Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
4 Temmuz 2019 Perşembe - 16:08

Talha ışığı gördü

İZMİR'de doğumsal katarakt nedeniyle görme engelli olarak dünyaya gelen ve yaşıtları gibi koşup oynayabilmek için hayırseverlerden destek bekleyen 11 yaşındaki Talha Kokdaş, özel bir göz hastanesinde geçirdiği ameliyatın ardından yeniden görmeye başladı.

Talha ışığı gördü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sol gözünün zamanla yüzde 80'lik bir görüşe kavuşması beklenen Talha, şimdi çok sevdiği Fenerbahçe takımının maçına gideceği günü bekliyor.

İzmir'de yaşayan 4 çocuk annesi 45 yaşındaki Şükran Kokdaş'ın en küçük çocuğu Talha Kokdaş, geçirdiği ameliyatlara karşın sağ gözü ile hiç göremezken, sol gözü ile yüzde 20 oranında görebiliyordu. Ailesinin ameliyat masraflarını karşılayamaması ve doktorların da operasyonu riskli bulması nedeniyle ameliyat olamayan Talha'ya, DHA'nın bu konudaki haberinin ardından İzmir'deki özel bir göz hastanesi yardım eli uzattı. Göz hastanesinin yönetim kurulu başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler, Talha'yı muayene edip, onun görmesini sağlayacak ameliyatı yapacağına söz verdi. 2 Temmuz Salı günü yapılan ameliyat yaklaşık 1 saat sürdü.

'BUNDAN SONRA KİMSEYE İHTİYACI OLMAYACAK'

Ameliyatın başarıyla tamamlandığını anlatan anne Şükran Kokdaş, ilk muayenelerinin yapıldığını ve her şeyin yolunda gittiğini dile getirdi. Talha'nın sağ gözü hiç görmezken, sol gözünün ise yüzde 20 gördüğünü belirten Kokdaş, "Çok şükür ameliyatı iyi geçti ve giderek iyileşmesi artacak. Tedavisi sürüyor. Dikişleri de alınınca çok daha iyi olacak. Doktorumuza minnettarız. Talha daha önce hep benimle gezmek zorundaydı. Ama artık kendisi herşeyi başaracak. Her yere kendi gitmek istiyor. Bundan sonra kimseye ihtiyacı olmayacak" dedi.

Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Talha Kokdaş ise, "Ben çok mutluyum. En kısa sürede kendi başıma parka gitmek istiyorum. Bisiklet ve paten sürmek istiyorum. İnşallah İstanbul'a, çok sevdiğim Fenerbahçe'nin maçını izlemeye de gidebilirim. Bugün hediye formalarım geldi. Beni iyileştiren herkese teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiniz" diye konuştu.

MERCEK DÜZELTİLDİ VE GÖZÜN ARKASI TEMİZLENDİ

Talha'yı muayene ettikten sonra, yeni eğitim- öğretim döneminde görme engelliler okuluna değil de ağabeyinin okuluna gidebileceğini söyleyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler, "Talha ağabeyi ile aynı okula gitmek istiyordu. Bunu gerçekleştireceğimize söz vermiştik. Mercekte aşağı doğru hareketlenme vardı. Cerrahi operasyonla hem merceği düzelttik, hem de gözün arka kısmını temizledik" dedi.

IZMIR'DE DOGUMSAL KATARAKT NEDENIYLE GORME ENGELLI OLARAK DUNYAYA GELEN VE YASITLARI GIBI KOSUP OYNAYABILMEK ICIN HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLEYEN 11 YASINDAKI TALHA KOKDAS (SOLDA), OZEL BIR GOZ HASTANESINDE GECIRDIGI AMELIYATIN ARDINDAN YENIDEN GORMEYE BASLADI. SOL GOZUNUN YUZDE 80'LIK BIR GORUSE KAVUSMASI BEKLENEN TALHA, SIMDI COK SEVDIGI FENERBAHCE TAKIMININ MACINA GIDECEGI GUNU BEKLIYOR. ANNE SUKRAN KOKDAS (SAGDA) AMELIYATI YAPAN DOKTORA TESEKKURLERINI ILETTI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

IZMIR'DE DOGUMSAL KATARAKT NEDENIYLE GORME ENGELLI OLARAK DUNYAYA GELEN VE YASITLARI GIBI KOSUP OYNAYABILMEK ICIN HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLEYEN 11 YASINDAKI TALHA KOKDAS, OZEL BIR GOZ HASTANESINDE GECIRDIGI AMELIYATIN ARDINDAN YENIDEN GORMEYE BASLADI. SOL GOZUNUN YUZDE 80'LIK BIR GORUSE KAVUSMASI BEKLENEN TALHA, SIMDI COK SEVDIGI FENERBAHCE TAKIMININ MACINA GIDECEGI GUNU BEKLIYOR. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

IZMIR'DE DOGUMSAL KATARAKT NEDENIYLE GORME ENGELLI OLARAK DUNYAYA GELEN VE YASITLARI GIBI KOSUP OYNAYABILMEK ICIN HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLEYEN 11 YASINDAKI TALHA KOKDAS, OZEL BIR GOZ HASTANESINDE GECIRDIGI AMELIYATIN ARDINDAN YENIDEN GORMEYE BASLADI. SOL GOZUNUN YUZDE 80'LIK BIR GORUSE KAVUSMASI BEKLENEN TALHA, SIMDI COK SEVDIGI FENERBAHCE TAKIMININ MACINA GIDECEGI GUNU BEKLIYOR. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

IZMIR'DE DOGUMSAL KATARAKT NEDENIYLE GORME ENGELLI OLARAK DUNYAYA GELEN VE YASITLARI GIBI KOSUP OYNAYABILMEK ICIN HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLEYEN 11 YASINDAKI TALHA KOKDAS, OZEL BIR GOZ HASTANESINDE GECIRDIGI AMELIYATIN ARDINDAN YENIDEN GORMEYE BASLADI. SOL GOZUNUN YUZDE 80'LIK BIR GORUSE KAVUSMASI BEKLENEN TALHA, SIMDI COK SEVDIGI FENERBAHCE TAKIMININ MACINA GIDECEGI GUNU BEKLIYOR. GOZ HASTANESININ YONETIM KURULU BASKANI OP. DR. MEHMET SOYLER (SOLDA), ONUN GORMESINI SAGLAYACAK AMELIYATI YAPTI.(FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA) 

Etiketler:
 
Antalyalı yatırımcı Baltıklara açılıyor
 
Eski bakan Işılay Saygın, yoğun bakımda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Anadolu Farm' davasında 3 tahliye
KAYSERİ'de, internette sanal oyun yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları ...
Tarlada başlayan yangını sanayi esnafı söndürdü
KÜTAHYA’nın Domaniç ilçesinde yol kenarlarındaki otların tutuşması sonucu ...
Küçük İskender son yolculuğuna uğurlandı
KANSER tedavisi gördüğü hastanede dün 55 yaşında hayatını kaybeden, "Küçük ...
 
Van kedilerinin sağır olmadığı bilimsel olarak kanıtlandı
VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
Tesise dadanan ayılar, kamerada
TRABZON'un Sürmene ilçesinde, arıcılık yapan Ziraat Mühendisi İbrahim ...
Çatıda boynuna ip dolanan kırlangıcı itfaiye kurtardı
KAYSERİ'de, binanın çatı katındaki yuvasından çıkmak istediği sırada boynuna ...
 
Haziran yağmurları buğday ve arpada verimi düşürdü
ESKİŞEHİR’de geçen Haziran ayında aniden bastıran sağanak ve dolu, hasat ...
Kadınların pekmez mesaisi başladı
ERZİNCAN'ın Kemaliye ilçesi ve köylerinde duttan pekmez yapımı başladı. ...
Yemeni ustası, yok olmaya yüz tutan mesleğini yaşatıyor
KAYSERİ'de düzenlenen '1'inci Geleneksel El Sanatları Festivali’nde el ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva