Millilere baklava dopingi
Millilere baklava dopingi
Mezuniyet sergisi
Mezuniyet sergisi
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
10 Ekim 2011 Pazartesi - 10:57

Serik'te 5 kişi kayıp

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Gebiz Beldesi Haskızılören Köyü'nde bir kişinin cesedi bulunurken 5 kişiye ulaşılamadı. 3 köprünün yıkıldığı beldede mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı.

Serik te 5 kişi kayıp
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Serik ilçesi'ne bağlı Gebiz Beldesi'nin Haskızılören Köyü'nde meydana gelen sel sonrası 6 kişi kayboldu. Sel nedeniyle bölgede ulaşımın sağlandığı 3 köprü yıkılırken, bazı köylerle de telefon bağlantısı kesildi. Bölgedeki kayıp vatandaşların bulunması için arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Dün akşam saatlerinden beri etkili olan yağış nedeniyle mahsur kalan 25 kişinin kurtarıldığını açıklayan Vali Altıparmak, itfaiye, sağlık ekipleri, sivil savunma ekipleri, jandarmanın bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına katıldığını kaydetti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterlerin de çalışmalara havadan destek verdiğini açıklayan Vali Altıparmak, şöyle dedi:

"Gebiz Beldesi'ne bağlı Akçapınar ile Pınargözü Köyü'ndeki 3 köprü yıkılmış durumda. Bu köylere ulaşmak için çalışmalar yapılıyor. Ulaştığımız ilk bilgilere göre Haskızılören Köyü'nde 6 kişiye ulaşılamıyori. Yağmur nedeniyle Serik ve Aksu ilçelerinden 1000 dekarın üzerine sera su altında kaldı. Gebiz Beldesi Azaplar Mahallesi'nde Tokuşoğlu Sera Üretim Merkezi'nde çalışan 10 işçi kaldıkları evde mahsur kaldı. Bu işçiler de zodyak botlarla kurtarıldı." 

KAYIPLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Antalya'nın Serik İlçesi Gebiz Beldesi'ne bağlı Haskızılören Köyü'nde kaybolan 6 kişiden Ayşe Beşbaş'ın cesedine ulaşılırken kaybolan 5 kişinin de kimlikleri belirlendi. Haber alınamayan kişilerin Hasan Bulut, Hulusi Kutlu, Fatma Kutlu, Süleyman Çelik ve Meryem Çelik olduğu açıklandı. Haskızılören Köyü'ne ulaşmaya çalışan kurtarma ekipleri, bu köye ulaşımı sağlayan Akçapınarı Köyü'nde bulunan Değirmenburnu Köprüsü'nün yıkılması nedeniyle ilerleyemiyor.

Alternatif yol bulmaya çalışan ekipler, şu ana kadar Haskızılören ve Hastümen köylerinde 25 evin su altına kalarak yıkıldığını belirtti. Pınarbaşı Köyü'nde ise çok sayıda balık çiftliğinin su altında kaldığı kaydedildi.

VALİ ALTIPARMAK: ULAŞIMDA SIKINTI VAR

Antalya’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgâr ve yağış sonucu meydana gelen selden etkilenen Serik ve Aksu ilçelerine giderek zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Altıparmak, yağmur ve fırtınadan dolayı pazartesi günü ilk ve ortaöğretim okullarını tatil ettiklerini hatırlattı. Vali Altıparmak, şu açıklamayı yaptı:

“Akşam ciddi manada yağış düştü. Antalya ortalaması metrakareye 270 kilogram iken, dün akşam sadece bir günlük yağış 300 kilogramı buldu. Haskızılören Köyü'nde 3 ev yıkıldı. 6 vatandaşın kayıp ihbarı var. 25’in üzerinde insanı ekipler çalışarak kurtardı. Bölgede 3 köprü ile 2 menfez yıkıldı. Akçapınar, Sindisuyu ve Pınargözü köprüsü yıkılan köprüler arasında. 1000 dekarın üzerinde seranın hasar gördüğünü biliyoruz. Güloluk ve Alaylı köyleri ile Gökdere solaklı mahallesinde seralarda su yükselmesi oldu. Hasar tespit komisyonunun çalışması sonucu net tablo ortaya çıkacak. Elektrik konusunda sıkıntılar var. Ekipler çalışıyor.”

Vali Altıparmak, itfaiye, sağlık ekipleri, sivil savunma ekipleri, jandarmanın bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına katıldığını, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait helikopterlerin de çalışmalara havadan destek verdiğini açıkladı.

Vali Ahmet Altıparmak, zarar gören Serik İlçesi Abdurahmanlar Mevkii'nde yaptığı basın açıklamasından sonra Sahil Güvenlik helikopteri ile sel bölgelerini havadan inceledi.

Meteoroloji Antalya Bölge Müdürü Necip Duman ise, "Şiddetli yağış ve fırtına öğleden sonra yeniden bekleniyor. Dün Aksu'da etkili olan yağışın bugün aynı etkisi farklı bir bölgede yaşanabilir. İlimizin tamamında bu risk mevcut. Her an için farklı bir bölgede görebiliriz. Fırtınanın da güney yönlerden 80 kilometre hızla eseceğini tahmin ediyoruz. Salı günü de dahil olmak üzere yaptığımız tüm uyarılar hala geçerlidir" dedi. (DHA)

 
Milli Eğtiim Müdürü'ne 'Yarın da okullar tatil mi?' diye sorduk. İşte cevabı
 
Kadın olmak var ya...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Eğtiim Müdürü'ne 'Yarın da okullar tatil mi?' diye sorduk. İşte cevabı
Antalya’da Pazar günü yağan yağmur ve şiddetli esen rüzgar, aynı akşam ...
Antalya Havalimanı'na uçaklar inemiyor
Antalya Havalimanı'nda yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle hava trafiği aksıyor. ...
Terra City'yi su bastı
ANTALYA'da haziran ayında hizmete açılan Terracity Alışveriş Merkezi'nin ...
 
Antalya'da okullar pazartesi tatil
Antalya’da yağan ve pazartesi günü de yoğun olarak devam edecek yağmur, ...
Kemer yolunda kaza; 1 ölü, 9 yaralı
ANTALYA'dan Kemer İlçesi'ne giden Brezilyalı bir animasyon grubunu taşıyan ...
Kocasının kankisiyle kaçtı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde oturan 37 yaşındaki Ali Ö., 14 yıllık eşi ...
 
2.5 ayda 60 kilo verdi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde oturan ve tedavisi için evinden belediyeye ...
Altın Portakal onur ödülleri verildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından ...
Antalyalı doçent, kazı yaptığı antik kentte evlendi
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde sürdürülen Rhodiapolis Antik Kenti kazı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva