Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
12 Nisan 2023 Çarşamba - 12:16

Sivil toplum kuruluşundan gönüllü üyelik çağrısı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilgili kurumlara destek olan sivil toplum kuruluşları (STK) ve gönüllülerin önemine bir kez daha dikkat çekildi. 1 Tebessüm 1 Hayat Derneği Başkanı Hakan Çil STK'lara gönüllülük çağrısında bulundu.

Sivil toplum kuruluşundan gönüllü üyelik çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Arama-kurtarmadan barınmaya ve yeme içme ve giyim gibi temel birçok ihtiyacın karşılanması için tüm Türkiye’deki STK’lar önemli çalışmalara imza attı. İç İşleri Bakanlığı'na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün oluşturduğu Dernek Bilgi Sistemi (DERBİS) kayıtlarına göre Türkiye’deki derneklerin yüzde 36,91’i Marmara Bölgesi'nde yer alıyor. Sıralamayı yüzde 18,78 ile İç Anadolu Bölgesi ve yüzde 12,86 Ege Bölgesi takip ediyor. Karadeniz Bölgesi ise Türkiye genelindeki derneklerin yüzde 11,64’üne ev sahipliği yapıyor.

DERBİS’in son paylaştığı verilere göre Türkiye'de toplam 310 bin 495 dernek bulunuyor. Derneklerin faaliyet alanlarına göre hazırlanan listede mesleki ve dayanışma dernekleri yüzde 37,70’lik payla ilk sırada konumlanıyor. Liste dini hizmetlerin gerçekleştirilmesine yönelik faaliyet gösteren dernekler, spor, eğitim araştırma, insanı yardım ve çocuk dernekleri şeklinde devam ediyor. Ancak topluma fayda sağlamak amacıyla kurulan derneklerdeki gönüllü sayısının yalnızca 32 bin 706 olarak kayıtlara geçmesi, yeni kurulan dernekler başta olmak üzere STK’lar için daha fazla gönüllüye ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’NİN TÜM İLLERİNDE GÖNÜLLÜLERİMİZ OLMASI”

Hayatın her evresinde ve alanında eğitim verilmesi, yoksulluğun azaltılması, toplumun olumsuz etkilendiği olaylarda tüm imkanlarıyla yardıma koşan bir tebessüm topluluğu olduklarını belirten Hakan Çil, "Kocaeli Gebze'de kurulan derneğimizi gönüllülerimizle birlikte Türkiye'nin her noktasına taşımak istiyoruz. Böylece daha fazla hayata dokunmayı hedefliyoruz. Herhangi bir afet ya da toplumsal olayda mağdur olan vatandaşlarımız için başta gıda ve giyim olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını belirleyip destek sağlamaya çalışıyoruz. Örneğin Giresun ve Kastamonu’daki sel felaketinde, İzmir depreminde, Antalya'daki yangınlarda, son olarak ise Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ilimizin etkilendiği büyük depremde vatandaşlarımızın yanında olduk” diye konuştu.

Çil, sözlerine şöyle devam etti:

“Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin hemen sonrasında giyim, gıda, hijyen malzemeleri ve barınma gibi ihtiyaçların karşılanması için deprem tırımızı hızlıca bölgeye yönlendirdik. Bölgede halen yaralar sarılmaya devam edilirken biz de oradaki yardımlarımızı sürdürüyoruz. Özellikle orada yaşamaya devam eden vatandaşlarımız için moral, motivasyon çalışmaları yapıyoruz. Mesela çadırkentte yaşayan kadınlarımızı 8 Mart’ta ziyaret ederek karanfil hediye edip kadınlar gününü kutladık. Yine çadırkentteki çocuklarımıza etkinlikler düzenleyip oyuncak, kitap gibi hediyelerimizi ulaştırdık.”

“MADDİ KATKIDA BULUNAMAYAN GÖNÜLLÜLER DE MANEVİ OLARAK YANIMIZDA OLABİLİR”

“Öğrencilerimize tebessüm olmak için il il gezerek ihtiyaç duyulan malzemeleri toplamaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın yüzünde gördüğümüz her tebessüm bizlere bir kez daha ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu hatırlatıyor” diyen Hakan Çil, “Bayramlarda çocuklarımıza bayramlıklar hediye etmek, soğuklarda sokak hayvanlarımıza sıcak bir yuva kurmak, eskiyen okulların sıralarını yenilemek, kütüphanelerindeki eksik kalmış kitapları tamamlamak için çabalıyoruz. Şu ana kadar il il gezerek 2 bin 500 çocuğumuz için kırtasiye malzemesi, oyuncak, çanta, defter, kalem ve diğer ihtiyaçlardan oluşan yardım topladık. Bunlar, çocuklarımızın yüzündeki tebessümü görmek için 16 farklı ile giderek tek tek dağıttık. Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan çocuklarımız için de bayramda kıyafet, ayakkabı ve oyuncaklarımızı götürdük. Son olarak 14 Nisan'da Hatay'daki çocuklarımıza hediyelerimizi ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Hakan Çil, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Gelecek dönemde daha fazla yardıma bekleyen insana ulaşmak istiyoruz. Elbette tüm bu çalışmaları gönüllü üyemiz ne kadar fazla olursa o kadar çok kişinin yüzünde gülümseme yaratabiliriz. Maddi olarak bir katkıda bulunamayanlar da manevi olarak yanımızda bulunabilir. Yardım toplama, paketleme ve dağıtım aşamalarında destek olabilir. Biz 1 Tebessüm 1 Hayat Derneği olarak her türlü desteğe varız.”

KAHRAMANMARAS MERKEZLI DEPREMLERIN ARDINDAN ILGILI KURUMLARA DESTEK OLAN SIVIL TOPLUM KURULUSLARI (STK) VE GONULLULERIN ONEMINE BIR KEZ DAHA DIKKAT CEKILDI. 1 TEBESSUM 1 HAYAT DERNEGI BASKANI HAKAN CIL, “KAHRAMANMARAS MERKEZLI DEPREMLERIN ARDINDAN BOYLE BUYUK FELAKETLERDE ACILAN YARALARI SARMAK VE ILGILI KURUMLARA DESTEK OLMAK ICIN TURKIYE’NIN DORT BIR YANINDAKI STK’LARDA VE YARDIM DERNEKLERINDE GOREV ALACAK YENI GONULLULERE NE KADAR IHTIYAC OLDUGUNU BIR KEZ DAHA GORDUK” DEDI. (ISTANBUL/DHA)

İSTANBUL, (DHA)

 
5. Kepez Kitap Fuarı kapılarını açıyor
 
Galeria Sitesi’nin müteahhidi Ankara’da yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Canan Kaftancıoğlu hakkında mütalaa açıklandı
İSTANBUL'da bir toplantıdaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ...
Merdivenleri çöken 50 yıllık bina mühürlendi
AVCILAR'da 50 yıllık olduğu öğrenilen 5 katlı binanın merdivenleri çöktü. ...
Bakan Yanık: 'Aile Destek Programı'nda 4,4 milyar TL ödeyeceğiz
AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı'nda ...
 
Balıkçı ile Yaren leyleğin dostluğu, şarkı ve klibe de konu oldu
BURSA’da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz (67) ile dostluğu film olan Yaren ...
‘Aracıma neden çarptın' kavgası kamerada
BURSA’da Ahmet M. (31), kullandığı hafif ticari araçla, park halindeki ...
Palamut balıkçıları sevindirdi, hamsi ise üzdü
SAMSUN Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, 1 Eylül’den bugüne kadar ...
 
Özel gereksinimli çocuklara polis üniforması
ADANA’da Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 178’inci yıl dönümü ve Polis ...
Kendi oyaladı, masadaki telefonu çocuğa çaldırdı
EYÜPSULTAN'da iftar çadırındaki standı gezen şüpheli görevliyi oyalarken ...
Balkondan düşen kadın yaralandı
GÜNGÖREN'de 23 yaşındaki Aliye H. 3. kattaki evlerinin balkonundan toprak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva