar Tonguç'un çalışmalarıyla Kaleiçi'nin sokakları farklı sanatsal yorumların mekanı olacak.

Festivalin 2'nci enstalasyon sergisi ise 'Kaleiçi'nde Evimiz Var' sergileri kapsamında Handan Börüteçene tarafından gerçekleştirilecek. Selçuklu Antalya'sında iz bırakmış iki mimar, Cemaleddin Cüstan Yakub El Kayserayi ile Tavaşi Balaban'a adanan sergisinde sanatçı, bu tarihi mirasın bugüne taşıdığı sorumluluğu çağdaş sanatın araçlarıyla ifade ediyor. 'Cüstan ve Tavaşi İçin Geriye Kalanın Bendekilerine Dair' isimli sergisi 4 Kasım'a kadar Antalya Kültür Sanat (AKS) Kaleiçi Evi'nde gezilebilecek.

KALEİÇİ'NDE EVİMİZ VAR

3'üncü Kaleiçi Old Town Festivali'nin, Kaleiçi'nde Selçuklu izlerini sürmeye Mustafa Cansız ve Handan Dayı'nın sergisiyle devam edecek. AKS Kaleiçi Evi'nde düzenleyecek 'Kaleiçi'nde Evimiz var' sergileri kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte araştırmacı Mustafa Cansız ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fotoğraf Bölümü öğretim üyelerinden Handan Dayı, Kaleiçi'ndeki Selçuklu yapıları ve surları üzerindeki kitabelere odaklanıyor.

Kaleiçi'nde Evimiz Var sergilerini sonuncusu AKS Kaleiçi'nde oluşturulan açık hava sergi alanında Öğr. Gör. Dr. Ebru Nalan Sülün genel koordinatörlüğünde kalabalık bir sanatçı grubuyla gerçekleştirilecek. Farklı disiplinlerden gelen sanatçılar, kamusal alanda interaktif çalışmalarla sokağın ruhunu ortaya çıkarma ve kamusal alanı sanat ile harekete geçirmeyi hedefliyor.

ANTALYA'DAN İZLENİMLER

Sanat tarihçisi ve ressam T. Mikail Patrick Duggan, 3'üncü Kaleiçi Old Town Festivali'ne 'Antalya'dan İzlenimler' başlıklı sergisiyle katılacak. Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi düzenlenecek ve festival süresince gezilebilecek sergi 1987-2016 yılları arasında Kaleiçi'ne ait çizimleri ile 19. yüzyıl Antalya'sına ilişkin az bilinen İngilizce anlatıların çevirilerinden oluşuyor.

KALEİÇİ'NİN KADINLARINA

Festivalin bir başka sergisi ise Mısır'dan göçüp Antalya'ya yerleşen, kentin ilk simit fırını açan ve 1942 yılında yaşamını yitiren 'Simitçi Mıstık' olarak tanınan Mustafa Dağtekin'in 4'üncü kuşak torunu Prof. Dr. Hüseyin Okutan tarafından açılan Simitçi Mıstık Galeri'de düzenlenecek. Uğur Mine Tamay'ın 'Pamfilya'nın Kadınları' sergisi yaşamlarının 50 yılını Kaleiçi sakini olarak geçiren kadınlara ithaf ediliyor. Sergi, Tanay'ın kendine has tekniğiyle yağlı boya kadın portrelerinden oluşuyor.

MUHİTTİN SELAMET ANISINA

Festivalde bir sergi de çalışmalarını Kaleiçi Kandilli Sokak'ta bulunan atölyesinde sürdüren Antalyalı ressam Muhittin Selamet anısına düzenlenecek. Küratörlüğünü Doç. Dr. Terlan Mehdiyeva Azizzade'nin yapacağı 'Kaleiçi Seninle Güzeldi Muhittin Selamet' isimli sergide resim, heykel, seramik çalıştayları ve enstalasyon çalışmalarıyla birlikte müzik dinletileri ve dans gösterileri gerçekleşecek. Sergi kapsamında, sanatçı Mehmet Işıklı anısına sanatçının resim, heykel ve seramik çalışmalarından oluşan köşenin de açılışı yapılacak.

ANTALYA, (DHA) 

 

Etiketler:
 
Rus iş insanları, Antalya'yı seçti
 
45 öğrenci kahvaltıdan zehirlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus iş insanları, Antalya'yı seçti
AVRUPA ülkeleri ve ABD'de temsilcilikleri bulunan, Birleşmiş Milletler'e ...
Hayvanlar için farkındalık etkinliği
ALANYA Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Alanya Doğa ...
Fırıncılarla zam mutabakatı
ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ekmeğe yapılan zamma ilişkin ...
 
Alanya Taş Heykel Sempozyumuna geri sayım
ALANYA Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenecek Uluslararası ...
Antalya'da feci ölüm
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde sera demirlerini monte ederken elektrik ...
Uluslararası Antalya Film Festivali sona erdi
BU yıl 55'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde en ...
 
O uçak, Antalya'da
KATAR tarafından Türkiye'ye hediye edilen Boeing 747-8i VIP tipi uçak, ...
ABD'li mühendis, organlarıyla 3 hastaya can olacak
ANTALYA'da denizde boğulma tehlikesi geçiren, tedaviye alındığı hastanenin ...
40 öğrenci hastaneye götürüldü
ANTALYA'da 40 öğrenci, okulda aşı sonrası reaksiyon nedeniyle ambulanslarla ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva