Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
19 Aralık 2020 Cumartesi - 14:13

Sayıştay bu kez Antalyaspor Kamp Tesisleri'ni rapor etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes Türel döneminde Döşemealtı'nda yapıp bedelsiz devrettiği Antalyaspor Kamp Tesisleri Sayıştay'a takıldı. Sayıştay, büyükşehirin profesyonel sporu destekleyemeyeceğine karar verdi.

Sayıştay bu kez Antalyaspor Kamp Tesisleri ni rapor etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sayıştay raporunda, tesislerin 472 bin TL tutarındaki 13 aylık elektrik giderinin büşyükşehir belediyesi tarafından ödendiği de ortaya çıktı. 

O bölüm şöyle:

"Yapılan inceleme neticesinde spor tesisinde işletmek veya işlettirilmek üzere belediyenin tasarruf yetkisinde bulunan herhangi spor, eğitim ve sağlık tesisi bulunmadığı ayrıca spor kulübünün kullanımında olan alana ait elektrik aboneliklerinin Belediye adına yapıldığı ve bu aboneliklerin Derneğe devredilmediği ayrıca 2017/1 ile 2018/1 ayları arasındaki (13 aylık) 472.748,47 TL’lik elektrik giderlerinin belediye bütçesinden ödendiği halde dernekten tahsil edilmediği gibi alacak kaydının da yapılmadığı tespit edilmiştir."

Sayıştay'ın bugün internet sitesinde yayınlanan Antalya Büyükşehir Beledeyesi denetim raporunda konuyla ilgili şöyle denildi:

"İdare, mülkiyeti Hazineye ait ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiş taşınmaz üzerinde Belediye Meclisi kararıyla amatör ve profesyonel; şubeler, kamp, eğitim, sağlık ve alt yapı tesisinin projelendirilmesi ve yapımını gerçekleştirip Spor Kulübü Derneğine ücretsiz olarak devredildiği tespit edilmiştir.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Diğer kuruluşlarla ilişkiler” başlıklı 75’inci maddesinde; Belediye, belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda; kamu yararına çalışan dernekler ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebileceği, diğer dernek ve vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için mahallin en büyük mülki idare amirinin izninin alınması gerektiği ifade edilmiştir.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 47’nci maddesinin birinci fıkrasında; Kamu idareleri, kanunlarında belirtilen kamu hizmetlerini yerine getirebilmek için mülkiyetlerindeki taşınmazlarla Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerleri, birbirlerine bedelsiz olarak tahsis edebileceği ancak tahsis edilen taşınmazın, amaç dışı kullanılamayacağı belirtilmiştir.

5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları İle İlişkilerine Dair Kanun’un “Temel İlkeler” başlıklı 2’nci maddesinin (a) bendinde; Dernek ve vakıflar, kamu kurum ve kuruluşlarının ismini alamayacağına, bu kurum ve kuruluşların hizmet binaları ve müştemilatı içinde faaliyet gösteremeyeceğine ve bu kuruluşlara ait araç ve gereci kullanılamayacağına yer verilmiştir. Dolayısıyla kamu kurum ve kuruluş dışında kalan gerçek ve tüzel kişilere, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına veya meslek kuruluşlarına süresi ne olursa olsun belediye taşınmazlarının ücretsiz olarak devredilmesi mümkün gözükmemektedir.
Yapılan incelemede, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsisli bulunan taşınmaz üzerine 12.08.2014 tarihli ve 399 sayılı Belediye Meclis Kararı ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75’inci maddesi dayanak gösterilerek Belediye ile Profesyonel Spor Kulübü Derneği arasında imzalanan protokolün “Belediyenin Yükümlülükleri” başlıklı 7.2’nci maddesinin birinci fıkrasında;
“Belediye iş bu protokolün 7.2 maddesinde ki sayılan tesisleri “...spor amatör ve profesyonel, şubeler kamp, eğitim, sağlık ve altyapı tesisi” olarak projelendirmesini ve yapımını bedelsiz olarak yapacak, yaptırtacaktır.” denilmiştir.

Sonuç olarak, İdare tarafından verilen cevapta tesisin protokolde Derneğe bedelsiz devredileceğine yer verildiği belirtilmiş ise de; Belediye kaynakları ile kamu kurumu niteliğinde olmayan spor kulübü derneğine bedelsiz olarak spor tesisi yapılması ve devredilmesi söz konusu Kanun hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.

Yukarıda belirtilen devir işleminin mevzuata uyarlı hale getirilmesi gerekmektedir."

KAMP TESİSLERİNDE NELER VAR?

-1000  Kişilik Kapalı Tribün
- 4 adet Aydınlatmalı Futbol Sahası 
-Çok amaçlı Kapalı  Spor Salonu
-Tenis Kortu
-33 bin kişilik stadyum
-10 bin kişilik  kapalı spor  salonu

 
Koronavirüse yenik düşen Meral hemşireye hüzünlü tören
 
Samsun'da kısıtlamada balığa ilgi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 21 Aralık 2020 Pazartesi 09:31

Şu tesise harcanan paraya bakın,bir azınlık grup faydalanacak diye 'Belediyenin' kaynaklarını oraya aktar sonrada kira alma,Belediye bütçesinde Antalya'da ikamet eden herkesin payı var,Antalyaspor'un tesislere ihtiyacı varsa kendisi yapar,Antalyaspor bir tüzel kişilik kendi gelirleri var,velev ki Büyükşehir Belediyesi yaptı hiç değilse kira al,herhalde Menderes Türel zamanında yapılmış ve kiraya verildiği anlaşılıyor.Antalya'nın da en büyük şanssızlığı Menderes Türel'in iki defa ara ara gelip Belediye Başkanı olması ve kaynakları olabildiğince hovardaca harcaması,onun içindir ki ikinci defa kazanamıyor.Son 4 dönemdir aday oluyor,bir yerinde mavi boncuk mu, var ki hep aday.Yine milletin önüne 2024 de aday olarak herhalde koymazlar.Bazen seçmene ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar,Böcek'te Türel'in başka bir versiyonu,Ülkenin 5.nci büyük kentinin seçmeninin önüne konanlara bakarmısınız, ha kel Hasan ha Hasan kel, ikisi de aynı tezgahın ürünleri.Antalya'da rant çok olunca siyaset de en üst perdeden yapılıyor,o nedenle gürültüde her şey sağlıklı değerlendirilemiyor.Yumak gibi her şey birbirine karışmış.

Yorumu oyla      1      1  
chpli 20 Aralık 2020 Pazar 00:08

parti üstü bağımsız başkanımız halleder.

Yorumu oyla      1      1  
e yurt da vardı 19 Aralık 2020 Cumartesi 23:30

daha once beledıye tarafında gulveren de ıtfaıye yanına yurt yapıldı suan o yurd kımın kımler kalıyor kım ısletıyor!!!

Yorumu oyla      1      1  
demir 19 Aralık 2020 Cumartesi 18:23

Bu nasıl bir aymazlık,vatandaştan toplanan vergilerden gidip bir spor tesisi yapacaksın onu da bedelsiz bir derneğe vereceksin,kira almadığı gibi birde elektrik parasını da Belediye ödeyecek.Görevi kötüye kullananlar hakkında aslında suç duyurusunda bulunulması gerekir,ayrıca bu güne kadar Belediyenin ne kadar gelir kaybı varsa bu usulsüz devir yapanlara zimmet çıkarılması gerekmez mi.Umarız duyarlı birileri bunları ilgili makamlara suç duyurusu olarak bildirirler.

Yorumu oyla      1      1  
A.Rıza ÖZÇELİK 19 Aralık 2020 Cumartesi 14:37

sayıştayın raporladığı kabul ediliyormu?

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sayıştay'dan 'Şoke' eden iptal istemi
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni denetleyen Satış raportörleri, 2017’de ...
Lider Aytemiz Alanyaspor, Denizli deplasmanında 3 puan peşinde
Aytemiz Alanyaspor, ligin 13'üncü haftasında deplasmanda Yukatel Denizlispor'a ...
İlk yarıda son randevu
MURATPAŞA Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Süper Lig'de ilk yarının ...
 
Antalyaspor'da parlayan yıldız Gökdeniz Bayrakdar
FRAPORT TAV Antalyaspor'un sezon başında transfer ettiği forvet oyuncusu ...
Kayserispor'da Antalyaspor hazırlıkları sürüyor
Süper Lig'in 13'üncü haftasında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'a ...
Voleybol maçına korona ertelemesi
TÜRKİYE Erkekler İkinci Voleybol Ligi 3. Grup ekiplerinden Korkuteli Belediyespor'un ...
 
Antalyaspor'da Doğukan, 60 gün sonra forma giydi
FRAPORT TAV Antalyaspor'un 21 yaşındaki oyuncusu Doğukan Sinik, 60 gün ...
Fraport TAV Antalyaspor - Beypiliç Boluspor: 1-0
ZİRAAT Türkiye Kupası 5. Tur maçında Antalya'da oynanan maçta Fraport ...
Atletizm U-18 Bölgesel Kros Ligi Yarışları Isparta'da yapıldı
TÜRKİYE Atletizm Federasyonu Bölgesel Kros Ligi U-18 1. Kademe Yarışmaları, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva