Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
9 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:47

Siyaset masalı

Turgut Güngör

Siyaset masalı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Nüfusu 84.6 milyon olan Türkiye'nin en kalabalık kenti 16 milyon nüfuslu İstanbul. Büyükşehir Belediyesi, ülkenin yüzde 20'sine hizmet veriyor. Her kentten, her dinden, her mezhepten, her siyasi görüşten insan var. Politikacılar herkesi kucaklayan kişiler olmalı, herkese eşit mesafede bulunmalı. 

Ekrem İmamoğlu'nun geçen seçimde yıldızı parladı, parlatıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adeta keşfedildi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi. Kazandığı seçim tekrar edilince, bu kez 800 bin oy fark yaparak bugünkü koltuğa oturdu. O güne kadar ülke genelindeki seçmenlerin gözünde çok tanınmayan bir kişi, seçildikten sonra ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminin favori adayı olarak gösterildi. Siyaset mühendisliği adına çok hızlı bir yükseliş planı oldu.

İmamoğlu'nun kazanmasını sağlayan ana faktör halkın/seçmenlerin AKP ve o partinin liderine tepkileri oldu. "Anti AKP, anti Tayyip" ana fikrine karşı, sandıkta oyları tek bir adaya verenler zafere ulaştı. 

BİZANS OYUNLARI

İstanbul, ülkede siyasetin en önemli merkezidir. Partilerin genel merkezi Ankara'da olmasına karşın, İstanbul politikacıları hemen her dönem etkin olmuştur. İlçelerin nüfusu, örgütlerin yapısı, delegelerin etkinliği, kongrelerde kurulan ittifaklar, ülke yönetiminde İstanbul siyasetçilerini söz sahibi yapmıştır. 

İstanbul'un politika sahnesinde her gün farklı bir "Bizans oyunu" vardır. İstanbul'da politika yapanların kökeni Anadolu kentleridir. Sivaslılar en etkin gruptur. Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon illeri Karadeniz işbirliğinde buluşur. Doğu illeri politik çıkarda ayrılmaz bir bütündür. Partilerinin genel kurulunda görev dağılımları bu dengeler gözetilerek planlanır. 

YETERSİZ AMA EVET

Ekrem İmamoğlu 3 yıldır sessiz sayılabilecek kadar gösterişten uzak, kent için önemli hizmetler yapıyor. Medya planlaması ve tanıtım çalışmaları çok etkin olmasa da adından söz ettiriyor. Soru şu: Bugüne kadarki çalışmaları, genç politikacıyı ülkenin Cumhurbaşkanı yapacak sinerji oluşturdu mu? Yetersiz, yetmez ama evet.

Bir süre önceki Diyarbakır seferinde HDP ile buluşması, son bayramda Doğu Karadeniz illerinde miting, halkın tepki gösterdiği Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök gibi gazetecileri otobüse alması, "vız gelir tırıs gider" sözü için özür dilemesi, Fenerbahçe kulübü ile restleşmesi, Ali Koç'un görevini karıştırması Ekrem İmamoğlu'na inanan, güvenen, destekleyen kitleleri olumsuz etkiledi ve üzdü. Küsenler oldu. Oy vermek istemeyenler çıktı. Çizdiğini söyleyenleri gördük. Sosyal medyadan takibi bırakanlar, istifaya çağıranlar, olumsuz kampanyalar, halkın "umut kıvılcımı" bir aday adayını çok hızlı yıprattı.

İSTANBUL TEST ALANI

 Politika uzun vadeli yapılır, maratona benzetilir. Yol kazaları beklenir ve olur. Politikacılık samimiyet gerektirir. Halk ne istiyorsa onun yapılması önceliktir. Halk özür bekliyorsa dört başı mamur, eksiksiz özür dileyeceksin. 

 İmamoğlu, Karadeniz çocuğu olarak, dik duruşlu  ve dediğim dedik bir yapıya sahip. İnsani karakter, politikada çok geçerli değildir. "Kendi bildiğim yolda nereye gideceğim önemli değil" diyen bir kişi 84 milyonun umudu olamaz. "Kibirli değilim" diyen bir kişinin aslında bu sözleriyle kibirli olduğunu itiraf ettiğini psikolog/psikiyatr söylüyor. 

İstanbul politikacıların test alanıdır başarılı olanlar, halkla bütünleşenler, onların isteklerini yerine getirenler, kavga etmeyenler, barışçı liderler seçmenin gönlünde taht kurar ve ölümsüz olurlar. 

Etiketler:
 
Kadınlar tuvaletinde çekim yapan şüpheli: İnsanlığımdan utanıyorum
 
Flamingolar kuş cennetine veda etti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NazK 11 Mayıs 2022 Çarşamba 07:34

Herkes hata yapabilir, onemli olan hatasini anlayabilmesi. Büyük resme bakmak gerek.

Yorumu oyla      0      0  
taş 9 Mayıs 2022 Pazartesi 12:42

Hiç bir tecrübesi olmayan Ekrem İMAMOĞLU'ndan Devleti yönetecek CUMHURBAŞKANI olmaz.Sırf Recep Tayyip ERDOĞAN'dan seçimi alır diye aday yapabilirsiniz,belki seçimide alır ama ondan sonrası önemli,bu memleketi yönetemez.Bakın yaptıklarına ayağı yerden kesilmiş vaziyette kafası koparılmış ördek gibi sağa sola saldırıyor.İstanbul Belediye başkanımısın,öyle isen orada kal ve İstanbul'un sorunlarını çöz,6'lı masa ne zaman Cumhurbaşkanını açıklarsa senin adın çıkarsa meydanlara çıkarsın,yoksa şimdiden dayatmada neyin nesi.Sonra gazeteci diye aldığın otobüsteki Nagehan ALÇI gazeteci değil ki,tam bir tetikçilik yapan yalan söyleyen,kalemini daha dün FETÖ'cüler için kullanan birisi,iktidar değişikliğinde hukuk karşısında hesap vereceklerin başında gelenlerden birini almış baş köşeye koymuşsun,Ertuğrul ÖZKÖK'e gelince patronu adına iş takipçisi olan yalaka takımının başlarından bir kişilik,senin bunlarla ne işin olabilir,sana oy vermiş milyonlara bunu nasıl yaparsın.Ayrıca seni hiç kimse tanımazken risk alıp getirip İstanbul'a Belediye Başkanı yapan Kemal KULIÇDAROĞLU'na karşı nasıl böyle davranırsın.Bir zamanlar zıp zıp Muharrem İNCE diye biri vardı,oda senin gibi oraya buraya çok savrulurdu,aldığı oyları kendisinin sandı,bak gör akıbetini,ona göre çık herkesten özür dile.Bak Abdülkadir SELVİ bile benim adımı kullanmasın onun davetine gitmem diyor,seni işte böyle ortada bırakırlar.Dönem sonuna kadar böyle davranırsan ne yazık ki geldiğin ilçeye vatandaş olarak geri gidersin.CHP senden büyük ve sen bir damlasın hepsi o kadar,hatta inatlaşırsan sinek kadar kalırsın ona göre.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar tuvaletinde çekim yapan şüpheli: İnsanlığımdan utanıyorum
MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde kadınlar tuvaletinin kapısının altından, cep ...
Metrodaki 'sigara içme' kavgası kamerada
BURSA’da metrodaki ‘sigara içme’ kavgası cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. ...
Dayakçı eski sevgiliye 16 yıl hapis istendi
BURSA’da eğlence merkezinde karşılaşıp tartıştığı eski sevgilisi Burcu ...
 
Eski işyerinden 430 bin lira çalan şüpheli tutuklandı
MERSİN'in Silifke ilçesinde daha önce çalıştığı akaryakıt istasyonundan ...
Otostopla 5 bin TL'ye 14 ülkede, 120 şehir gezdi
GÜMÜŞHANE'de üniversite öğrencisi Erkan Orhan (24), sırt çantasıyla otostopla ...
Karasu Nehri'nde 'Atlı banana'
ERZURUM’da adrenalin tutkunları, karların erimesiyle birlikte debisi yükselen ...
 
Caddede tekmeli yumruklu 'telefon' kavgası
ARNAVUTKÖY'de, telefoncu dükkanı çalışanları işe müşterileri arasındaki ...
Tercüman bulundurulmaması savunma hakkını kısıtlar
EDİRNE'de göçmen kaçakçılığı suçundan 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ...
Uyuşturucu hapları kızartma makinesine saklamış
BEYLİKDÜZÜ'nde, uyuşturucu madde satışı yaptığı belirlenen İran uyruklu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva