Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
31 Ağustos 2020 Pazartesi - 15:56

Şehit aileleri, 'ihale' oyunuyla dolandırıldı

TÜRKİYE Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Şırnak Şube Başkanı Başkanı Müşerref Güngör, eski başkan yardımcısı Dilek Yamaner'in kendisini 'ihale' oyunuyla 922 bin lira dolandırdığını iddia etti.

Şehit aileleri,  ihale  oyunuyla dolandırıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İddiaya göre, TÜGŞAV eski başkan yardımcısı Dilek Yamaner, görevde olduğu 2018 yılında, Şırnak İl Başkanı Müşerref Güngör'e ihaleye girmek için teklifte bulundu. Yamaner'in teklifini olumlu karşılayan Güngör, şehit ailelerinden 922 bin lira topladı. Güngör, parayı vermelerine rağmen ihaleye katılmadığını öğrendi. Bunun üzerine Yamaner'den parayı geri istedi.

Ancak geri alamadı. 21 Ağustos günü, dolandırıldığı iddiasıyla Yamaner hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulundu. Olayın ortaya çıkmasının ardından Yamaner ve Güngör, TÜGŞAV Genel Merkezi'nce görevlerinden alındı.

'ŞEHİT AİLELERİNİ DOLANDIRDILAR'

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nın Şırnak kurucusu olduğun kaydeden Müşerref Güngör, PKK tarafından annesi ve 13 yakının şehit edildiğini anlattı. Dilek Yamaner'in kendisine ihaleye girmek için teklifte bulunduğu söyleyen Güngör, bu nedenle şehit yakınlardan 922 bin lira topladığını ifade etti. Topladığı parayı Yamaner'e teslim ettiğini belirten Güngör, "1987 yılında PKK terör örgütü gecenin bir yarısı evimize baskın yapıp, annem dahil 13 ailemden kişiyi şehit etti. Şırnak’ta, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfını açtım. Dilek Yamaner, beni arayıp ihale teminatları için para istedi. İhale aldığını, geçici teminat için para lazım olduğunu söyledi. 'Sende bana para ver, birlikte iş yapalım' dedi. Vakıfta yer alan şehit ailelerini dolandırmayacağını düşündüğümüz için, kendi paramı ve şehit ailelerinden aldığım paraları bu şahsa verdim. İki yıla yakın zaman ne yaptıysak paramızı alamadık. Şehit ailelerini dolandırdılar. Sürekli, bugün yarın vereceğiz deyip oyaladılar. Bunların böyle bir vakfı temsil etmemeleri gerekir. Adaletten hakkımızı istiyoruz. Biran önce adaletin bunlara 'dur' demesi gerekir. Dilek Yamaner, bizi vakfın avukatının yanına götürüp 922 milyarlık alacağımız olan parayı 3 taksit halinde ödeyeceğini söyledi. Üç ayda parayı ödeyeceğini söyledi. Üç ay geçti yine vermedi. Biz de suç duyurusunda bulunduk. Şu an soruşturma sürüyor" dedi.

Yamaner'in TÜGŞAV'ın adını kullanarak ihalelere katıldığını öne süren Güngör'ün avukatı Hadi Dündar da "Dilek Yamaner, TÜGŞAV Genel Başkan Yardımcısı konumundayken, müvekkilim ile beraber bazı usule uygun olmayan işlere girişmişler. Kendisi TÜGŞAV başkan yardımcılığı konumundayken bu girişimlerde bulunmuştur. Vakfın ismini kullanarak çeşitli illerde ihalelere almaya çalışmıştır. İhaleler alacağız adı altında müvekkilimden çeşitli zamanlarda para almıştır. Aralarında geçen yazışmalarda, Dilek Yamaner, müvekkilimi Şırnak’ın en zengini yapacağını, Şırnak ilinde verilecek bütün ihaleleri kendisinin alacağını, bu ihaleleri beraber yürüteceklerini belirtmiş" diye konuştu. 

TURKIYE GAZILER VE SEHIT AILELERI VAKFI (TUGSAV) ESKI BASKAN YARDIMCISI DILEK YAMANER, VAKFIN SIRNAK BASKANLIGINI YAPAN SEHIT AILESI MUSERREF GUNGOR'U 'IHALE' OYUNUYLA 922 BIN LIRA PARA ALARAK DOLANDIRDI. FOTO: SIRNAK,(DHA)

TURKIYE GAZILER VE SEHIT AILELERI VAKFI (TUGSAV) ESKI BASKAN YARDIMCISI DILEK YAMANER (SAGDA) VAKFIN SIRNAK BASKANLIGINI YAPAN SEHIT AILESI MUSERREF GUNGOR'U 'IHALE' OYUNUYLA 922 BIN LIRA PARA ALARAK DOLANDIRDI. FOTO: SIRNAK,(DHA)

TURKIYE GAZILER VE SEHIT AILELERI VAKFI (TUGSAV) ESKI BASKAN YARDIMCISI DILEK YAMANER, VAKFIN SIRNAK BASKANLIGINI YAPAN SEHIT AILESI MUSERREF GUNGOR'U 'IHALE' OYUNUYLA 922 BIN LIRA PARA ALARAK DOLANDIRDI. FOTO: SIRNAK,(DHA)

YAMANER'IN TUGSAV'IN ADINI KULLANARAK IHALELERE KATILDIGINI ONE SUREN GUNGOR'UN AVUKATI HADI DUNDAR (FOTOGRAFTA). FOTO: SIRNAK,(DHA)

TURKIYE GAZILER VE SEHIT AILELERI VAKFI (TUGSAV) ESKI BASKAN YARDIMCISI DILEK YAMANER, VAKFIN SIRNAK BASKANLIGINI YAPAN SEHIT AILESI MUSERREF GUNGOR'U 'IHALE' OYUNUYLA 922 BIN LIRA PARA ALARAK DOLANDIRDI.IKILI ARASINDAKİ MESAJLAR DOSYAYA DELIL OLARAK SUNULDU FOTO: SIRNAK,(DHA)



TURKIYE GAZILER VE SEHIT AILELERI VAKFI (TUGSAV) ESKI BASKAN YARDIMCISI DILEK YAMANER, VAKFIN SIRNAK BASKANLIGINI YAPAN SEHIT AILESI MUSERREF GUNGOR'U 'IHALE' OYUNUYLA 922 BIN LIRA PARA ALARAK DOLANDIRDI. IKILI ARASINDAKİ MESAJLAR DOSYAYA DELIL OLARAK SUNULDUFOTO: SIRNAK,(DHA)

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)

Etiketler:
 
Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı
 
Manav, husumetlisi tarafından vuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınların bıçaklı kavgasında 2 kişi yaralandı
SAMSUN’da, husumetli kadınlar arasında çıkan bıçaklı kavgada, B.Ü. ve ...
Ahırdaki yangın söndürülürken ağlayarak izledi
GAZİANTEP'te, ahırda çıkan yangında, 7 büyükbaş telef oldu. Ahırda hayvanları ...
AFAD: Giresun'da kapanan 118 köy yolu ulaşıma açıldı
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Giresun'da sel ve heyelanlar ...
 
Koronavirüs tedbirlerini hiçe sayanları protesto ettiler
TOKAT'ta Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi üyeleri, maske takmayan ve sosyal ...
Gırgır tekneleri, yeni av sezonu için uğurlandı
ÇANAKKALE’nin Biga ilçesine bağlı Kemer Köyü Balıkçı Barınağı’nda son ...
Çılgın Sayısal Loto’da büyük ikramiye 56.9 milyon liraya ulaştı
Sisal Şans’ın son çekilişini 29 Ağustos’ta gerçekleştirdiği Çılgın Sayısal ...
 
Ay çekirdeği tarlasında obruk oluştu
DENİZLİ'nin Çivril ilçesindeki bir ay çekirdeği tarlasında 20 metre çapında ...
Havaya ateş açıldı: Küçük çocuk yaralandı
İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, koronavirüs yasağına rağmen sünnet düğünü sonrası ...
Plajdaki çöp kutularını denize atan kişi gözaltına alındı
AYDIN'ın Kuşadası ilçesindeki Kadınlar Denizi'nde bulunan şemsiye ve şezlonglara ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva