Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
25 Ekim 2011 Salı - 11:21

TOKİ Başkan Yardımcısı Şahin YÖRSİAD'ın konuğu oldu

Antalya’daki TOKİ çalışmalarını değerlendiren TOKİ Başkan Yardımcısı Dr.Ahmet Şahin, Van’daki deprem hakkındaki görüşlerini de dile getirdi ve bölgedeki TOKİ binalarında hiçbir sıkıntının yaşanmadığına dikkat çekti.

TOKİ Başkan Yardımcısı Şahin YÖRSİAD ın konuğu oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği )’nin 2011 faaliyet yılı Ekim ayı olağan toplantısı “Antalya’da TOKİ Yatırımları ve Kentleşme” konu başlığı altında TOKİ Başkan Yardımcısı Dr.Ahmet Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı toplantı ile Porto Bello otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Kırkalereli Vali Yardımcısı Mustafa Yel,Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Aydın Çine Kaymakamı Celalaettin Cantürk, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül,Kepez Belediye Meclis Üyesi Ramazan Eciş, Akdeniz Üniversitesi İş Geliştirme Bölüm Başkanı Kenan Yüce ile YÖRSİAD üyeleri katıldı.
Yeni üyelere rozetleri takıldı
Toplantı öncesi şehitler ve Van depreminde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından YÖRSİAD’a yeni katılan üyelere rozetleri takıldı. YÖRSİAD Başkanı Semih Beken ve TOKİ Başkan Yardımcısı Dr.Ahmet Şahin’in taktığı rozet ile YÖRSİAD üyesi olan genç iş adamalarının isimleri şöyle: Kerem Ersuna ( Lazzoni Mobilya ) – Kadir Sarı ( Sarılar İnşaat ) – Mustafa Alper Oral ( Avukat ) – Sunay Turgut ( Aykanlar A.Ş ) – Osman Alİ Eciş ( ARC Grup ). Yeni katılımları ile üye sayısını 53’e çıkaran YÖRSİAD, önümüzdeki günlerde yeni katılımlar ile üye sayısını arttırmayı planlıyor.
Beken “Son dönem yaşanan olaylar bizi kenetlenmeye sevk etti”
YÖRSİAD Başkanı Semih Beken yaptığı konuşmasında, son dönem yapılan çalışmaları konuklar ile paylaşırken, Çukurca’da yaşanan ve 24 Askerimizin şehit edildiği acı ile önceki gün Van’da yaşanan 7.2 lik deprem ile millet olarak zor bir dönemden geçtiklerine işaret ederek, “ Hepimizin bildiği gibi şu sıralar millet olarak şanssız bir dönemden geçiyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde Çukurca’da 24 Mehmetçiğimizi şehit verdiğimiz terör saldırılarından derin acı duyuyoruz ve bu saldırılar üzerinden beklentileri olanları nefretle kınıyoruz. Yaşamını yitiren şehitlerimize Allahtan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Terörizm imkansız olanı silah tehdidiyle istemektir. Teröre asla teslim olmayacağız. Son dönemlerde artan terör olaylarının bizi kenetlemeye sevk etmesini büyük mutlulukla gözlemliyoruz. Bir diğer acı haberde maalesef dün Van’dan geldi. 7.2 şiddetindeki Van depreminde son rakamlara göre 272 vatandaşımız vefat etmiştir. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Umarız ki, bu acı tablo enkaz altında kalan vatandaşlarımızın biran önce kurtarılması ile son bulur” dedi.
YÖRSİAD olarak deprem bölgesine yapılacak yardımlar konusunda hızlı bir çalışma içine girdiklerini de belirten Başkan Semih Beken, “   YÖRSİAD olarak deprem bölgesine yardım için değerli üyelerimize çağrı yaparak destek ağı oluşturduk. Sizler de deprem bölgesine yardım için başlatılan çalışmalara YÖRSİAD kanalı ile destek olabilirisiniz. Maalesef deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğumuz için ihmallerimizi ve hatalarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekmektedir. Her yaşanılan felakette aynı tablo ile karşılaşmamak için deprem bilincinin en üst seviyede tutulduğu bir Türkiye olabilmemiz gerekmektedir. Bu konuda YÖRSİAD olarak üzerimize düşen görevi yapmaya ve her türlü çalışmanın içinde yer almaya hazırız”diye konuştu.
TOKİ’nin önemi
Depremde büyük acıların yaşanmasının en önemli sebebi inşa edilmiş binaların standartlar çerçevesinde ve kalitede yapılamamsı olduğunu da söyleyen Başkan Beken, “ Bugün aramızda konuk konuşmacı olarak bizleri kırmayarak Ankara’dan gelen misafirimiz TOKİ Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Şahin bulunmaktadır. TOKİ olarak kentsel yenileme ve gecekondu dönüşüm projelerini gerçekleştirmeleri, alt gelir grubu ve yoksullara yönelik konut projeleri geliştirmeleri gelişen ve ilerleyen Türkiye için çok önemli bir yer tutmaktadır. Kendilerini burada ağırlamaktan YÖRSİAD olarak büyük gurur duyuyoruz. TOKİ projelerinde ya da ihtiyacımız duyulan her türlü çalışmanın içinde yer almaya hazır olduğumuzu bildirmek isterim.”dedi.
Van’da TOKİ binalarında bir sıkıntı yaşanmadı
TOKİ Başkan Yardımcısı Dr.Ahmet Şahin yaptığı konuşmasında öncelikle önceki gün yaşanan Van depremi konusunda başsağlığı ve geçmiş olsun mesajında bulunurken “Öncelikle Van depreminde vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Büyük geçmiş olsun. Allah tekrarından bizleri korusun. Her ne kadar 7.2 lik bir depremde olsa bu deprem çok sığ bir depremdi. Yer kabuğunun üst katmanına yakın bir yerde olduğundan dolayı 9 şiddetinde hissedilen bir deprem oldu. Çok etkin ve çok ağır bir deprem geçti. Buna rağmen TOKİ binaları orada herhangi bir sıkıntı yaşamadı ve yaşatmadı. Şehirleşme ve kentleşmede kurumların ve mühendis ve mimarların sorumlulukları çok. TOKİ’de bunu eksiksiz yapmanın çabası içinde. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Hatta TOKİ’nin çalışmaları sınırları aşarak devam edecek. Bu arada TOKİ’nin gayrisafi milli hasılaya ciddi bir katkısı var. ”dedi.
“YÖRSİAD’ın çalışmalarını takip ediyoruz”
YÖRDİAD’ın çalışmalarını katıldığı bu toplantıda çok daha yakından gördüğünü ifade eden Şahin, “ Katıldığım bu toplantıda, Yörük İşadamları Derneğinin Yörüklük kimlikleri ile sanayicilik ve iş adamlığında bizde varız demek adına yaptıkları çalışmaları daha yakından öğrendim. YÖRSİAD’ın her geçen gün üye sayısını arttırdığını ve yeni üyelerin sırada olduğunu duyuyorum. Şu anda Yörüklerin çocukları sanayici iş adamı olmuş durumda. Buradaki birçok üyemiz yurt dışında eğitim almış ve ülkemizin ve Antalya’nın geleceğine güzel şeyler yapabilmek çabası içindeler. Ülkemizin kurumları ile dernekleri ile yaptıkları çalışmalar ile önlerinin açık olduğunu bir kere daha gördüm” dedi.
“Kültürel mirasa da destek sağlıyoruz”
Antalya Bölgesinde yaptıkları konut, okul ve hastane çalışmaları hakkında bilgiler veren TOKİ Başkan Yardımcısı Dr.Ahmet Şahin Antalya’nın doğusundan batısına birçok bölgede çalışmaların yapıldığına ve bu çalışmaların da hızla devam ettiğine dikkat çekti. Özellikle okullar ve sağlık konusunda yapılan yatırımlar konusunda Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı yetkilerinden teşekkürler aldıklarını da belirten Şahin, kültürel mirasa da sahip çıkmak için projeler geliştirdiklerini söyledi. Şahin, “ TOKİ olarak tarihi restorasyonla ilgili çalışmalarımız var. Kültürel mirasımız, tarihi mirasımız olan yapılara da TOKİ destek veriyor, kredi veriyor. Bunlar ilgili kültür mirası tescil edildikten sonra imkanı olmayan vatandaşlarımıza buradan restorasyonu için her sene için değişen bir miktar belirlenerek destekler sağlanıyor” dedi.
Konuşmalar sonrasında YÖRSİAD Başkanı Semih Beken tarafından, konuşmacı olarak toplantıya katılan TOKİ Başkan Yardımcısı Dr.Ahmet Şahin’e günün anlam ve önemini belirten bir plaket sunuldu.
 

 
Canlı yayında gelen istifa
 
Her şey bu Ay - Yıldız için
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GENPA 91 şubeye ulaştı
Antalya merkezli GENPA Marketler zinciri, mağaza sayısını 91’e çıkardı. ...
İkinci ZAM YAĞMURU geliyor
Hükümetin alkollü içki, sigara, telefon ve otomobil başta olmak üzere ...
AKP'lilerden Babacan'a 'Zamları nasıl savunacağız?' sorusu
AK Parti'nin Kızılcahamam kampının ikinci gün konuları ekonomi, terör ...
 
Bakan; Memur cumartesi de çalışsın, mesai 6'da başlasın
Enerji Bakanı Yıldız, mesaiye gün ışığı ayarlaması yapıp yazın 06.00'da ...
Motorlu taşıtlar, içki, sigara ve cep telefonunda ÖTV arttı
İçkiden sigaraya, motorlu araçlardan cep telefonuna kadar bir çok üründe ...
Eylül’de borsa kazandırdı
Yatırımcısına en çok reel getiri sağlayan yatırım aracı Eylül ayında İMKB ...
 
“Tahtakale” ler karışınca
Antalya’daki Tahtakale Spot, isim benzerliği nedeniyle yaşanan sıkıntıları ...
Rublenin dolar karşısındaki düşüşü nar ihracatını vurdu
Rublenin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle Rus halkının alım ...
Kamuda eşit işe eşit ücret verilecek
Hükümet, bürokrasiyi yeniden şekillendirecek bir adım atıyor
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva