Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
28 Temmuz 2012 Cumartesi - 13:55

Şehit pilotun kızı Evrim’in göz yaşartan mücadelesi

Ege Denizi'nde, 1996 yılındaki uçuş sırasında Sakız Adası açıklarında Yunan savaş uçağı tarafından düşürülen F-16 ile sulara gömülen pilot yüzbaşı Nail Erdoğan'ın 23 yaşındaki kızı Evrim Erdoğan, ailesiyle tatile geldiği Bodrum'da standlar açıp, 'Şehidimize Sahip Çıkalım' sloganıyla internette 'www.imzakampanyam.com' adresinde başlattığı imza kampanyasını sürdürdü.

Şehit pilotun kızı Evrim’in göz yaşartan mücadelesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone da Evrim Erdoğan'a her konuda destek olmaya hazır olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, babası şehit pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın naaşının çıkarılması için Genelkurmay Bakanlığı'na talimat vermesinin ardından annesi Fatma Erdoğan ve 18 yaşındaki erkek kardeşi Evrimsel Nail Erdoğan ile Bodrum'a tatile gelen İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü son sınıf öğrencisi Evrim Erdoğan, Barış Meydanı ve Gümbet Sahili'nde açtığı stantda babasının naaşının çıkarılması için internette başlattığı imza kampanyasını sürdürdü.
Nautilus araştırma gemisinin Türk sorumlusu Bodrum Karya Kültür ve Sanat Vakfı (BOSAV) Başkanı Tufan Turanlı'yla da görüşen Evrim Erdoğan, gelişmeleri değerlendirdi. Turanlı, Nautilus'un iki ay sonra ABD'ye döneceğini belirterek, "Nautilus Türkiye için bilimsel araştırmaların yanısıra Akdeniz'de iki şehidimizin cenazelerinide çıkartıp Türk ulusuna teslim ederek üzerine düşen görevi yapmıştır, yeni görev verilmesi durumunda yine ne gerekiyorsa yapacaktır. Verilecek her yeni göreve hazırız. Buna 16 yıldır Ege'nin 400 metre derinliğinde yatan yüzbaşı Nail Edoğan'ın naaşının çıkarılması da dahil. Şu ana kadar Genelkurmay Başkanlığı'ndan bu konuda herhangi bir talimat gelmedi" dedi.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin de Erdoğan'ın babası için yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini belirten ve büyükelçinin Evrim'e iletilmek üzere mesaj gönderdiğini belirten Turanlı, "Ricciardone, bana mail ile gönderdiği mesajda, "Evrim ve ailesinin 16 yıllık acısının dindirilmesi için gerek Nautilus, gerekse ABD hükümeti olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Öncelikle bir kız çocuğu babası olarak ve NATO'da görevli müttefik bir dost ülkenin görevini yaparken şehit olan yüzbaşının naaşını çıkarılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Evrim Erdoğan ne zaman gerekirse beni arayabilir. Babasının cenazesini çıkarmak için her türlü maddi ve manevi yardımı yapmaya hazır olduğumuzu bildiririz. Onun yaşadıklarını ve şu andaki düşüncesini anlayabiliyorum' dedi" diye konuştu.
Evrim Erdoğan ise 16 yıldır Ege'nin 400 metre derinliğinde Sakız Adası açıklarında bulunan babasının naaşının çıkarılmasını sağlamak için, tatile geldiği Bodrum'da da stand açarak imza kampanyasını sürdürdüğünü belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün Genelkurmay Başkanlığı'mıza talimat vererek konu ile ilgilenilmesini ve cenazenin çıkarılmasını istediğini öğrenince çok sevindik. Ancak bugüne kadar ailemize bu konuda yazılı ve sözlü herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Bu nedenle bir an önce babamın naaşının Nautilus veya başka bir yol ile çıkarılıp ailemize teslim edilmesini istiyoruz. Annem ve kardeşimle geldiğim Bodrum tatilinde de stand açarak mücadeleme destek arayışına girdim. Üç gün içinde bin 700 imza topladım. Amacım 10 bin imzaya ulaşmak ve babam demir kafesin içinden çıkarılana kadar mücadelemi sürdürmek. Bize destek verenlere ve Sayın cumhurbaşkanımıza, çok değerli mesajlarını ileten ABD Büyükelçi Ricciardone'ye çok çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Ege'deki olay nasıl olmuştu?
OLAY, 8 Ekim 1996'da Sakız adası yakınlarında meydana geldi. Ege Denizi üzerinde günlük rutin eğitim uçuşu yapan Türk F-16'ları saat 14.50'de Sakız adası yakınlarındaki iki Mirage 2000 tipi Yunan savaş uçağı ile karşılaştı. Yunan Mirage uçağındaki pilot Thomas Grivas'ın Türk F-16'sına ateşleme sistemini kilitleyip, uçakta yüklü 'Magic' füzesini ateşledi. Pilot Yarbay Osman Çilekli son anda fırlatma koltuğu sayesinde kurtulurken, öğretmen Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan uçakla birlikte denize gömüldü. Olay, Genelkurmay yetkilileri tarafından it dalaşı sırasındaki 'kaza' olarak değerlendirildi. Şehit Pilot Nail Erdoğan'ın cenazesi bugüne kadar çıkarılamadı. Olaydan 7 yıl sonra Yunan basınında yayınlanan haberlerde Yunanlı pilot Thomas Grivas'ın özür dileyen ifadelerine yer verilince, uçağın kaza sonucu değil, vuralarak düşürüldüğü ortaya çıktı. Olayın kaza olmadığı anlaşılınca Erdoğan ailesi Yunan hükümetine karşı AİHM'de 625 bin Euro tazminat istemiyle dava açtı. Erdoğan Ailesi'nin dilekçesini inceleyen AİHM 3'üncü Dairesi, taraflara son delillerini sunması için süre verdi. Daha sonra delilleri yeterli bulmayıp, tazminat isteğini geri çevirdi. Ailenin avukatı Mehmet Emin Keleş bir kez daha düzeltme istemiyle bu karara itiraz etti.
Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)

 
Hakkari’de sinema günlerine yoğun ilgi
 
Polis zırhlı aracının geçisi sırasında ses bombası patladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari’de sinema günlerine yoğun ilgi
Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bınevş Kadın Danışma Merkezi, ...
İzmir’de 208 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi
İzmir'deki beş operasyonda, Doğu ve Güneydoğu illerinden kente getirilen ...
Freni boşalan kamyon otomobile çarptı: 3 yaralı
Çorum'da freni boşalan kamyon, kavşaktaki otomobile çarparak 100 metre sürükledi.
 
Ordu’da 2 çocuk boğuldu
Ordu'da arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için ırmağa giren 13 yaşındaki Berkay Yılmaz boğuldu.
ATM faresine suçüstü
Muğla ve Aydın'ın turistik ilçelerinde bulunan çok sayıda otomatik para ...
Üç sanatçı sabaha kadar nöbet tuttu
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Göltürkbükü Beldesi'ne tatil için gelen ...
 
Ağabey ile kız kardeşin en acı anı
Adana'da kuyumcu 61 yaşındaki Doğan Günaydın, narenciye bahçesine giderken ...
Pelikanlar İzmir körfezi’nde
İzmir'de yaşayanların Kuş Cenneti'nde görmeye alışık olduğu pelikanlar, ...
Adana’da eve giren yılan korkuttu
Adana'da bir eve giren yılan korku ve paniğe yol açtı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva