Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
26 Ekim 2018 Cuma - 13:41

Süper model, kadınlar için Antalya'da

ANTALYA, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nca (UNFPA), kadınların güçlendirilmesine ve tabuların üstesinden gelinmesine yönelik düzenlenen 'Let's Talk!' sempozyumuna ev sahipliği yapıyor. 

Süper model, kadınlar için Antalya da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Rus süper model Natalia Vodianova ve UNFPA tarafından yönetilen sempozyum, dün Antalya'da Maxx Royal Resorts Kemer'de başladı. Bugün sona erecek '2018 Let's Talk!' etkinliğine, kadın sağlığı ve cinsiyet eşitliği konusunda daha fazla ilerleme kaydedilmesi amacıyla kadın sağlığı tabularına meydan okuyan düşünce liderleri, aktivistler ve küresel politika düzenleyicileri katıldı.

Etkinlik, yardımseverlik platformu ELBI desteğiyle UNFPA tarafından ortaklaşa yürütülüyor. ELBI kurucu ortağı Natalia Vodianova, ev sahipliği yaptığı etkinlikte konuştu. ELBI ve iş ortağı UNFPA ile 'Let's Talk!' girişimini başlattıkları için gurur duyduğunu belirten Natalia Vodianova, “Sizleri burada görmekten çok mutluyum. Dijital yardımseverlik platformu olan ELBI ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu çalışanlarına teşekkür ederim. Bu çalışan kadrosu beni çok motive ediyor. Bu platform ile kadın sağlığı ve engellilik hakkındaki önyargıları yıkmak için çalışıyoruz. Burada bu engelleri birlikte yıkmak için toplandık. Amacımız kayda değer sonuçlara ulaşarak kadın sağlığı konusunda ilerleme kaydetmek. Bugün burada konunun uzmanlarıyla bir çalışma grubu oluşturarak kadın sağlığı etrafındaki önyargıları yıkmak adına çalışacaklarına inanıyorum. Bugün burada, doktorlar, kadın hakları savunucuları, kanun yapıcılar ve Birleşmiş Milletler yöneticileri ile birlikteyiz. Başlayacağımız tartışmayı bir başlangıç olarak görüyoruz" dedi.

Kadın sağlığı konusundaki bazı önyargıların kültür yapısının içine örülmüş durumda olduğunu aktaran Vodianova, “Özellikle kadınların adet dönemi hakkındaki önyargılar ve tabuları yıkmak benim önceliğim. Milyonlarca kadın ve kız çocuğu için her ay verilen adet dönemi mücadelesine dikkat çekmek istiyorum. Kadın ve kız çocuklarının toplumda var olma mücadelesinin bir parçası olan adet dönemi konusunda hükümetler, finansal destekçiler, sivil aktivistler destek vermeye başladı. Dünyanın birçok ülkesinden adet dönemini bir utanç olarak görüp, toplumun parçası olamayan kız çocuklarının hikayesini duyuyoruz. Aynı sorunun iş yerlerinde ve evlerde olduğuna şahit oluyoruz. Kadınlara destek olan erkekler sayesinde okuluna devam edebilen kız çocuklarının hikayesini duyunca da cesaretleniyoruz. Antalya'da başlattığımız 'Let's Talk' etkinliğinde kadın sağlığı konusundaki cesur, girişimci ve yenilikçi seslere kulak vereceğiz" diye konuştu.

Etkinlikte UNFPA'nın Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Müdürü Alanna Armitage, iş kadını Dilek Sabancı, model ve CEO Dayle Habbon, aktivist model Anja Rubik, Prof. Dr. Zeynep Şimşek, iş kadını Carole Wainaina, modeller Azra Akın ve Özlem Kaymaz, aktivist modeller Adwoa Aboah, UNFPA Executive direktörü Dr. Natalia Kanem gibi isimler yer alıyor.

EMİNE ERDOĞAN DA KATILIYOR

'Let's Talk!' etkinliğinde kadın sağlığı, seçimler ve haklar için küresel çapta mücadele edenler için bu akşam ödül töreni de olacak. Ödül törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katılacak.

VODIANOVA: TÜRK KADINLARINI ÇOK ETKİLEYİCİ BULUYORUM

Yardımseverlik platformu ELBI desteğiyle Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nca (UNFPA), kadınların güçlendirilmesine ve tabuların üstesinden gelinmesine yönelik Antalya'da düzenlenen 'Let's Talk!' sempozyumuna ev sahipliği yapan dünyaca ünlü süper model Natalia Vodianova, Türk kadınlarından çok etkilendiğini söyledi.

Sempozyumda gazetecilere açıklamalarda bulunan Natalia Vodianova, birçok farklı ülkeden gelen temsilcilerle kadınların önyargılar nedeniyle yaşadıkları sorunları anlamak, aşmak için burada bir araya geldiklerini kaydetti. Türkiye'deki sorunlar için de yetkililerden, aktivistlerden, kanun yapıcılardan bakanlık ve sahada çalışan insan seviyesinde olsun hikayeleri paylaştıklarını anlatan Vodianova, "Bunları konuşarak, tartışarak kadınlara daha geniş, daha özgür bir alan yaratmaya ve özellikle kadın sağlığı konusundaki önyargıları yıkmak ve daha anlayışlı bir toplum yaratmak ve birlikte çalışmak için buradayız. O yüzden bunları konuşarak, birbirimize anlatarak, öğrenip, deneyimlerimizi paylaşacağız" diye konuştu.

Türkiye'deki kadınlardan çok etkilendiğini ve Türk kadınlarını çok etkileyiciyi bulduğunu belirten Vodianova, "Dün Zeynep hanım diye biriyle tanıştım, bir tasarımcı mimar. Kadınlara hitap eden, kadınlara özel bir cami çalışması var, bu beni çok etkiledi. Kadınları dahil eden, kapsayıcı bir çalışma. Türk kadınlarını zaten çok etkileyici buluyordum, Zeynep hanımın hikayesi beni iyice etkiledi. BM Nüfus Fonu'nun bağlantılarıyla, ortaklığıyla birlikte çalışıyoruz bugün. Onların sayesinde biraraya getirdiğimiz kadın aktivistlerle biz aslında bu değişimi başlatıyor ve yapabiliyoruz. O yüzden onlarla çalışmaktan çok mutluyum" dedi.

DİLEK SABANCI'YA ÖDÜL

Türkiye'deki kadınlara en güzel örneklerden biri olarak Dilek Sabancı'yı gösteren Natalia Vodianova, özellikle özel ihtiyacı olan kadınlar için yaptığı çalışmalardan dolayı özel ödül verileceğini açıkladı.Vodianova, "Special Olympics Turkey ödülü, mental olarak ihtiyaçları olan olimpiyatlara yönelik katkılarından dolayı Dilek Sabancı'ya vereceğiz. Bugün çok önemli, çok etkileyici aktivist kadınla tanıştım ve bugün başladığımız çalışmanın bayrağını taşıyan devam ettiren kadınlar olacaklar" dedi.


YARDIMSEVERLIK PLATFORMU ELBI DESTEGIYLE BIRLESMIS MILLETLER NUFUS FONU'NCA (UNFPA), KADINLARIN GUCLENDIRILMESINE VE TABULARIN USTESINDEN GELINMESINE YONELIK ANTALYA'DA DUZENLENEN 'LET'S TALK!' SEMPOZYUMUNA EV SAHIPLIGI YAPAN DUNYACA UNLU SUPER MODEL NATALIA VODIANOVA, TURK KADINLARINDAN COK ETKILENDIGINI SOYLEDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)


 

 
Bacağı ağaca sıkışan kız öğrenciyi itfaiye kurtardı
 
YÖREX'te 'Perakende Sektörü ve Coğrafi İşaretler' toplantısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uysal: Cumhuriyetimiz demokrasimizin temelidir
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ...
Başkan Böcek, pastayı İlber Ortaylı ile kesti
KONYAALTI Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Antalya Konyaaltı ...
Teneffüs Park'ta Cumhuriyet coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Teneffüs Park'ta gün boyu düzenlenecek animasyonlar, ...
 
YÖREX Fuarı’nda Gedelek turşusunun tadına baktılar
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya YÖREX Fuarı’nda açılan Bursa ...
Antalyalı yazar ve şairler kitap fuarında
KONYAALTI Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu açılan 'Konyaaltı Kitap ...
Düden Şelalesi'ne 400 bin ziyaretçi
ANTALYA'nın doğal güzelliklerinden biri olan ve 'cennet köşe' olarak anılan ...
 
Demre'de Cumhuriyet Koşusu düzenlendi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde '95. Yıl Cumhuriyet Koşusu' düzenlendi.
Antalyalı fenomen Ezgi: Bana Tiktok Star diyorlar
DÜNYA üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan 'Tiktok' adlı uygulamayı 1.5 ...
Antalya'da ilaç almak için gittiği eczanede hayatının şokunu yaşadı
ANTALYA'da üniversite öğrencisi Oğuzcan Dalcı (21), 'Eczanede sistem çalışmıyor' ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva