Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
17 Ocak 2015 Cumartesi - 12:23

Spor turizminin nabzı Antalya'da atıyor

ANTALYA, futbol liglerine verilen arada Brezilya'dan Çin'e 80 farklı ülkeden ve Türkiye Spor Toto Süper Ligi ile PTT 1'inci Lig'den yüzlerce futbol takımının devre arası kamp merkezi oldu.

Spor turizminin nabzı Antalya da atıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Belek, takımların 1 numaralı tercihi olurken; golf turizmiyle de başlı başına marka olan bölge spor turizmi içinde yarattığı ekonomiyle İspanya ve Dubai'yi zorluyor. 

Sahip olduğu yatırımlarla Türkiye'nin farklı turizm destinasyonları arasında en dikkat çekici bölgesi olan Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek turizm bölgesi, futbol liglerine verilen arada Güney Amerika'dan Asya'ya futbol takımlarının kamp merkezi haline geldi. Bölge 16 tesiste sahip olduğu 52 sahasıyla Aralık ayının son haftasından başlayarak Şubat ayının sonuna kadar futbol cenneti olurken, Belek aynı zamanda 10 tesisi ve her biri birbirinden farklı 14 sahasıyla golf sporunun da önemli merkezlerinden biri. 

80 ÜLKEDEN TAKIM GELECEK
Spor Turizmi Birliği Dernek Başkanı Ferit Turgut, Belek'te futbol turizminin her geçen yıl daha ileriye taşındığını söyledi. Bu yıl için 80 değişik ülkeden takımların rezervasyon yaptığını kaydeden Turgut; Japonya, Çin, Brezilya, Meksika, Kanada, Güney Afrika'dan takımların devre arası kampını bölgede yapacağını kaydetti. Spor turizminin sadece takımlardan oluşmadığını, dünyada kendisine izleyici bulabilen büyük takımların kamplarını izlemek için taraftarların da seyahat ettiğini belirten Turgut, “Belek'te kamp yapan Almanya'nın Werder Bremen takımıyla birlikte 400'e yakın taraftarı da merkeze geldi. Bu açıdan raytingi yüksek takımların kamp için Belek'i seçmelerini sağlamak önemli bir hamle olacak" diye konuştu. 

SPOR TURİZMİNDE HEDEF 2 MİLYAR DOLAR OLMALI
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı ve Belek otellerinden Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ, dünyada spor turizminin turizm çeşitleri içinde çok önemli bir boyuta ulaştığını söyledi. Türkiye'nin spor turizminde dünyada ilk 5 içinde yer aldığını kaydeden Kızıldağ, “Türkiye iklim koşulları ve spor imkanları açısından inanılmaz zengin bir ülke. Aklınıza gelebilecek her türlü sporu yapabileceğiniz bir ülke" dedi. Fakat sahip olunan imkanlar karşısında Türkiye'nin pastadan hak ettiği payı almadığını belirten Kızıldağ, Türkiye'nin spor turizminden yılda 400- 500 milyon dolar gelir elde ettiğini, bu alandaki rakiplerden İspanya'nın elde ettiği gelirin 2.5- 3 milyar dolar bandında olduğunu belirterek, “Bizim de 1.5- 2 milyar doları hedef alıp bu hedef için de ne tür aksiyonlar yapabileceğimizi konuşmamız gerekiyor" diye konuştu. 

SIRADA RYDER CUP VAR
Başta Belek olmak üzere Türkiye'de spor turizminin özel sektörün gayretleriyle sürdüğünü, devletin bu sektörü teşvik etmesi gerektiğini dile getiren Kızıldağ, bu teşvik ve destekler kapsamında golfün en iyilerinin boy gösterdiği European Tour'un 2 kez Türkiye'de yapılmasının inanılmaz bir olay olduğunu söyledi. Kızıldağ, şimdi hedefin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle 'golfun zirvesi' olarak nitelendirilen Ryder Cup'u Türkiye'ye, dolayısıyla Belek'e getirmek olduğunu kaydetti. Kızıldağ, Ryder Cup organizasyonunu dünyada 500 milyon kişinin takip ettiğini söyledi.

'BABA TAKIMLAR GELMELİ' 
Belek'in golfün yanı sıra, futbol takımlarının devre arası kamp merkezi konumunda olduğunu anlatan Kızıldağ, yılda yaklaşık 1500 takımın bölgede kamp yaptığını söyledi. Eskiden Avrupa liglerinin tanınan takımları gelirken son yıllarda sponsorluklarla bu takımların Dubai, Abu Dabi, Katar gibi ülkeleri tercih eder hale geldiğini dile getiren Ali Kızıldağ, "Bizlerin de bu imkanları göstermek için birkaç baba takımı, Real Madrid, Barcelona, Manschester United gibi takımları getirip burada sponsorluklarla Antalya'da Belek'te kalıyor gibi bir imaj yaratmamız lazım" dedi. 

GLORİA SPORTS ARENA 
Futbol takımlarının devre arası kampları için tercihi ve sahip olduğu golf sahalarıyla spor turizminin önemli merkezi olan Belek, Özaltın Holding'in 50 milyon euroluk yatırımıyla kapılarını 3 Ocak'ta 1'inci Gloria Cup Uluslararası Voleybol Turnuvası'yla açan 'Gloria Sports Arena'yla bambaşka bir yolda yürüyecek. 10.5 hektar üzerine inşa edilen, kapalı, açık ve su sporları tesisleriyle 50'den fazla spor branşına ve kamplara ev sahipliği yapacak modern bir spor kompleksi olan Gloria Sports Arena, çim hokeyinden badmintona, senkronize atlama gibi olimpik su sporlarıyla birlikte sualtı hokeyi, sualtı rugby'si gibi birbirinden farklı branşı bünyesinde toplamayı başarmış bir tesis. 

50 FARKLI SPOR DALI BİR TESİSTE
Özaltın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, Belek'te Gloria otelleriyle uzun yıllardır var olduklarını, vizyoner, yenilikçi ve yaratıcı işlere imza attıklarını belirtti. Özaltın, sporun ise ailecek keyif aldıkları bir alan olduğunu söyledi. Gloria Sports Arena'nın kişisel ilgiyle birlikte böylesi bir tesisi bir eksiklik olarak görmesinin sonucu ortaya çıktığını anlatan Özaltın, “Burada 50 farklı spor dalının yapılabileceği bir tesis oluşturduk, ama tekniğiyle mükemmel yaparak" dedi. Hiçbir sporcunun Gloria Sports Arena'da oynayacağı sahalarda hata bulamayacağını söyleyen Özaltın, şunları söyledi:

“Sadece Belek için değil, Türkiye için bulunmaz bir nimet olduğunu düşünüyorum. Artık Belek'in havası değişmiştir. İkincisi bu tesis mükemmel çalışır. Her şey para değildir. Prestij de önemlidir. Dünya bizi başka türlü tanıyordu. Bu tesislerden sonra başka türlü tanıyacak. Bu da Türkiye açısından önemlidir." 

Gloria Sports Arena'nın Belek'te ilk olduğunu ama son olmayacağını belirten Özaltın, böylesi bir projeye girişecek işadamlarına “Bu tesisin sadece araştırması 1 yıl sürdü. Proje oluştuktan sonra uygulaması çok zordu. Onun için çok dikkat etmeleri lazım" uyarında bulundu. 

HANGİ TAKIM NEREDE?
Süper Lig takımlarından Galatasaray Alanya'da, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Karabükspor, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu, Başakşehir, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği Belek'te, Konyaspor Kundu'da, Beşiktaş ile Sivasspor ise Side'de kamp yapıyor.

Emre BAYLAN/ ANTALYA, (DHA) - 

Etiketler:
 
Deniz Baykal: Hakim gözetiminde ön seçim
 
Lindsay'dan 'Teşekkürler Türkiye' mesajı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 18 Ocak 2015 Pazar 07:12

kaç kaç Galatasaray Alanya'da oynadı ya

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yamaç paraşütüne rüzgar molası
TAHTALI Dağı zirvesinden Tekirova plajlarına gerçekleştirilen yamaç paraşütü ...
Kupa avcısı melekler
HENTBOL Bayanlar Süper Ligi'nde mücadele eden ve 'Paşa'nın Melekleri' ...
Muratpaşa zirveye koşuyor
1207 Antalya Muratpaşa Belediyespor, Milli takım maçları nedeniyle verilen ...
 
Hırsız yüzünden kareteci oldu
ANTALYA'da evine giren hırsızla karşı karşıya gelince korkarak kaçan ev ...
ANTALYASPOR YİNE KAZA YAPTI
PTT Birinci Ligi'nde Antalyaspor, evinde Adanaspor'a 1-0 yenildi.
Çak bakalım
MURATPAŞA Belediyespor Cimnastik Takımı'nın ev sahipliğinde Polisgücü ...
 
Erdal Akpınar toprağa verildi
ANTALYASPOR'da futbolcu, kaptan, antrenör ve idareci olarak görev yapan ...
Bisiklet üstünde tarih ve doğa turu
MERKEZİ Antalya'nın Finike İlçesi'nde bulunan Arykanda Doğa Sporları Topluluğu ...
Antalya'nın efsane futbolcusu yaşamını yitirdi
ANTALYASPOR'un bir dönem kaptanlık, teknik direktörlük ve genel menajerliğini ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva