Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
6 Eylül 2011 Salı - 14:29

Sapan 7 milyar lirayı sordu

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Türk Telekom’dan devletin alması gereken Hazine Payı’nın kaldırılması nedeni ile oluşan 7 milyar liralık gelir kaybı ile ilgili soru önergesi verdi.

Sapan 7 milyar lirayı sordu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yıldıray Sapan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Arap grubuna satılan Türk Telekom için, özelleştirme sürecinde yapılan özel düzenleme ile sürekli hale getirilen vergi ayrıcalığı konusunda bilgi istedi. Bu konuyu gündeme getiren ekonomist Şükrü Kızılot’un 2004 yılından bu yana 7 milyarlık liralık gelir kaybından söz ettiğini belirten Sapan, şunları söyledi:
 
“Diğer iletişim operatörleri; Turkcell, Vodafone ve Avea, her yıl gelirlerinin yüzde 15’ini devlete Hazine Payı olarak öderken, Türk Telekom’un bundan muaf tutulmasının anlamını merak ediyorum. Bu yüzden devletin 7 yılda 7 milyar lira gibi çok ciddi gelir kaybı yaşamasının nasıl görülemediğini öğrenmek istiyorum. Vatandaşın devlete olan 3 – 5 liralık vergi borcu için onu icra kapılarında süründüren hükümet, 7 milyar liranın yabancı firmanın kasasına akmasına nasıl seyirci kalabilmektedir?
Devletin zarara uğratılması, sektördeki aktörler arasında eşitsizlik yaratma pahasına Türk Telekom’a neden böylesi özel ayrıcalık tanınmıştır? Bu ayrıcalık acaba neden ısrarla sürdürülmek istenmektedir? Her yıl büyük oranda kar eden Türk Telekom’un sahibi olan yabancı firmaya AKP iktidarının gösterdiği bu özel ayrıcalığın perde arkasında neler olduğunu bilmek istiyorum.”
 
 

 

                 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA
 
 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.      
        
                                                                  Yıldıray SAPAN
                                                                 Antalya Milletvekili

 

 

SORU 1 : Türk Telekom’un özelleştirilmesinden bir yıl önce yapılan düzenleme ile, bu kurumun gelirlerinden alınan yüzde 15 oranındaki Hazine Payı’nın kaldırılmasına neden gerek görülmüştür? Aynı sektördeki diğer kuruluşlar; Turkcell, Vodafone ve Avea’dan bu pay alınmaya devam edilirken Türk Telekom’un 7 yıldan beri bundan muaf tutulmasının mantığı nedir?
 
SORU 2 : Telekom gibi özelleştirildiği dönemde yüksek kar oranı ile çalışan bir kuruma neden böylesine özel vergi ayrıcalığı tanınmıştır?
 
SORU 3 : Türk Telekom’un özelleştirilmesinden bu yana geçen 7 yılda devletin 7 milyar liralık kaybı olduğu, bu paranın kamu hazinesi yerine Telekom’u alan Arap grubunun kasasına girdiği doğru mudur? 7 milyar liranın kamuda kalması halinde kaç hastane ve okul yapılabileceği, ne kadar işsize istihdam sağlanacağı hesaplanmış mıdır?
 
SORU 4 : Türk Telekom’un satışından elde edilen gelir ile bu kurumun 7 yılda elde ettiği ve yurt dışına aktardığı kar hesaplandığında nasıl bir tablo ortaya çıkmaktadır? Yabancı firmanın özelleştirmeden doğan ve 5 yılda ödemesi gereken borcunu, iki yıl içinde Telekom’un karından çıkardığı, üçüncü yıldan itibaren milyarlarca dolar artıya geçtiği doğru mudur?
 
SORU 5 : Bu özelleştirmeden devletin her yıl 1 milyar dolara yakın vergi zararına uğramasına göz yumulmaya devam edilecek midir? Zararı önlemek, sektörde eşitliği sağlamak için yüzde 15 oranındaki Hazine Payı’nı Türk Telekom’dan yeniden almaya başlamayı düşünüyor musunuz?

 
Rol gereği 'hamile kaldı'
 
Canlı yayının ‘içine’ etti
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Eylül 2011 Çarşamba 17:40

'Dediklerine göre...'lerle bu işler yürümez.

Yorumu oyla      5      3  
gelecek 7 Eylül 2011 Çarşamba 13:51

Elinden geleni yap menderes hic bir sekilde sapanin calismalarina engel olamayacaksin...

Yorumu oyla      7      3  
şerefli bir antalyalıya katılıyorum 7 Eylül 2011 Çarşamba 12:10

siz hangi alemde yaşıyorsunuz akaydın şakşakçıları? herhalde hiç otobüse minibüse bindiğiniz yok, ortalık yangın yeri, bizim kartımızdaki paralar buhar oluyor, esnaf ayakta, dediklerine göre araç takip bile çalışmıyor, tüketici dernekleri dava açıyor, ama halkkartta sorun yok diyebiliyorsunuz. eğer sapan efendinin başbakandan hesabını sorduğu konuda bir yolsuzluk varsa allah her kimse o yolsuzluğu yapanın belasını versin, yargı da cezasını. ama halkkarttan hesap sormayanların bin kere belasını versin. bir tarafınızı kaldırıp otobüse binin bakalım halkkartta sorun yaşamayan bir allah kulunu bulabilecek misiniz?

Yorumu oyla      4      6  
2 7 Eylül 2011 Çarşamba 01:42

Adam çıkmış milletin hakkını savunuyor sorguluyor, millette de nedeni belirsiz fanatik bir başbakan sevdası almış başını gidiyor. Hem neden rahatsız olunuyor ki, her şey araştırılır ve açıklanır, bir yanlışlık yoksa çıkar ortaya. Halkkart içinde bir sürü tantana edildi, bir kişi çıkıpda bir yanlışlık gösteremedi. Şimdi koca şehrin ulaşım yükünü çekiyor. He niyet iyi çalışanı kötüleyip, fırsatdan medet ummak ise, bunun adı başka...

Yorumu oyla      9      8  
BOLULU 6 Eylül 2011 Salı 23:28

YALNIZ O DEĞİL Kİ,ARAP GRUBUNUN HAZIRLADIĞI SÖZLEŞMEYLE İNTERNET VE TELEFON BAĞLANTISI YAPTIRANLAR, KAMPANYADAN ÇIKTIKLARI TAKTİRDE DONLARINA KADAR SOYULUYOR. AK PARTİNİN DESTEKLEDİĞİ BU ARAP GRUBU YALNIZ HAZİNEYİ DEĞİL VATANDAŞI DA SOYUYOR...

Yorumu oyla      9      4  
ayşe karalı 6 Eylül 2011 Salı 22:06

başbakanında başka işi gucu yokta senin sorularına cevap verecek muhatap bile almaz sen imaj düzeltme falıyetlerine devam

Yorumu oyla      5      7  
arif gerçeksöyler 6 Eylül 2011 Salı 22:05

sapan efendi kendi bahçelerindekı pislikleri konuşamaz hadi konuşsıunda görelim muratpaşa manavgat buralarda milletin cebinden giden rüşvetler niye tıkı çıkmıyor telekom onu aşar ustune lazım olan işe karışmaz zaten hep dış pulvarlarda koşuyor ee öğle gerekiyor dun pıs dediğine bugun güzel diyen kaç kişi var tanıyan varmı gecin bunları sapan efendi beyhude sozler bunlar

Yorumu oyla      10      7  
şerefli bir antalyalıya??? timiden cevap:) 6 Eylül 2011 Salı 21:37

çok şerefli bir antalyalı kardeşim...sayın vekilin yolsuzluklarla ilgili zaten açıklaması vardı...kendi şehrimizde yolsuzlukları yapan zaten çok şerefli antalya çocukları??? halkkart içinde çok acele etme? çok şerefli antalyalı kardeşim:)))

Yorumu oyla      9      9  
vatandaş 6 Eylül 2011 Salı 20:36

marstamı yaşıyorsun kardeşim, daha ne rezaleti kanıtlanacak, kör müsün?

Yorumu oyla      9      6  
1 6 Eylül 2011 Salı 17:41

Diğer partilerin halkkartı sorgulayabilecek milletvekili yok mu? Sorgulamaya gerek olacak bir yanı yoksa sorgulanamaz tabi. Bu bir suç da değildir eksiklikde. Olmayan rezalet sorgulanamaz. Önce rezalet kanıtlanmalı.

Yorumu oyla      12      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD: Bülent Ersoy ve İbrahim Tatlıses’i ‘Derin devlet’ üyesi
Eski ABD Büyükelçisi Wilson, Washington’a gönderdiği metinde Türk siyasetini “ti”ye almış.
CHP'de odaları dinleten yönetici kim?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e en yakın gazeteci olan ve onun ...
Kılıçdaroğlu ipini çekecek mi?
CHP eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün istifası ile ortaya çıkan rant ...
 
CHP'nin kalbinde bir Antalyalı
CHP’nin yeni tüzüğünde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte 3 kişinin ...
Burdur valisi Tapsız'dan 'Köstebek'açıklaması
BURDUR Valisi Süleyman Tapsız, 2007-2010 yılları arasında İçişleri Bakanlığı ...
CHP'li Tanrıkulu BDP'li Ayhan'ın taziye evinde
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Van’a gelen CHP Genel ...
 
Danışmanına göre, Mehmet Metiner'i yakan kaset AKP içinden
Aynı zamanda Metiner'in Basın Danışmanı olan Gazete Adıyaman'ın Genel ...
İsrail’le ipler koptu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'le diplomatik ilişkilerin ikinci ...
‘Kişiye bağlı komutan görüntüsü verme’
Gazeteci Can Dündar, CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu ile Kenya gezisini ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva