Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
19 Şubat 2024 Pazartesi - 16:03

Sosyal Medya Yönetimi: Kitleleri Birleştirme Sanatı

Sosyal medya yönetimi, bir hesaba giriş sağlayıp, paylaşılabilir düzeyde bir fotoğrafı yayınlamak olarak görülüyor.

Sosyal Medya Yönetimi: Kitleleri Birleştirme Sanatı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sosyal Medya Yönetimi : Eğlenceli İçeriklerle Kitle Kazanımı

Ancak bu kadar basit bir işlem için neden birçok uzmanın tavsiyelerde bulunduğu hiç düşünülmüyor. Sosyal medya, dijital kullanıcıların eğlenceli içeriklerle donattığı bir evren. Bu evrende, sıkıcı ve demode içeriklere yer yok ve bu içerikler tıpkı hiç rağbet görmeyen bir ürünün tozlu raflarda çürüyüp gitmesinden farksız. Ne yazık ki, etkileşimi düşük olan ve gündemin ritmini tutamayan bu hesaplarda, yalnızca ayna karşısında kendi kendilerini izliyor.

Krallarla yarışabilmek için, öncelikle onların dilinde konuşmak gerekiyor. Kitlelere farklılıklar sunmak, zihinlerinde yepyeni taze bir sayfa açmak ve yeni bir akım başlatmak hangi markanın isteği olmaz ki? Aynı sözcükler, aynı görseller ve benzer videolar içerisinden ayrılmak maalesef ki günümüzde markaların polyannacılık ilkesi. Onları bu hayal dünyasından çıkarabilecek tek şey ise profesyonel bir  sosyal medya yönetimi  ekibinin gizli sırları!

Sosyal medya yönetimi, hesapların potansiyel kitlelerini öngörme ve kitlelerle bağ kurma oyunudur. Aslında küçük bir çocuğun kitap okumak yerine masal dinleme isteğiyle aynıdır. Çocuklar, kitabı kendileri okumak istemezler, ebeveynleri onlara o masalı tam da istedikleri şekilde ve hayal ettikleri sonla anlatmalarını isterler. Çünkü; böylesi daha keyifli ve daha eğlencelidir.

Sosyal medya yönetimi uzmanları da bu noktada, kitleleri birleştirmek adına algı yönetimi yaparak, paylaşılacak içerikleri hikayeleştirirler. Verilmek istenen mesajı farklı bir formatta, farklı bir mesajla verirler. 'Seni seviyorum demeden sevgini belli et' der gibi, binbir farklı stratejiyle kitlelerin kalbine giden yolu bulma becerisine sahip olurlar. Fakat günün sonunda sevdiklerini hissettirirler. Tabii ki, hiçbir duygu karşılıksız kalmadığı gibi, kitlelerde bu sevgiye gösterdikleri etkileşimlerle yanıt verirler.

Sosyal Medya Yönetimi : Bir Emoji Olsan Hangisi Olurdun?

Sosyal medya yönetimi, mizah dolu cümlelerden, emojilerden, hareketli görsellerden, kreatif postlar ve video içeriklerden oluşan kapsamlı bir yapıdır. Hangi sektöre hizmet veriyor olursa olsun, kullanıcılar bir hesaba girdiği andan itibaren farklılık arayışına girer ve radarına takılan hesapları takibe almaya karar verir. Takipçi kazanımı, sadık kitle ve etkileşim edinme bazen dağları denizleri aşmak kadar zor görünsede, sanılanın aksine zor değil.

Bir kahve dükkanı düşünün, yalnızca kahvelerini paylaşarak kitlelerine seslenmeye ve kahvelerinin tatmaya değer olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Fakat bir diğer rakibi, kahvelerini hikayeleştirerek kitlesine sunuyor. Kahvesine şekiller çiziyor, kahvesini paylaşırken günlük bir motivasyon cümlesi kullanıyor veya 'geceden kalmayım kahvesi' gibi kahveyi içerken bir alışkanlığa değiniyor. Sizce hangisi doğru yöntem?

Sosyal medyada değinebilecek ve kullanıcıları etkileşime geçirebilecek o kadar fazla seçenek varken etkileşim yağmurunda hiç ıslanamayan hesaplar, profesyonel bir sosyal medya ekibi ile kendilerine yeni bir soluk getirmeli. Öyle ki, 'bir emoji olsan hangisi olurdun?' , 'hangi dizi karakterisin?' vs. gibi klişe içeriklerin bile hala sonsuz bir yorum ve beğeni elde ettiği görülüyor. Bu noktada sosyal medya yönetimi hizmeti sunan ajanslar, kitleleri birleştirme sanatını nasıl icra edebileceğini biliyor, uzmanlığa sahip ekiplerden oluşuyor ve hesapları benzersiz bir kreatifliğe taşıyor.

Sosyal Medyada Parlayan Görseller Takımı

Markalar, sosyal medya hesaplarında birer konsept oluşturmalı ve hesaba giren kullanıcıların ilk izlenimleri tıpkı parlayan bir yıldız gibi parlamalı. Tasarım konseptleri, renklerin doğru kullanımı, metin yerleşimleri ve harekete geçirici materyaller (indirim oranı, iletişim bilgisi vs.) görsel konseptlerin olmazsa olmazıdır. Kişisel hesaplar ve kurumsal hesaplar arasında kullanıcıların beklentileri her ne kadar değişiklik göstersede, ana temelde yatan beklenti yaratıcı bir unsur görmektir.

Bu yaratıcılık, kimi zaman viral bir mizah içeriğini markaya entegre etmek, kimi zaman markanın ürün veya hizmetlerinden yola çıkarak özgün içerikler oluşturmak, kimi zaman müşteri yorumlarına yanıt verirken mizahı kullanmak olabilir. Günün sonunda kullanıcıların yüzünde tebessüm yaratan hesaplar, sadık bir kitleye sahip oluyor ve takipçi kazanımı ile ödülünü alıyor.

Periyodik paylaşımlar yapan markalar, kullanıcılarda kendilerini hiç ilgisiz bırakmayan bir flört gibi etki uyandırıyor. Devamlı kendini hatırlatan, kullanıcılarına hediyeler sunan, onlara sorular soran ve fikirlerini önemseyen, sorularını yanıtsız bırakmayan bir marka, kullanıcıların gönlüne sahip oluyor.

Bu sayede de hem sosyal medya oyununda level atlıyor hem de oyundan kazanç elde ediyor. Kim böyle eğlenceli bir serüvenin içinde olmak istemez? Tabii ki bütün markalar ister, ancak klasikliği elden bırakmayan markaların bu oyunda daima giriş seviyesinde kalacağını söylemeden edemeyiz. Maalesef ki, level atlamak için oyunun zorlu bölümlerini geçmek şart.

İki arkadaşın aynı oyunu oynadığını düşünün, bir tanesi 100. Level, bir tanesi ise henüz 70. Level'da ve yeni bölümü ne kadar uğraşsada geçemiyor. Diğer arkadaşına onun yerine bölümü geçmesini rica ediyor. Peki markalar, sosyal medya yönetimi oyununda zorlu bölüm olan etkileşim kazanımını geçemiyorlarsa, sosyal medya yönetimi ajansı ile işbirliği kurmak en akılcı yöntem değil mi?

Yunus Doğukan Oğlakcı Kimdir?

Yunus Doğukan Oğlakcı, 1989 Haziran Ayı doğumludur. dijital medya ve iletişim alanında kendini hızla kanıtlayan yenilikçi bir liderdir. Eğitimini Kadir Has Üniversitesi Elektronik Haberleşme bölümünde tamamlayan Oğlakcı, 2009 yılında başladığı profesyonel hayatında, dijital medya sektöründe kısa sürede dikkat çekici başarılara imza atmıştır.

Farklı dijital medya ajanslarında kazandığı geniş tecrübe ve sergilediği başarılı performansla Oğlakcı, liderlik ve stratejik düşünme becerilerini keskinleştirmiştir. Takım liderliği pozisyonlarında, sektördeki yenilikleri takip ederek dijital iletişim stratejilerinde uzmanlık kazanmıştır.

2015 yılında, bu birikimini Creodive Dijital Medya Ajansı'nı kurarak zirveye taşımıştır. Creodive, Oğlakcı'nın liderliğinde, yenilikçi stratejileri ve etkileyici kampanyaları ile dijital medya alanında kendine sağlam bir konum edinmiştir. Ajans, 'Yılın En İyi Sosyal Medya Ajansı' ve 'Yılın En İyi Çıkış Yapan Dijital Medya Ajansı' gibi prestijli ödüllerle tanınmış, bu başarılarıyla sektörde saygınlığını artırmıştır.

Yenilikçi düşünce yapısı ve etkili liderliği ile tanınan Yunus Doğukan Oğlakcı, genç girişimcilere ilham vermektedir. Creodive Ajans Başkanı olarak, Oğlakcı, markaların dijital dönüşüm yolculuklarında sadece bir hizmet sağlayıcı olmanın ötesinde, stratejik bir iş ortağı olarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Esma Elveren Kimdir?

Esma Elveren 1998 Doğumludur ve 25 yaşındadır. Dijital medya ve iletişim sektöründe hızla yükselen bir isimdir. İstanbul Kültür Üniversitesi'nde Yeni Medya ve İletişim bölümünden mezun olan Elveren, akademik başarılarını 2020 yılında Creodive Dijital Medya Ajansı'nda profesyonel bir kariyere dönüştürmüştür.

Üniversitede edindiği teorik bilgileri ajansın dinamik ortamında pratik becerilerle harmanlayarak kısa sürede dikkat çekmiştir. Creodive'da Art Director olarak başladığı yolculuğunda, dijital alandaki markalar için yenilikçi ve göz alıcı tasarımlar geliştirmiştir. Bu çalışmalarıyla, markaların dijital alandaki varlıklarına değer katmış ve onların görsel kimliklerini güçlendirmiştir.

Esma Elveren'in yaratıcılığı ve stratejik düşünme becerisi, onu Creodive'da Brand Director pozisyonuna yükseltmiştir. Bu rolünde, marka stratejilerinin geliştirilmesi ve ajans işbirliklerinin yönetilmesi konularında önemli katkılarda bulunmaktadır. Her projede yenilikçi ve taze fikirler sunan Esma Elveren, dijital medya ve marka yönetimi alanında kariyer hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.

Creodive ile Sosyal Medya Yönetimi Farkı

Creodive ile sosyal medya yönetimi, her işletmenin eşsiz gereksinimlerine uygun özelleştirilmiş stratejiler geliştirerek dijital dünyada fark yaratmanın yollarını keşfeder. Uzman ekibiyle içerik planlamadan hedef kitle analizine, sosyal medya yönetiminden etkileyici reklam kampanyalarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunar. Bu kapsamlı hizmetleriyle, Creodive işletmelerin dijital pazarda rakiplerinden bir adım öne çıkmasını sağlar.

Markaların hikayelerini anlatarak hedef kitleyle derin bir duygusal bağ oluşturmalarına yardımcı olur. Ajansın yaratıcı ve yenilikçi stratejileri, markaların sosyal medya dünyasında dikkat çekici ve etkileşim odaklı bir vitrine sahip olmalarını garantiler. Bu yaklaşım, marka bilinirliğini ve müşteri etkileşimini artırırken, dijital ortamda öne çıkmanızı sağlar.

Creodive, teknoloji ve veri analitiklerini kullanarak, markaların sosyal medya performansını sürekli izler ve geliştirir. Verileri analiz ederek, işletmelerin hedeflerine ne kadar yaklaştığını ve kitlelerine nasıl daha etkin ulaşabileceğini belirler. Reklam kampanyalarının gerçek zamanlı ROI analizleriyle, pazarlama stratejilerinizin etkinliğini artırmak için somut veriler sunar. Bu analitik ve stratejik yaklaşım, Creodive'in müşterilerine sunduğu değerin bir göstergesidir.

Hemen Teklif Almak İçin: https://www.creodive.com.tr/sosyal-medya-yonetimi/

 
Queen'den 1.2 milyar dolarlık hamle
 
Mümin Talip Pazarlı son yolculuğuna uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Ev Hediyesi Fikirleri
Yeni bir eve taşınmak hayatın en heyecan verici dönemlerinden biridir.
Op. Dr. Nihal İŞLEYEN, Nest Estetik Kliniği: Erzurum'da Estetik Alanında Uzmanlık ve Yenilik
Erzurum, Dadaşkent bölgesinde konumlanan Nest Estetik Kliniği, Op. Dr. ...
Teknede Doğum Günü: Unutulmaz Bir Kutlama
Doğum günleri, her yaştan insan için özel bir gündür.
 
Rusya Üniversiteleri: Kaliteli Eğitim ve Çeşitli Fırsatlar
Rusya, dünyanın en büyük ülkelerinden biri olmasının yanı sıra, eğitim ...
Kaliteli Lojistik Hizmetleri, Başarıyı Beraberinde Getirir
Günümüz global pazarında, işletmelerin başarısı sadece kaliteli ürünlerle ...
Ovion V20 PRO: Estetik ve Zarafetin Buluşması
Teknolojinin öncüsü Ovion, estetik ve zarafeti mükemmel bir uyum içinde ...
 
Profesyonel ve Kişisel Gelişiminizi Destekleyen Eğitimler
Global Bilişim Kariyer, profesyonel, Global kariyer ve kişisel gelişim ...
Kadıköy Kuru Temizleme Alanında Networkdry İle Farkı Yaşayın
​Kadıköy kuru temizleme hizmetlerinin sıklıkla tercih edildiği, yoğun ...
Doğum Günü Hediyesi Niçin Önemlidir?
Yılda bir kez gerçekleşen doğum günlerinde sevdiklerimizi bir arada görmek ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva