Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
26 Şubat 2022 Cumartesi - 10:15

Şiddet mağduru Duygu danışman oldu

İZMİR'de şiddet gördüğü dini nikahlı eşinin ailesi tarafından 2 yaşındaki kızıyla sokağa atılan Duygu Tor (38) yılmadı, her şeye rağmen hem okudu hem de çocuğuna baktı.

Şiddet mağduru Duygu danışman oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'de 1 çocuk annesi Duygu Tor, 2016 yılında dini nikahla birlikte yaşadığı İ.D.'den (38) bir süre sonra şiddet görmeye başladı. 2020 yılında İ.D. işlediği bir suç nedeniyle cezaevine girdi. Tor ise eşinin yakınları tarafından 2 yaşındaki kızıyla birlikte 3 aylık hamile olmasına rağmen sokağa atıldı. Zor günler geçiren ancak 2 yaşındaki kızı ve karnındaki bebeği için mücadele eden Tor, garsonluk yapmaya başladı.

İZTUMED BAŞKANI İLE YOLU KESİŞTİ

Bu süreçte düşük yapan ve bebeğini kaybeden Tor'un yolu, İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği (İZTUMED) Başkanı Bedri Yalçın ile kesişti. Yalçın'ın yönlendirmesiyle, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Tor, gençlerin uyuşturucu bağımlılığından uzak durmalarını sağlamak için İstanbul'daki bir vakıf üniversitesinde 'masal terapisi', 'oyun terapisi', 'disleksi', 'yaratıcı drama', 'eğitici eğitmen' ve 'psikolojik danışmanlık' eğitimleri görüp, bağımlılık danışmanlığı sertifikası aldı.

'BAĞIMSIZ HAYATA 'MERHABA' DEMEK İSTİYORUZ'

Zorlu süreci anlatan Duygu Tor, "Sokakta kaldığım için çalışmak zorundaydım. Bu süreçte düşük yapıp, bebeğimi kaybettim. Çocuğum için mücadeleyi hiç bırakmadım. İyi insanlarla karşılaştım, İZTUMED Başkanı Bedri Yalçın'ın desteğini gördüm. Eğitimlerimi tamamladım. Bağımlılıkla ilgili sempozyumlar düzenliyoruz. Dezavantajlı mahallelere gidiyoruz. Uyuşturucu bağımlısı gençlerimizi kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hastaneye yatırıyoruz. Psikoterapilerini yapıyoruz" dedi.

Ailelere seslenen Tor, "Çocuğum asla yapmaz' demeyin. Avukat, doktor, öğretmen, hatta din görevlisi olabilirsiniz. Ancak 'Benim çocuğum kullanmaz' demeyin. Bağımlılık danışmanıyım. Ben bile çocuğum için korkuyorum. Bağımlı hayattan, bağımsız hayata 'merhaba' demek istiyoruz" dedi.

BAĞIMLILIĞINDAN KURTULDU, UYARDI

Tor'un verdiği destekle uyuşturucuyu bırakanlardan U.Ö. (22), "Neler yaşamadım ki. Nişanlımın ailesiyle karakolluk oldum. En dibi gördüm, rezillikler yaşadım. Duygu Hanımın çok emeği var. Bana el uzattı. Gençlere uyuşturucudan uzak durmalarını tavsiye ederim. Arkadaşlıklarına dikkat etsinler. Uyuşturucu birçok şeyi götürüyor. Başta insanlığını götürüyor. Nişanlımın babasına yumruk atmışım, hatırlamıyorum. Şükürler olsun bıraktım" dedi.

VEKİLDEN TOR'A TEŞEKKÜR

Tor'u yakından tanıyan, Türkiye'nin ilk Roman vekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, "Roman mahallelerinin en büyük sorun; uyuşturucu, bağımlılık. Giderek artıyor. Maalesef madde bağımlılığı 10 yaşına kadar inmiş durumda. Duygu Hanım da Roman mahallelerine gelerek sempozyumlar yapıyor. Bu sempozyumlardan birini de Ege Mahallesi'nde birlikte yapmıştık. Bugün de Tepecik Mahallesi'ndeyiz" dedi. 

IZMIR'DE, SIDDET GORDUGU DINI NIKAHLI ESININ AILESI TARAFINDAN 2 YASINDAKI KIZIYLA SOKAGA ATILAN 38 YASINDAKI DUYGU TOR, YILMADI EGITIM ALIP  GENCLERIN UYUSTURUCU BAGIMLILIGINDAN UZAK DURMALARINI SAGLAMAK ICIN BAGIMLILIK DANISMANLIGI SERTIFIKASI ALDI. AYNI ZAMANDA SOSYOLOJI BOLUMU MEZUNU OLAN TOR, SIMDI MADDE BAGIMLILARIYLA BIR ARAYA GELEREK ONLARIN YENIDEN YASAMA TUTUNMALARINI SAGLIYOR. (FOTO: KADIR OZEN / IZMIR, DHA)

IZMIR'DE, SIDDET GORDUGU DINI NIKAHLI ESININ AILESI TARAFINDAN 2 YASINDAKI KIZIYLA SOKAGA ATILAN 38 YASINDAKI DUYGU TOR (FOTOGRAFTA), YILMADI EGITIM ALIP  GENCLERIN UYUSTURUCU BAGIMLILIGINDAN UZAK DURMALARINI SAGLAMAK ICIN BAGIMLILIK DANISMANLIGI SERTIFIKASI ALDI. AYNI ZAMANDA SOSYOLOJI BOLUMU MEZUNU OLAN TOR, SIMDI MADDE BAGIMLILARIYLA BIR ARAYA GELEREK ONLARIN YENIDEN YASAMA TUTUNMALARINI SAGLIYOR. (FOTO: KADIR OZEN / IZMIR, DHA)

IZMIR'DE, SIDDET GORDUGU DINI NIKAHLI ESININ AILESI TARAFINDAN 2 YASINDAKI KIZIYLA SOKAGA ATILAN 38 YASINDAKI DUYGU TOR,  YILMADI EGITIM ALIP  GENCLERIN UYUSTURUCU BAGIMLILIGINDAN UZAK DURMALARINI SAGLAMAK ICIN BAGIMLILIK DANISMANLIGI SERTIFIKASI ALDI. AYNI ZAMANDA SOSYOLOJI BOLUMU MEZUNU OLAN TOR, SIMDI MADDE BAGIMLILARIYLA BIR ARAYA GELEREK ONLARIN YENIDEN YASAMA TUTUNMALARINI SAGLIYOR. DUYGU TOR, TURKIYE'NIN ILK ROMAN VEKILI OLAN CHP IZMIR MILLETVEKILI OZCAN PURCU BIRLIKTE (FOTO: KADIR OZEN / IZMIR, DHA)

IZMIR'DE, SIDDET GORDUGU DINI NIKAHLI ESININ AILESI TARAFINDAN 2 YASINDAKI KIZIYLA SOKAGA ATILAN 38 YASINDAKI DUYGU TOR, YILMADI EGITIM ALIP  GENCLERIN UYUSTURUCU BAGIMLILIGINDAN UZAK DURMALARINI SAGLAMAK ICIN BAGIMLILIK DANISMANLIGI SERTIFIKASI ALDI. AYNI ZAMANDA SOSYOLOJI BOLUMU MEZUNU OLAN TOR, SIMDI MADDE BAGIMLILARIYLA BIR ARAYA GELEREK ONLARIN YENIDEN YASAMA TUTUNMALARINI SAGLIYOR. TOR'UN VERDIGI DESTEKLE UYUSTURUCUYU BIRAKAN U.O. (22) (FOTOGRAFTA), "DUYGU HANIM'IN YARDIMIYLA UYUSTURUCU MADDE KULLANMAKTAN KURTULDUM" DEDI. (FOTO: KADIR OZEN / IZMIR, DHA)

Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)

 
Ukrayna İçişleri: 3 bin Rus askeri öldürüldü
 
Antalya- Moskova uçuşu 4.5 saate uzadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaza yapan motosiklet alev alev yandı
UNKAPANI Köprüsü'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği motosiklet, ...
Ukrayna’dan tahliye edilen ilk kafile, Türkiye yolunda
RUSYA’nın askeri harekat düzenlediği Ukrayna’da mahsur kalan Türklerin, ...
Doğalgazdan zehirlenen anne ve iki çocuğu hayatını kaybetti
ANKARA'nın Keçiören ilçesinde, anne Döndü Batmaz (34) ile çocukları Özkan ...
 
Evinde bıçaklanmış halde bulunan kadın hastanede öldü
SİVAS’ın Şarkışla ilçesinde bir süredir kendisinden haber alınamayan Duriye ...
Haluk Levent ve Ahbaplar'dan Ukrayna'ya yardım
HALUK Levent ve Ahbaplar, Rusya saldırısı altındaki Ukrayna'ya insani yardım için harekete geçti.
Zonguldak’ta kaçak maden ocağında göçük
ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesinde kaçak maden ocağında göçük meydana geldi. ...
 
Boşanma hızının en yüksek olduğu il İzmir oldu
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2021 yılında Türkiye'de ...
600 kilogram zeytini kredi kartı borcu için çalmış
MUĞLA'da, bir zeytin sıkma tesisinden çuvallar içerisindeki toplam 600 ...
Ümitcan Uygun'a 4 yıl 10 ay hapis
ANKARA'da, 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'i (21) ölümünden önce ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva