Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
19 Aralık 2020 Cumartesi - 16:07

Sayıştay'dan Büyükşehir'e, 'Mali durum raporunu kamuoyuna açıklayın'

Antalya Büyükşehir inceleyen Sayıştay müfettişleri denetim raporunu yayınladı. Bu denetimde en çok eleştiri mali konularda geldi. Menderes Türel döneminde de Büyükşehir Mali İşler Daire Başkanlığı yapan Selahattin Artun, Muhittin Böcek gelince de koltuğunu korumuştu.

Sayıştay dan Büyükşehir e,  Mali durum raporunu kamuoyuna açıklayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sayıştay müfettişlerinin Antalya Büyükşehir’e yaptıkları denetimde mali konularda tespit ettikleri sorunlar:

“Kurumun 2019 yılına ilişkin işlemlerinin incelenmesi neticesinde, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 30’uncu maddesi gereğince hazırlanıp kamuoyuna duyurulması gereken Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nun hazırlanmadığı tespit edilmiştir.

Kurum tarafından her yıl, yılın ilk altı aylık dönemine ilişkin bütçe uygulamaları ile ikinci altı aya ilişkin beklentiler ve hedefler ile faaliyetlerini içeren Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nun hazırlanarak, saydamlık ilkesi gereğince kamuoyuna açıklanması gerekmektedir.

Bankadaki paralar vadesiz hesapta kalıp nemalandırılmamış

Banka mutabakat yazıları ile banka listelerinin incelenmesi sonucunda bazı banka hesaplarının, bloke konulması veya kamulaştırma yapılırken kullanılması gibi gerekçelerle muhasebeleştirilmediği ve söz konusu banka hesaplarındaki tutarların mali tablolara yansıtılmadığı tespit edilmiştir.

MÜZE PAYLARI TAHSİL EDİLMEMİŞ

Antalya il sınırları içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak işletilen ören yerleri ile gerçek veya tüzel kişilerce işletilen kum heykel, balmumu, hayvan, deniz gibi tematik özel müzelere ait giriş ücretlerinin %5’inin 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun mükerrer 97’nci maddesine göre belediye payı olarak takip ve tahsilinin yapılmadığı tespit edilmiştir.

2018’DE TANSİLAT VAR 2019’DA YOK

Antalya il sınırları içerisinde faaliyet gösteren Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında, özelleştirme bedeli, lisans ihale bedeli ve su kullanım bedeli ödemeksizin hidrolik kaynaklara dayalı elektrik üretim faaliyetinde bulunan işletmelerden, 492 sayılı Harçlar Kanunu'na göre Hazine ve Maliye Bakanlığınca tahsil edilip %90’ı Antalya Büyükşehir Belediyesine aktarılması gereken hidrolik kaynaklara dayalı elektrik üretim lisans harçlarının takibinin yapılmadığı tespit edilmiştir. 2018’de büyükşehire 286 bin 888 TL aktarılmış.

TALEP EDİLMEYİNCE PARA DA GELMEMİŞ

Dağıtım şirketince yapılması gereken ancak enerji müsaadesi alınabilmesi için çeşitli nedenlerle idare bütçesinden karşılanan dağıtım tesis giderlerinin ilgili elektrik dağıtım şirketinden talep edilmediği, ayrıca söz konusu dağıtım tesislerinin elektrik dağıtım şirketine devredilmediği tespit edilmiştir.

KATILIM PAYLARI ALINMAMIŞ

Belediyenin kiraya verdiği Atatürk Parkı kompleksi içinde yer alan işletme ünitelerinden alınması gereken “Katılım Payı Bedelinin” tahsil edilmediği görülmüştür. Belediye tarafından Atatürk parkı içerisinde bulunan işletme ünitelerinin kiralama dosyaları ve kira gelirlerine ilişkin yapılan incelemede kirasını vadesinde ödenmeyen işletmeler için herhangi bir işlem yapılmadığı görülmüştür.

BU ÖDEMEYİ BELEDİYE YAPAMAZ

Antalya İli Kepez İlçesinde riskli alan olarak ilan edilen Kepezaltı ve Santral Mahalleleri ile Güneş Mahallesinde tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına ve yapıda ikamet etmek şartıyla sınırlı ayni hak sahiplerine taşınma yardımı yapılmıştır. Büyükşehir Belediye Meclisinin verdiği yetkiye dayanılarak hazırlanan protokol/sözleşme uyarınca 750 TL gidiş ve dönüş olmak üzere 1500 TL taşınma yardımı öngörülmüştür. Kepezaltı ve Santral Mahallesi için 2.136.000 TL, Güneş Mahallesi İçin 140.250 TL olmak üzere toplam 2.276.250 TL (dönüş hariç) ödemede bulunulmuştur.  İdare cevabında taşınma yardımlarının hak sahiplerinin ödeme gücü göz önünde bulundurularak Belediye Meclisi kararı ile yapıldığı belirtilmekte ise de; Söz konusu ödemeyle ilgili olarak Belediye Meclisi yetkili ve görevli olmadığı gibi, bu ödeme belediye giderleri arasında da sayılmamıştır.

BELEDİYE 751 BİN TL ZARARA UĞRADI

Belediye tarafından T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünden kiralanan alan için kira artışlarında Tüketici Fiyat Endeksi yerine Üretici Fiyat Endeksinin uygulanmasının mevzuata aykırı olduğu görülmüştür. İdarenin ödeme belgesi üzerinde yapılan incelemede belediye tarafından kiralanan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi ile Çolaklı sahil kesiminde bulunan günübirlik alanların üçüncü yıl kira bedeli ÜFE‘ye göre % 46 oranında arttırılmak suretiyle 751.420,25 TL tutarında belediye kaynaklarında azalışa neden olmuştur.

BOŞA HARCANAN 1 MİLYON 855 BİN TL

İdarenin bağlı, müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz bir kuruluşu olan Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğüne, Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen alana tahsis amacına aykırı olarak belediye bütçesinden harcama yapıldığı görülmüştür. Sonuç olarak idare tarafından verilen cevapta gerekli hassasiyet gösterileceği belirtilmiş ise de; belediye bütçesinden ASAT Genel Müdürlüğünün kullanımında olan alana tahsis konusuna aykırı şekilde futbol sahası ve aydınlatma direği yapılması işi için 1.855.066,19 TL tutarında harcama yapıldığı ve bu alanın yıpranmaya bırakıldığı tespit edilmiştir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarına ait Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen taşınmaz icmal cetveli kayıtları ile muhasebe kayıtları arasında tutarsızlıklar bulunduğu tespit edilmiştir.”

 

 
Büyükşehir büyük bir rezalete imza atmış
 
Antalya birinci
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALANYA İL OLSUN 20 Aralık 2020 Pazar 18:20

sayıştay ilçeleri zaten denetlemiyor. asıl rezalet burda.

Yorumu oyla      1      1  
keser döner sap döner gün gelir hesap dönmez 20 Aralık 2020 Pazar 00:17

hesap neden dönmez LİYAKAT SIFIR. büyükşehirin tüm makamları bitik. organizasyon şemasına girin bakın. adam daire başkanı müdürlüğe vekalet ediyor, genel müdür yardımcısı daire başkanlığına ve müdürlüğe vekalet ediyor. müdür hem serikte müdür hem elmalıda, daire başkanı 4 müdürlüğe bakıyor. insanlar tanıdıkları aracılığı ile müdür oluyor kanunu bilmiyor hak hukuk bilmiyor eeee bilse zaten belediyelerde makam mevki sahibi olamaz. önemli olan mutluluk.

Yorumu oyla      1      1  
parti üstü başkanımız halleder 20 Aralık 2020 Pazar 00:05

ocak ayında yeni yüzler ve liyakatlı insanlar bekliyoruz başkanım

Yorumu oyla      1      1  
Daha dur 19 Aralık 2020 Cumartesi 20:45

Taşınır kayıtlarında asıl rezalet. Depoda olan malzeme için yine satın alma yapılıyor. İlçeleri gezin yol kenarlarında boruları görürsünüz. Kurumların hurdaligi yok. Dağın başına döşenen ve yağmurda denize dökülen kiruge borularında unutmayın . Alanya''da yasıyorum devletimiz var olsun ama liyakatsiz yöneticiler çok kötü çok

Yorumu oyla      1      1  
Sapar 19 Aralık 2020 Cumartesi 17:56

Siyasi kurum belediyelerin Sayıştay i umursamadigini herkes bilir. Şõyle derler tüm müdür ve daire başkanları. Sayıştay görüş bildirir yaptırımı olmaz.onun için aynen devam. Yıllarca birşey değişmez.

Yorumu oyla      1      1  
demir 19 Aralık 2020 Cumartesi 17:45

Nerede liyakatsiz işe yaramaz adam varsa etkili ve yetkili makamlara getirilmiş.Aslında kamuyu zarara uğratanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaksın.En azından buradan haberdar olan partilerin İlçe ve İl Başkanlıkları umarız ilgili yerlere suç duyurusunda bulunurlar.Onlar yapmazlar ise herhalde duyarlı vatandaşlarda yapabilirler.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir büyük bir rezalete imza atmış
Sayıştay’ın raporunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili dudak uçuklatan ...
Nüfus bilgisi elle değiştirilen tabela, son kez değiştirildi
ANTALYA girişinde bulunan ve 3 yıl önce nüfus bilgisi 4 kişi tarafından ...
Kısıtlamadan muaf turistler denizin keyfini sürdü
ANTALYA'da turistler, yazdan kalma günlerin yaşandığı kentte Konyaaltı ...
 
Serik'e yeni anaokulu temeli atıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde ihalesi tamamlanan yeni ana okulu binasının ...
Antalya basının 100'üncü yılına özel sayı
ANTALYA'nın ilk gazetesi Antalya'da Anadolu Gazetesi'nin yayın hayatına ...
Rus ve Ukraynalı turistlerin aralıkta Demre'de deniz keyfi
ANTALYA'nın Demre ilçesine gelen Ukraynalı ve Rus turistler yatla tura ...
 
CHP'den istifa edecek misiniz sorusuna Böcek'in cevabı; 'Şu anda...'
Yaklaşık 4 ay süren tedavisinin ardından makam koltuğuna yeniden oturan ...
Başkonsolos Rogoza: Aşı başarılı olursa Rus turist sayısı artacak
RUSYA'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Vasilievich Rogoza, Ankara'da suikast ...
Sayıştay Muratpaşa Belediyesi’ni denetledi raporu yayınladı
Tüm belediyelerin dört gözle beklediği Sayıştay raporları yayınlanmaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva