Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
28 Ocak 2014 Salı - 14:41

Sapan; “Yalan rüzgarını estiren bellidir”

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, köylerle ilgili muhalefete yönelik suçlamalarını eleştirdi. Türel’in, muhalefeti köylüleri yalan söyleyerek kandırmaya çalışmakla itham ettiğini belirten Sapan, “Asıl yalanı rüzgarını ayak üstü kendisi estiriyor. Gerçekler ortada iken köylerden vergi alınmayacağını söyleyenlere ne denileceği bellidir” dedi.

Sapan; “Yalan rüzgarını estiren bellidir”
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AKP adayı Türel’in, yaptığı seçim konuşmalarında vatandaşlara yeni Büyükşehir Yasasını anlatırken, muhalefeti köylerde yalan rüzgarı estirmekle suçladığına dikkat çeken Sapan, “Ona göre muhalefet köylü vatandaşın aklını karıştırmaya çalışıyormuş. Büyükşehir kapsamına alınıp mahalle yapılan eski köylerden emlak vergisi alınacağı, yaşamın pahalılaşacağı, zorlaşacağı doğru değilmiş. ‘Köylerde bırakın emlak vergisini hiç bir vergi, harç hiç bir şey alınmayacak. Köyler bunların hepsinden istisna’ şeklinde açıklama yapıyor. Hazırlayıcıları arasında kendisinin de bulunduğu köyleri kapatan kanunu böyle savunmaya çalışıyor” dedi.
Asıl yalan rüzgarını estiren belli
Yıldıray Sapan, AKP Adayı Menderes Türel’in seçim çalışmaları için gittiği köylerden gördüğü tepki üzerine gerçekleri saptırmaya çalıştığını belirterek şunları söyledi:
“Asıl yalan rüzgarı estirmeye çalışan kendisidir. Kapatılan köylerde yaşayan vatandaşların sadece 5 yıllığına emllak vergisinden muaf tutulduğunu, 5 yılın sonunda köylünün evinin yüzde 100 artırımlı emlak vargisine tabi olacağını biliyor ama söylemiyor. Şimdi mahalle olan köylülerin 5 yıl sonra yüzde 25 artırımlı Çevre Temizlik Vergisi ödeyeceğini, kuyu suyuna bile para vermek durumunda kalacağını gizlemeye çalışıyor. Şu anda genel olarak içme suyuna para ödemeyen köylülerin artık düzenli olarak en düşük tarifenin yüzde 25’i oranında fatura ödemeye başlayacağını da saklıyor. Bu gerçekler ortada iken asıl yalancının kim olduğu da bellidir.”
            Gerçekleri saklamaya çalışıyor
AKP Adayı Türel’in köylerdeki esnaf ve sanatkarın yaşayacağı sıkıntılardan da hiç söz etmediğini ifade eden Sapan, “Toz pembe bir tablo çizen Türel, nedense köydeki esnaf ve sanatkârların vergi ve yükümlülüklerinin artacağına değinmiyor. Köydeki esnafın artık basit usulde değil, mecburen gerçek usulde vergilendirileceğini, yani ödeyeceği verginin artacağını, her ay KDV, 3 ayda bir Gelir Vergisi ve en az 3 ayda bir Gelir Vergisi stopaj beyannamesi vereceğini söylemiyor. Köy bakkalının her beyanname için damga vergisi ödeyeceğini, yazar kasa alacağını, defter tutacağını, bunun yanında mali müşavirle çalışmak zorunda kalacağını, bu nedenle mali müşavire, esnaf odalarına üye kayıt ücreti ile yıllık aidatların yüzde 100 artacağını her nedense unutmuş görünüyor” dedi.
            Köylüye refah gelmeyecek, darbe vurulacak
AKP’nin çıkardığı Büyükşehir Yasası nedeniyle kapanıp mahalleye dönüştürülen köylerdeki tüzel kişiliklerin emlak ve kurumlar vergisi muafiyetlerini kaybettiği gibi, birçok vergi ve harçla karşı karşıya kalacağına dikkat çeken Yıldıray Sapan,  “Dünün köylüsü, bugünün mahallelesi olan vatandaşlar gelirlere artmasa da, 5 yıl sonra Belediye Gelirleri Kanunu’nda yer alan vergi, harç ve katılım paylarına tabi olacaklar. Çevre Temizlik Vergisi ile birlikte, İlan ve Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Haberleşme Vergisi, Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi, Yangın Sigortası Vergisi, İşgal Vergisi, Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı Harcı, Kaynak Suları Harcı, Tellallık Harcı, Hayvan Kesimi Muayene ve Denetleme Harcı, Ölçü ve Tartı Aletleri Muayene Harcı, Bina İnşaatı Harcı, İmar Harçları (Parselasyon Harcı, İfraz ve Tevhit Harcı, Plan ve Proje Tasdik Harcı, Zemin Açma İzni ve Toprak Hafriyatı Harcı, Yapı Kullanma Harcı), İşyeri Açma İzni Harcı, Muayene, Ruhsat ve Rapor Harcı, Sağlık Belgesi Harcı, Yol Harcamalarına Katılma Payı, Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı, Su Tesisleri Harcamalarına Katılma Payı gibi onrlarca vergi yükünün altına girecekler Bu gerçekler ortada iken AKP’li Menderes Türel’in söyledikleri asıl yalan rüzgarıdır” diye konuştu.
 
 

 
Dilenci operasyonu
 
Melisa kapak güzeli
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seçil kaya 3 Şubat 2014 Pazartesi 08:52

yaptığınız her ser çıkış eminim türelde korku yaratıyor.. mikrofon meraklısı vekillere sesleniyorum.. mikrofonu elinize aldığınızda bildiğimiz konuları söylemeyin bize bıktık artık.. ciddi çıkışlar yapın.. tebrik ederim yıldıray vekilimizi.. eline mikrofon alan bu vatann bizimm diyor.. yok biz başkasının diyoruz.. biz zaten mücadelemezi veriyoruz..bıktık artık yaa.. şükür dedirttiğiniz için yıldıray sapan teşekkür ediyorum..

Yorumu oyla      3      3  
vatandaş 29 Ocak 2014 Çarşamba 10:05

türeli yıkacak olan sapandır gerisi hikaye chp hata yapmamalıdır

Yorumu oyla      6      3  
gercek partılı 28 Ocak 2014 Salı 18:58

senden baska chplı yokmu kardesım.bupartı seni muratpasaya aday yapmalı yoksa sonuclarına katlanır

Yorumu oyla      7      7  
ANTALYA!LI 28 Ocak 2014 Salı 18:23

SAPAN TOROS!LARIN GURUR!UDUR TEBRİKLER SAPAN

Yorumu oyla      8      6  
Haklı 28 Ocak 2014 Salı 17:54

Doğru söze ne denilir ki,akp,köylüyü perişan etti.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç'in arkasında tecrübe var
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde AK Parti'den istifa eden Belediye Başkan ...
AKP'li vekillerin termal görüntü korkusu
İktidar partisinin her yıl iki defa kamp yaptığı Ankara Kızılcahamam'daki ...
Seçime 63 gün kala Antalya CHP
 
MHP bürosuna saldırı; 1 ölü var
MHP'nin Esenyurt'ta açtığı seçim irtibat bürosuna, MHP İstanbul Büyükşehir ...
İlçe başkanları ne dedi?
CHP'de Muratpaşa ve Konyaaltı için belediye meclis üyelikleri seçimi yapıldı. ...
Sandıktan gençler çıktı
CHP'nin Antalya'da cumartesi günü Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde belediye ...
 
CHP Demre İlçe Yönetimi görevden alındı
Antalya'nın Demre ilçesinde CHP İlçe Yönetimi görevden alındı.
AKP'den yeni istifalar olacak mı?
Ertuğrul Günay: "Kaygılar duyan arkadaşlarımız var."
Jet sansür
Hükümet-Cemaat savaşında sızan ses kayıtlarında son olarak Tayyip Erdoğan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva