AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
4 Ocak 2024 Perşembe - 11:15

Süper Lig'deki Takımların Kupa Sayıları

Süper Lig’deki takımların kupa sayıları lig içerisinde elde etmiş oldukları başarılara bağlı olarak aldıkları şampiyonluk kupalarını kapsayan değerlendirmelerdir.

Süper Lig deki Takımların Kupa Sayıları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Süper lig karşılaşmaları her zaman çok heyecanlı geçiyor ve bu karşılaşmaların sonunda birtakım diğerlerine oranla göstermiş olduğu başarı sayesinde kupayı evine götürüyor. Takımlar arasında ise özellikle 4 büyükler ve bu takımların dışında bazı takımların elde etmiş olduğu kupalar görülüyor. Ancak takımların almış olduğu toplam kupa sayısı değişiklik gösteriyor.

En Çok Süper Lig Kupası Kazanan Takım Hangisi?

Süper Lig’deki takımların kupa sayıları içerisinde özellikle bir kulüp en yüksek seviyeye sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bu takımın yalnızca Türkiye ligleri değil UEFA kupası da bulunuyor. UEFA Avrupa ligi maç özetleri tekrarını izleyerek sizde bu eşsiz anları yeniden yaşayabilirsiniz. 

Lig içerisinde yüksek değerlere sahip olan bu takım Galatasaray takımındır. Takım 2023 yılında yapılan sezon içerisinde de birincilik elde ederek kupa sayısına bir sayı daha eklemeyi başardı.

İlk birinciliğini 1962 – 1963 yılları sezonunda almış olan takımın son birinciliği 2023 sezonu içerisindedir. Takımın toplam almış olduğu kupa sayısı ise 23 adettir. Takım 1997, 1998, 2000, 3 yılları arasında kesintisiz olarak kupa almayı başardı. Aynı zamanda 1971, 1972 ve 1973 yıllarında da kesintisiz olarak kupayı alarak evinde tutmayı sağladı.

Galatasaray Spor Kulübü, 1905 yılında İstanbul'da kurulmuş köklü bir spor kulübüdür. Sarı ve kırmızı renklere sahiptir. Türkiye'nin en başarılı kulüplerinden biri olan takım birçok Süper Lig şampiyonluğu ve ulusal kupaların yanı sıra, 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanarak Avrupa'da da adını altın harflerle yazdırmıştır. Takım 4 büyükler arasında 4 yıldıza sahip tek kulüptür.

Fenerbahçe Süper Lig Kupa Sayısı Ne Kadar?

Süper lig kapsamında öne çıkan bir diğer kulüp ise Fenerbahçe oluyor. Galatasaray'ın hemen ardından ikinci sıraya yerleşmiş takımın bugüne kadar almış olduğu toplam şampiyonluk kupası miktarı 19 adettir.

İlk kupasını 1959 yılında alarak Süper Lig’deki takımların kupa sayıları başarısının yanında lig içerisinde birinci kupayı almış takım olarak özel bir yere sahiptir. Takım en fazla 2 yıl peş peşe kupayı elinde tutmayı başarmıştır.

Almış olduğu son kupa ise 2014 yılında Galatasaray ile yapmış olduğu karşılaşmadan elde etmiş olduğu zaferle almıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü 1907 yılında İstanbul'da kurulan köklü bir spor kulübüdür. Sarı ve lacivert renklere sahiptir. 4 büyükler arasında 3 yıldıza sahiptir.

Beşiktaş Süper Lig Kupaları Kaç Tane?

Süper lig içerisinde de birçok başarıya imza 60 olan bir diğer takım ise Beşiktaş’tır. Bu takımın toplamda almış olduğu süper lig kupası 16 adettir. 1959 – 1960 yıllarında ilk kupasını almış olan takım en son 2021 yılında Galatasaray ile yapmış olduğu karşılaşmadan elbette galibiyet ile zaferi evine götürdü.

Beşiktaş haberler içerisinde sıklıkla adını duyurmaya devam eden takımın günümüzde hala büyük bir piyasa değeri bulunuyor. 3 yıldıza sahip olan takım birçok karşılaşma içerisinde ikinci ve üçüncü sıralamaya da sahip olmuştur.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 1903 yılında İstanbul'da kurulan, Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden biridir. Siyah ve beyaz renklere sahip olan kulüp "Kara Kartal" lakabıyla bilinir. Türkiye Süper Lig'de birçok kez şampiyonluk yaşayan takım Türk futbolunda önemli bir rol oynamış ve ulusal kupalarda da başarılar elde etmiştir.

Takımın başarıları içerisinde yalnızca lig değil Türkiye kapsamında da elde etmiş olduğu 10 farklı kupası bulunuyor. Aynı zamanda Cumhuriyet Kupası karşılaşmalarında 7 kez galibiyet elde ederek kupayı evine götürmeyi başarmıştır.

Takım süper lig içerisinde bir sezon boyunca hiçbir şekilde yenilmeden galibiyet elde etmeyi başarmıştır. Bu serisinin ise günümüzde aşabilen başka takım bulunmuyor.

3 Büyükler Dışında Kupa Alan Takımlar Hangileri?

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş hem piyasa değerleri hem de elde etmiş oldukları kupa tutarları ile ilk 3 sıralamada bulunan takımlardır. Ancak bu takımlar dışarısında galibiyet elde etmeyi başarmış farklı kulüpler de bulunuyor.

İşte günümüze kadar kupayı evine götürmüş diğer takımlar şu şekildedir;

  • 3 takımdan sonra en fazla kupa almayı başarmış olan kulüp Trabzonspor olarak karşımıza çıkıyor. Takım ilk kupasını 1976 yılında alarak adını duyurmayı başardı. Son almış olduğu kupa ise 2022 yılında Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşma sonucu almıştır. Kulübün toplamda 7 adet şampiyonluğu bulunuyor.

  • Bursaspor da Kupa almayı başarmış olan takımlar arasında bulunuyor. 2010 Yılında Fenerbahçe ile yapmış olduğu karşılaşma sonucunda elde etmiş olduğu galibiyet ona kupayı alma hakkını sağladı.

  • Bu takımların dışında aynı zamanda İstanbul Başakşehir FK bir kez kupa almayı başardı. 2020 Yılında Trabzonspor ile yapmış olduğu karşılaşma sonucunda elde ettiği galibiyet sayesinde evine kupayı götürdü.

Kulüplerin almış olduğu Türkiye lig sıralaması ile kupalarının yanında Trabzonspor Türkiye içerisinde 9 adet kupaya sahiptir. Aynı zamanda cumhurbaşkanlığı kupalarında da 7 kez galibiyet elde etmeyi başarmıştır. Takımın Türkiye Futbol Federasyonu süper lig içerisinde de 3 farklı galibiyeti bulunuyor.

Bursaspor ise yalnızca bir kez Türkiye şampiyonasında galibiyet elde etmiştir. Başakşehir’in ise almış olduğu tek kupa Süper Lig’dir. İlerleyen zamanlarda takımların büyümeleri daha fazla galibiyet elde etmelerine yardımcı olacaktır.

Son dakika spor haberleri ile sıklıkla adını duyduğumuz takımlar günümüzde de birçok başarının altına imza atmaya devam ediyor. Yapmış oldukları anlaşmalar ve kazandıkları maçlar ile Süper Lig kapsamında birçok futbol sever tarafından severek takip ediliyorlar.

Her ne kadar Türkiye’de futbol dendiği zaman akıllara bazı isimler geliyor olsa da günümüzde kendini geliştirmeye devam eden birçok takım bulunuyor. İlerleyen zamanlarda daha fazla kulübün öne çıktığını görmek mümkün olacaktır.

 
Seçmen listeleri askıya çıktı
 
Kepezspor’da 2024 hedefi üst ligler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Etkileşiminizi Katlayın: Ucuz Takipçi Satın Al - Takipçi Abi
Sosyal medya hesaplarını yükseltmenin en güvenilir yolu Takipçi Abi.
İbrahim Murat Gündüz'ün Sporculara Yönelik Destekleri
İbrahim Murat Gündüz, sporculara yönelik yaptığı desteklerle tanınan bir ...
Genç Nevresim Setleri Nereden Alınır?
Genç odaları için nevresim setleri rahat bir uykunun ve hoş bir oda dekorasyonunun ...
 
Hurda Demir Fiyatları ve Ekolojik Etkileri
Günümüzde, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci artarken, hurda demir ticareti ...
Hurda Kablo Fiyatları: Piyasa Trendleri ve Yatırım Fırsatları
2024 yılında hurda kablo piyasası, hem yatırımcılar hem de çevre bilinci ...
TV Ünitelerinde Renk ve Malzeme Seçimi: Ev Dekorasyonunuzu Nasıl Etkiler?
Ev dekorasyonu, yaşam alanlarınızı kişiselleştirebileceğiniz ve tarzınızı ...
 
Tantra Masajı Nedir
Tantra masajı, kökeni Hinduizm ve Budizm'e dayanan eski bir Hint geleneğine ...
Yeni Tasarım Evler
Rika inşaat, bulunduğu sektöre yenilikler sunarak ticari faaliyetlerine ...
Sağlık Hukuku Geleceği’ni Muhammed Sani Çevik Yazdı
Sağlık hukuku, sağlık sektörünün düzenlenmesi, hasta hakları, tıbbi uygulamaların ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva