42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
29 Ocak 2024 Pazartesi - 11:48

Taksi sürücüsünü tehdit eden 3 taksiciye hapis istemi

ANTALYA'da bir uygulama üzerinden 'korsan taksicilik' yapan Habip Aslan'ı (52) durdurup, aracına binerek, "Seni bu arabanın içine gömerim" diye tehdit eden ve bu anlara ait görüntüleri sosyal medyada paylaşan taksiciler K.A. (26) ile Ş.C. (61) ve Ü.A.T. (30) hakkında 18'er yıl hapis istendi.

Taksi sürücüsünü tehdit eden 3 taksiciye hapis istemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da geçen yıl aralık ayında taksi şoförleri K.A., Ş.C. ve Ü.A.T., araç taşıma uygulaması üzerinden 'korsan taksicilik' yaptığı öne sürülen Habip Aslan'ın aracını durdurup, tehdit ettiği anları kayda alarak sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde; K.A., Habip Aslan'ın aracının anahtarını alarak, "Bir arkadaş geldi, dokunmadık ona. Bak bu iki. Fabrikalar Mahallesi'nde taksiciyim. Ev geçindiriyorum, ekmek kazanıyorum. Seni mahallemde bir daha görürsem yaş, baş, dayı, dede, amca, baba fark etmez. Senin plakanı şimdi aldım, göndereceğim de. Plakanı kafama da yazdım. Seni yolda da görürüm, denk düşeriz, o zaman senin arabanda bir tane müşteri görürsem, nereden aldığının bir önemi yok. İçeri de girecek olsam, bu sana son uyarım. Bu iş çok büyüyecek, ekmeğimi kimse alamaz. Ekmeğime kimse mani olamaz, yukarıdakinden başka. Senin de mani olmaya çalıştığını görürsem seni bu arabanın içine gömerim" diyerek tehdit etti.

ARAÇ TRAFİKTEN MENEDİLDİ

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Polis ekiplerince yakalanan Habip Aslan, bir firmaya ait uygulama üzerinden 2 aydır korsan taksicilik faaliyetini yürüttüğünü, olay sırasında da araçtaki müşteriyle uygulama üzerinden anlaştıklarını beyan etti. Bunun üzerine ekipler, Habip Aslan'ın aracını 60 gün süreyle trafikten menetti. Uygulama üzerinden aracı çağırdığı tespit edilen Ü.A.T., K.A. ve görüntüleri çeken Ş.C. polis ekiplerince gözaltına alındı. Taksi şoförleri olduğu belirlenen K.A., Ü.A.T. ve Ş.C. hakkında savcının talimatı üzerine adli işlem başlatıldı. Antalya Adliyesi'ne sevk edilen K.A. tutuklanırken, Ü.A.T. ve Ş.C. ise tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Sanıklar K.A., Ş.C. ve Ü.A.T. hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 10'ar yıl, 'kişisel verilerin izinsiz yayılması' suçundan 6'şar yıl ve 'tehdit' suçundan 2'şer yıl olmak üzere toplam 18'er yıl hapis istendi.

Antalya 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması, 26 Ocak günü görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık K.A., tutuksuz sanıklar Ş.C. ve Ü.A.T. katıldı. Şikayetçi Habip Aslan ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Hakim karşısında ilk savunmasını yapan K.A., olay nedeniyle pişman olduğunu anlattı. K.A., "Müştekinin aracının anahtarını almadım. Video kayıtlarında gözüken anahtar, kendi aracımındır. Video çekeceğimizi ve bunu şoförler cemiyetine atacağımızı müştekiye söyledik. Müşteki de bunu onayladı. Videoyu çektikten sonra Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'na attık. Olay nedeniyle pişmanım" dedi.

'ŞİKAYETÇİYİM'

Tutuksuz sanık Ş.C., olayın çok ani geliştiğini belirterek, "Amacımız; müştekinin korsan taksicilik yaptığını ispat etmekti. Pişmanım, beraatimi talep ederim" diye konuştu.

Diğer tutuksuz sanık Ü.A.T. de "K.A.'nın elindeki anahtar, bizim araca ait anahtardır. Müşteki korsan taksicilik yaptığı için kendisini uyarmaya çalıştık. Pişmanım" dedi.

Şikayetçi Habip Aslan ise K.A.'nın araca biner binmez kontağın anahtarını aldığını belirterek, "Sonra konuşmaları bitince kontağı yerine taktı. Video çeken arkadaş da (sanık Ş.C.'yi eliyle gösterdi) evime gideceğimi söyleyince 'Bir daha bu işi yap da göreyim' dedi. Daha önce bu yere hiç yolcu almaya gitmedim. Sanıklardan şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum" diye konuştu.

Taraf avukatlarının savunmalarının ardından duruşma savcısı, esas hakkında mütalaasını açıkladı. Mütalaada K.A., Ş.C. ve Ü.A.T. hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'kişisel verilerin izinsiz yayılması' ve 'tehdit' suçundan toplam 18'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Mahkeme heyeti, sanık K.A.'nın tutuksuz yargılanmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

'UYGULAMANIN YASAK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'

Duruşma sonrası Antalya Adliyesi önünde açıklama yapan Habip Aslan, sanıkların uygulama üzerinden kendisini çağırdığını belirterek, "Arabaya biner binmez biri kontağımdaki anahtarı aldı, biri arkaya bindi. Diğeri ise video çekti. Orada çok korktum. Arkaya oturandan daha çok korktum. Çünkü onun ne yapacağı belli değildi. Can güvenliğimden endişelendim. Orada can güvenliğim yoktu. Her dediklerine 'Evet' dedim, 'Bu uygulamayı kapatıp, evime gidiyorum' dedim. Aralarından biri çıkıp, 'Bir daha yap da görelim seni' dedi. Öyle bırakıp, eve gittim. Beni tehdit ettiler. Sanıklardan birini serbest bıraktılar. Korkuyorum. Ne yapacağı belli değil. Bu uygulamanın yasak olduğunu bilmiyordum. Yasak bir uygulama olsaydı, bunu nasıl indirirdim. 2 öğrenci çocuğum var, 1 oğlum askerdi. O yüzden uygulamayı indirmiştim, yasak olduğunu da bilmiyordum. Sanıkların ceza almasını istiyorum. Görüntüler yayıldıktan sonra çocukların, eşin, dostun yüzüne bakamaz hale geldim. Üzgünüm" dedi.

'MÜVEKKİLİM ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ'

Habip Aslan'ın avukatı Neslihan Çan Türkmen de olayın bir taksici terörü olduğunu savundu. Türkmen, "Aracına biner binmez, aracın anahtarı kendisinden alınıyor. Sonrasında tehdit ediliyor. Hakaretlerde bulunuluyor. 'Seni bu arabanın içine gömerim' şeklinde ölümle tehdit ediliyor. Sonrasında görüntü kayıtlarının Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'na gönderildiği söyleniyor, daha sonra da bütün sosyal medyada görüntüler yayılıyor. Müvekkil, şikayetçi oluyor. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 3 sanık için 18'er yıl hapis cezası talep edildi. Bugün de iddianameye uygun şekilde mütalaa verildi. Fakat duruşma 1 hafta ertelendi. Bu süreçte sanıklardan 1'i tutuklu yargılanıyordu. 2 aylık gibi bir sürede ona tahliye kararı verildi. Bu tahliye, hukuksuz bir karardır. Müvekkilin can güvenliği yoktur. Kendilerini müşteri gibi gizleyen bu kişiler, bütün bu işi yapmaya çalışan herkes için bir tehdittir" diye konuştu.

'ADALETİ SAĞLAYACAK BİRİM, TAKSİCİLER OLAMAZ'

Tüm sanıkların en üst sınırdan ceza almalarını talep ettiklerini belirten Türkmen, "Bu konuda odaların daha yapıcı olmalarını diliyoruz. Çünkü odalar, taksicilerin yaptıkları suçu gizliyor. Bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Müvekkilin işlediği iddia edilen suç, herhangi bir ceza kanununda yer alan bir suç değildir. Bu idari bir işlemdir. Müvekkilime bu konuda devlet tarafından ceza verilecektir. Bu konuda adaleti sağlayacak birim, dışarıda gezen sade bir vatandaş ya da taksiciler olamaz. Bu yüzden sanıkların en üst hadden ceza almasını istiyoruz" dedi.


ANTALYA'DA BIR UYGULAMA UZERINDEN 'KORSAN TAKSICILIK' YAPAN HABIP ASLAN'I (52) DURDURUP ARACINA BINEREK, "SENI BU ARABANIN ICINE GOMERIM" DIYE TEHDIT EDEN VE BU ANLARA AIT GORUNTULERI SOSYAL MEDYADA PAYLASAN TAKSICI K.A. (26) ILE S.C. (61) VE U.A.T. (30) HAKKINDA AYRI AYRI 18'ER YIL HAPIS ISTENDI. HABIP ASLAN'IN AVUKATI NESLIHAN CAN TURKMEN DE OLAYIN BIR TAKSICI TERORU OLDUGUNU SAVUNDU.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BIR UYGULAMA UZERINDEN 'KORSAN TAKSICILIK' YAPAN HABIP ASLAN'I (52) DURDURUP ARACINA BINEREK, "SENI BU ARABANIN ICINE GOMERIM" DIYE TEHDIT EDEN VE BU ANLARA AIT GORUNTULERI SOSYAL MEDYADA PAYLASAN TAKSICI K.A. (26) ILE S.C. (61) VE U.A.T. (30) HAKKINDA AYRI AYRI 18'ER YIL HAPIS ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BIR UYGULAMA UZERINDEN 'KORSAN TAKSICILIK' YAPAN HABIP ASLAN'I (52) DURDURUP ARACINA BINEREK, "SENI BU ARABANIN ICINE GOMERIM" DIYE TEHDIT EDEN VE BU ANLARA AIT GORUNTULERI SOSYAL MEDYADA PAYLASAN TAKSICI K.A. (26) ILE S.C. (61) VE U.A.T. (30) HAKKINDA AYRI AYRI 18'ER YIL HAPIS ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Genç Yetenek Mert Hacısüleymanoğlu Türkiye'nin Sportif Direktörlük Sahnesinde!
 
Turist rehberliğinde yabancı dil tartışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya seferini yapan uçağa yıldırım isabet etti
İSTANBUL-Antalya seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağına ...
Bahçesinde 6 kilo 609 gram eroin bulunan kadına beraat
ANTALYA'da evinin bahçesinde piyasa değeri 4 milyon 200 bin lira olan ...
Antalya'da CHP il binasına taşlı saldırı
ANTALYA'da akıl sağlığı yerinde olmadığı iddia edilen D.G., CHP İl Başkanlığı ...
 
Bugüne kadar yapmamanız ayıp sayın başkan
Kemer Belediye Başkanı ve CHP başkan adayı Necati Topaloğlu, seçim turlarına ...
MATSO'da Fiyat Etiketi Bilgilendirme Toplantısı yapıldı
MATSO ve Antalya Ticaret İl Müdürlüğü iş birliği ile lokanta, restoran, ...
Antalya'da deve güreşlerinde renkli görüntüler
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen deve güreşlerine 132 güreş devesi katıldı.
 
Filistin için 'semaya bakan' insan heykeli yaptı
ANTALYA'da geri dönüşüm sanatçısı Adnan Ceylan (52), Filistin'de yaşanan ...
Konyaaltı’nda yetişkinler bale yapacak
Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi yetişkin ve çocuklara yönelik tiyatro ...
Senfoniden viyola- trombon konseri
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi aralıksız ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva