Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
11 Mart 2021 Perşembe - 11:48

Şehit olduğu sanılan dededen 4 milyonluk sürpriz miras

DENİZLİ'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan 6 kardeşe, 1'nci Dünya Savaşı'nda şehit düştüğünü sandıkları dedeleri Hüseyin Akar’dan 4 milyon lira değerinde muz seraları olan tarla miras kaldı.

Şehit olduğu sanılan dededen 4 milyonluk sürpriz miras
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Geriçam Mahallesi'nde yaşayan Akar Ailesi, Devlet Su İşleri (DSİ) 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nden aldıkları bir tebligatla hayatlarının sürprizini yaşadı. Çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan 6 kardeş, tebligatta mirasçısı oldukları Mersin'in Anamur ilçesinde içinde muz seraları bulunan 4 dönümlük tarla için kamulaştırma kararının alındığını gördü. Böyle bir arazileri olduğundan habersiz kardeşler, işin peşine düşünce gerçeği öğrendi.

1'nci Dünya Savaşı'nda Suriye-Filistin Cephesi'nde savaşa katılarak şehit olduğu sanılan dedeleri Hüseyin Akar'ın gerçekte yaşamını yitirmediği ve Mersin'in Anamur ilçesine yerleştiği ortaya çıktı. Beyağaç'taki köyüne dönmeyen, Anamur'da evlenip kendine bir hayat kuran dede Hüseyin Akar'ın burada çiftçilikle uğraştığı, mülk sahibi olduğu ve 1917 yılında Anamur'da hayatını kaybettiği belirlendi.

ARAZİNİN SATIŞI İÇİN DAVA AÇILDI

Ailenin Avukatı Savaş Honluk da nüfus ve tapu müdürlüğünde yaptırdığı bilirkişi incelemesi ile ailenin soybağını ortaya çıkarıp, Mersin Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava ile Hüseyin Akar'ın tek mirasçısının 1987'de hayatını kaybeden oğlu İbrahim Akar olduğunu resmileştirdi. 

Şehit olduğunu sandıkları dedelerinden beklemedikleri bir anda yaklaşık 4 milyon lira değerinde miras kalan Hüseyin Akar, Nasuh Akar, Ramazan Akar, Samim Gonca, Ayşe Solcun ve yaşamını yitiren İsmail Akar'ın çocukları, ortaklığın giderilmesi için Anamur Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Kardeşler davanın bir an önce sonuçlanmasını ve mirasa kavuşmayı bekliyor.

Nasuh Akar, sürpriz mirasa sevindiklerini belirterek, "Dedemizin 1’nci Dünya Savaşı'ndan geriye dönmemesi üzerinde şehit olduğı sanılmış. Askere alındığında bir tane bebeği varmış. Bize hep ‘şehit oldu’ diye anlatıldı. DSİ'den tebligat gelince gerçeği öğrendik. Dedemizin Mersin' in Anamur ilçesinde arazisi olduğu ve bize miras kaldığı böylelikle ortaya çıktı. Gidip görmedik. Denize yakınmış ve üzerinde sera varmış. Değerinin ‘4 milyon lira’ olduğu söyleniyor. Çok şaşırdık. Altı kardeşiz. Hepimiz sonradan gelen mirasa çok sevindik. Dedemizin kabrine gidip ziyaret etmek istiyoruz" dedi.

DENIZLI'NIN BEYAGAC ILCESINDE YASAYAN 6 KARDESE, 1'NCI DUNYA SAVASI'NDA SEHIT DUSTUGUNU SANDIKLARI ANCAK YASAMINI YITIRMEYIP MERSIN'E YERLESEN DEDESINDEN 4 MILYON LIRA DEGERINDE UZERINDE MUZ SERALARI BULANAN TARLA MIRAS KALDI.  SAMIM GONCA (SOLDA) VE ISMAIL AKAR (SAGDA).
(FOTO: DENIZLI, DHA)

DENIZLI'NIN BEYAGAC ILCESINDE YASAYAN 6 KARDESE, 1'NCI DUNYA SAVASI'NDA SEHIT DUSTUGUNU SANDIKLARI ANCAK YASAMINI YITIRMEYIP MERSIN'E YERLESEN DEDESINDEN 4 MILYON LIRA DEGERINDE UZERINDE MUZ SERALARI BULANAN TARLA MIRAS KALDI. DEDELERI OLDUKTEN 97 YIL SONRA DEVLETIN KAMULASTIRMA KARARIYLA DURUMDAN HABERDAR OLAN KARDESLERDEN NASUH AKAR (FOTOGRAFTA),   (FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'NIN BEYAGAC ILCESINDE YASAYAN 6 KARDESE, 1'NCI DUNYA SAVASI'NDA SEHIT DUSTUGUNU SANDIKLARI ANCAK YASAMINI YITIRMEYIP MERSIN'E YERLESEN DEDESINDEN 4 MILYON LIRA DEGERINDE UZERINDE MUZ SERALARI BULANAN TARLA MIRAS KALDI. DEDELERI OLDUKTEN 97 YIL SONRA DEVLETIN KAMULASTIRMA KARARIYLA DURUMDAN HABERDAR OLAN KARDESLERDEN NASUH AKAR (SAGDA),  (FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'NIN BEYAGAC ILCESINDE YASAYAN 6 KARDESE, 1'NCI DUNYA SAVASI'NDA SEHIT DUSTUGUNU SANDIKLARI ANCAK YASAMINI YITIRMEYIP MERSIN'E YERLESEN DEDESINDEN 4 MILYON LIRA DEGERINDE UZERINDE MUZ SERALARI BULANAN TARLA MIRAS KALDI. DEDELERI OLDUKTEN 97 YIL SONRA DEVLETIN KAMULASTIRMA KARARIYLA DURUMDAN HABERDAR OLAN KARDESLERDEN NASUH AKAR (FOTOGRAFTA)  (FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)

Etiketler:
 
Hurma Satışında Uygun Fiyatlar
 
Kötü haber alınca direksiyon başında bayıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hurma Satışında Uygun Fiyatlar
Hurma denildiğinde akla en vitaminli ve manevi değeri büyük olan meyve ...
İcra şebekesi, araçlara, göstermelik borçla haciz koydurtmuş
ADANA merkezli 8 ilde, yakalattıkları icralık araçları parçalatıp, Aladağ ...
Yaban keçilerinin beslenme anı fotokapanda
TUNCELİ'de, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nde görevli ekiplerin ...
 
Orhaneli'de son 12 gündür pozitif vaka görülmedi
BURSA’nın 12 gündür pozitif vaka görülmeyen Orhaneli ilçesinde, hasta ...
Semt pazarında koronavirüs denetimi
OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kurulan ...
Evden 4 cep telefonu çalan hırsızın kaçma anları kamerada
Bayrampaşa'da bir evden hırsızlık yapan şüpheli A.A. (54) Fatih'te bir ...
 
Yarım asırdır çamura şeklini veriyor
BURSA'da İznik Belediyesi hayata geçirdiği “Yaşayan İznik Hazineleri” ...
Maden işçisi, silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi
ZONGULDAK'ın Kilimli ilçesinde, maden işçisi Yalçın Karadöngel (43), evinin ...
Kazada bacağını kaybetti, yaşama azmiyle hayata tutundu
MANİSA'nın Salihli ilçesinde, 2 yıl önce geçirdiği trafik kazasında bir ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva