Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
20 Mayıs 2015 Çarşamba - 10:15

Tapuyu verdiler, CHP'yi eleştirdiler

ANTALYA Büyükşehir belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Güneş Mahallesi'nde 2009'da inşaatları tamamlanan 147 konuttan 14'ünün tapuları, sahiplerine teslim edildi.

Tapuyu verdiler, CHP yi eleştirdiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Törende Ak Partili başkanlar ve Lütfi Elvan, tapular için vatandaşı 5 yıl beklettiği gerekçesiyle CHP'yi suçladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Güneş Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm (Gecekondu Yenileme) Alanı olarak belirlenen 250 dönüm arazide 7 blok ve 147 konuttan oluşan TOKİ konutlarında, 14 ev sahibine tapuları törenle teslim edildi. Törene Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hak sahipleri ile aileleri katıldı. Törende hak sahiplerine tapuları protokol üyelerince teslim edildi.

12 YILDA 640 BİN KONUT 

Ak Parti olarak hiçbir zaman ev yıkan olmadıklarını, ev yapan olduklarını ve bundan sonra da ev yapan olmaya devam edeceklerini belirten Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediyesi'nin geçen dönemki CHP'li yönetimini eleştirdi. Elvan, “Siz belediyeyi birine teslim edip 'ben sizi seçtim bize hizmet edin' diyorsunuz ama ne yapıyor. Size yapılan binanın tapusunu dahi vermiyor" dedi. TOKİ'nin 1984'de kurulduğunu belirten Elvan, “18-19 yılda sadece 43 bin konut yaptı. Biz 12 yılda tam 640 bin konut yaptık. Bizi diğerleriyle karıştırmayın. Bu memlekete bir çivi dahi çakamadılar. Muhalefet partilerinin belediye başkanlarına bakın birde bizim Kepez ve Büyükşehir başkanlarımıza bakın. Bir tarafta çalışan, üreten, halkına hizmet eden ak başkanlar, diğer tarafta yan gelip yatan başkanlar" dedi. 

'SIRÇALI KÖŞKLERDE OTURMUYORUZ'

Aynı bölgedeki Sütçüler Mahallesi'ne 300 yataklı hastane yapıldığını ve 1000 yataklı şehir hastanesi yapılacağından da bahseden Elvan, iki kez mahallenin adını 'Sütlüceler' olarak söyledi. “Biz bir makama gedikten sonra o sırçalı köşklerde oturmuyoruz. Biz sizin aranızdayız" diyen Elvan, muhalefetin göreve gelmesi halinde Türkiye'nin iki ayda batacağını öne sürdü. Elvan, “Ellerinde projeleri yok. 'Biz şunu-bunu dağıtacağız' diye para dağıtma yarışına girdiler. Biz 11 yılda onların yarattığı borçları temizledik şimdi yine gelecekler ve Türkiye'yi batırma noktasına getirecekler" dedi. Elvan'ın konuşması sırasında sahneye verilen elektriğin fişi çekildi ve elektrikler de kesildi. Mikrofonla bir süre bekleyen Elvan, fişin çekildiğini söyledi ve arızanın giderilmesi sonrası muhalefete yönelik eleştirilerine devam etti. 

CHP'YE TAPU SUÇLAMASI

Önceki başkanlığı döneminde TOKİ işbirliğiyle inşaatları hızla tamamladıklarını ve 2009'da görevinin sona erdiğini belirten Menderes Türel, “Maalesef biz görevden ayrıldıktan sonra konutlar bitmesine rağmen yıllarca yerleşmek için bekletildiniz, adeta çile çektiniz. Nedeni neydi diye sorarsanız, ben bile neden bulamadım. Tek kelimeyle tarif etmem gerekirse beceriksizlik. Yani bizim yapıp bitirdiğimiz konutlara sizleri yerleştirmek için bile beklettiler" dedi. 2011'de kurayla hak sahiplerine evlerin teslim edildiğini belirten Türel, 2014'de göreve geldiklerinde 147 hak sahibinin tapularını alamadığını gördüklerini söyledi. 

AKAYDIN'I HEDEF ALDI

“Bugün büyük bir mutluluğu tapu dağıtarak sizlerle paylaşıyoruz ama içimden kahroluyorum, neden vatandaşlarımız tapularını almak için 5 sene beklediler diye kahroluyorum" diyen Türel, CHP'nin milletvekili adayı eski Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Akaydın'ın yargıya hesap vermekten kaçmak için milletvekilliğine soyunduğunu söyledi. 

147 KİŞİDEN 14'ÜNE TAPU

147 hak sahibiyle ilgili mükellefiyetini yerine getiren 106 kişiye tapu devriyle ilgili çağrılar yapıldığını ve 14'üne ulaşabildiklerini belirten Menderes Türel, “Ulaşabildiğimiz 14 hak sahibine derhal tapularını teslim ediyoruz. 406 lira gibi bir rakamı tapu harcını ödeyenleri ve bize müracaat edenlerin tapularını da derhal teslim edeceğiz. 92 hak sahibi arkadaşımız, bunlara ulaşamadıkö dedi. Bölgede 300 hak sahibi daha olduğunu ve imar planlarının meclisten geçtiğini belirten Türel, aynı şekilde modern evlere kavuşturmak için planların tamamlandığı ve işin kazma-küreği vurmaya kaldığını söyledi. 

TÜTÜNCÜ DE CHP'YU SUÇLADI

Menderes Türel'in önceki başkanlık döneminde başlattığı ve görev döneminin sonuna doğru tamamladığı konutların yaklaşık 4 yıl mülkiyet sorununun CHP zihniyetince çözülemediğini belirten Hakan Tütüncü, “Atıl durumda kaldı. Aynı dönemde biz Gazi Mahallesi'ndeki konutların mülkiyet sorunlarını çözdük ve oturur hale getirdik. 2009-14 yılları arasında CHP zihniyetinin hem Antalya'ya hem de Kepez'e kaybettirdiği zaman nedeniyle üzüntülerimi belirtmek istiyorum" dedi.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI VE TOKI ISBIRLIGIYLE GUNES MAHALLESI'NDE 2009'DA INSAATLARI TAMAMLANAN 147 KONUTTAN 14'UNUN TAPULARI, SAHIPLERINE TESLIM EDILDI. TORENDE AK PARTILI BASKANLAR VE LUTFI ELVAN, TAPULAR ICIN VATANDASI 5 YIL BEKLETTIGI GEREKCESIYLE CHP'YI SUCLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI VE TOKI ISBIRLIGIYLE GUNES MAHALLESI'NDE 2009'DA INSAATLARI TAMAMLANAN 147 KONUTTAN 14'UNUN TAPULARI, SAHIPLERINE TESLIM EDILDI. TORENDE AK PARTILI BASKANLAR VE LUTFI ELVAN, TAPULAR ICIN VATANDASI 5 YIL BEKLETTIGI GEREKCESIYLE CHP'YI SUCLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
Subaşı'nın seçim otobüsüne taşlı saldırı
 
Ormanlık alana sıçrayan yangın söndürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Subaşı'nın seçim otobüsüne taşlı saldırı
ANTALYA'da seçim çalışması yapan bağımsız milletvekili adayı Hasan Subaşı'nın ...
Antalya’da 10 binler yürüdü
ANTALYA’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ...
Kaş'ta 19 Mayıs coşkusu
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ndeki 19 Mayıs kutlamalarında öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.
 
Norveçli çiftin Atatürk ve Türkiye sevgisi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde kaldıkları otelin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ...
İbradı'da 19 Mayıs coşkusu
ANTALYA'nın İbradı İlçesi'ndeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor ...
Gençliğin ortak sergisi açıldı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 19 Mayıs kutlamaları kapsamında 'Gençliğin Ortak Sergisi' açıldı.
 
19 Mayıs törenlerinde sandalyeler boş kaldı
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'ndeki 19 Mayıs kutlamalarına vatandaşın ilgi ...
Demre'de renkli kutlama
19 MAYIS Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Atatürk'ün Samsun'a ...
Mezarlığı temizlerken yangın çıkardılar
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Finike İlçesi Adala mevkiindeki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva