AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
10 Nisan 2014 Perşembe - 10:04

Sorunlara hızlı ve ortak çözüm çağrısı

ANTALYA iş dünyasının temsilcileri gergin yerel seçimlerin ardından seçilen belediye başkanlarından hızla kentin çözüm bekleyen sorunlarına el atılmasını isterken, kent dinamikleriyle birlikte ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışı talebinde bulundu.

Sorunlara hızlı ve ortak çözüm çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ülke genelinde olduğu gibi Antalya'da da gergin bir ortamda geçen yerel seçimler sonrası seçilen yeni başkanlar koltuğuna oturdu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya İhracatçılar Birliği (AİB), Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİKDER), Antalya Genç İşadamları Derneği (ANTGİAD) gibi iş dünyasının temsilci kuruluşlarının yöneticileri, seçilen başkanları tebrik ederken, seçim sürecinde yaşanan zaman kaybının telafisi, acilen çözülmesi gereken sorunlar ve birlikte yönetime ilişkin çağrılarda bulundu.
 
DİYALOG KÜLTÜRÜ
 
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, diyalog kültürüne, işbirliğine, birlikteliğe dayalı ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışıyla 2023 Antalya vizyonuna sahip çıkılmasını, bu yolda ilkeli ve hızlı bir ilerleme görmek istediklerini söyledi. Ekonomik rekabetin artık kentlerin rekabeti olduğunu ve her ilçenin bir kimlik kazanarak markalaşması gerektiğine değinen Budak, "Kimlik kazanmak kültür, çevre ve estetikle olur. Sektörel olarak ise ticaret planı, ihtisas sanayi ve ticaret bölgeleri, tarımsal ve yeşil alanların korunması, KOBİ'leri ve esnafı koruyacak ve katma değeri yükseltecek bir kentsel dönüşüm istiyoruz. Antalya'nın vizyonu bellidir. Eğer önemli yatırımlarda katılımcı bir anlayış olursa, birliktelik sağlanırsa Antalya hızlı bir gelişme gösterebilir" dedi.
 
İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
 
Batı Akdeniz'de halkın tercihini sandığa yansıttığı ve 5 yıl boyunca şehirleri yönetecek kadroları belirlediğini belirten ATB ve BAGEV Başkanı Ali Çandır, tüm başkanları kutladı ve başarılar diledi. Belediye yönetimlerinin kurumlarla işbirliği içinde çalışmasını, ortak akılla hareket etmesini arzu ettiğini belirten Çandır, "Umuyoruz sandıktan çıkan sonuç bölgemize hizmet olarak yansır. Yerel yönetimlerden beklentilerimiz, 30 Mart yerel seçiminden önce ATB komite üyeleri, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yaptığımız yerel yönetim anketinden çıkmıştı. Kurumsal görüşümüzü de yansıtan bu ankette, başta trafik olmak üzere tarım alanlarının imara açılması, kent içindeki AVM'ler gibi kentin öncelikli sorunlarının çözüm beklediği belirtilmiş, önlem alınması istenmişti. Yerel seçim anketinin sonuçlarını başkanlarla paylaşacağız ve anketin sonuçlarını değerlendirmelerini isteyeceğiz" diye konuştu.
 
ORTAK ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ
 
Antalya için çok zorlu bir seçim yaşandığını anlatan AİB Başkanı Mustafa Satıcı da sorunlar ve çözümler noktasında yapılması gerekenleri şöyle özetledi: "Trafik başta olmak üzere yerel ve bölgesel turizm, ihracatın gelişimine yönelik kent ekonomisine daha yoğun konsantre olmak gerekiyor. Limana ulaşımın kolaylaştırılması, Expo 2016'ya Antalya hızlı trenin getirilmesi. Özellikle ilçelerin büyükşehir sınırına girmesi nedeniyle altyapı sorunlarının giderilmesi ve kentle bütünleşmesi noktasında yapılacak çok iş var. Antalyalılar olarak herkesin bu sorunların çözümüne katkı sunması, görüşlerine değer verilmesi gerekiyor. Ortak çözümler üretilmesi Antalya'nın menfaatine olacaktır."
 
GERGİNLİĞİN ANLAMI YOK
 
Antalya'da ciddi bir değişim yaşandığını belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, yerel anlamdaki bu değişimle esnaf ve sanatkarın da çok ciddi beklentileri olduğunu söyledi. Heyecanla yeni çalışmaları beklediklerini belirten Sevimçok, "Umut her zaman için moral, motivasyon getirir. Piyasanın yeniden hareketlenmesini bekliyoruz. Antalya'da STÖ'lerin yol gösterici tavır sergilenmesi, seçilenlerin de bu tür kurumların önerilerine kulak vermesi gerekiyor. Bu saatten sonra gerginliğin devam ettirilmesinin bir anlamı yok. Esnaf çarşıları, cadde ve sokakların turizme hazırlanması, Konyaaltı plajının atıl vaziyetten kurtarılması, çevre yollarının hızlı bir şekilde ele alınması gerekir. Seçim süreciyle kaybedilen zamanın telafi edilmesi gerekir" görüşünü dile getirdi.
 
KADINLAR DAHA ÇOK SÖZ İSTİYOR
 
Seçim sonuçlarının bundan sonraki sürece yansımasının zamanla daha net görüleceğini kaydeden AGİKDER Başkanı Taliha Salman, "Turizm kenti olarak kentimizde demokratik ve barışcıl çözümler daha da önem kazanmaktadır. Dış dünyadaki imajımız, Antalya'nın olumlu gelişmeleriyle doğrudan ilgilidir. Yerel yönetimlerin son dönemlerde yaşanan kutuplaşmaları ortadan kaldıracak siyaset üstü tutumla çözüm üretmelerini bekliyoruz. Karar mekanizmalarında kadına daha çok söz hakkı verilmesi, kadının ekonomiye ve sosyal yaşama kazandırılması yönünde projelerin artırılması, kadına yönelik şiddeti engellemek için bu yönde doğru politikalar üretilmesi de yerel yönetimlerin öncelikleri arasında yer almalıdır" dedi.
 
AYRIMCILIK UYARISI
 
Kazanan ve kaybeden tüm adayları tebrik eden ANTGİAD Başkanı Okan Keşci, belediye başkanlarının parti ayrımı yapmadan çalışması talebinde bulundu. Keşki, şunları söyledi: "Antalya diğer illere oranla daha çekişmeli ve seviyeli bir yarışa tanıklık etti. Turizm öncelikli olan kentimizde sadece turizm acentelerinin ve otellerin zenginleşmesi değil, şehrin ve ülkenin zenginleşmesi için misafirlere şehirde para harcatmalıyız. Antalya'nın ciddi bir pazarlama sorunu var. Üniversite pazarlama hocalarının, markalaşma danışmanlarının, vizyon sahibi gezen iş adamlarının ve concierge uzmanlarının bulunduğu pazarlama takımı kurulmalı ve bu takımın bir hedefi olmalıdır. Sayın belediye başkanlarımızdan parti ve kişilik ayrımcılığı yapmadan şehrimiz için gönülden çalışmalarını bekliyoruz. Yerel yönetimler illerindeki firmaları tercih etmeli, bölgesel firmalar büyütülmelidir. Örneğin Expo 2016 organizasyonunun ihtiyaçları büyük oranda Antalya dışından karşılanmaktadır. Menderes Türel'den bu konuda yaptırım uygulamasını bekliyoruz."
 
ORTAK PAYDAMIZ ANTALYA
 
Güven tazeleyen ve yeni seçilen belediye başkanlarını kutlayan ve başarılar dileyen ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, "Ortak paydamız Antalya'dır. Antalya ve bu kentin geleceği için katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı içinde her türlü desteğe ve işbirliğine hazırız. Demokratik bir seçim süreci yaşandı ve halkın iradesine saygı duyulması gerekiyor. Seçimler geride kalmıştır. Şimdi çalışmak, üretmek ve hizmet zamanıdır. Hangi siyasi partinin adayı olarak seçilmiş olursa olsun, hem belediye başkanları hem de meclis üyelerinin parti rozetlerini bir kenara koymaları ve kent için çalışmaları gerekiyor. Belediye başkanı, sadece kendisine oy verenlerin değil tüm kentin belediye başkanıdır. Her bireye ve her mahalleye eşit hizmet anlayışı içinde yenilikçi, hesap verebilir, bu anlamda şeffaf ve en önemlisi de başta STK'lar olmak üzere, kent dinamikleriyle birlikte ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışını mutlak kılmaları en önemli arzumuzdur. Antalya yararına yapılacak her türlü projeye katılım ve destek vermeye hazır olduğumuzun da bilinmesini isteriz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmak, bu kentte yaşayan her bireyin ortak aklı olmalı" şeklinde konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Bıçak sergisi
 
Erdoğan hayranı hakim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bıçak sergisi
AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nden birincilikle ...
Antalya polisi, şehitlerini andı
TÜRK Polis Teşkilatı'nın 169'uncu kuruluş yıldönümünde şehitlerini unutmayan ...
Serik'teki 2 kazada 2 kişi öldü
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde meydana gelen iki trafik kazasında, 2 kişi ...
 
AKP'de evrak yakmış
Antalya'da CHP Eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın evrakları yaktırdığı ...
Su sızdı ceset çıktı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, bir dairenin banyosunda 36 yaşındaki ...
Akaydın için 17 yıl hapis isteniyor
ANTALYA'da eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ihaleye ...
 
Büyükşehir'de ilk atama
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nde yeni dönemin ilk ataması yapıldı. Uğurcan ...
Türel ile büyük buluşma
AK Parti'nin yapılan yerel seçimler sonrası partililerin ve Antalyalıların ...
Yaya geçidini kullanmayınca otomobil çarptı
ANTALYA'da yaya geçidini kullanmayıp yolun karşısına geçmeye çalışan 79 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva