Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
28 Kasım 2019 Perşembe - 14:56

Sultaniye üzümünde yılın son hasat dönemi başladı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesindeki bağlarda, bu yıl temmuz ayında başlayan Sultaniye cinsi üzüm hasadında, dalda kalan son mahsul de toplanmaya başladı.

Sultaniye üzümünde yılın son hasat dönemi başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin üzüm ambarı Alaşehir'in dünyaca ünlü Sultaniye cinsi üzümü için bu yıl temmuz ayında başlayan hasatta sona gelindi. Bölgede 'sarı altını' olarak nitelendirilen çekirdeksiz Sultaniye cinsi üzüm için dalda kalan son mahsulde toplanmaya başlandı. Kış ayı nedeniyle bir süre önce örtü altına alınan ürünün toplanması için sabah erken saatlerde bağlara giden tarım işçileri üzümleri titizlikle toplanarak kasalara yerleştirdi. Daha sonra bu üzümler, paketlenip ihracat yapılmak üzere firmalara gönderildi. Bağda çalışan 15 yıllık tarım işçisi, evli ve 3 çocuk annesi Nurten Kocatürk (42), "İşimizden, bağcılarımızdan memnunuz. Normalde üzümleri sıcak havada toplarız. Örtü altında alınan bu ürünler ise, bu zamana kalıyor. Üşümemek için uzun kollu giysiler giyiyoruz. 60 lira yevmiye karşılığında çalışıyoruz. Helal kazancımızın karşılığını alıyoruz" dedi. Bir diğer tarım işçisi, evli ve iki çocuk annesi Döne Yıldız (39) ise, "Örtü altındaki üzümleri kesiyoruz. Kestiğimiz bu üzümler yurtdışına gidiyor, mutlu oluyoruz" dedi. Bağlardan gelen üzümleri özenle seçerek yurt dışına gidecek kasalara yerleştiren fabrika işçilerinden Rahime İyili, "Üzümler bize tarladan geliyor. Onları kasalara koyuyoruz. Buradan buzhaneye gidiyor. Oradan da yurt dışına gidiyor. Bu işten ekmek yiyoruz. Mutluyuz" dedi. Bir diğer fabrika işçisi Sakine Yeşil de, "Topraklarımızda yetişen bu üzümlerimiz bizim önümüze geliyor. Burada bazı işlemlerden geçiriyoruz. Bu işten gayet memnunuz. Burada istihdam ediliyoruz. Bu üzümlerimiz yurt dışına gittiği için gururluyuz" dedi.

SEZON VERİMLİ GEÇTİ

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk verimli bir sezon geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Bu yıl sofralık Sultaniye üzümde 150 bin ton rekolte elde ettik. Ürünün büyük bir bölümü başta Rusya olmak üzere Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç edildi. Küçük bir kısım ise iç piyasaya dağıtıldı. Üründe kalite ve rekolte iyiydi. Verimli bir sezon geçirmiş olduk. Üreticiden kalitesine göre kilogramı 2 ila 3 lira arasında satın alındı. Temmuz'da başlayan bu hasat dönemi, aralık ayının 10'una kadar tamamlanır." Alaşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından olan ihracatçı firma sahibi Ali Uçak ise, "Biz bu üzümlerimizi başta Rusya olmak üzere 32 ülkeye ihraç ediyoruz. Türkiye'mize döviz kazandırıyoruz. Bu yıl firma olarak sadece sofralık üzümde 60 bin ton ihraç gerçekleştirdik. Başarımızı çalışanlarımızla elbirliğiyle yaptık" dedi.

MANISANIN ALASEHIR ILCESINDE DUNYACA UNLU SULTANIYE UZUMUNDE TEMMUZ AYINDA BASLAYAN BU YIL KI DONEMDEN KALAN SON UZUMLER HASAT EDILDI. IHRACAT YAPAN FABRIKA DA CALISAN ISCILERDEN SAKINE YESIL(FOTOGRAFTA) ACIKLAMALARDA BULUNDU. FOTO:NURETTIN DOGAN/MANISA,(DHA)

MANISANIN ALASEHIR ILCESINDE DUNYACA UNLU SULTANIYE UZUMUNDE TEMMUZ AYINDA BASLAYAN BU YIL KI DONEMDEN KALAN SON UZUMLER HASAT EDILDI. IHRACATCI FIRMA SAHIBI ALI UCAK(FOTOGRAFTA) ACIKLAMALARDA BULUNDU. FOTO:NURETTIN DOGAN/MANISA,(DHA)

MANISANIN ALASEHIR ILCESINDE DUNYACA UNLU SULTANIYE UZUMUNDE TEMMUZ AYINDA BASLAYAN BU YIL KI DONEMDEN KALAN SON UZUMLER HASAT EDILDI. BAGDA CALISAN 15 YILLIK TARIM ISCISI NURTEN KOCATURK (FOTOGRAFTA), "ISIMIZDEN, BAGCILARIMIZDAN MEMNUNUZ. NORMALDE UZUMLERI HEP SICAK HAVADA TOPLUYORUZ AMA ORTU ALTINDAKI BU URUNLER BU AYLARA KALIYOR. BU KEZ GUNESTEN KORUNMAK ICIN DEGIL DE USUMEMEK ICIN UZUN KOLLU GIYSILER GIYIYORUZ" DEDI(FOTO:NURETTIN DOGAN/MANISA,(DHA)

MANISANIN ALASEHIR ILCESINDE DUNYACA UNLU SULTANIYE UZUMUNDE TEMMUZ AYINDA BASLAYAN BU YIL KI DONEMDEN KALAN SON UZUMLER HASAT EDILDI. FOTO:NURETTIN DOGAN/MANISA,(DHA)

MANISANIN ALASEHIR ILCESINDE DUNYACA UNLU SULTANIYE UZUMUNDE TEMMUZ AYINDA BASLAYAN BU YIL KI DONEMDEN KALAN SON UZUMLER HASAT EDILDI. IHRACAT YAPAN FABRIKA DA CALISAN ISCILERDEN RAHIME IYILI(FOTOGRAFTA) ACIKLAMALARDA BULUNDU. FOTO:NURETTIN DOGAN/MANISA,(DHA)

MANISANIN ALASEHIR ILCESINDE DUNYACA UNLU SULTANIYE UZUMUNDE TEMMUZ AYINDA BASLAYAN BU YIL KI DONEMDEN KALAN SON UZUMLER HASAT EDILDI. FOTO:NURETTIN DOGAN/MANISA,(DHA)

MANISANIN ALASEHIR ILCESINDE DUNYACA UNLU SULTANIYE UZUMUNDE TEMMUZ AYINDA BASLAYAN BU YIL KI DONEMDEN KALAN SON UZUMLER HASAT EDILDI. FOTO:NURETTIN DOGAN/MANISA,(DHA)

Cemil SEVAL- Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

Etiketler:
 
Engelleri dansla aşan milliler, göz dolduruyor
 
Ceren Damar'ın babasından, 'kapalı duruşma' talebine tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelleri dansla aşan milliler, göz dolduruyor
SAMSUN'da kampa giren Tekerlekli Sandalye Dans Milli Takımı sporcuları, ...
Kartalkaya, kayak sezonuna hazırlanıyor
BOLU'nun kış turizm merkezi Kartalkaya kayak merkezinde kayak sezonu 13 ...
Kayıp Alzheimer hastası, 3 gün sonra arazide bitkin halde bulundu
BURSA'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 3 gün önce kaybolan Alzheimer hastası ...
 
Sınırı geçen Yunan askerleri Interpol'e sorulacak
EDİRNE'de Yunanistan sınırındaki Kastanies Karakolu'ndan çıktıkları devriye ...
Canısı'yı bıçaklayan platonik aşık için ceza ehliyet raporu beklenecek
ERZURUM'da çalıştığı iş yerinde platonik aşk beslediği Canısı Toktay'ı ...
Deredeki balıklar telef oldu, inceleme başlatıldı
HATAY'ın İskenderun ilçesinde Sarıseki Deresi'nde balıkların ve kurbağaların ...
 
Güleda'nın babası: Katil zanlısının sözlerine inanmıyorum
ISPARTA'da, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer Pehlivan (19) tarafından ...
Polis, tokalaşma bahanesiyle bin lira çalan şüpheliyi arıyor
ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde, polis ekipleri bankadan çektiği bin lirasını ...
Kırgız asıllı güvenlik korucusu kazada öldü
VAN'ın Erciş ilçesinde güvenlik korucusu olarak görev yapan Kırgız asıllı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva