Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
4 Şubat 2021 Perşembe - 15:22

Tarihi yolla ilgili muhtarlarla toplantı

MANAVGAT Kaymakamlığı, MATSO işbirliği ve BAKA'nın destekleriyle tarihi Selçuklu yolunu alternatif ve eko turizme kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında yol güzergâhının geçtiği mahalle muhtarları ile toplantı yapıldı.

Tarihi yolla ilgili muhtarlarla toplantı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) işbirliği Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın destekleri ile Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat'tan geçtiği taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolunun alternatif turizme kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar sürüyor. Geçen ay yapılan ihaleyi kazanan firma rota oluşturmak amacıyla keşif çalışmalarına başlamıştı. 

KÖY MUHTARLARI İLE TOPLANTI

Çalışmalar kapsamında MATSO Otogar Toplantı Salonunda tarihi yolun geçtiği mahalle muhtarlarının katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, firma yetkilisi Hamza Kocatepe, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Emin Öztop ve tarihi kervan yolunun güzergahının geçtiği Karakaya, Örenşehir, Yalçıdibi, Kadılar, Uzunlar, Uzunkale, Hacıobası, Çavuşköy, Hacıisalı, Sülek, Cevizler, Seydiler, Hacıali, Aksaz, Demirciler, Değirmenli, Oymapınar, Tilkiler, Yaylaalan, Sırtköy muhtarları katıldı.

'ARANAN GÜZERGAH OLACAK'

Toplantıda konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, amaçlarının tarihi yolu alternatif turizme kazandırmak olduğunu belirterek, var olan turizm hareketlerini kuzeye doğru, tarihi, tabiat varlıkları ve doğal güzelliklere çekebilmeyi hedeflediklerini söyledi.

5 DİLDE BROŞÜR, HARİTA VE TANITIM FİLMİ HAZIRLANACAK

Yol ile ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından trekking ve doğaseverler tarafından çok beğenilen bir güzergah haline geleceğini söyleyen Başkan Boztaş, "İlk olarak rota çalışması yapılacak. Yolun güzergâhı navigasyona aktarılacak. Yol ile ilgili yönlendirme tabelaları olacak. Yolun tarihi ve doğal güzelliklerinin görselleri çekilerek broşürlere eklenecek. 5 dilde hazırlanacak broşür ve tanıtım filmi güzergâhının tarihi doğal yapısı ile ilgili bilgiler aktaracak. Hazırlanacak bu tanıtım materyalleri yurt içi ve dışında tanıtılacak" dedi.

NAVİGASYON UYGULAMASI OLACAK

Başkan Boztaş, yol ile ilgili çalışmalarının bitmesinin ardından grup yada bireysel anlamda yerli ve yabancı herkesin cep telefonlarında yer alan navigasyon uygulaması üzerinden herkesin yürüyebileceğini söyledi. Firmanın çalışmalarını mayıs ayı sonuna kadar tamamlayarak teslim edeceğini kaydeden Başkan Boztaş, "Çalışmaların tamamlanmasının ardından tarihi yolu yurt içi ve yurt dışına tanıtarak; turizme, yürüyüş gruplarına, trekking severlere ve doğaseverlerin hizmetine sunacağız. Yol eşsiz manzarasıyla hem de tarihi yanıyla turizm, doğa sporları ve trekking turizmi açısından çok önemli bir kazanım olacaktır" diye konuştu.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Yol güzergahında çeşitli aktivelerin düzenlenebileceğine vurgu yapan Başkan Boztaş, tarihi ve doğası ile yolun alternatif turizm açısında önemli bir güzergah olacağını ve bölge ekonomisi ve ticaretine katkı sağlayacağını söyledi. Önümüzdeki süreçte doğa turizminin öneminin daha da artacağının altını çizen Başkan Boztaş, "Yeni trend doğa turizm olacak. Turizmde deniz, kum, güneş üçlüsüne tarih doğa ve spor da eklenecek" dedi.

Firma yetkilisi Hamza Kocatepe ise yolun turizmi çeşitlendirebilecek çok güzel bir alternatif olduğunu belirterek, MATSO ve Manavgat Kaymakamlığı işbirliği ve BAKA'nın destekleriyle çok güzel bir çalışmaya imza atılacağını söyledi. Böyle bir projede yer almaktan son derece mutlu olduklarını kaydeden Kocatepe, çalışmaların tamamlanması ile çok güzel bir yürüyüş yolunun alternatif turizm ve doğaseverlerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Emin Öztop ise muhtarlara yapılacakları çalışmalar ve güzergâhlar ile ilgili bilgiler aktararak sunum yaptı.

MANAVGAT KAYMAKAMLIGI, MATSO ISBIRLIGI VE BAKA'NIN DESTEKLERIYLE TARIHI SELCUKLU YOLUNU ALTERNATIF VE EKO TURIZME KAZANDIRMAK AMACIYLA YAPILAN CALISMALAR KAPSAMINDA YOL GUZERGAHININ GECTIGI MAHALLE MUHTARLARI ILE TOPLANTI YAPILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT KAYMAKAMLIGI, MATSO ISBIRLIGI VE BAKA'NIN DESTEKLERIYLE TARIHI SELCUKLU YOLUNU ALTERNATIF VE EKO TURIZME KAZANDIRMAK AMACIYLA YAPILAN CALISMALAR KAPSAMINDA YOL GUZERGAHININ GECTIGI MAHALLE MUHTARLARI ILE TOPLANTI YAPILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT, (DHA)

 
Kayıp Gülsüm ninenin oğlu: Annemi arayan yok
 
Kumluca'nın nüfusu arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayıp Gülsüm ninenin oğlu: Annemi arayan yok
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 2016 yılında kaybolan Gülsüm Çınar'ı (92) ...
Kemer Belediyesi'nden Çamyuva'da altyapı çalışması
KEMER Belediyesi, Çamyuva Mahallesi'nde alt yapı çalışmalarını hız vererek ...
Eski özel harekat polisi, cinayeti sevgilisine itiraf etmiş
ANTALYA'da CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'ı öldürdüğü ...
 
Korkuteli nüfusu 55 bin 588 oldu
TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Korkuteli'nin 2020 nüfusu 55 bin 588 oldu.
Kemer Belediyesi web sitesi yenilendi
KEMER Belediyesi resmi web sitesi yenilenerek vatandaşlara daha kolay kullanım olanağı sağlandı.
Evinde çıkan yangını, gözyaşlarıyla izledi
ANTALYA'da bir gecekonduda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince büyümeden ...
 
Antalya'da şubat ayında bahar havası
ANTALYA'da şubat ayında bahar havası yaşanırken, bunu fırsat bilen yerli ...
Falezlerden düşen kadın, oğlunun mezarını ziyaret etmiş
ANTALYA'da eşi ve arkadaşlarıyla gittiği Karaalioğlu Parkı'nda oturduğu ...
İşte Antalya'nın yeni nüfusu
Türkiye'de ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bir önceki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva