Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
24 Aralık 2012 Pazartesi - 11:07

Sosyal medyada bunları paylaşmayın

Bursa Emniyet Müdürlüğü, basın açıklaması ve yürüyüş yapmak isteyen vatandaşların sosyal medya üzerinde sahte profil kullananlar tarafından mağdur edildiğini bildirdi.

Sosyal medyada bunları paylaşmayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yürüyüş ve basın açıklaması yapmak isteyen vatandaşların sosyal ağlar üzerinden çağrı yapmaması gerektiğini belirten polis, "Yasal etkinlikler düzenlemek isteyenlerin yanında tam aksine hareket edip toplumu çeşitli provokasyonların içine çekmek isteyenler de olabilmektedir. Basın açıklaması ve yürüyüş düzenleyen kişiler, sosyal medya aracılığıyla etkinliğe davet ettikleri kişilerin tamamını tanımamasından kaynaklı olarak çoğunlukla topluluk üzerindeki hakimiyetlerini ve kontrollerini kaybetmekte ve dolayısıyla etkinlik, planlanan çerçevenin dışına çıkarak kanunsuz eylemlere dönüşebilmektedir." uyarısında bulundu.
 
Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, günümüz dünyasının gelişen teknolojisinin insanlara bilgiye ulaşmada önemli kolaylık sunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, sosyal medyanın yasal ölçülerde olanların yanında çoğu zaman uluslar arası ve ulusal mevzuatımıza aykırı olacak nitelikte toplumsal olayların doğmasına ve gelişmesine zemin hazırladığının da tespit edildiği dile getirildi. Emniyet açıklamasında son zamanlarda internet üzerinden yayın yapan çeşitli sosyal paylaşım ağları üzerinden sahte isimlerle oluşturulan profiller aracılığıyla çeşitli isimlerde sayfalar oluşturularak basın açıklaması ve yürüyüş tarzındaki etkinliklerin riske sokulduğu vurgulandı.
 
Yasal etkinlikler düzenlemek isteyenlerin yanında tam aksine hareket edip toplumu çeşitli provokasyonların içine çekmek isteyenler de olabildiğine işaret edilen açıklamada şu iadelere yer verildi: "Basın açıklaması ve yürüyüş düzenleyen kişiler, sosyal medya aracılığıyla etkinliğe davet ettikleri kişilerin tamamını tanımamasından kaynaklı olarak çoğunlukla topluluk üzerindeki hakimiyetlerini ve kontrollerini kaybetmekte ve dolayısıyla etkinlik, planlanan çerçevenin dışına çıkarak kanunsuz eylemlere dönüşebilmektedir. Tamamen kötü niyetlerle hareket eden ve sahte profillerle sosyal paylaşım ağları üzerinde basın açıklaması ve yürüyüş tarzında eylem düzenleneceği de ilan edilmekte ve bu ilanlar toplumsal duyarlılığa sahip kişi veya kurumların paylaşım ağlarına gönderilmekte ve ok kısa sürede binlerce kişinin bilgisine sunulmaktadır. Bunun doğal sonucu olarak etkinliğin yapılacağı yerde güvenlik kuvvetleri muhatap ve sorumlu bulamamakta, grup kontrolsüz bir vasfa bürünmekte ve güvenlik kuvvetleriyle karşı karşıya gelinmektedir. Basın açıklaması ve yürüyüş eylemlerinde bu sayılan risklerin önüne geçilebilmesi, toplumsal tepkilerin yasal sınırlar içerisinde gösterilmesi, şiddet eylemlerinin engellenmesi, vatandaşlarımızın zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla, basın açıklaması ve yürüyüş tarzında etkinlik düzenlemek isteyen vatandaşlarımızın etkinliği duyurmaya yönelik sosyal paylaşım ağları üzerinden yapacakları duyuruları herkese açık olarak paylaşmamaları gerekmektedir. İnternet ortamında paylaşımı yapılan basın açıklaması ve yürüyüş duyurularına temkinli yaklaşılmalı, duyuru yapanın kimliğinden şüphe ediliyorsa itibar edilmemelidir."
 
"DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA HAKTIR, AMA RİSKLERİ GÖZARDI ETMEYİN"
 
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çoğu zaman etkinliğin yasallığından şüphe edilmemesi için yapılan basın açıklaması ve yürüyüş duyurularında etkinlikten güvenlik kuvvetlerinin bilgisi olduğu ve izin alındığı da duyurulduğu dile getirildi. Bu durumun vatandaşların tamamen yanlış yönlendirmek amacıyla yapıldığının vurgulandığı açıklamada, yapılacak basın açıklaması ve yürüyüşlerin Valilik ve emniyet müdürlüğüne bildirilmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, "Sosyal paylaşım ağları üzerinden duyurulmaması etkinliğin herhangi bir güvenlik sorunu çıkmadan başlayıp bitmesinin sağlanması, düzenleyen ve katılan kişilerin olası zararlardan korunması, dolayısıyla etkinliğin amacına ulaşması açısından önemlidir. Basın açıklaması ve yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlarımızın veya kurumlarımızın valilik ve emniyet müdürlüğüne danışarak yapacakları yasal şekilleri açısından bilgi almaları ve etkinliklerini internet ortamında özellikle de sosyal paylaşım ağları üzerinden duyurmamaları önemle arz etmektedir. Anayasamızın 26. maddesinde düzenlenen düşünceyi açıklama ve yayma hak ve hürriyetini kamuya açık alanlarda yapılacak basın açıklaması ve yürüyüş şeklindeki etkinliklerde kullanmak isteyen vatandaşlarımız risklerden dolayı internet ortamında veya sosyal paylaşım ağlarında duyurmadan önce emniyet müdürlüğü güvenlik şube ile irtibata geçmeleri. Temel hak ve özgürlüklerin en önemlileri arasında yer alan düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının teminatı olan emniyet müdürlüğümüzün bu hakkın kullanılmasına yönelik olarak vatandaşlarımıza bütün kolaylıkları göstereceğinin bilinmesi gerekiyor" denildi.
 

 
SYDV mütevelli heyeti seçildi
 
İkramiyeye devlet el koyacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fethiye'de dev açılış
FETHİYE Belediyesi tarafından 15 mahalleye yaptırılan, 41 park ve yeşil ...
Tayyar'dan Ahmet Hakan'a; 'Omurgasız, mayan bozuk'
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, twitter adresi üzerinden ...
Melih Gökçek'ten bir kadına; 'Genelevde mi çalışıyorsun?' sorusu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter'den hakaretler ...
 
Petek Dinçöz, Tanrıyar'a karşı koruma kararı çıkarttı
Şarkıcı Petek Dinçöz, internet sitesinden kendisini hedef gösteren eski ...
Hız sınırı artırılsın teklifi
MHP’nin doktor milletvekili Ali Öz, karayollarında uygulanan hız sınırlarının ...
Burdur yemekleri kitap oldu
BURDUR Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından ...
 
AKÜ'ye öğrenci servisi
TÜRK Hava Yolları (THY), yer hizmetleri kapsamında havalimanlarında apron ...
Hayat kurtarma eğitimi
DUMLUPINAR Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Arama Koruma ve Kurtarma ...
Yılsonu konserine yoğun ilgi
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun verdiği ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva